Homemade Kek Sedap Dan Murah Di Melaka


Assalamualaikum. Tiap kali ada sebarang tarikh istimewa, Ayue mesti cari kek untuk meraikan, terutama bila ada birthday. Tak kira lah birthday anak ke, birthday suami ke, mak ke, kek ni macam benda wajib pula. Bukan apa, saja lah nak meraikan hari kelahiran insan tersayang ye tak? Kadang-kadang tu bukan buat majlis pun, tapi saja nak makan kek dengan anak beranak. Betul tak

Macam Ayue, Ayue memang jarang beli kek yang ready made. Maksudnya kek yang dah beberapa hari terletak di kedai. Ayue lebih suka custome made kek yang Ayue nak ikut tema atau kesukaan orang yang birthday tu. Ye lah, dah alang-alang nak beli kek, kena lah beli yang cantik sikit kan. Yang penting, sedap! Baru lah puas hati

Kebetulan masa Ayue ada dekat Melaka, nak cari kek. Eh,bukan senang tau nak cari kek yang cantik dan sedap dekat Melaka yang menepati citarasa Ayue ni. Ada yang cantik, tapi tak sedap pula. Spoil betul! Ayue tak tahu kenapa, tapi bila Ayue google homemade baker dekat Melaka, kebanyakkan kek mereka agak out dated. Tak up to date sangat design nya. Tak semua ya, tapi kebanyakan nya macam tu. 
Nasib Ayue jumpa Daya's Bakery. Cantik betul kek dia! Design pun boleh tahan. Ayue tengok review customer mostly memang puas hati dengan hasil tangan dia. Semua sedap! Zassss terus order


Alhamdulillah, kek yang Ayue dapat memang sedap ye. Semua yang makan semua puji. Puas hati juga lah. Design yang Ayue minta pun dia dapat buat dengan sangat cantik. Berbaloi sangat-sangat. Harga pun affordable,jauh beza dengan harga dekat Selangor ni. Haha

Jadi anda yang dekat Melaka kalau nak order kek birthday kanak-kanak, kek untuk suami, kek untuk isteri, kek tunang ke, kek kahwin ke, kek anniversary, semua kek lah, Ayue recommend anda tengok hasil kerja Daya's Bakery ni dan order dengan dia. InsyaAllah sedap

Bawah ni Ayue share sikit hasil-hasil kerja Daya's Bakery ni ye. Ada banyak lagi dekat FB dia tu, anda boleh tengok nanti ok

Kek birthday kanak-kanak. Kek untuk boy dan girl

Kek oddbods, kek spiderman dan kek frozen

Kek minion. kek barbie dan kek pooh
kek kinder bueno, kek bola, kek minion
kek unicorn head, kek unicorn, kek boat 3D
kek super wing, kek mermaid, kek harry porter

kek ice cream, kek pugb, kek ocean

Cantik kan? Aduh, memang kreatif sungguh dia ni. Bukan tu je, kek untuk birthday untuk orang dewasa pun ada. Pilih saja nak tema apa. 
Kek tukang, kek cactus, kek motor

kek unicorn, kek motor tayar, kek askar

kek mekap, kek heart, kek rokok

kek doktor, kek kereta, kek camera


Untuk anda yang nak tunang, nak kahwin, nak buat kek dua tingkat, Daya's Bakery ni boleh tahan juga ye kek dia





Cantik? Kalau nak tengok banyak lagi kek lain, boleh tengok Facebook Daya's Bakery ye




xoxo,


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.ayueidris.com/2020/10/homemade-kek-sedap-dan-murah-di-melaka.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kek Coklat Moist Versi Bakar Cukup Lembut Macam Kukus Sedap

Kek Coklat Moist Versi Bakar Cukup Lembut Macam Kukus Sedap

papar berkaitan - pada 20/10/2020 - jumlah : 107 hits
Ada waktunya tekak mula terasa ingin menikmati sajian kek yang manis lembut dan gebu Menyediakan sendiri kek di rumah barulah puas hati anak anak dan suami makan di petang hari Tercari cari kek coklat yang enak dan rasanya sedikit berbeza r...
Kek Marjerin Coklat Rice Teksturnya Lembut Tak Muak Sedap

Kek Marjerin Coklat Rice Teksturnya Lembut Tak Muak Sedap

papar berkaitan - pada 24/10/2020 - jumlah : 118 hits
Kek marjerin klasik antara kesukaan ramai sejak dulu hingga sekarang Walaupun banyak kek moden yang ada sekarang namun kek ini tak jemu di makan Bukan orang dewasa je suka anak anak kecil pun berebut kalau dapat makan Apa yang bestnya kek m...
Cara Buat Garlic Butter Spread Homemade Yang Simple Sedap

