Jom Makan Bbq Lamb Kl Kemensah


Tempat ni bukan calang-calang tempat sebab agak tersembunyi tempatnya dan berada di belakang zoo negara pula tu. Jalan ke sana pula agak sempit tetapi berbaloi.

Sebab apa berbaloi

Berbaloi sebab kelainannnya yang mencipta satu fenomena yang tak pernah dibuat oleh kedai makan lain iaitu korang makan kat sungai.. ye~ makan kat sungai sambil kaki korang kena rendam dengan sungai.. gila tak best kan.. sejuk je kaki, nak2x pula makanan sedap pula tu dengan berbbq lagi.. memang ada kelainannya..

air sungai yang jernihMenu Makanan BBQ Lamb KL Kemensah Makanan kat sini memang sangat terhad dan tak ada banyak menu.. Kalau tak silap ada 4 pilihan sahaja.. iaitu jenis combo. kira macam combo untuk makan berdua.. combo kedua pula mungkin untuk makan berempat dan begitulah seterusnya sehingga combo keempat.

Macam aku sendiri memang makan berdua. Jadi pililah set menu combo makanan berdua.. Harga set combo makan berdua dalam lingkungan RM90 free air ice lemon tea masa tu lah. Kalau hari lain tak taulah air apa

Ada apa set menu combo berdua tu?

Set Menu combo berdua tu ada bbq ayam, daging, kambing dengan itik. pastu ada sayur salad, coleslaw, soup, pencuci mulut, bermacam-macam jenis sos dan disertakan sekali dengan nasi ala beriyani.. ayam cicah campur2x sos tu sangat sedap.. 
ada buah dan coleslawAda 4 jenis bbq tu ayam, daging, kambing dengan itik serius bagi aku sendiri pada mulanya macam tak kenyang sbb macam sikit sangat lauknya tapi bila dah makan tu memang kenyang wei.. kembung perut... 
set combo makan berdua

Bagi aku sendiri memang berbaloilah makan kat sini sambil tu korang dapat rendam kaki lagi di sungai yang jernih then dapat lagi melihat persekitaran alam semula jadi.. 
Masa nak sampai meja makan atas sungai tu memang payah nak setting kerusi bagi sedap duduk.. sebab air sungai kan deras jadi memang agak susah nak setting kerusi.. sampai selipar tercabut nasib sempat ambil kalau tak memang balik separuh kaki ayamla jawabnya

penuh ramai datang makan kat sini..
Kalau korang nak datang makan kat sini di nasihatkan supaya datang seawal yang mungkin. Pukul 12tghari kedai ni buka, ko datang time tu juga sebab kalau lambat setengah jam ke apa memang lambat la korang nak tuggu turn makan kat sungai tu.. 
Macam aku datang nasib baik kira awal juga la ada satu meja kosong.. lepas tu ramai menunggu turn nak makan plak..bermacam-macama kaum ada,, cina, india semua datang

Kalau time hujan memang tak bukalah situ sebab bahaya air sungai nanti bertambah deras dengan berkemungkinan berlaku kepala air datang mana tau kan..  
Cuma dari segi kebersihan tu macam kureng sebab mungkin sebab kawasan hutan.. 
Alamat BBQ Lamb KL Kemensah :
Jalan Taman Zooview, Kampung Kemensah, 68000 Ampang, Selangor. Berada di belakang Zoo negara jalan terus je nanti nampaklah banner yang berapa nampak sangat BBQ Lamb kl tu.. Kalau banyak kereta tu maknanya ada kedai makan la tu kat situ.. 




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.akubahrain.com.my/2019/10/jom-makan-bbq-lamb-kl-kemensah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Teringin Nak Makan Makanan Ala Thai Jom Singgah Chapayom Di I City Mall Shah Alam

Teringin Nak Makan Makanan Ala Thai Jom Singgah Chapayom Di I City Mall Shah Alam

papar berkaitan - pada 25/10/2019 - jumlah : 158 hits
Teringin Nak Makan Makanan Ala Thai Jom Singgah Chapayom di I City Mall Shah Alam Percutian kami sekeluarga ke Thailand pada tahun lepas adalah momen yang terindah dan tak dapat dilupakan terutama makanannya Bila belek balik gambar gambar l...
Touch N Go E Wallet Jom Makan Menjelajah Ke 6 Negeri

Touch N Go E Wallet Jom Makan Menjelajah Ke 6 Negeri

papar berkaitan - pada 23/10/2019 - jumlah : 201 hits
Dalam memahami bahawa cinta rakyat Malaysia tidak dapat ditandingi Touch n Go eWallet telah memperluaskan kempen Jom Makan dengan melancarkan tawaran khas untuk penggemar burger dan penyokong satay di 6 negeri Bermula dari 18 Oktober hingga...
Ingin Awet Muda Rajin Makan Labu Siam

Ingin Awet Muda Rajin Makan Labu Siam

papar berkaitan - pada 25/10/2019 - jumlah : 188 hits
Jika Anda ingin awet muda cobalah mengonsumsi labu siam secara teratur
Bagi Makan Kepada Kucing Murah Rezeki

Bagi Makan Kepada Kucing Murah Rezeki

papar berkaitan - pada 24/10/2019 - jumlah : 379 hits
Rasanya sudah beberapa bulan kucing siam ni asyik berkeliaran di luar rumah Ina Kemungkinan juga ia kucing dibuang Pada mulanya fikir mesti bertuan Sebab kucing siam kot Tetapi melihatkan keadaan kucing yang kurus dan terabai macam tu Rasan...
Makan Di Shang Dim Sum Hotel Jen Puteri Habour

Makan Di Shang Dim Sum Hotel Jen Puteri Habour

papar berkaitan - pada 25/10/2019 - jumlah : 198 hits
Assalamualaikum Anda pernah dengar tak salah satu makanan yang boleh membuat kita langsing dan ramping adalah Dim Sum Ini kerana Dim Sum dikenali dengan cara masak yang mudah dan menyihatkan iaitu dengan cara kukus Selain itu mengukus juga ...
Ppbm Jangan Angkuh Pemuda Umno

Isteri Bertudung Labuh Ditangkap Bersama 2 Lelaki Pakistan Di Rumah Sendiri Oleh Suami

Apa Sebenarnya Yang Berlaku Di Sebalik Perlantikan Hajiji Sebagai Ketua Menteri Sabah

Niat Nak Bunuh Isteri Curang Terbunuh Pula Bayi Sendiri

Grm Sokong Anwar Pm Ke 9 Segerakan Perubahan

Does Acid Reflux Cause Bad Breath In Dogs

5 Drama Korea Genre Horor Yang Akan Buat Kamu Merinding

Adam Ahmad Kau Pergi Jua Chord



Biodata Penyanyi Linda Nanuwil Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020

Biodata Penyanyi Oja Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020

Resepi Sultana Scone Paling Mudah

Realiti Sebenar Kerjaya Dalam Bidang Pembangunan Videogame

Senarai Lagu Tugasan Konsert Akhir Big Stage 2020 Minggu 8


Hukum Mempersendakan Ayat Quran

Lepas Berkuasa Agenda Perjuangan Melayu Umno Pas Hilang

10 Combinations Of Room Colors Creatively Helpful

Bayi Orangutan Edelweiss Lahir Di Pusat Reintroduksi Jantho Aceh

Satgas Kasus Aktif Covid 19 Di Ri Rendah Karena Tes Masih Di Bawah Target

The Best Pek Nga Recipe To Take You To The Tropics