Pageviews Blog Cik Matahariku Capai 35 Juta Pv A Meaningfull Of Year 2018


As Salam,
Pageviews Blog Capai 35 Juta PV- A Meaningfull of Year 2018-Tatkala melihat views blog all the time kat Dashboard Blogger, saya hampir menjerit kegembiraan. Rasanya baru bulan lepas saya kongsikan dekat post ini : November Yang Manis-akan pencapaian blog ini yang mencapai 34 juta pageviews.Alhamdulillah, kali ini, meski Disember baru menjengah hari yang ke-6, saya mendapat perkhabaran yang mengembirakan sekali lagi apabila dengan izinNya, blog ini mencapai 35 juta pageviews

Pageviews Blog Cik Matahariku capai 35 juta PV pada Disember 2018:)
Happy or not? Pasti saya happy untuk blog ini dan dedikasi juga kepada suami dan anak-anak yang secara tidak langsung turut menyokong usaha dan minat saya dalam membangunkan blog kecil ini.Kepada anda juga, yang mungkin pertama kali mengenali Blog Cik Matahariku, atau mungkin juga anda yang sedang membaca entri di blog ini, yang tak pernah jemu melawat dan meninggalkan komen di blog, saya sangat-sangat menghargainya.Terima kasih banyak-banyak semua:)
Pageviews Blog Capai 35 Juta PV- A Meaningfull of Year 2018:)-
Bagaimana family menyokong usaha saya dalam berblog?Sebenarnya, saya tidaklah punya masa tertentu yang saya khususkan untuk berblog di rumah.Asalkan saya sudah siapkan semua urusan rumahtangga, maka barulah saya akan menghadap laptop untuk berblog.Owh. saya agak old school ya, saya tak reti menaip dan publish post melalui apps Blogger mobile.hehhe

Anak-anak pun turut bagi pendapat,jika ada post saya yang memerlukan pandangan dan kerjasama merekaMisalnya, time shoot gambar di rumah, khasnya bila saya nak buat post tentang makanan yang saya sediakan di dapur.Ada sekali tu, anak-anak sanggup tunggu saya habis shoot gambar kek oren yang panas-panas, sebab saya kata tunggu mama habis ambik pic dulu-haha.

pic kek oren  yang masih panas-panas dan anak-anak terpaksa tunggu sampai saya habis shoot baru boleh ngap.haha. 
 Nampak je macam mudah ambik pic untuk tatapan readers blog, tapi saya agak cerewet dan hanya pilih pic yang lawa dan berkesan je untuk dikongsikan kepada pembaca blog.ceh gitu.tapi nak tanya, lawa ke pic yang saya share kat blog ni?huhu

kalau pic pasal makanan, saya pentingkan eviden sebenar akan hasil resepi yang saya kongsikan.Kalau saya kata kek oren ni sedap dan moist, maka saya akan pastikan hasil kek yang saya kongsikan sama seperti yang saya sediakan:)
Tu belum lagi si bapak yang sometimes suka kacau time saya sedang menaip di blog.ishh

Memandangkan saya suka kongsi resepi dari kitchen saya,anak-anak dan suami adalah juri terbaik masakan saya di rumah.Bukan semua yang saya masak di rumah ni mendapat approval dari Encik Suami.Jadi, yang approve sahaja yang saya berani kongsikan dalam blog ini.heheh.

