Kawan Makin Pergi



entri ini aku tujukan buat kawan - kawan yang makin pergi. semakin lama, semakin jauh dan menghilang. bukan nak kutuk ke apa. tapi sekadar penulisan kosong sebagai diari untuk aku baca pada suatu hari nanti. aku tak sure, kalau ada kawan aku yang akan baca. tapi ya. ini untuk kau. aku nak tulis nama, tapi. haahhaha. takpayah la. kalau kau terasa, maknanya kau la. 
aku ada kawan yang rapat dengan aku di zaman sekolah dan zaman belajar. tahun berganti tahun, aku perasan, hubungan makin renggang. nak jumpa jauh sekali. samaada atas faktor keluarga atau busy dengan aktiviti masing - masing sehingga tak ada ruang untuk aku. 
Rayaokay aku mulakan. sebelum raya haritu, aku sengaja tak wish sapa - sapa. dan ada beberapa kawan rapat aku wish aku. sebab aku nak tengok, siapa yang ingat dekat aku. so aku nampak dah dekat situ. 
so, ada sorang tu. aku wish selamat hari raya. dia tak reply. aku ingat dia tak online. lepastu aku check, oh 5 hari dia tak online fb. hahha. lepastu, dia update status di whatsapp. guess what? dia memang sengaja ignore whatsapp aku (aku rasa lah). sebab sebelum - sebelum ni pun dia memang selalu sangat ignore whatsapp aku. tunggu lah setahun kemudian kalau dia rasa dia nak whatsapp aku, baru lah whastsapp aku yang dia belum baca tu dia 'baca'. 

kisah yang kedua pulak, manjang cakap 'tak sabar nak lepak dengan kau' dan bla bla bla. at that time, bila orang ajak lepak ada je alasan. tup tup update ada dekat kl. hahahhaha. yang ni suka sembang lebih. banyak kali kena perli tapi dia cakap lagi 'tak sabar nak lepak sama'. yang ni lelaki. hahahha

OpenHouseyang ketiga, aku tertengok story di instagram. buat makan - makan. semua kawan dia aku tak kenal. tapi aku dengan dia rapat (lupa bagitahu, dia lelaki). aku tau, dia akan fikir aku takkan pergi so buat apa nak jemput aku kan? entahlah. 
yang keempat, kawan universiti satu sem. aku ternampak kawan aku post dia pergi openhouse ex classmates. dulu kita rapat. tapi, kawan aku ni sekarang cuma kawan dengan aku dan dia. dia dah tak kawan dengan aku, dan aku pun tak kawan dengan dia. sekadar like post di media sosial. yang selalu tegur - tegur pun cuma aku, bukan dia. yang pernah ajak lepak pun aku, bukan dia. alasan sama, 'busy'. tup - tup bergambar sedang melepak dengan kawan. yang ni perempuan. 
aku selalu anggap kawan aku adalah kawan aku. tapi kawan - kawan aku, tak pernah anggap aku kawan. sedih kan hidup aku? aku tak pernah ada dalam hidup diorang. kawan makin hilang makin jauh. akhirnya kita semua mengambil keputusan untuk tak perlukan sesiapa. cukup kalau diri sendiri ada untuk berdiri (termasuk keluarga). atau setidaknya pasangan hidup mati. entah. aku.akan ada satu hari dimana aku akan buang semua kawan - kawan rapat aku dan malas nak ambil tahu. aku cuma nak berkawan dengan orang - orang yang tak rapat biar kalau nak hilang atau pergi tak terlalu rasa kesan yang dalam. aku tak kecik hati, aku dah biasa. haahhahaha. saja lah luahkan perasaan. takut nak cerita karang, takde yang sudi nak dengar. 

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://kanvasdakwat.blogspot.com/2019/06/kawan-makin-pergi.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Berharap Makin Maju Warga Ingin Palembang Dimekarkan Jadi Kabupaten Baru

Berharap Makin Maju Warga Ingin Palembang Dimekarkan Jadi Kabupaten Baru

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 19 hits
Untuk persyaratan sudah terpenuhi tinggal persetujuan pemerintah saja Artinya Palembang dibagi menjadi dua yang dipisahkan Jembatan Ampera ada kotamadya ada kabupaten ungkap Suparman
Jika China Dan As Makin Memanas Apple Siap Pindahkan Pabrik

Jika China Dan As Makin Memanas Apple Siap Pindahkan Pabrik

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 26 hits
Setelah Huawei banyak yang melihat Apple sebagai korban besar berikutnya dari perseteruan sengit perang dagang antara China dengan Amerika Serikat
Pinjaman Peribadi Rate Makin Menurun Siapa Yang Pernah Buat Pinjaman Berlesen Mesti Tau Pakej Kami Murah

