Hotel Bajet Kelantan Ridel Boutique Hotel Wakaf Che Yeh



Perkara pertama yang terlintas bila sebut nak melancong ke Kelantan sudah semestinya penginapan, hotel ! 
Aku ni dah tak sabar, sebab habis je tempoh PKPB dan boleh rentas negeri aku sekeluarga nak ke Kelantan seminggu! 
Hahaha gila kan? Aah aku tengah gila nak jelajah bumi Kelantan. Korang tau aku punya gila, sebelum PKPB aku dah packing siap semua baju nak bertolak ke Kelantan malam tu. 
Tup, tup kena pulak tak boleh rentas negeri  frust giler wehhh.
Masa tu aku tak booking lagi mana-mana hotel bajet. Sebab ingat nak walk in je, sekali dalam carian aku macam tersuka pula dengan konsep Ridel Boutique Hotel.
Hotel ni sekali tengok banyak tema warna merah putih, yang buat mata aku suka ialah konsep industrial design tu. 
Wallaaa. Mata aku ni kalau bab dekorasi hotel bajet memang aku suka, sebab selain nak menginap lama dan harga murah, mesti nak jamu tempat yang cantik. 
Betul tak?So aku aim, habis je PKPB aku nak turun menginap kat sini. Tau sebab apa? Sebab 20 langkah je dah sampai Wakaf Che Yeh. Aah syok kan? Dah la nak parking pun senang depan hotel je pun, semalaman aku baca RM2 je. 
Okey la, ada sesetengah tempat aku baca dalam blog orang lain sampai RM5  ke RM10 semalaman. Buat apa bayar lebih! 
Hotel Ridel oh Ridel...nah tak nak cakap banyak lah, aku belanja interior gambar hotel ni satu-satu yang buat aku tak sabar nak terjah bumi Kelantan.
Ruang lobi yang luas. Setakat nak check in satu puak family bas besar atau rombongan tak la berhimpit ye dak. 
Ada banyak kategori bilik penginapan disediakan tau, family room, deluxe room, superior room. 
Aku mestilah nak pilih deluxe triple room yang macam ini. Abg Qi dah besar, kena ada katil single satu. Ngam! Family room
Harga lebih kurang RM150 semalam. Kalau standard twin RM120 semalam. Cun sangat! Rupanya ramai juga aku tengok geng bikers menginap kat sini. Bersusun haaa motor!
Industrial design konsep terbaru Hotel Ridel
Ruangan menunggu, malam nak pi Wakaf Che Yeh boleh la menunggu dalam ruangan Hotel Ridel, kot ada famili atau kawan dari bilik lain tengah bersiap, boleh gerak sekali kan. 
Juju suka baca review, paling penting. Kalau nak buat tempahan tak kisah lah hotel jenis macam mana pun mesti ruangan ini juju klik pertama sekali. 
Lihatlah, semua bagi 4 ke 5 bintang tau. Sudah tentu la selesa dan bersih jadi keutamaan juju sekeluarga. 🤩🤩🤩
Alahaiiii, tak sabarnya nak jejak Kelantan!!!Tempat menarik di Kelantan antaranya:Wakaf Che YehStreet Art Kota BharuPantai Mek MasPantai Pulau Kundur @ Pulau Nami - 2Bazaar Karat KBMasjid Ar-Rahman, Pulau GajahFloating Market, Pengkalan Datu 
Pakat kelik lah wei! Hahaha. Jom kita save contact Hotel Ridel Boutique Wakaf Che Yeh. Senang nanti nak kelik, aaajommm! 👍
Facebook: https://web.facebook.com/ridelboutiquehotel/
Whatsapp: https://wa.me/c/60139024492 
Tel : 09-7434888 / 019-9320773
Alamat : Pt 760, Blok H, Pasar Awam Bersepadu Wakaf Che Yeh , Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.juliajohari.com/2020/11/hotel-bajet-kelantan-ridel-boutique.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WithJulia+%28With+Julia...%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ridel Boutique Hotel Tarikan Utama Penginapan Terbaik Di Wakaf Che Yeh Kelantan

Ridel Boutique Hotel Tarikan Utama Penginapan Terbaik Di Wakaf Che Yeh Kelantan

papar berkaitan - pada 29/11/2020 - jumlah : 177 hits
Syoknya kalau dapat bercuti ke sebuah destinasi yang meriahkan Kalau ini yang korang cari bercutilah ke Kota Bharu bandar yang terletak di dalam negeri Kelantan ini begitu happening bukan hanya kerana penduduknya yang ramah tapi juga kerana...
Ridel Boutique Hotel Hotel Bajet Yang Murah Dan Berbaloi Di Kelantan

Ridel Boutique Hotel Hotel Bajet Yang Murah Dan Berbaloi Di Kelantan

papar berkaitan - pada 30/11/2020 - jumlah : 187 hits
Wakaf Che Yeh bukan nama asing lagi di Kelantan Bila sebut je nama tempat ni pasti semua orang akan kenal Kiranya dalam negeri Kelantan tempat ini adalah diantara tempat paling tersohor didalam negeri Disebabkan populariti tempat ini yang t...
Ridel Boutique Hotel Rindunya Bercuti Ke Kelantan

