Melawat Lobang Jepang Di Kota Bukittinggi Di Sumatera Barat Di Indonesia


Lobang Jepang adalah satu lokasi bersejarah dan menarik di Kota Bukittinggi yang kami lawati pada 25 Januari 2014.
Lobang Jepang atau Lubang Jepun adalah sebuah kubu bawah tanah penjajah Jepun. Kami dibawa ke sini pada jam 8:15 pagi waktu tempatan atau 9:15 waktu Malaysia. Kubu bawah tanah ini tidaklah besar sangat tetapi kerana kami dimomokkan dengan keluasannya dan potensi untuk kami sesat jika tidak menggunakan khidmat pemandu pelancong yang menanti di pintu masuk, akhirnya kami mengupah seorang lelaki tempatan untuk membimbing kami.
Tidaklah rasa rugi sangat kerana pakcik itu pandai bercerita maka kami dapat mengetahui apa yang kami takkan tahu jika kami melawat Lobang Jepang itu secara sendiri-sendiri.
Kembara Bukittingi - Pagar Ruyung
Gambar pintu masuk Taman Wisata Panorama dan Lobang Jepang di Kota Bukittinggi di Sumatera Barat di Indonesia. Kelihatan penjualan barangan cenderamata di sana. Bangunan ini menggunakan bumbung dengan senibina Minangkabau.
# Saturday, 25 January 2014, 08:15 # 20140125-bukittinggi (8).JPG # Kamera DSLR Canon EOS 500D # Jl. Panorama, Bukit Cangang Kayu Ramang, Kec. Guguk Panjang, Kota Bukittinggi, Sumatera Barat 26138, Indonesia # M9R8+WC Bukittinggi, Bukittinggi City, Sumatera Barat, Indonesia # https://goo.gl/maps/iwnvcR5LTw9Z5de79 #Loket 2 Taman Panorama dan Lobang Jepang.
Harga tiket hari libur hari biasa. Terhitung mulai tanggal 18 April 2013 tiket masuk Taman Panorama dan Lobang Jepang adalah RP 5000 (lima ribu rupiah) orang dewasa dan anak-anak untuk hari biasa sesuai dengan perda nombor 5 tahun 2013. Kepala dinas kebudayaan dan pariwisata Kota Bukittinggi DTO Dr. Noverdi NIP 19661116 198602 1001 Pembina utama muda / IV-C
# Saturday, 25 January 2014, 08:16 # 20140125-bukittinggi (11).JPG # Canon EOS 500D # Japanese Tunnel Bukittinggi #Sedikit pelajaran Bahasa Indonesia:
loket = tingkapsitus cagar budaya = tapak warisan kebudayaanLobang = Lubang, dalam kes ini terowong dan kubu bawah tanah Jepang = JepunDinas = perkhidmatanPariwisata = pelanconganSitus Cagar Budaya. Goa Jepang Panorama (Lobang Jepang). Dilindungi oleh undang-undang nombor 11 tahun 2010. Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Kota Bukittinggi.
# Saturday, 25 January 2014, 08:25 # 20140125-bukittinggi (26).JPG # Canon EOS 500D # Japanese Tunnel Bukittinggi #Papan tanda pelan kawasan Lobang Jepang yang memberitahu kami bahawa kawasan itu tidaklah seluas mana dan mungkin sahaja kami baru melakukan kesilapan apabila bersetuju mengambil pemandu pelancong untuk membimbing kami menerokai kawasan pelancongan tersebut.
Pelan lantai Lobang Jepang menunjukkan kawasan kubu bawah tanah ini agak luas dengan ruang amunisi (ruang senjata), pintu pelarian, barak militer Jepang (bilik tentera Jepun), ruang sidang (bilik mesyuarat), ruang makan, penjara, dapur, pintu penyergapan (serbuan), pintu keluar dan pintu penghubung.
# Saturday, 25 January 2014, 08:28 # 20140125-bukittinggi (30).JPG # Kamera DSLR Canon EOS 500D # Lobang jepang, Bukittinggi Kota Wisata #

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.interpretzz.com/2019/10/melawat-lobang-jepang-di-kota.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Interpretzz+%28interpretZZ%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
8 Kisah Barang Tertinggal Di Jepang Secara Ajaib Selalu Ketemu Lagi Kalau Di Indonesia Pasti Udah Raib

8 Kisah Barang Tertinggal Di Jepang Secara Ajaib Selalu Ketemu Lagi Kalau Di Indonesia Pasti Udah Raib

papar berkaitan - pada 24/10/2019 - jumlah : 235 hits
Seandainya semua orang sadar kepemilikan masing masing dan punya kesadaran mengembalikan barang yang hilang
Perinus Gandeng Garuda Indonesia Tingkatkan Harga Ikan Ke Jepang Dan Hong Kong

Perinus Gandeng Garuda Indonesia Tingkatkan Harga Ikan Ke Jepang Dan Hong Kong

papar berkaitan - pada 17/10/2019 - jumlah : 203 hits
Direktur Utama Garuda Indonesia Ari Askhara mengatakan pihaknya akan bantu Perinus dalam menerbangkan produksi ikan tuna dan kerapu Perinus ke Jepang dan Hong Kong
Wonderful Indonesia Week Siap Sambangi Tiga Kota Di Arab Saudi