Encik Suamiku yang mempunyai taste agak tinggi dalam bab makanan.Dalam pada tu, bersyukur juga kerana Allah lorongkan jalan melalui ibu suamiku lah, den banyak belajar memasak.Thanks God:)
Pageviews Blog Capai 35 Juta PV- A Meaningfull of Year 2018:)-Secara peribadi, tahun 2018 banyak mencatat moment indah dan kenangan manis dalam perjalanan hidup saya sekeluarga.Perkara terbaik yang berlaku dalam hidup kita ialah apabila apa yang kita ingini dalam hidup ini sama dengan apa yang Allah mahukan ia berlaku dalam hidup kita.Semuanya pasti tidak sia-sia dan ada hikmahnya yang tersendiri

Tips Berblog?Bagi saya, dalam apa pekerjaan atau apa-apa yang kita usahakan, minat yang mendalam atau passion kita terhadap usaha yang kita lakukan sangat penting dan sangat utama.Jarang sekali kita dapat melakukan sesuatu dengan sehabis baik dan paling cemerlang jika tidak hal itu adalah perkara yang kita sukai bukan

Menyukai sesuatu tanpa paksaan adalah satu perasaan anugerah Allah.Minat dan kesukaan saya terhadap "menulis sesuatu" telah bermula seawal saya mendapat pujian dan hadiah dalam mata pelajaran Bahasa Melayu tatkala usia saya 9 tahun ( darjah 3).Kali pertama karangan atau cerita saya dibacakan dalam kelas iaitu tentang seorang Putera raja yang menyelamatkan seorang puteri yang terjatuh dari atas kuda.Masa tu, buat karangan bergambar.Nostalgia betul ni.haha.


Saya tidak tahu saya terus menulis kerana pujian guru itu atau memang saya berbakat dalam penulisan.Anda mungkin ada jawapannya:)-
Orait, dalam banyak hal, saya menganggap ini rezeki pemberian Allah swt dalam usaha saya berblog.Semoga Allah sentiasa menguatkan jiwa dan kemahuan saya untuk terus menulis yang baik-baik sahaja dalam blog kecil ini

Doakan saya istiqamah menyintai dan menyukai apa yang Allah sukai.aamiin

Sampai jumpa lagi, teruskan membaca dan kongsikan yang baik-baik daripada Blog Cik Matahariku:)Semoga Allah merahmati kita semua.aamiin


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://cikmatahariku.blogspot.com/2018/12/pageviews-blog-cik-matahariku-capai-35.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Total Pageviews Blog Dah Cecah 8 Juta Semalam

Total Pageviews Blog Dah Cecah 8 Juta Semalam

papar berkaitan - pada 13/12/2018 - jumlah : 41 hits
Total Pageviews Blog sayidahnapisahdotcom Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Ehemmmm Saya sedar ramai je blogger yang lebih banyak juta daripada blog saya tapi nak juga share good news kat sini aci tak Hahaha Yeayyy My total pagevi...
Karnival Year End Zakat 2018 Di Perkarangan Masjid Usamah Bin Zaid Wangsa Maju Kini Meriah

Karnival Year End Zakat 2018 Di Perkarangan Masjid Usamah Bin Zaid Wangsa Maju Kini Meriah

papar berkaitan - pada 2/12/2018 - jumlah : 88 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan rakan sekalian Apa rancangan korang hari cuti ni Kalau tak ada ke mana mana apa kata datang ke Karnival Year End Zakat 2018 yang tengah berlansung bermula hari ni...
Karnival Year End Zakat 2018

Karnival Year End Zakat 2018

papar berkaitan - pada 1/12/2018 - jumlah : 87 hits
KARNIVAL YEAR END ZAKAT 2018 Mengeluarkan zakat bermaksud mengeluarkan sebahagian daripada harta yang tertentu dan diberikan kepada mereka yang berhak menerimanya dan ianya merupakan salah satu rukun islam yang wajib ditunaikan Di Malaysia ...
Presiden Jokowi Sebut Inflasi Akhir 2018 Capai 3 2 Persen

Presiden Jokowi Sebut Inflasi Akhir 2018 Capai 3 2 Persen

papar berkaitan - pada 3/12/2018 - jumlah : 13 hits
Presiden Joko Widodo memprediksi inflasi hingga akhir tahun mencapai 3 2 persen Angka ini masih dalam range target tahunan pemerintah dalam Anggaran Penerimaan dan Belanja Negara 2018 sebesar 3 5 plus minus 1 persen Selain inflasi pertumbuh...
Year End Sale Dms 360 Disember 2018

