Hari Pertama Persekolahan Sesi 2019 Lawatan Pemeriksaan Kukup



Hari Pertama Persekolahan Sesi 2019 : Lawatan Pemeriksaan - Kukup. Hari ni aku dipertanggungjawabkan ke SMK Telok Kerang secara rasmi. Semalam lagi aku dah rancang sebab dah alang-alang kena kat kukup, aku nak gi sekolah lain yang dah lama aku nak pergi, SJKC Chi Mang. Sekolah atas pelantar kat Kampung air masin, Kukup. Apa pun. Kita gerak ke Telok Kerang dulu. Semalam dah survey google map. Ikut jalan yang aku tak pernah lalu, jalan kat pekan nenas tu. Terus aje potong sampai ke Teluk Kerang. Siap terlajak gitu sebab tak biasa. Hehehe. Masuk. Kebetulan murid pendidikan khas sedang berkumpul untuk masuk ke kelas, aku singgah sini dulu. Jumpa pengetua, cikgu Azizah dan ronda satu sekolah. Tengok design ja dah kembali nostalgia Tunku putera. Tanya. Sekolah tahun 60an ya. Sahih. Design ni memang design sekolah tahun 60an. Alhamdulillah. Semua dalam keadaan baik dan lancar. Selesai. Gerak ke PKG Kukup sebelum gerak ke SJKC Chi Mang. Bincang dengan en Sani, jumpa satu isu talian internet di SJKC Ken Boon. Sekolah berdepan dia. OK. So, hari ni kita luaskan lawatanmu lah kan di Kukup. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. Ada rezeki nak luaskan lawatan, kita jalan sahaja. Selain dapat selesaikan isu kita juga dapat berkunjung hormat beramah mesra dengan sekolah. So. Gerak ke pekan Kukup. Park di SJKC Ken Boon. Borak sekejap dengan Guru Besar dia. Selesai di Chi Mang baharu kami akan perhalusi isu di sini.

Nak ke Chi Mang kita perlukan kenderaan lain. Asalnya cikgu di Chi Mang akan ambil kami. Kami masa ni pun macam nak sewa kenderaan motor yang banyak kelihatan di sini. Sekali Guru Besar ken Boon suruh naik motorsikal AKP dia untuk gerak ke sana. Alhamdulillah. Jalan aje. Actually. SJKC Chi Mang ni terletak di atas pelantar sama seperti rumah-rumah dan kedai di Kampung Air Masin. Semuanya di atas pelantar. Memang agak jauh juga ke dalam. Jalan dia ada dua kali juga belok seingat aku. Yang mana kami a bit keliru pada satu simpang masa nak keluar. So. Dapat la aku jejak kami di sekolah ni yang mana aku dah rancang hampir dua tahun untuk ke sini atas urusan data sekolah. Guru Besarnya cikgu Tai, baharu ditempatkan di sini. Guru Besar lamanya dah bertukar ke... Ken Boon tadi. Selesai isu yang selama ni aku dok cari. Hehehe. Sempat kami meronda satu sekolah. Hebat. Memang luar jangka. Paling best. Setiap kelas ada smart board. Terbaeekkk!!!!   

Seterusnya. Sambung semula ke SJKC Ken Boon. Nak tengok isu yang dilapor Guru Besar, cikgu Loh. Semak isu ni bersama. Alhamdulillah. Dapat keputusan penyelesaian. Nanti en Sani dan team akan teruskan perancangan tersebut. Terima kasih cikgu Loh atas late lunch di Marry Brown yang letaknya sebelah sekolah aje. Selesai urusan hari ni. Tahniah dan syabas kepada semua; pihak pentadbir, guru-guru dan murid-murid yang berjaya memulakan alam persekolahan di tahun baharu ini dengan cemerlang. Semoga terus berjaya. anda semua terbaeekkk!!!!

kesan terlajak. sempat la buat u-turn dan berenti snap picas jap. hehehe
singgah jap pendidikan khas yang kebetulan sedang bersiap sedia
jom ke pejabat
nostalgia sekolah 60an tangga kembar dan ada tangga lengkok kat hujung bangunan

program untuk murid tingkatan 1
program murid tingkatan 4

sudut pidato
perpustakaan
bilik mesyuarat di sebelah bilik guru
bersama cikgu Azizah, pengetua SMK Telok Kerang

singgah PKG Kukup

letak dalam kawasan SK Telok Kerang










berbincang jap berkenaan program kunjung hormat pagi ni ke pekan kukup
kami singgah di Ken Boon dahulu 


bersama kenderaan rasmi ke SJKC Chi Mang


jalan atas pelantar simen kami hari ni





jangan tiru aksi wefie ini terutama jika anda yang bawak motor
sekolah idaman terpendam


kenderaan utama di sini
bersama cikgu Tai, Guru Besar SJKC Chi Mang
sempat membuat lawatan

bersama cikgu Loh, Guru Besar SJKC Ken Boon. Terus semak isu. Nak membuat lawatan pun sesi persekolahan dah tamat. Alhamdulillah. Dipermudah  
late lunch at Marry Brown
TQVM cikgu Loh kerana belanja kami makan di sini hari ni
---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://mknaceunlimited.blogspot.com/2019/01/hari-pertama-persekolahan-sesi-2019.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Corat Coret Hari Pertama Persekolahan Tahun 2019

Corat Coret Hari Pertama Persekolahan Tahun 2019

papar berkaitan - pada 9/1/2019 - jumlah : 143 hits
Corat Coret Hari Pertama Persekolahan Tahun 2019 Entry pertama untuk tahun 2019 Mana boleh tak tulis pasal anak masuk sekolah kan Biar lambat asalkan ada hehehe Lebih lebih lagi bila ada anak yang masuk Darjah 1 untuk tahun 2019 ni Kenangan...
Pengalaman Hari Pertama Persekolahan Darjah 1 Abang Zaryth Yang Dipermudahkan