Cara Buat Garlic Butter Spread Homemade Yang Simple Sedap

papar berkaitan - pada 13/10/2020 - jumlah : 105 hits
Garlic Butter Spread ni jika di pasaraya sebotol kecil harganya boleh tahan mahal Berbelas ringgit Kalau nak tahu anda boleh je buat sendiri di rumah guna bahan bahan yang sangat ringkas Malah kosnya berkali kali ganda lebih murah tau Nak c...
Takoyaki Frozen Murah Dan Sedap Dari Seikatsu Premium Takoyaki

Takoyaki Frozen Murah Dan Sedap Dari Seikatsu Premium Takoyaki

papar berkaitan - pada 13/10/2020 - jumlah : 95 hits
hai assalammualaikumTakoyaki Frozen Murah Dan Sedap Dari Seikatsu Premium Takoyaki Mesti ramai suka makan Takoyaki kan Lagi best kalau dapat isi sotong ayam udang yang penuh bukan tepung semata je hehee Sekarang susah nak jumpa kedai takoya...
Rahsia Kek Coklat Magik Tanpa Tepung Tekstur Tetap Lembut Sedap Rasa Padu

Rahsia Kek Coklat Magik Tanpa Tepung Tekstur Tetap Lembut Sedap Rasa Padu

papar berkaitan - pada 16/10/2020 - jumlah : 78 hits
Bercerita mengenai kek tepung pastinya menjadi elemen utama dalam pembuatan kek Namun bagaimana pula menghasilkan kek tanpa tepung Resipi kek tanpa tepung yang dihasilkan oleh ini sememangnya cukup hebat Resipi Kek Coklat Magik ini dihasilk...
Cara Buat Kek Pisang Tanpa Telur Tapi Tetap Sedap

Cara Buat Kek Pisang Tanpa Telur Tapi Tetap Sedap

papar berkaitan - pada 12/10/2020 - jumlah : 137 hits
Walaupun tanpa menggunakan telur ayam namun kek pisang ini tetap sedap Menggunakan gula perang menjadikan kek pisang ini bertambah sedap Iedaa Jahaya berkongsi resipi ini di laman facebook Rasa Share Resipi Jom try buat KEK PISANG TANPA TEL...
Buat Sendiri Kimchi Halal Murah Sedap Dan Bersih

Buat Sendiri Kimchi Halal Murah Sedap Dan Bersih

papar berkaitan - pada 22/10/2020 - jumlah : 107 hits
Kekny sememangnya penggemar Kimchi Taklah makan selalu tapi jika teringin betul betul baru buat Kat rumah ni adik adik pun suka Kimchi paling sedap makan dengan mee segera goreng atau mee segera kari Fuhh terangkat habis lah Patut orang Kor...
Susu Halia Homemade Sedap Dan Berkhasiat

Susu Halia Homemade Sedap Dan Berkhasiat

papar berkaitan - pada 15/10/2020 - jumlah : 70 hits
Tak kira masih muda atau sudah berusia masalah angin dalam badan boleh dihadapi oleh sesiapa sahaja Jika anda kerap rasa sebu itu adalah salah satu tanda anda mempunyai masalah angin dalam badan Masalah angin dalam badan memang kerap berlak...
Penjenayah Tetak Dr Wan Hassan Rompak Rumah Jurutera Pula

Pengalaman Beli Barang Elektrik Online Di Pg Mall

Penuhkan Perut

Umno Tiada Kudrat Lawan Muhyiddin Kecuali Bergabung Dengan Pkr Tanpa Dap

Satgas Ancam Tutup Rumah Sakit Ummi Jika Tak Laporkan Hasil Swab Habib Rizieq

Sambal Ikan Bilis Tumbok Uwanden

A Christmas Hall Decorated In Natural Green

Pernah Dengar Kisah Pak Man Telo Ya Mlm Pertama Pernah Wujud Di Malaysia



8 Perkataan Inggeris Yang Mampu Membawa Gaduh Apabila Disalahertikan

7 Teknologi Yang Diinspirasikan Daripada Haiwan

Biodata Adam Malek Pelakon Drama Biar Mereka Cemburu

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 9 Separuh Akhir

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 8


Mycookingstory Website Jual Kitchenware Berjenama Dengan Harga Murah

Dari Penyimpan Ke Usahawan Emas

Pengeluaran I Sinar Senarai Perincian Syarat Kwsp

Meskipun Hanya Hero Kedua Kim Seonho Raih No 1 Brand Reputation Kategori Pelakon Bagi November

Rm103 74 Bilion Jumlah Eksport Negara Dalam Sektor Agrikomoditi

Bimbang Masalah Perkembangan Anak Isteri Dr Say Undur Diri Dari Kerjaya Doktor