Wonderful Indonesia Week Siap Sambangi Tiga Kota Di Arab Saudi

papar berkaitan - pada 13/10/2019 - jumlah : 195 hits
Menpar Arief pun menambahkan pada tahun 2019 target wisman Arab Saudi mengalami peningkatan sebesar 23 persen dibanding tahun sebelumnya Diharapkan Arab Saudi dapat menyuplai 200 000 wisman di tahun 2019
Tekan Jumlah Perokok Indonesia Bisa Belajar Dari Pengalaman Jepang

Tekan Jumlah Perokok Indonesia Bisa Belajar Dari Pengalaman Jepang

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 215 hits
Ahli toksikologi dari Universitas Airlangga Sho im Hidayat mengatakan berdasarkan data American Cancer Society laporan penjualan rokok di Jepang mengalami tren penurunan Hal itu diakibatkan oleh hadir dan berkembangnya produk tembakau yang ...
Kota Bandung Miliki Wilayah Kumuh Terbesar Se Jawa Barat Capai 1 400 Hektare

Kota Bandung Miliki Wilayah Kumuh Terbesar Se Jawa Barat Capai 1 400 Hektare

papar berkaitan - pada 30/10/2019 - jumlah : 190 hits
Jawa Barat masuk ke dalam kategori provinsi dengan wilayah kumuh terbesar di Indonesia Di sisi lain Kementerian Pekerjaan Umum dan Perumahan Rakyat melalui program Kota Tanpa Kumuh harus berburu dengan waktu menyelesaikan sisa pekerjaan ska...
Pks Khawatirkan Nasib Pendidikan Indonesia Di Bawah Nadiem Makarim

Pks Khawatirkan Nasib Pendidikan Indonesia Di Bawah Nadiem Makarim

papar berkaitan - pada 23/10/2019 - jumlah : 202 hits
Ketua DPP PKS Aboe Bakar Alhabsyi menyoroti pos Kemendikbud yang diisi oleh mantan Pendiri dan CEO Go Jek Nadiem Makarim yang latar belakangnya adalah pebisnis Menurutnya penunjukan Nadiem oleh Jokowi ibarat berjudi
Hanya Gerindra Oposisi Yang Gabung Kabinet Indonesia Maju Jokowi

Hanya Gerindra Oposisi Yang Gabung Kabinet Indonesia Maju Jokowi

papar berkaitan - pada 23/10/2019 - jumlah : 253 hits
Prabowo mantan capres rival Jokowi ditunjuk sebagai Menteri Pertahanan Jenderal bintang tiga itu bakal membawahi aparat pertahanan dan keamanan
Safenet Minta Johnny G Plate Perbaiki Kondisi Hak Hak Digital Di Indonesia

Safenet Minta Johnny G Plate Perbaiki Kondisi Hak Hak Digital Di Indonesia

papar berkaitan - pada 23/10/2019 - jumlah : 183 hits
Presiden Jokowi menunjuk Johnny G Plate sebagai Menkominfo di Kabinet Indonesia Maju Johnny menggantikan Rudiantara Johnny merupakan politisi dari Nasdem Atas dipilihnya Johnny sebagai Menkominfo Executive Director SAFEnet Damar Juniarto tu...
Immersify Kuala Lumpur A Mesmerising Multi Dimensional Media Art Experience

Pasangan Asing Agresif Dikeluarkan Dari Pesawat Airasia

Sbdj Siri 223 Di Usik Manusia Keluang

Aktiviti Kunjungan Hormat Ppim Ke Pejabat Pengarah Kpdn Ppim 10 02 2025

Tingkatkan Jenama Anda Dengan Reka Bentuk Kotak Pembungkusan Semburan Linen Yang Menarik

Kuala Terengganu River Cruise Pengalaman Menarik Menyusuri Sungai Terengganu

Jalan Jalan Ke Mersing Johor

Unique Gift Ideas For Jewish Holidays And Life Events


echo '';
Ramalan Peserta Gegar Vaganza 2025 2026 Musim 12 GV12

Keputusan Markah Konsert Akhir Final Gegar Vaganza 2024 2025 GV 11 Juara Pemenang Finalis

Senarai Lagu Tugasan Konsert Akhir Gegar Vaganza 2024 2025 Musim 11 Minggu 12

Keputusan Markah Peserta Konsert Minggu 11 Gegar Vaganza 2024 2025 Musim 11 Separuh Akhir

5 Undang Undang Aneh Berkait Bendera Kebangsaan di Seluruh Dunia


Anak Seiras Bapa Coretan Ulang Tahun Ella Raih Perhatian

The Wagon Cafe

Ikan Terubuk Masin Masak Sambal Cili Api

Khutbah Jumat Kemajuan Teknologi Dan Harga Yang Harus Dibayar

Pembangkang Yang Tidak Berkualiti Dan Masak Politik

Apa Ada Kat Air Papan Johor