Ridel Boutique Hotel Rindunya Bercuti Ke Kelantan

papar berkaitan - pada 29/11/2020 - jumlah : 176 hits
Membelek belek semula google photos ini tengok kembalimemori kami sekeluarga pergi bercuti ke Kelantan bulan Januari 2020 Sekejap sahaja masa berlalu selepas itu kita semua dah berhadapan dengan pandemic Covid 19 Allah sungguh rindu nak tra...
Pkpb Kelantan Wakaf Che Yeh Jadi Pekan Mati

Pkpb Kelantan Wakaf Che Yeh Jadi Pekan Mati

papar berkaitan - pada 24/11/2020 - jumlah : 80 hits
Pasar Malam Wakaf Che Yeh mati Itu gambaran terbaharu yang dapat disimpulkan mengenai aktiviti urus niaga di kawasan berkenaan sejak Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat dikuatkuasakan di negeri ini bermula Sabtu lalu Tinjauan kami mendapa...
Ridel Boutique Hotel Menjanjikan Kelainan Dan Keselesaan Kepada Pengunjung

Ridel Boutique Hotel Menjanjikan Kelainan Dan Keselesaan Kepada Pengunjung

papar berkaitan - pada 29/11/2020 - jumlah : 158 hits
Sebut kata negeri Kelate Penuh dengan Seni Budaya Sebut kata negeri Kelate Tanah serendah sekebun bunga Tempat molek sereto come Penuh dengan seni budaya Bila terdetik nak datang bercuti ke Kelantan mesti teringat baik baik lagu kat atas tu...
Shanthi Boutique Hotel By Jiakun Architects In Songyang Zheijang

Shanthi Boutique Hotel By Jiakun Architects In Songyang Zheijang

papar berkaitan - pada 5/12/2020 - jumlah : 115 hits
Project Shanthi Boutique Hotel Architects JIAKUN ARCHITECTS CSD DESIGN Location Songyang Lishui Zheijang China Area 15 069 sf Photographs by Wang Ting An Idyllic Existence in the Appropriate Proximity to the Nature and a Clustered Human Set...
Kelantan Highway Projects Ready In 2025 Says Mustapa

Kelantan Highway Projects Ready In 2025 Says Mustapa

papar berkaitan - pada 30/11/2020 - jumlah : 141 hits
Mustapa Mohamed says the two road projects are expected to reduce traffic congestion and accident rates KOTA BHARU The construction of the Central Spine Road and Kota Bharu Kuala Krai expressway are expected to be completed in 2025 said the...
Emas Kelantan Serial Berat Vs Gram

Emas Kelantan Serial Berat Vs Gram

papar berkaitan - pada 29/11/2020 - jumlah : 380 hits
Sejak dari dulu emas memberi nilai kepada pemiliknya menjadi sumber kekayaan yang sangat didambakan oleh semua orang Emas sentiasa menjadi matawang utama global objek untuk perhiasan dan pelaburan Adakah korang tahu bahawa emas adalah salah...
Penyeludup Mungkin Pilih Sempadan Di Kelantan

Penyeludup Mungkin Pilih Sempadan Di Kelantan

papar berkaitan - pada 30/11/2020 - jumlah : 89 hits
Nor Fazlina Abdul RahimKota Bharu Polis Kelantan tidak menolak kemungkinan penyeludup akan beralih ke laluan sempadan Malaysia Thailand di Kelantan susulan kawalan diperketatkan di sempadan di utara tanah air Bagaimanapun Ketua Polis Kelant...
Adham Baba Hamzah Zainuddin Saman Lah Asia Sentinel

T4jam Pandangan Fazura Tengok Kawan Wanita Nya Menggelet1s Dgn Suami Sendiri

Danau Baru Muncul Di Kota Kupang Usai Badai Seroja

Allahuakbar Mak Ayah Teng0k Sikit Anak Anda Rakaman Video Tiga Gadis Svjud Atas Tarr

Angkat Kisah Pekerja Malaysia Iklan Mcd Singapura Buat Ramai Menangis

Najib Hairan Mengapa Umno Bn Masih Sokong Kerajaan Pn

Villa F By Mohamed Amine Siana In Casablanca Morocco

Bertegas Jika Tak Mahu Dianggap Gagal Jaga Keselamatan Rakyat



Lina Medina Ibu Paling Muda Dalam Dunia

Bateri Berlian Dari Sisa Radioaktif Ini Mampu Bertahan 28 Ribu Tahun

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Ramadani TV3

Kisah Gadis Colombia Yang Tidur Selama 2 Bulan Secara Berterusan Sleeping Beauty

Berapa Harga Sebenar Kereta Recond Popular Jepun Yang Dijual di Malaysia


Baca Novel Sabarlah Duhai Hati Bab 1 Bab 20 Karya Mimie Afinie

Bateriku Com Datang Ke Rumah

Mitos Saka Keturunan Dalam Lagu Nenek Si Bongkok Tiga

Lirik Ramadhan Zizi Kirana Feat Hafiz Hamidun

Lirik Purnama Zizi Kirana X Unic

Lirik Padamu Ku Kembali Nashwa Zahira