Panas Udah Jerombab Yop Ater





Telah diperingatkan di dalam posting terdahulu meniti-berhati-hati. bahawa apa jua tindakan akan segera memberikan kesan. Lebih lagi dalam kerapuhan kerajaan PN hari ini tentu ia bakal mengundang apa jua suasana. Hakikatnya pagi semalam MB Perak udah jerombab yop. Undi percaya udah jadi undi bencana. 48 dari 59 ADUN menolak memberikan kepercayaan mereka kepada MB.

Itu dahsyatnya pemimpin PAS, dia boleh buat patuwa ikut selera.
Pagi ini 3 pemimpin parti akan mengadap Paduka Tuanku Sultan Perak Raja Nazrin di istana. Apa hasilnya kita nantikan bersama.
Cuma musykilnya ialah kenyataan Nazri yang mengakui akan wujudnya gerakan untuk menjatuhkan Peja sejak 2 bulan lepas. Marah kerana Peja tidak berunding dengan UMNO untuk melantik Supolnya selain perlantikan politik di dalam negeri yang menimbulkan rasa tidak senang kepimpinan UMNO katanya.


Namun begitu tindakan semalam dan seruan Nazri akan perlunya wujud kerjasama UMNO dan PKR serta Amanah apakah tidak bertentangan dengan keputusan yang telah dibuat oleh MKT UMNO sendiri.


Bukan kah selama ini UMNO la yang menempelak PKR bahawa perjuangan mereka hanya berkiblatkan Anwar Aljuburi. UMNO lah yang bercerita seantero dunia bahawa PKR itu Anwar dan Anwar itu PKR. Perjuangan hanya untuk peribadi sorang manusia  sonsang dengan dunia di luar tabie. Sementara Amanah pula ialah Biro Melayu di dalam DAP. Amanah ditubuhkan oleh DAP untuk memecahkan PAS. Mat Sabun@laki Normah hanya budak suruhan Guan Eng yang setia dan taat menjilat kaki. Bukan kah itu nyanyian demi nyanyian yang di kumandangkan oleh pemimpin UMNO termasuk Nazri.
Lebih heran bin ajaib Perak ialah negeri Presiden parti. Baru seminggu lebih bermesyuarat di PWTC, antara lain ialah mengisi kekosongan jawatan Timbalan Pengerusi Perhubungan Negeri. ADUN Rungkup YB Shahrul adalah timbalan kepada Zahid di bahagian sendiri. Takkan Zahid tak tahu atau tak ambil peduli atau memang sudah tidak di perlukan lagi?


Kelakarya pula apabila Mad Maslan mengeluarkan surat di atas tu. Nak kekal kerajaan PN macam mana kalau mereka di Perak kata di Perak lain, di Pusat lain. Udah mike buang MB habis la semua EXCO hilang kerusi. Itu undang undang Tubuh Negeri. Udah MB dan EXCO tidak mendapat mandat tentu lah berubah tampuk kepimpinan kerajaan negeri.
Rakyat dari semalam turut sama melontarkan soalan apakah sebenarnya permainan pemimpin UMNO ni? Di Pusat selama 2 minggu ni bukan main bersilat di Parlimen untuk mengekalkan kerajaan PN yang tentunya menyelamatkan Perdana Menteri tapi di negeri buat kira kira sendiri.
PAS pulak macam berlari nampak hantu di malam hari, bukan main cepat berikrar janji, lembut gigi dari gusi. Itu pun UMNO nak cium mulut dan main geli geli? 

PAS tak pernah dapat jadi Menteri. PAS tak pernah rasa nikmat sebegini. Takkan la lebai PAS nak lepas jawatan yang dulu dia kata duniawi duniawi, nak kena pelangkung dengan bini..! abis...MN ada  ke lagi???
Itu PAS satu hal, tapi pemimpin UMNO yang banyak hal ni apa pulak ceritanya? Ahli UMNO dah mula bersuara nyaring apabila melihat kerenah pemimpin UMNO yang berkepentingan diri merosakkan parti dengan berbuat sesuka hati.
Rupanya gerak kerja Aljuburi tak berhenti lagi. Patut lah banyak pertemuan di buat sana sini. Pemimpin UMNO yang menyokong Anwar pun dah semakin berisi dan mula berani. Perjumpaan di Publika dengan kepimpinan Pemuda hari tu pun terbukti bahawa gerakan untuk menaikkan Anwar ALjuburi sebagai PM sedang giat di atur dan di susun rapi. Itu sebab mereka perlukan BNBBC sebagai kuda tunggangan dan alat untuk berkumpul bagi menutup jejak supaya tak disedari.
Puak penjilat Anwar Aljuburi dari semalam berkata bahawa Perak sebagai permulaan sebelum ke Putrajaya. Mereka berkata begitu kerana mereka tahu ada pemimpin UMNO yang sedang melacurkan diri sekaligus melelong parti untuk kepentingan sesama sendiri.


