Our First Day School During Pkp Mco


OUR FIRST DAY SCHOOL DURING PKP MCO - 20 Januari 2021 merupakan hari pertama persekolahan anak-anak kami. Oleh kerana telah PKP / MCO makanya, mereka semua bersekolah secara dalam talian online. Hari ini dalam sejarah, sekolah online pada hari pertama sekolah.
Oleh kerana ianya pertama kali berlaku. Makanya, mummy pun terpaksalah abadikan dalam blog untuk kenangan kelak !
OUR FIRST DAY SCHOOL DURING PKP MCO

Tahin 2021 ini, Dhia naik ke darjah 2 dan Dzal pula memasuki darjah 1. Erm..tak tahu nak cakap, nak kesian ke nak excited bila sekolah first day ini, tanpa perlu datang ke sekolah !
Kesian sebab mereka tak lalui kenangan kecil yang seronok, first day sekolah yang membolehkan mereka berjumpa dengan kawan-kawan. Dan first day sekolah ini , akan ada bermacam-macam drama di sekolah. Ada yang datang awal, ada yang datang lambat, ada murid yang menangis tak mahu ke sekolah, ada murid yang excited dan juga family pun excited datang sekeluarga ke sekolah.
Rindu dan teringat ketika mummy first day melangkah darjah 1, masih ada lagi gambar kenangan itu ! 
Kebaikan sekolah secara dalam talian online ini pula. Bagus juga untuk generasi sekarang ini, mereka dapat peluang melihat zaman teknologi sedari kecil lagi. Mereka boleh belajar sistem teknologi terkini sekali. Tak perlu tunggu besar baru nak dapat pegang laptop , sistem, email, dan lain-lain.
PENGALAMAN PERTAMA DHIA DAN DZAL SEKOLAH ONLINE PADA HARI PERTAMA BERSEKOLAH




Awal pagi lagi mummy dah setting kan tempat belajar, walau mereka mempunyai tempat belajar memasing. Tapi, kali ini, mummy gunakan meja makan di ruang tamu sahaja. Supaya senang mummy nak monitor dalam masa yang sama mummy juga boleh bekerja

Siap botol air semua ye. Supaya tiada yang mengelak dan asyik ke dapur ambil air lah, ambil makanan lah.







Memasing siapkan task dan menonton link youtube yang di berikan oleh cikgu. Sementara mummy nak semak. nak print kerja sekolah memasing

Mummy ko yang super busy ye hehehe







Siap print, memasing kena tulis dan menjawab soalan berdasarkan video yang sudah di tonton. Mummy kena guide dan semak hasil kerja anak-anak juga sebelum di hantar ke cikgu anak-anak 


Mummy pun sambil tu kena buat kerja juga, monitor order masuk, print consignment dan akan bungkus barang pulak!


Kerja hakiki pagi tu, kebetulan mummy tengah ada banyak kerja dan follow up. Faham-fahamlah, awal tahun kerja memang banyak ! Semua baru , new day gitu..
Nak email kes client ke klinik, nak follow up quotation, buat quotation, semak payment client dan lain-lain.
Siapa yang kata mummy kerja dari rumah ini senang? Belum kira nak masak, nak bagi anak makan, nak mandikan si kecik, nak entertaint call masuk lagi, whatsapp masuk lagi.
Nak setting appointment client, hadir ke kelas training online, seminar online. Ada masa mental mummy jugak koyak ! Tapi, nak buat macam mana kan !
Semua ibu bapa pun ,rata-rata masih kelam kabut dengan dunia online sekarang, dan memasing ada masalah tersendiri

Moga kita semua di permudahkanlah urusan seharian kita. Amin




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.azlindaalin.com/2021/01/our-first-day-school-during-pkp-mco.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Positive Attendance In Sabah On First Day Of School

Positive Attendance In Sabah On First Day Of School

papar berkaitan - pada 20/1/2021 - jumlah : 71 hits
A kindergarten pupil given hand sanitiser before she was allowed to enter class in Penampang KOTA KINABALU A positive attendance rate in full compliance with Covid 19 standard operating procedure was recorded in Sabah on the first day of sc...
Public Urged To Report Any Non Essential Business Operating During Mco Says Ismail Sabri

Public Urged To Report Any Non Essential Business Operating During Mco Says Ismail Sabri

papar berkaitan - pada 27/1/2021 - jumlah : 53 hits
PUTRAJAYA The public is urged to report to authorities if they come across non essential businesses operating during the movement control order Senior Minister Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob said the rules are clear on businesses that are a...
Island King A Casual Mobile Game Has Entered Malaysia You Can Play With Your Friends During Mco 2 0