Pengalaman Hari Pertama Persekolahan Darjah 1 Abang Zaryth Yang Dipermudahkan

papar berkaitan - pada 4/1/2019 - jumlah : 137 hits
Pengalaman Hari Pertama Persekolahan Darjah 1 Abang Zaryth Yang Dipermudahkan Assalamualaikum Selamat Sejahtera semua Alhamdulillah semalam dan hari ini mungkin ramai ibu bapa masih sibuk menguruskan persekolahan anak anak terutamanya bagi ...
Hanya 2 Murid Hadir Sesi Pertama Persekolahan Di Sjkc Jabor

Hanya 2 Murid Hadir Sesi Pertama Persekolahan Di Sjkc Jabor

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 55 hits
Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Jabor di sini hanya menerima dua orang murid tahun satu bagi sesi persekolahan 2019 yang bermula hari ini Dua murid yang melangkah masuk ke sekolah kategori Sekolah Kurang Murid itu ialah Tan You Hong Jing dan ...
Harga Minyak Jatuh Pada Hari Pertama Dagangan 2019

Harga Minyak Jatuh Pada Hari Pertama Dagangan 2019

papar berkaitan - pada 4/1/2019 - jumlah : 103 hits
Pagi ini harga dagangan bagi setong minyak merosot di tengah tengah pengeluaran yang semakin meningkat di Amerika dan laporan yang lemah di China Niaga hadapan minyak mentah WTI dengan penghantaran pada bulan berikutnya turun sebanyak 2 1 k...
Di Hari Pertama 2019 Bupati Pamekasan Tutup Semua Tempat Karaoke

Di Hari Pertama 2019 Bupati Pamekasan Tutup Semua Tempat Karaoke

papar berkaitan - pada 2/1/2019 - jumlah : 53 hits
Pemkab Pamekasan Jawa Timur menutup semua tempat hiburan karaoke yang ada di wilayah itu Penutupan dilakukan berdasarkan pengaduan masyarakat Bupati Pamekasan Baddrut Tamam dan Wakil Bupati Raja e memimpin secara langsung penutupan itu bers...
Takwim Persekolahan Sesi 2019

Takwim Persekolahan Sesi 2019

papar berkaitan - pada 25/12/2018 - jumlah : 131 hits
Kementerian Pendidikan Malaysia atau Ministry of Education adalah kementerian yang bertanggungjawab membuat perancangan Jadual Persekolahan Malaysia Secara rasminya pihak kementerian telah pun mengeluarkan Takwim Persekolahan Bagi Tahun 201...
Hari Pertama Persekolahan Dan Pendaftaran Tabika Kemas

Hari Pertama Persekolahan Dan Pendaftaran Tabika Kemas

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 147 hits
Hari Pertama Persekolahan dan Pendaftaran TABIKA KEMAS Hai semua Rasanya masih belum terlambat lagi untuk mummy ceritakan kisah hari pertama persekolahan anak anak di tahun 2019 Dhia berumur 6 tahun untuk tahun 2019 Kali kedua bersekolah me...
Anies Bakal Sanksi 1 441 Pns Dki Yang Bolos Hari Pertama 2019

Anies Bakal Sanksi 1 441 Pns Dki Yang Bolos Hari Pertama 2019

papar berkaitan - pada 3/1/2019 - jumlah : 60 hits
Anies Bakal Sanksi 1 441 PNS DKI yang Bolos Hari Pertama 2019 Dia menyebut data berdasarkan rekapitulasi absensi elektronik yang telah dilakukan hingga pukul 16 35 WIB
Hari Pertama Jan 2019

Hari Pertama Jan 2019

papar berkaitan - pada 2/1/2019 - jumlah : 137 hits
Hari Pertama Jan 2019Asalamualaikum Dan Salam Sejahtera SemuaTelah bermula era baru tahun 2019 pasti semua telah memasang azam baru dan menyambung semula legasi usaha untuk mencapai apa yang di harapkan tercapai pada tahun 2018 Insha Allah ...
Tular Rakaman Gadis Pijak Al Quran Jawapan Bapa Buat Hati Sebak

Gaji Seorang Jurutera

Kisah Perceraian Rihana Oksana Yang Tidak Boleh Di Tarik Balik

Kifarah Jemaah Haji Malaysia Dalam Flight Bila Sampai Jeddah

Hati Hati Beli Baju Kat Muaz Check Dulu Saiz

Pemandu Vios Tular Di Jb Ditahan Polis

Apabila Kita Dah Pencen

4 Including Pregnant Woman Killed At Sg Buloh Construction Site



Kajian Ibnu Khaldun Tentang Punca Runtuhnya Khilafah

Ahli Matematik Terbaik Dunia Ini Maut Akibat Paranoia Kurt Godel

9 Fakta Dahsyat Tentang Kartel Dadah Mexico

Sejarah Bahasa Arab Bahasa Terpilih Yang Istimewa

Rihana Oksana Petra Menangis Terima Sokongan Warga Malaysia


Topi Kait Bayi Perempuan Gabungan 3 Warna

Menu Makan Malam Sardin Ikan Bilis Timun

Blogger Challenge Number 4 Describe Your Partner Or Someone You Have Feelings For

Jawatan Kosong Penolong Pegawai Tanah

Nilai Kereta Trade In Siapa Tentukan

Menulis Is Penat Dan Susah Sebenarnya