UMNO ni parti keramat, lahirnya untuk menyelamat bangsa dari dijajah agar tidak terus merempat, arah tuju nya jelas bermatlamat, meninggikan syiar memartabat umat, membangun bangsa supaya terus terhormat, hidup bernegara, makmur, aman dan selamat.
Siapa jua yang mengkhianati perjuangan suci, tak pernah sekali berjaya jauh sekali diberkati, sejarahnya ramai pun yang dah masuk ke kandang besi, menangis merintih dah tak berlagu lagi. Kenapa? kerana angkara durjana dek perbuatan sendiri..!
Lu Fikir La Sendiri..!




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://politikputramerdeka.blogspot.com/2020/12/panas-udah-jerombab-yopater.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Udah Pancut Belum Yop

Udah Pancut Belum Yop

papar berkaitan - pada 9/12/2020 - jumlah : 311 hits
Setiap perkara yang berlaku pasti bersebab sama ada ikhlas menjalankan amanah yang di galas atau memang beragenda kepentingan diri dan puak sendiri macam cerita yang boleh di baca di Semuanya tidak boleh tidak kena akur bahawa kesalingan hu...
Udah Dianggap Keluarga Artis Artis Ini Tak Segan Hadiri Acara Nikahan Asisten Rumah Tangganya

Udah Dianggap Keluarga Artis Artis Ini Tak Segan Hadiri Acara Nikahan Asisten Rumah Tangganya

papar berkaitan - pada 4/12/2020 - jumlah : 272 hits
Sebagai bentuk penghargaan para artis ini meluangkan waktunya dan rela jauh jauh mendatangi kampung halaman sang ART Respek
Udah Bisa Baca Tulis El Barack Tulis Surat Manis Untuk Jedar Sang Ibu Menangis Dibuatnya

Udah Bisa Baca Tulis El Barack Tulis Surat Manis Untuk Jedar Sang Ibu Menangis Dibuatnya

papar berkaitan - pada 24/11/2020 - jumlah : 227 hits
Sebagai single parent hal hal sederhana ini yang justru membuat Jessica Iskandar meleleh
The Right Types Of Bets For Beginners On Slot Deposit Qris Sites

Lirik Lagu Aku Penat Alita Nidya

Bufet Ramadan 2025 Tradisi Warisan Di Four Points By Sheraton Puchong

Wan Fayhsal Soundly Defeated In Race For Machang Bersatu Chief S Post

Tiada Syarat Sokong Pm Untuk Dapat Peruntukan Anwar Beritahu Pn

Lirik Lagu Suara Rindu Khalis Real Spin

Term Limit Culture Emerging With Veteran Dap Trio S Exit Says Analyst

Trump Revives Probe Over Digital Taxes


echo '';
Senarai Keputusan Pemenang Calon Top 5 Kategori Persembahan Penyampai Trofi Undian Tarikh Tiket Gempak Most Wanted Awards 2024 2025 Live Di Astro Ria Sooka

10 Drama Melayu Terbaru Astro Yang Best 2025 Mesti Tonton Juga Tersedia Online

10 Filem Melayu Malaysia Terbaru Best 2024 2025 Mesti Tonton

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Teratak Kasih Salina Rindu Kasih Musim 3 Slot Samarinda TV3

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Dia Imamku Slot Megadrama Astro Ria


Misi 2025 Tingkatkan Kemahiran Untuk Pencapaian Peribadi

A Guide To Caring For The Borneo Redline Halfbeak Practical Fishkeeping

Punca Nahas Maut Isteri Tentera Menurut Polis

Sprm Reman 4 Pegawai Ismail Sabri Kes Keluarga Malaysia

Kuih Cucur Topi Kelantan Bukan Cucur Jawa Ya

Tindakan Cpr Ketika Terjadi Kecemasan Jantung Terhenti