Jalan Jalan Di Pd Waterfront


Sepanjang stay dekat Bayfront Hotel, Port Dickson yang sehari cuma tu. Tak kemana pun kamiorang pergi. Cuma pergi makan ikan bakar dekat Kampung Pasir Panjang tu je. Kalau turun bawah pun jalan-jalan di tepian pantai laluan jalan kaki tu je

Bayfront hotel ni lokasi dia dekat dengan PD (Port Dickson) Waterfront je. PD Waterfront, salah satu tempat menarik di Port Dickson yang boleh lepak-lepak menikmati keindahan pantai. Tapi tak boleh mandi lah kat sini. 


Nak mandi manda kena pergi pantai Teluk Kemang yang sentiasa meriah dipenuhi ramai orang sebab ada banyak aktiviti kat pantai Teluk Kemang. Itu yang orang ramai suka pergi.

Tapi jenis Fiza tak suka bersesak sangat. Jalan-jalan tepi pantai tengok pantai tak boleh manda manda pun takpe. Dah besar ni tak ada dah lah nak mandi manda tepi pantai. 
Suka tengok pantai tapi tak suka mandi laut sebab dulu kononnya takut kulit gelap. Nak putihkan kulit kemain susah, nak gelapkan sekejap nau. 
Suka mandi air terjun sejuk tapi fikirkan bahaya batu licin tu tak jadi lah. Mandi kat swimming pool atau berendam dalam bathtub je lah gitu

Sebenarnya macam tak pernah tahu pun sebenarnya kewujudan PD Waterfront ni celah mana. Kalau tak stay dekat Bayfront Hotel ni memang tak pernah tahu dan tak pergi PD Waterfront ni. 
Padahal rajin juga ke Port Dickson ni. Asyik pergi tempat yang sama Pantai Cahaya dengan Pulau Burung tu mana nak sampainya kat tempat lain kan. So now dah boleh blue tick PD Waterfront dalam senarai tempat menarik di Port Dickson yang dah pernah pergi


PD Waterfront ni berdepan dengan McD dan Starbucks. Kalau lepak kat Starbucks atau McD pun best juga lah sesambil tengok kebiruan laut yang cantik ni. 
Ada juga mural kartun lat yang comel ni ha. Tetiba ada pulak sensorang kat sini dengan gambar cupcake. Fiza tak ambil pulak gambar cupcake tu



Lagi satu ada lukisan puntung rokok. Sebenarnya Paip PVC ni. Bagus juga idea buat lukisan puntung rokok ni untuk peringatan para perokok jangan buang puntung rokok merata-rata. Kalau tak perasan juga tak tahu lah nak kata. 
Pembuang puntung rokok memang tak ada tapi pembuang sampah kat mana-mana pun ada. Masih ada yang tak sedar lagi nak jaga kebersihan alam sekitar. 
Sampah plastik merata-rata. Kalau ye pun nak berkelah tepi pantai, jangan buang sampah merata-rata. Aduhaiii..penat lah nak ingatkan. Kalau ada signboard pun bukan baca pun



Nice sangat permandangan laut kat PD Waterfront ni. Ini kalau rumah dekat tepi laut, memang Fiza duduk tepi laut je buat kerja. Mesti banyak idea keluar mencurah-curah mengalir. Haha..kemain sangat kan



Di tepian pantai, sempat jugalah snap pokok bunga seri pagi a.k.a morning glory. Cantik pulak dia kembang di waktu pagi. Rasa nak ambil je nak tanam kat rumah. Tapi taklah nak ambil pun. Ambil gambar pun jadi lah buat kenangan dan simpan buat koleksi gambar






Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.azhafizah.com/2020/07/jalan-jalan-di-pd-waterfront.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Sah Dicer4ikan Tal4k 3 Vivy

Tahukah Anda Bagaimana Kluster Sivagangga Dapat Nama

Video Bengang Beratur Lama Lelaki Ini Mengamuk Barang Dapur Orang Depan Banyak

Covid 19 Merebak Secara Luar Biasa Australia Istihar Perintah Berkurung Tahap 4

Letupan Misteri Gegar Bandar Di Lubnan Orang Awam Bertempiaran Lari Selamatkan Diri

Letupan Besar Gegar Kota Beirut Jumlah Kematian Dikhuatiri Meningkat

Serasi Dalam Drama Netizen Doakan Wan Sharmila Amp Syazwan Zulkifly Berjodohan

3 Tanda Manusia Bahagia



5 Pemain Bola Sepak Yang Sebenarnya Ada Masalah Penglihatan

5 Tragedi Melibatkan Letupan Mercun Paling Dahsyat Dalam Sejarah

Biodata Penyanyi Amir Hasan Peserta Big Stage 2020

Biodata Penyanyi Dinie Rashid Peserta Big Stage 2020

Biodata Penyanyi Sandra Dianne Peserta Big Stage 2020


Mencuri Minyak Syria

Teruskan Lah Kalau Dah Cukup Angka

Kenapa Kes Adib Nak Ditukar Ke Seksyen Lebih Ringan

Krim Puffs Periuk Kera

9 Decorative Mistakes You Can Avoid

Terbukti Langgar Kode Etik Kemahasiswaan Gilang Pelaku Fetish Jarik Dipecat Unair