Jin Banjir Dan Akui Takut Dengan Hadi



Wartawan MalaysiaGazette
Abdul Hadi Awang
KUALA LUMPUR – Seorang pengamal perubatan alternatif mendakwa salah satu punca banjir teruk di Kelantan melibatkan kerja jahat jin.


Pengusaha Pusat Rawatan iLahana, Sa’ad Ja’afar mendakwa beliau dan rakannya telah ‘menangkap’ sekumpulan jin berkenaan baru-baru ini dan menyeksa salah seorang ketua mereka.

Hasil dialog dengan entiti itu, ketua jin akhirnya mengaku memburukkan lagi keadaan bencana alam di Kelantan itu semasa musim tengkujuh ini.

Menurut Sa’ad, rupa ketua jin ditangkap itu tinggi, berjubah putih, bongkok dan tangannya panjang yang didakwa digunakan bagi mengepung dan menolak air supaya menjadi banjir.

Jin itu dikatakan berusia 213 juta tahun.

Dalam pada itu, Sa’ad mendakwa ketua jin yang mengaku sengaja memburukkan lagi keadaan banjir supaya manusia bercelaru seterusnya mereka mendapat perhatian daripada ketua mereka iaitu Dajjal.

Malah ketua jin mengakui faktor mahu berbuat demikian kerana Kelantan sebuah negeri yang banyak kebaikan termasuk didakwa bersungguh-sungguh mengikut ajaran Islam.

Malah dalam sesi dialog yang sama, ketua jin juga mendakwa negeri yang paling sedikit kebaikannya ialah kawasan Kuala Lumpur.

Dalam pada itu, Sa’ad juga menanyakan soalan berkaitan dengan ahli politik termasuk Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad kepada jin berkenaan.

Jin tersebut mendakwa golongannya tidak terkesan dengan Mahathir dan mendakwa Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim pula telah ‘dipermainkan’ namun tidak mengulas lanjut mengenainya.

Bagaimanapun, jin berkenaan mengaku menyukai Mohamad Sabu kerana mendakwa Presiden Amanah itu suka mendengar bisikan mereka.

Mengenai Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng pula, jin berkata pemimpin DAP itu tidak akan dapat menghancurkan umat Islam tetapi yang hancur adalah dirinya sendiri.

Berbeza dengan Datuk Seri Abdul Hadi Awang, jin berkenaan mengakui gentar dengan dengan Presiden Pas itu.

Menurutnya, cadangan dari Abdul Hadi banyak akan menyusahkan golongan mereka di kemudian hari.

Soal jawab antara Sa’ad bersama jin yang didakwanya itu dimuatkan dalam blognya, PakarTangkapJin.blogspot.com.

Sa’ad berkata, pengakuan jin itu dilakukan semasa proses soal jawab dan dalam keadaan mahkluk berkenaan dalam keadaan terseksa.

Bagaimanapun, katanya, ia merupakan pandangan jin dan bukan satu ketetapan kerana segala-galanya ditentukan Allah.

“Dalam hal ini, mungkin ada orang yang sukar mempercayainya namun kita harus sedar ilmu Allah itu sangat luas,” ujarnya ketika dihubungi hari ini. – MalaysiaGazette



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://dialograkyat.blogspot.com/2019/12/jin-banjir-dan-akui-takut-dengan-hadi.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Mahfud Akui Ada Takfiri Kelompok Yang Selalu Menyatakan Orang Lain Kafir

Mahfud Akui Ada Takfiri Kelompok Yang Selalu Menyatakan Orang Lain Kafir

papar berkaitan - pada 15/12/2019 - jumlah : 143 hits
Mahfud Akui Ada Takfiri Kelompok yang Selalu Menyatakan Orang Lain Kafir Kemudian ada kelompok Jihadis Menurutnya tidak bisa dibantah saat ini banyak orang Jihadis yang melakukan pengeboman
Anak Patah Kaki Ada Kesan Cubit Sampai Sekarang Pengasuh Tak Akui Silapnya

