Lawatan Madani Dato Fadhlina Sidek Menteri Pendidikan Malaysia Ke Sk Penagatan Keningau Sabah
Ketibaan Menteri Pendidikan Ke SK.Penagatan Keningau, di sambut oleh 3 Penolong Kanan Sekolah.
Kunjungan Madani Dato' Fadhlina Sidek Menteri Pendidikan Di SK.Penagatan Keningau Sabah.
Jam 9.00 pagi pada 25.11.2025 bersamaan hari Selasa seluruh warga SK. Penagatan, Keningau terkejut dengan kehadiran Dato' Fadhlina Sidek, Menteri Pendidikan Malaysia yang tiba-tiba siren berbunyi menandakan ada tetamu kehormat bakal tiba di perkarangan sekolah SK.Penagatan, Keningau, Sabah.
Dato' Fadhlina dengan diiringi rombongan dari Kementerian Pendidikan Malaysia dan diiringi juga oleh rombongan dari Jabatan Pendidikan Negeri Sabah serta dari Jabatan Pendidikan Daerah Keningau, Sabah. Dato' Raisin Saidin dan Encik Johari @ Jaibet Bin Sabin serta rombongan yang lain bersama dalam Lawatan Madani Dato' Fadhlina ini, di SK.Penagatan, Keningau.
Lawatan Madani ini bertujuan beramah mesra dengan warga pendidik sekolah dan beramah mesra dengan murid-murid sekolah, di mana murid tahap 1 semuanya berada di dalam Dewan Terbuka sekolah untuk latihan senamrobik pada awal pagi hari Selasa. Dato' Fadhlina sempat menyaksikan beberapa latihan senamrobik yang dipersembahkan oleh murid tahun 1 Bijak, 2 Cerdik, 3 Bijak dan kelas tahun 3 Cerdik.
Dato' Fadhlina kemudian sempat juga berbual dengan beberapa orang guru dan kemudian berlangsung acara memberikan buah tangan ( Hadiah) kepada semua staff SK.Penagatan Keningau.
Sebelum meninggalkan kawasan sekolah Dato' Fadhlina sempat menanam pokok buahan iaitu benih pokok buah durian di lembah bukit berdekatan dangan kawasan curam. Anak pokok durian di tanam di kawasan tersebut dengan harapan semoga tanah bukit tersebut akan kukuh dan tidak mandap lagi pada masa akan datang, serta sebagai tanda simbolik kenangan kedatangan Dato' Menteri Pendidikan di sekolah ini.
Tuan Raisin Saidin Pengarah Pendidikan Sabah pula menanam anak pokok cempedak berdekatan dengan anak pokok durian. Terakhir lawatan Dato' Fadhlina ialah ke Surau SK.Penagatan dan kelas PraSekolah.Dato' Fadhina kemudian segera beredar ke SM Keningau, Sabah juga membuat Lawatan Madani secara rasmi di SM Keningau.
Ucapan Setinggi-Tinggi Terima Kasih.
Warga SK.Penagatan, Keningau amat berbesar hati dan amat menghargai kunjungan Lawatan Madani Dato' Menteri Pendidiakn Malaysia di sekolah kami. Kami dengan ini mengucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhitung rasa terima kasih kerana memilih sekolah SK.Penagatan sebagai sekolah dilawati pada awal pagi 25.11.2025. Kehadiran kunjungan Dato' pasti melakar satu Sejarah di SK.Penagatan, Keningau, Sabah. Terima kasih atas pemberian hadiah dan terima kasih kunjugan Lawatan Madani ini.
PK 1 En. Zahir dan yang lain mengiringi Dato' Fadhlina ke Dewan terbuka sekolah pada 25.11.2025
Menuju ke Dewan Terbuka Sekolah
Kehadiran mengejutkan warga sekolah, Dato' Fadhlina Sidek terus masuk ke Dewan
Terbuka dan duduk santai bersama murid - murid sekolah yang sedang membuat aktiviti senamrobik
Suai kenal dan kunjungan mesra Madani oleh Dato' Fadhlina Sidek di SK.Penagatan Keningau
bersama Dato' Pengarah Pendidikan Negeri Sabah
Gembira murid-murid duduk bersama dengan Dato' Fadhlina Sidek
Kelihatan murid mesra berbual dengan Dato' Menteri Pendidikan Malaysia
Menteri Pendidikan Malaysia dikeremuni murid tahap 1 di Dewan Terbuka menyaksikan
aktiviti senamerobik pagi 25.11.2025.
Malaysia Madani
Ambil kesempatan bergambar bersama Dato' Pengarah Pendidikan Negeri Sabah dan Pegawai
Pendidikan Daerah Keningau, Sabah.
Dato' Pengarah Pendidikan Negeri Sabah Tuan Raisin Saidin juga dikeremuni murid sekolah.
Memberikan hadiah kepada setiap guru / staff SK.Penagatan, Keningau.
Bergambar beramai-ramai, masa begitu cemburu untuk bersama Menteri Pendidikan Malaysia ini.
Sempat bergambar ramai-ramai sebelum ke kawasan sekolah dan meninggalkan sekolah.
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
https://madey09.blogspot.com/2025/11/lawatan-madani-dato-fadhlina-sidek.html