Kekal Aktif Dan Ceria Dengan Biolife Nat B Fizzy


Rahsia Kekal Aktif dan Ceria dengan Biolife Nat B Fizzy | Tanggungjawab sebagai isteri dan ibu kepada 2 orang cahaya mata memerlukan kinah sentiasa cergas dan bertenaga untuk menguruskan keluarga. Walaupun kekadang tu rasa letih, ditambah pula dengan keadaan pandemik pada waktu ni, nampaknya kinah kena tukar cara dan gaya hidup yang lebih sihat supaya kinah sentiasa kekal aktif dan bertenga sepanjang hari.
Walaupun kini kita telah diberi kelonggaran untuk beriadah dan telah lengkap 2 vaksin, pematuhan SOP perlu diteruskan. Sebagai langkah berjaga-jaga kinah memang kurangkan aktiviti di luar rumah dan keluar hanya bila perlu saja. Namun begitu, kekal di rumah untuk gaya hidup yang sihat bukan menjadi penghalang untuk kita sentiasa bertenaga.


7 Amalan Gaya Hidup Sihat yang Kinah Amalkan Di RumahSiapa kata kita tak boleh nak amalkan gaya hidup yang sihat ketika di rumah. Cuma rajin dan malas je. Apa tunggu lagi, jom kita semak 7 amalan gaya hidup sihat yang boleh dilakukan ketika di rumah tapi yang ni style kinah la. Kalau korang nak follow, dipersilakan

1. Minum Air Dengan SecukupnyaMaksudnya di sini, kita ni kena perbanyakkan minum air kosong atau air mineral bukannya minum air manis saja. Kena balance. Tujuan kita minum air kosong ni untuk membantu organ buah pinggang kita merembes toksin dalam tubuh badan kita di samping membantu membakar kalori dalam badan kita

2. Jangan lupa ambil sarapanPengambilan sarapan pada waktu pagi adalah sangat penting bagi memulakan hari tersebut. Kinah kalau dahulu selalu je skip sarapan sebabnya fikir nanti akan makan lagi pada waktu tengahari. Tapi tanggapan kinah tu salah sebenarnya. Sejak tahu pengambilan sarapan adalah penting, kinah tak pernah lagi skip sarapan. Paling malas kinah akan bancuh minuman nestum untuk permulaan hari

3. BersenamSekarang ni pun kita dah dibenarkan untuk beriadah di luar. Tapi disebabkan anak dara kinah ni kecil lagi, kita nak bersenam jauh tu memang tak dapat la. Senam dalam rumah pun boleh je. Sambil jaga anak kita bersenam. Bersenam ni bagus untuk kesihatan rohani dan jasmani kita. Ala 10 minit je setiap sesi. 
4. Pengurusan StressTak dinafikan sejak kelas pdpr dijalankan, kinah agak stress ditambah pula dengan anak kecik lagi. Jadi, kinah kena bijak tangani stress dengan bahagi masa untuk kelas pdpr kakak, dengan bisness online dan dalam masa yang sama kerja-kerja blog, kerja rumah lagi. Pada mulanya, memang rasa nak menangis tau dengan semua tu, tapi lama kelamaan kinah dah boleh bahagi masa dengan betul, apabila rasa buntu kinah cuba dengar zikir dan baca Al-quran. Ingat ye, korang yang ada stress tu jangan buat main dengan stress ni tau

5. Tidur yang berkualitiSejak ada anak kecik ni, memang dikatakan tiada istilah tidur yang berkualiti. Tapi itu dulu la. Sejak Lulu dah umur setahun ni, Lulu dia tak jaga malam dah, memang mudah la pada kinah berbanding dengan kakaknya dulu, memang setiap malam berjaga. Apabila Lulu dah tidur dengan normal, kinah pun kalau tiada kerja yang perlu disiapkan, memang kinah tidur awal. Kang lambat tidur, macam-macam penyakit datang. Mintak simpang uiiiii

6. Terapi dengan essentials oilSejak pkp bermula, kinah ni dah mula berjinak-jinak dengan essential oils. Nak beli yang mahal tu memang diluar kemampuan kinah la, tapi hat yang kinah beli tu memang berkualiti dan yang penting harganya pun berpatutan. Selalunya, bila ada masa terluang memang kinah akan diffuse untuk kegunaan satu rumah. Bukan kita je yang nak berterapi tak gitu

7. Pengambilan Suplemen (Makanan Tambahan)Pengambilan suplemen pada masa kini adalah sangat penting bagi membantu mengekalkan kesihatan tubuh badan kita. Tambahan pula pemakanan kita sekarang ni kebanyakannya tak berkhasiat, selalu makan makanan segera la, makanan manis dan pelbagai lagi. Nak tak nak kena la top up vitamin untuk badan kita


BiO-LiFE Nat B Fizzy Suplemen Pilihan Terbaik Untuk Kesihatan Tubuh Badan KitaBicara mengenai vitamin, kinah nak kongsi dengan korang vitamin yang dapat membantu mengekalkan kesihatan kita supaya kita kekal aktif dan ceria daripada BiO-LiFE. Siapa yang tak kenal dengan jenama BiO-LiFE ni, kinah sendiri turut mengamalkan BiO-LiFE Proutix untuk kesihatan dalaman kinah tau. 

