Kedaimuslims Com Hubungkan Usahawan Muslim




Untuk promosikan website admin kedaimuslim.com. 


Salam semua,


Kami telah membina satu portal dikenali kedaimuslims.com bertujuan menghubungkan pengguna dengan usahawan muslim seluruh Malaysia


Sehingga hari ini, terdapat hampir 1000 perniagaan telah di listed ke dalam website kami dari pelbagai kategori seperti bengkel kereta & motosikal, hardware, optometrist, farmasi, hotel & sebagainya. Kami akan terus menambah senarai ini dari hari ke hari.


Diharap semua dapat memanfaatkan portal ini untuk sama-sama kita menyokong bisnes orang Islam terutamanya di Malaysia.


Link: https://kedaimuslims.com
FB: Direktori Kedai Muslims


Dari blog kedaimuslim.
Assalamualaikum buat pembaca blog semua. Diharap kita semua dapat mengambil segala manfaat dari portal kedaimuslims.com ini.
Tetapi semestinya anda tertanya, kenapa perlu ada direktori seperti kedaimuslims.com ni? Bagi menjawap persoalan itu, kami ingin mengajak pembaca semua merenung situasi di bawah sekejap

Situasi 1: Kereta rosak
Time kereta kita buat hal, pernah ke kita runsing duk pikir mana aku nak hantar kereta pergi repair ini? Mana workshop paling dekat eh? Dan yang penting, macam mana nak tahu yang workshop ni boleh percaya ke tak?
Situasi 2: Kedai Fotostat
Nak cari kedai fotostat untuk photostat IC. Kemain susah.  Adoyaii..nak photostat IC je pun. Berpeluh pusing cari kedai.
Situasi 3: Tempat baru
Katakanlah kita baru berpindah ke kawasan baru atau outstation sekejap kat tempat yang kita tak berapa familiar. Tak ke payah nak cari kedai-kedai atau amenities dekat dengan kita. Takkan nak pusing satu town nak cari kedai hardware kan.
Situasi 4: Kedai Orang Islam
Atas kesedaran kita untuk menyokong bisnes orang Islam tapi kekadang tu, kita tak tahu mana nak cari kedai orang Islam atau tak tahu mana satu kedai orang Islam.
Sedar atau tidak, kita mungkin pernah berada dalam salah satu situasi di atas.
Selalunya, apa akan kita buat dalam situasi di atas? Tentulah kita akan search kat Google je kan. Tapi bukan selalu kita dapat jawapan nya kerana tidak semua bisnes disenaraikan di google. (walaupun kebanyakan bisnes sekarang sudah ada online presence)
KENAPA PERLU ADA?
Jika pembaca masih ingat sebelum meluasnya penggunaan internet, saya pasti setiap rumah pasti ada buku yellow pages. Itulah cara yang paling mudah dan cepat jika hendak mendapatkan maklumat seperti alamat dan no telefon sedara mara/kawan-kawan atau juga pelbagai bisnes yang turut dimuatkan dalam buku kuning yang tebal dan berat ini.

Image Source: Flickr
Direktori seperti kedaimuslims.com ini pula adalah online version untuk yellow pages untuk memudahkan pengguna mendapatkan maklumat perniagaan sekitar mereka. Sedangkan yellowpages sendiri pun kini mempunyai online directories yang boleh dilayari di sini. Kami berazam untuk mengumpulkan sebanyak mungkin bisnes atau kedai-kedai untuk di listed di website kami. Fokus kami tidak lain, hanya kepada perniagaan milik orang Islam di Malaysia
Kalau dulu, kita perlu membelek satu demi satu muka surat untuk mencari maklumat atau contact dalam buku tebal ini, sekarang tidak lagi. Semua maklumat perniagaan atau bisnes beradadihujung jari pengguna, tinggal lagi terpulang untuk  owner-owner bisnes memuat naik perniagaan mereka ke direktori (Klik siniuntuk mengetahui cara memuat naik listing perniagaan anda di kedaimuslims.com).
Kedaimuslims.com akan direct pengguna kepada kedai-kedai berdasarkan kategori dan lokasi yang dipilih. Dari situ, pengguna akan dapat membuat pilihan dari beratus-ratus kedai berhampiran mereka. Segala maklumat perniagaan seperti alamat, no telefon, email, laman social media, waktu operasi dan lain-lain dapat diperolehi dengan mudah dan tepat.
Secara kesimpulannya, dengan kewujudan portal direktori kedaimuslims.com ini diharap dapat menjadi satu platform membantu menghubungkan pengguna dengan pengusaha perniagaan muslim di seluruh Malaysia seterusnya dapat meningkatkan kuasa ekonomi umat Islam yang dilihat rendah kalau dibandingkan dengan populasi umat Islam di Malaysia.
Pengguna perlu memainkan peranan dan menggunakan kuasa pengguna sebaik mungkin untuk bersama menyokong perniagaan usahawan seIslam kita. Utamakan perniagaan Muslim.
Sekian
kedaimuslims.com adalah sebuah direktori perniagaan yang mengkhususkan kepada perniagaan milik orang Islam di Malaysia. Kami menyenaraikan pelbagai kategori bisnes seluruh Malaysia bagi membantu pengguna mencari perniagaan sekitar mereka. 