Anak Patah Kaki Ada Kesan Cubit Sampai Sekarang Pengasuh Tak Akui Silapnya

papar berkaitan - pada 14/12/2019 - jumlah : 387 hits
Dapat pengasuh yang baik dan jaga anak seperti anak sendiri satu rezeki bagi ibu bapa yang bekerjaya Namun nak dapatkannya bukan mudah kerana perlu betul betul mencari agar tak silap memilih Disebalik itu juga masih ada ibu bapa yang bukan ...
Pemerintah Disebut Tidak Konsisten Bikin Un Tapi Tak Akui Kualitasnya

Pemerintah Disebut Tidak Konsisten Bikin Un Tapi Tak Akui Kualitasnya

papar berkaitan - pada 15/12/2019 - jumlah : 199 hits
Dekan Fakultas Psikologi Universitas Mercu Buana Muhammad Iqbal mengungkapkan sikap pemerintah yang tidak konsisten terkait UN Pemerintah kata dia membuat UN tapi tidak benar benar mengakui hasilnya
Saya Ampunkan Segala Dosa Anak Saya Akui Arwah Anak Yang Baik Nora Pasrah Pemergian Alif

Saya Ampunkan Segala Dosa Anak Saya Akui Arwah Anak Yang Baik Nora Pasrah Pemergian Alif

papar berkaitan - pada 15/12/2019 - jumlah : 425 hits
Pemergian mengejut Allahyarham Alif Johan 20 membuatkan ramai pihak berduka Anak kedua kepada pasangan Nora Ariffin dengan Allahyarham Johan Mohamed Nawawi ini merupakan salah seorang peserta program Mentor Millenia pada tahun ini Dalam sal...
Bapak Di Tangerang Ad Akui Bunuh Balitanya Karena Rewel

Bapak Di Tangerang Ad Akui Bunuh Balitanya Karena Rewel

papar berkaitan - pada 18/12/2019 - jumlah : 121 hits
AD kesal A rewel dan kerap menangis saat menginap bersamanya Sementara pelaku juga sedang masuk proses perceraian dengan istrinya yang juga ibu korban
Kalah Dengan Purnomo Di Survei Gibran Akui Harus Lebih Kerja Keras

Kalah Dengan Purnomo Di Survei Gibran Akui Harus Lebih Kerja Keras

papar berkaitan - pada 17/12/2019 - jumlah : 206 hits
Hasil survei Median menyatakan Gibran Rakabuming Raka kalah dari petahana Achmad Purnomo di Pilkada Solo Gibran pun akui masih perlu kerja keras untuk mengejar ketertinggalan popularitas dan elektabilitas dari Purnomo
Malaysia Airlines A330 300 Takes To The Skies In Manchester United Livery

Cara Buat Bayaran Semula Yayasan Bank Rakyat Secara Online Menggunakan Jompay

Timbul Dakwaan Zahnita Bagi Lelaki Masuk Rumah Suami Akui Terkejut Bila Ada Orang Lain Anak Anak Pun Mengeluh

Terrazza Aperol In Milan Reopens With A Bold New Identity By Vudafieri Saverino Partners

Senarai Universiti Luar Negara Kampus Malaysia Bidang Perubatan

Pelancaran Galeri Keratan Akhbar Muka Hadapan Di Pejabat Ppim Kaca Tv 17 04 2025

Selangor To Study Banning Vape Sales Says Mb

Pa Yang Multitasking


echo '';
Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Dendam Seorang Madu Slot Tiara Astro Prima

10 Fakta Biodata Amira Othman Yang Digosip Dengan Fattah Amin Penyanyi Lagu Bila Nak Kahwin

5 Tips Macam Mana Nak Ajak Orang Kita Suka Dating Dengan Kita

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Keluarga Itu Slot Lestary TV3

Bolehkah Manusia Transgender Mencapai Klimaks Selepas Bertukar


Trading For Living Jalan Hidup Setelah Satu Dekade Blogging

10 Arahan Penting Sebelum Kamu Memutuskan Buy Atau Sell

Ist Page Of Google

Rutin Pagi

How To Buy Terpenes Without Getting Burned Insider Tips

Gaya Bunyi Yang Tidak Dapat Ditandingi Emberton Iii Dan Minor Iv Hadir Dengan Warna Baharu