Island King A Casual Mobile Game Has Entered Malaysia You Can Play With Your Friends During Mco 2 0

papar berkaitan - pada 26/1/2021 - jumlah : 123 hits
Island King users have exceeded 10 million Malaysians such as Alieff Irfan Isa Isarb and Zukie Muhammad are also players of the game Recently you are not sure how to interact with family and friends during the pandemic period Perhaps you ca...
Ngo Raises Funds As Thousands Of Blind People Out Of Jobs During Mco

Ngo Raises Funds As Thousands Of Blind People Out Of Jobs During Mco

papar berkaitan - pada 26/1/2021 - jumlah : 1429 hits
Up to 5 000 blind masseurs have lost their income as the renewed movement control order barred the sector from operating according to the Malaysian Association for the Blind MAB chief executive officer George Thomas said that they were amon...
Selangor Sultan Maintains Congregation Limit In Mosques During Mco Urges Muslims Not To Be Shortsighted In Pandemic

Selangor Sultan Maintains Congregation Limit In Mosques During Mco Urges Muslims Not To Be Shortsighted In Pandemic

papar berkaitan - pada 28/1/2021 - jumlah : 59 hits
Muhammad Munir said the Sultan has emphasised that the decision made to limit the number of worshipers in mosques and surau statewide is to ensure the safety of all Muslims Picture by Shafwan ZaidonKUALA LUMPUR Jan 28 Sultan of Selangor Sul...
Mps Assemblymen Allowed To Cross State District Borders For Official Reasons During Mco

Mps Assemblymen Allowed To Cross State District Borders For Official Reasons During Mco

papar berkaitan - pada 30/1/2021 - jumlah : 63 hits
PUTRAJAYA Members of Parliament and state assemblymen are now allowed to travel for work purposes during the movement control order In an updated list of standard operating procedures issued by the National Security Council on Wednesday sta...
Don T Just Raise Fines Get Public Involved In Enforcement During Mco

Don T Just Raise Fines Get Public Involved In Enforcement During Mco

papar berkaitan - pada 1/2/2021 - jumlah : 54 hits
Raising fines for those flouting the standard operating procedures during the movement control order may not be effective as long as goalposts in the way laws are interpreted by stakeholders keep shifting Some politicians are not leading by...
Stanley 14 636 Work Related Travel Permits Issued By Sibu Police From Jan 25 To Jan 30 During Mco

Stanley 14 636 Work Related Travel Permits Issued By Sibu Police From Jan 25 To Jan 30 During Mco

papar berkaitan - pada 31/1/2021 - jumlah : 159 hits
ACP Stanley Jonathan Ringgit SIBU The police here have issued a total of 14 636 work related travel permits from Jan 25 to Jan 30 for businesses categorised as essential services under the Movement Control Order said Sibu police chief ACP
Lawyers Laud Trials Conducted During Mco

Lawyers Laud Trials Conducted During Mco

papar berkaitan - pada 22/1/2021 - jumlah : 80 hits
To ensure justice is served legal practitioners laud the move by the judiciary to continue the hearing of cases in court during the movement control order period They are also of the opinion that frequent postponement of criminal case trial...
Semak 7 Tanda Kita Terlebih Garam Dalam Badan

Fadilat Potong Kuku Palsu

Pelanggan Tampar Pengurus Restoran Sebab Tak Puas Hati Jumpa Lalat Dalam Nasi Lemak

Jumlah Dan Jadual Pembayaran I Sinar

Kisah Anak Dehaka Apa Salah Ibu Nak

Akhirnya Jamal Yunos Minta Maaf Pada Yeo

Saya Keluar Daripada Agama Islam Itu Lebih Afdal Sajat Luah Kecewa Apa Yang Berlaku Kepada Dirinya

Pkr Tak Boleh Saman Larry Sng Rupanya



Ini Jarak Jalan Kaki Paling Jauh Di Dunia

Info Dan Sinopsis Drama Penunggu Soldorm Astro Citra

7 Pusat Data Terbesar di Dunia

Sejarah dan Misteri Kenapa Botol Ubat Ada Penutup Keselamatan

Pencari Mayat di Sungai Kerjaya Lumayan di China


Sahabat Selamanya Persahabatan Anak Anjing Laut Dan Rakan Anjingnya Di Tasik Baikal Rusia Buat Ramai Tersentuh

Top 10 Disney Movies That Changed In Different Countries

Top 10 Dark Things That Happened In Universities

Belanja Gambar Tak Berbaju Bentuk Badan Mk K Clique Digilai Ramai Gadis

Apa Fatwa Hukum Halal Haram Sumpah Label Yg Dapat

Sikap Menindas Dan Ugut Penjawat Awam