Jadi, pada kali ni kinah nak kongsi dengan korang vitamin BiOl-LiFE yang menjadi pilihan kinah dan suami ketika ini iaitu BiO-LiFE Nat B Fizzy yang mana suplemen membantu menyokong keperluan seharian kinah dan paling best ianya didatangkan dalam bentuk effervescent. 

Siapa yang Wajib Mencuba BiO-LiFE Nat B FizzyPelajar Aktif yang berumur 15 tahun ke atas sahaja (kanak-kanak tak digalakkan)Golongan mudaMereka yang mempunyai gaya hidup yang sibuk dan tertekanMereka yang ingin kekal fokus dalam pekerjaanMereka yang memerlukan perangsang tenaga seperti kafien dan minuman bertenaga untuk kekal bertenaga sepanjang hariMereka yang sering memandu untuk perjalanan jauh seperti pemandu bas dan loriMereka yang sering bekerja sehingga larut malam
Khasiat BiO-LiFE Nat B FizzyVitamin B1 bertindak menukar karbohidrat, lemak dan protein menjadi tenagaVitamin B2 membebaskan tenaga dari karbohidrat, lemak, protein dan merangsang pertumbuhanVitamin B3 membantu tubuh menggunakan sumber tenaga yang diperoleh dari sumber makananVitamin B5 membantu metabolisme lemak dan karbohidrat Vitamin B6 membantu dalam pembentukan sel darah merahVitamin B12 turut terlibat dalam pembentukan sel darah merahBiotin menguraikan karbohidrat, lemak dan protein menjadi tenagaVitamin C membantu dalam sintesis kolagen, penyerapan zat besi, dan menyingkirkan radikal bebasKalsium pula membantu menguatkan gigi dan tulangMagnesium terlibat dalam pembentukan dan penjagaan kesihatan tulang

Kebaikan BiO-LiFE Nat B FizzyBiO-LiFE Nat B Fizzy tinggi dengan kandungan vitamin B complex dan vitamin C untuk membantu badan mecapai kesihatan yang optimum.Dibungkus secara individu bagi menjamin tahap kebersihan serta bagi mengurangkan proses pengoksidan
Mudah di bawa kemana saja. Boleh selit je tepi handbag korang tu.Rasanya yang sedap, ala macam kita minum air sparkling oren.Cara penyediaannya pun mudah saja, hanya larutkan sebiji ke dalam air kosong, kemudian minum.Seeloknya diambil selepas kita bersarapan pagi untuk penyerapan lebih baik.
Bagi mereka yang masih mencari suplemen untuk sentiasa kekal aktif dan ceria sepanjang hari, memang kinah sarankan untuk ambil biolife Nat B Fizzy ni. Nak dapatkannya pun mudah sama ada melalui online ataupun di farmasi yang terpilih. 
Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai produk biolife nat b fizzy,  korang boleh layari http://Biolife.2.vu/natb. 
Bagi mengetahui produk Bio-LiFE yang lain, korang boleh layari website atau media sosial Bio-LiFE seperti di bawah :
Website : https://biolife.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/biolifemarketing
Instagram :https://instagram.com/biolifemy


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.apekinah.com/2021/10/kekal-aktif-dan-ceria-dengan-biolife.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Bio Life Nat B Fizzy Untuk Badan Kekal Bertenaga

Bio Life Nat B Fizzy Untuk Badan Kekal Bertenaga

papar berkaitan - pada 30/9/2021 - jumlah : 89 hits
BIO LIFE NAT B FIZZY UNTUK BADAN KEKAL BERTENAGA SEPANJANG HARI lengkap dengan vitamin B C dan nutrisi harian yang The post appeared first on
Kalau Orang Itu Sudah Tua Dia Suka Sangat Suruh Tidur Jalan Tun Mahathir Beri Tips Berguna Kekal Aktif Di Usia Tua

Kalau Orang Itu Sudah Tua Dia Suka Sangat Suruh Tidur Jalan Tun Mahathir Beri Tips Berguna Kekal Aktif Di Usia Tua

papar berkaitan - pada 7/10/2021 - jumlah : 55 hits
Meski pun sudah berusia 96 tahun bekas Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad dilihat masih sihat dan bertenaga Dalam satu perkongsian di TikTok beliau mendedahkan rahsia utama untuk sihat adalah mengekalkan gaya hidup aktif Belia...
Fuhhh Tudia Kanak Kanak Digigit Kera Kembali Aktif Ceria

Fuhhh Tudia Kanak Kanak Digigit Kera Kembali Aktif Ceria

papar berkaitan - pada 28/9/2021 - jumlah : 95 hits
Keadaan badan kanak kanak yang digigit kera dalam kejadian di Taman Dusun Nyior 21 September lalu Share on telegraSEREMBAN Bagaikan mimpi kanak kanak perempuan berusia 21 bulan yang digigit kera dalam kejadian di Taman Dusun Nyior 21 Septem...
Kes Sembuh Kekal Melebihi Jangkitan Harian