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://sideofmuslim.blogspot.com/2019/01/kedaimuslimscom-hubungkan-usahawan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Pizza Islam Hasil Sentuhan Usahawan Muslim Pekan Sungai Besar Sokong

Pizza Islam Hasil Sentuhan Usahawan Muslim Pekan Sungai Besar Sokong

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 71 hits
Pizza di Parking Petronas Sungai BesarStart Buka 12tgh 10mlmCall 01123231688 atau whatsapp
Sos Cheezy Wedges I Mukmin Produk Usahawan Muslim

Sos Cheezy Wedges I Mukmin Produk Usahawan Muslim

papar berkaitan - pada 3/1/2019 - jumlah : 120 hits
Alhamdulillah CHEZZY SAUCE i MUKMIN dah RESTOCK Tak cukup sos cheezy wedges Cepat cepat jangan lambat lambat CHEEZY SAUCE mudah dibancuh dan rasanya sangat sedap persis seperti sos CHEEZY WEDGES ASLI Tak rugi try SENANG dan CEPAT dihidang S...
Beli My Mee Minda Penganti Mee Segera Keluaran Muslim

Beli My Mee Minda Penganti Mee Segera Keluaran Muslim

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 208 hits
MyMee Minda L02 PPMM Produk viral 2019 yg akan menggantikan Mee Segera yg ada dipasaran yg jauh lebih baik dan sihat MI SEGERA PERTAMA DI MALAYSIA TANPA Bahan Pengawet Wax Pewarna Tiruan Acid Borik Benzoyl Peroxide Tiada aji no motoKelebiha...
Sokong Rempah Wau Tradisi Kelantan Pembekal Rempah Muslim Dari Pantai Timur

Sokong Rempah Wau Tradisi Kelantan Pembekal Rempah Muslim Dari Pantai Timur

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 46 hits
Rempah Wau Tradisi Kelantan merupakan pengeluar dan pembekal terbesar rempah ratus di pantai timur Malaysia Pemilikan syarikat ini 100 Bumiputera Muslim Rempah Wau Tradisi TERKENAL sejak turun temurun akan keaslian rasa rempah Melayu Pantai...
Kepada Para Ibu Dan Bakal Ibu Boleh Cuba Susu Majdulina Keluaran Muslim

Kepada Para Ibu Dan Bakal Ibu Boleh Cuba Susu Majdulina Keluaran Muslim

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 35 hits
Assalamualaikum Kepada ibu dan bakal ibu mithali diluar sana sy ingin berkongsi khasiat susu majdulina anda nak tau Jom baca sampai habis Ternyata ia untuk si baby comel manja anda la Susu si manja Majdulina Okey di sini nak cerita antara f...
Abbas Bin Firnas Ilmuwan Muslim Pencetus Konsep Penerbangan Pertama

Abbas Bin Firnas Ilmuwan Muslim Pencetus Konsep Penerbangan Pertama

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 29 hits
Hampir semua orang di dunia mengetahui bahwa pencetus penerbangan pertama adalah Wright Bersaudara yaitu Orville Wright dan Wilbur Wright Memang benar bahwa mereka berdua merupakan penemu teknologi penerbangan yang mampu menerbangkan Wright...
Jutaan Muslim Xinjiang Didera Secara Sembunyi Cina M Sia Bagaimana

Jutaan Muslim Xinjiang Didera Secara Sembunyi Cina M Sia Bagaimana

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 57 hits
Kem tahanan Debancheng di timur wilayah Xinjiang yang menempatkan umat Islam China Gambar ReutersXINJIANG 2 Jamadilawal 1440H Selasa Seperti ingin menyembunyikan sesuatu China walaupun setuju pegawai hak asasi manusia Pertubuhan Bangsa Bang...
5 Cara Nak Tahu Restoren Mamak Itu Muslim Ataupun Bukan Muslim

5 Cara Nak Tahu Restoren Mamak Itu Muslim Ataupun Bukan Muslim

papar berkaitan - pada 7/1/2019 - jumlah : 134 hits
Sekiranya anda ke kedai kedai mamak cuba periksa lauknya adakah terdapat masakan berlaukkan daging lembu Ya daging lembu Inilah kunci untuk membezakan di antara kedai mamak Muslim dengan bukan mamak yang berlagak Muslim Kenapa daging lembu ...
Sokong Kopi Goji Bonda Gayah Produk Muslim

Sokong Kopi Goji Bonda Gayah Produk Muslim

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 123 hits
Kopi goji baik kesihatan kebaikan utk masalah jantung sakit sendi lutut dan memberi tenaga KOKO juga baik utk kesihatan seisi keluarga blh menikmati nyaKOKO produk minda utk anak anak seawal pra sek dan tadika membantu minda mereka dlm pela...

Allahuakbar Pengurus Jena Zah Kongsi Keajaiban Saat Mandikan Tahfiz Muda Me Ninggal Akibat H1v

Puji Serangan Di Nz Seorang Lelaki Dipecat Dan Dihalau Pulang Ke Negara Asal

Tahukah Anda Simbol E Bukan Bermaksud Minyak Habis

Malaikat Berjaya Dirakam Cctv

Sinopsis Cinta Non Grata

Rashidi Ishak Dan Vanidah Imran Bukan Lagi Suami Isteri

Haziq Disahkan Meninggal Dunia Susulan Serangan Masjid Christchurch

Tiada Unsur Babi Dalam Meatball Ikea Malaysia



Resepi Kuih Nagasari Jagung Paling Sedap dan Senang

Sejarah Ringkas Gerakan Taliban di Afghanistan

Resepi Kuih Lompat Tikam Paling Lazat

5 Senaman Wajib Untuk Besarkan Otot Dada Dengan Cepat

Biodata Daler Yusuf Pelakon Drama Encik Imam Ekspres


Maggi Kpm Mulakan Pencarian Chef Muda Berbakat

Sihir Yang Melenyapkan Harta Benda Dan Kekayaan

Kena Sabar Dengan Perangai Isteri

81 Netizen Setuju Tik Tok Bigo Wechat Diharamkan Berbanding Pubg

After The Christchurch Mosque Massacre We Still Want The Death Penalty Banned

Jenazah Haziq Dikebumikan Selepas Zohor