Year End Sale Dms 360 Disember 2018

papar berkaitan - pada 11/12/2018 - jumlah : 83 hits
Jualan Hujung Tahun DMS360 sudah bermula Mari dapatkan produk original DMS 360 atau Dermax Superskin 360 hari ini pada harga mampu milik Koleksi produk DMS360 ada lebih kurang 30 40 item yang ready di stokis kami Anda boleh dapatkan secara ...
Maha 2018 Sasar 3 5 Juta Pengunjung

Maha 2018 Sasar 3 5 Juta Pengunjung

papar berkaitan - pada 26/11/2018 - jumlah : 34 hits
Oleh Saadah Latib KUALA LUMPUR Pameran Pertanian Hortikultur dan Agro Pelancongan Antarabangsa 2018 sedang berlangsung yang bermula pada 22 November sehingga 2 December ini Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani menyasarkan seramai le...
Per 26 November 2018 Penerimaan Bea Cukai Capai Rp 160 85 Triliun

Per 26 November 2018 Penerimaan Bea Cukai Capai Rp 160 85 Triliun

papar berkaitan - pada 27/11/2018 - jumlah : 17 hits
Kementerian Keuangan mencatat penerimaan bea cukai hingga per 26 November 2018 sebesar Rp 160 85 triliun Angka ini setara dengan 82 87 persen dari target Anggaran Pendapatan dan Belanja Negara 2018 yang dipatok sebesar Rp 194 10 triliun
Top Komentar November 2018 Blog Azlinda Alin

Top Komentar November 2018 Blog Azlinda Alin

papar berkaitan - pada 3/12/2018 - jumlah : 60 hits
TOP KOMENTAR NOVEMBER 2018 BLOG AZLINDA ALIN Dah masuk bulan baru welcome to December 2018 Tak sampai sebulan je lagi nak berjumpa dengan tahun baru iaitu 2019 Dah sesiap buat azam tahun baru ke tu Mummy Tak ada azam untuk setiap tahun baru...
Year End Concert 2018

Year End Concert 2018

papar berkaitan - pada 5/12/2018 - jumlah : 53 hits
Sejak hari pertama Dayyan di Little Caliph Kelana Jaya sehinggalah The post appeared first on

Ini Luahan Tun M Selepas Mendengar Berita Pemergian Muhammad Adib

Kontroversi Izzah Lepas Jawatan Latifah Koya Digesa Tinggalkan Pkr

Kakak Kerja Kerajaan Naik Honda Jazz Sampai Hati Hina Aku Jual Nasi Lemak Rileks Media

Fb Page Waytha Moorthy Ganabatirau Veraman Diserang Teruk Oleh Netizen

Jenazah Muhammad Adib Diterbangkan Ke Kuala Kedah

Al Fatihah Buat Muhammad Adib

Kenapa Dengan Puteri Reformasi

Pendarahan Umno Sukar Disekat



10 Gambar Terbaik Pertandingan National Geographic Photo Contest Tahun 2018

10 Snek Dan Makanan Yang Diharamkan Di Seluruh Dunia Atas Sebab Tertentu

12 Benda Paling Mahal yang Dimiliki Oleh Putera Diraja Dubai

7 Asal Usul Istilah Komputer Popular Dan Kisah Di Sebaliknya

Biodata Fendy Bakry Pelakon Drama Kan Kukejar Cinta Kamu


Ke Mana Hala Tuju Dolar Selepas Mesyuarat Fed Pendapat Goldman

Rahim Saya Dianiaya Konspirasi Jelik Tokoh Dap Pkr

Tiga Sekawan Lepak Bersama Lagi

File Desember 2018

Pertemuan Nurul Rafizi Kj Counter Attack Terhadap Atukmove

Jom Melancong Ke Vietnam Dengan Fayfay Com