Pinjaman Peribadi Rate Makin Menurun Siapa Yang Pernah Buat Pinjaman Berlesen Mesti Tau Pakej Kami Murah

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 66 hits
Hai pembaca blog Kita berada di Syawal ke 7 masa cuti iza tak sempat pun nak update blog FB pun tak sempat nak update memang fokus sepenuhnya kepada family yelah raya setahun sekali hari hari lain kita sibuk bekerja Berbalik pada tajuk utam...
Usul Pembubaran Koalisi Bikin Demokrat Gerindra Makin Retak

Usul Pembubaran Koalisi Bikin Demokrat Gerindra Makin Retak

papar berkaitan - pada 11/6/2019 - jumlah : 25 hits
Demokrat beralasan usulan pembubaran itu untuk meredakan tensi politik pasca hasil Pilpres 2019 diumumkan
Makin Nyeleneh Kini Viral Tren Kecantikan Extension Bulu Hidung Di Media Sosial Mau Coba

Makin Nyeleneh Kini Viral Tren Kecantikan Extension Bulu Hidung Di Media Sosial Mau Coba

papar berkaitan - pada 8/6/2019 - jumlah : 114 hits
Banyak tren kecantikan baru muncul dan mendapat perhatian dari banyak orang Mulai dari filler sulam alis sampai extension bulu mata Namun tahukah kamu kini ada lagi tren kecantikan unik yang sedang viral di media sosial Adalah tren kecantik...
7 Inspirasi Lighting Pernikahan Outdoor Dengan Lilin Bikin Suasana Makin Syahdu Nan Romantis

7 Inspirasi Lighting Pernikahan Outdoor Dengan Lilin Bikin Suasana Makin Syahdu Nan Romantis

papar berkaitan - pada 9/6/2019 - jumlah : 86 hits
Selain makin instagramable bikin suasana makin berasa kayak di drama drama favoritmu kan
Selat Sunda Makin Asyik Kemenpar Gulirkan Pesona Lebaran Di 3 Lokasi

Selat Sunda Makin Asyik Kemenpar Gulirkan Pesona Lebaran Di 3 Lokasi

papar berkaitan - pada 10/6/2019 - jumlah : 34 hits
Menteri Pariwisata menegaskan pasca tsunami akhir 2018 lalu Selat Sunda sudah aman untuk dikunjungi wisatawan Hal ini juga didukung PVMBG yang telah menurunkan status Anak Gunung Krakatau menjadi level 2
Kesihatan Justin Ganai Makin Pulih

Kesihatan Justin Ganai Makin Pulih

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 20 hits
JUSTIN GanaiKesihatan Justin Ganai makin pulihKeadaan Justin Ganai kini semakin beransur pulih selepas menerima rawatan lanjut di Hospital Queen Elizabeth II di sini susulan pengsan ketika sedang mengendalikan sesi latihan pasukan Piala Pre...
Tular Video Aksi Bahaya Kanak Kanak Bertenggek Di Belakang Kereta Sedang Memecut Di Jalan

Saya Bukan Orang Indonesia Dan Juga Saya Bukan Bangsa Indonesia

Hukum Edit Foto Wajah Tua

Tinggal Separuh Badan Di Baham Buaya

Cara Kencing Yang Betul Menurut Sunnah

Anwar Semakin Kukuh Tun M Makin Tiada Ruang Lindungi Azmin

Banyak Tinggal Solat Macam Mana Nak Ganti Semula

Berjaya Menyusukan 3 Orang Anak Lebih 2 Tahun



Ini Apa Yang Anda Boleh Beli Dengan Wang Sebanyak USD100 Bilion

Biodata Sean Lee Pelakon Drama Sweet Dreams

Sejarah Bagaimana Masyarakat Melayu Terdahulu Memeluk Islam

Biodata Dayang Areeda Pelakon Drama Semua Salahku

5 Tokoh Berbangsa Cina Malaysia Yang Fasih Berbahasa Melayu


Bawa Anak Ke Library Apa Faedahnya

Telefilem Saka Zain Jusoh Lakonan Ropie Azri Iskandar Izzu Islam Dan Tiz Zaqyah

Kord Lagu Metropolitan Fikirkan Boleh

Akhirnyaa Dapat Jugak Makan Durian Sedap

Kisah Perceraian Rihana Oksana Yang Tidak Boleh Di Tarik Balik

Gigi Palsu Jatuh Dalam Kuah Sup Di Majlis Kenduri