Kes Sembuh Kekal Melebihi Jangkitan Harian

papar berkaitan - pada 22/9/2021 - jumlah : 52 hits
AGENDA DAILY Data 21 September 2021 Jumlah pesakit sembuh harian yang direkodkan dalam tempoh 24 jam sehingga 12 tengah hari tadi kekal melebihi jangkitan positif hari ini apabila mencatat 16 650 kes berbanding 15 759 jangkitan positif Ketu...
Hiburan Ramai Rindu Ustaz Netizen Teruja Uel Kembali Aktif Di Instagram

Hiburan Ramai Rindu Ustaz Netizen Teruja Uel Kembali Aktif Di Instagram

papar berkaitan - pada 5/10/2021 - jumlah : 78 hits
Selepas agak lama menyepi daripada dunia media sosial pendakwah bebas Ustaz Ebit Lew kembali memunculkan diri dalam Instagramnya semalam ARTIKEL BERKAITAN AdvertisementBiarpun hanya berkongsi sebuah hantaran video yang berdurasi 10 saat nam...
Ditangkap Aparat Polrestabes Makassar Dua Polisi Aktif Kantongi Sabu Sempat Kabur

Ditangkap Aparat Polrestabes Makassar Dua Polisi Aktif Kantongi Sabu Sempat Kabur

papar berkaitan - pada 3/10/2021 - jumlah : 90 hits
Kita cek ternyata memang benar keduanya anggota Polri Kami temukan satu sachet sabu yang dibeli seharga Rp2 juta bebernya
Demi Kesihatan Akim Ahmad Kini Aktif Berbasikal

Demi Kesihatan Akim Ahmad Kini Aktif Berbasikal

papar berkaitan - pada 6/10/2021 - jumlah : 58 hits
Penyanyi Akim Ahmad 30 mula berjinak jinak dalam aktiviti berbasikal bagi memulakan gaya hidup sihat sejajar dengan peningkatan usia dan mengisi masa lapangnya Akim berkata dia mula terbabit dalam aktiviti riadah itu sejak pelaksanaan Perin...
Menangis Sebab Teruk Melecet Rindu Anak Aktif Macam Selalu Anak Aisyah Hijanah Positif Covid 19

Menangis Sebab Teruk Melecet Rindu Anak Aktif Macam Selalu Anak Aisyah Hijanah Positif Covid 19

papar berkaitan - pada 9/10/2021 - jumlah : 133 hits
Ibu mana yang sanggup melihat anaknya sakit Pastinya setiap ibu terlalu rindukan anak kembali aktif dan sihat macam selalu Bagi instafamous Aisyah Hijanah yang kerap berkongsi ilmu ilmu yang cukup bermanfaat untuk wanita dia reda bila mana ...
Meilaura Awalnya Aktif Memanah Sebelum Bergelar Juara Dunia Bina Badan

Meilaura Awalnya Aktif Memanah Sebelum Bergelar Juara Dunia Bina Badan

papar berkaitan - pada 10/10/2021 - jumlah : 132 hits
Buda Anchah dan Meilaura Dora Jimmy dengan pingat perak mereka Kredit gambar Facebook Ronny Buda Pemenang 2 pingat emas Kejohanan Bina Badan Dunia Meilaura Dora Jimmy mendedahkan bahawa dia pada awalnya aktif dalam sukan memanah dan hanya m...
Ibu Tunggal 9 Anak Dijatuhi Hukuman Mati Mandatori

Saya Cukup Terkilan Sultan Johor

Lombong Emas Haram Lebih 30 Tahun Dibongkar

Sejarah Yang Dihitamkan Aurangzeb Raja India Yang Warak

Samsung S Galaxy Z Flip3 5g Gets Mind Blowing Postpaid Plans

Petua Masak Nasi Supaya Tahan Sampai 2 Hari

The Knives Are Out For Hadi S Inner Circle

No Yeast Naan



Biodata Shashic Iewan Pelawak Gagap Peserta Maharaja Lawak Mega MLM 2021

Kisah Wanita Paling Berani Di Amerika Ida Lewis

8 Barang Utama yang Didagangkan Melalui Laluan Sutera Silk Road

7 Baka Anjing Dengan Jangka Hayat Paling Panjang

Rupanya Ini Punca Sebenar Yassin Tarik Diri Dari Maharaja Lawak Mega MLM 2021


Pokok Rumbia Hasilkan Sagu Banyak Kegunaan

5 Larangan Dalam Tidur

Buat Hal Sungguh Kat Pelamin Tunang Juga Dia Nak Ber4k

Penjelasan Rasulullah Tentang Bayi Dan Anak Kecil Yang Meninggal Dunia

Sinopsis My Name Di Netflix 15 Oktober

Zaki Yamani Feat Amira Syahira Pulang Kampung Chord