Fake Ducati Panigale Moxiao 500rr


 Assalamualaikum guys... 


Minggu ini kita dikejutkan dengan motorsikal seakan-akan Ducati Panigale daripada China. Sekali pandang memang macam Ducati motor ni.



Motor ini ialah Moxiao 500RR.
Setakat ini, Moxiao 500RR adalah motor klon yang paling cantik saya pernah tengok. Secara fizikal hampir 100% sama kecuali engine. Bernadikan dengan Engine 500cc, 2 silinder sebaris dengan kuasa sebanyak 48hp (8,500rpm) dan tork 43Nm (7,000rpm).
Melihat pada Engine yang dihasilkan ini memang kalah jauh sekali dibandingkan dengan Ducati Panigale iaitu pada Kuasa dan Bunyi. Tetapi melihat pada kuasa yang dihasilkan, Saya menjangkakan 200kmh dalam tangan. So, tak la malu dengan Ysuku~ Ehehehe....
Dari segi design bagi saya memang tersangat sempurna dalam meniru. boleh bandingkan seperti rajah dibawah. (Atas Maxiao 500RR dan Bawah Ducati Panigale 959)




Harga jualan juga amat menarik iaitu RM 22,000. Cuma hati kering kalau nak beli dan pakai moto klon ini.
Pandangan saya berkenaan memiliki motor klon ialah pertama, sudah pastinya feel dan quality tak sama dengan original. Anda hanya memiliki motor klon ini hanya untuk 'Rupa' dan 'Fungsi' sahaja. 
Kedua, hati kena kering kalau memiliki motor klon ini kerana maruah anda mungkin tercalar dengan sindiran orang keliling. Orang pasti berkata macam-macam kepada anda tetapi saya tidak menghalang anda untuk memilikinya kerana 'Duit masing-masing bro' dan 'Ini je yang mampu'.
Ketiga, kebiasaanya jenama yang buat jentera 'fake' ini bukan lah sebuah pengeluar popular. Jadi, anda akan ada masalah untuk 'Service' dan 'Maintainance' dikemudian hari kerana tiada pusat service khusus untuk jentera anda. Malahan juga, Nilai motorsikal anda akan menurun dengan mendadak (Harga jualan semula menurun) yang akan menyukarkan anda untuk menjual jentera anda akan datang.
Naza Blade convert Ducati Panigale
Keempat, saya sebenarnya lebih prefer motorsikal berjenama yang di'convert' untuk menjadi seperti motor lain contohnya Naza Blade convert menjadi Ducati, Yamaha FZ150 menjadi R15. Projek motor sebegini lebih baik kerana 'base' motor kita adalah motor yang berkualiti yang mudah untuk dapatkan alat ganti cumanya di 'make-up' untuk memenuhi cita rasa kita.
Nyatakan pandangan anda komen dibawah :
#FakeDucatiPanigale #Maxiao500RR

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://zeck-anythingscool.blogspot.com/2021/06/fake-ducati-panigale-moxiao-500rr.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kl Police Say There S No 6pm Curfew Video Is Fake

Kl Police Say There S No 6pm Curfew Video Is Fake

papar berkaitan - pada 7/6/2021 - jumlah : 175 hits
Kuala Lumpur police said a viral video about a 6pm curfew used an article from March last year KUALA LUMPUR City police confirmed today that a fake video has been circulated claiming that the police have orders to detain anyone outdoors aft...
Beware Of Scam Phone Calls From Fake Taxman Says Lhdn

Beware Of Scam Phone Calls From Fake Taxman Says Lhdn

papar berkaitan - pada 8/6/2021 - jumlah : 121 hits
The Inland Revenue Board says police have investigated 556 cases in January involving losses of RM15 million PUTRAJAYA The Inland Revenue Board has reminded the public to be wary of a Macau Scam syndicate posing as its officers to deceive v...
Doctor Fined Rm5 000 For Fake News On Sinovac Vaccine

Doctor Fined Rm5 000 For Fake News On Sinovac Vaccine

papar berkaitan - pada 24/6/2021 - jumlah : 89 hits
The doctor pleaded guilty to a charge of spreading fake news PETALING JAYA A doctor has been fined RM5 000 by the sessions court in Kangar Perlis for posting inaccurate information regarding the Sinovac vaccine on social media Jamnul Azhar ...
Draconian Fake News Ordinance Brings Dead Law Back From Grave Group

Draconian Fake News Ordinance Brings Dead Law Back From Grave Group

papar berkaitan - pada 24/6/2021 - jumlah : 93 hits
London based human rights organisation Article 19 has called on the government to repeal the fake news ordinance enacted in March This came after its analysis found the law brought back elements from the 2018 Anti Fake News Act which was re...
Kini Giliran Hafiz Mahamad Pula Tampil Buka Cerita Isu Uel Sekali Hafiz Mahamad Dedah Sesuatu Tentang Mereka

Check Baki Loan Peribadi

Sumbangan Ustaz Ebit Lew Berjaya Masuk Ke Gaza Nadir

Kenapa Mereka Semakin Berani

Berhemah Dalam Menegur

Rm715 000 Raised For Syed Saddiq S Bail In 24 Hours

Lebai Merc Usung Janda Nikah Online Ayaq Peduli Apa

Lirik Kenangan Terindah Setia Band



5 Ikon Penggerak Kebajikan Paling Terkenal di Malaysia

Serangga Ini Miliki Teknik Mempertahankan Diri Yang Sangat Menyeramkan

Kisah Seluruh Semenanjung Malaysia Terputus Bekalan Elektrik 1996

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Mata Ketiga TV3

7 Pusat Pengajian Tinggi Termahal Dunia


Jangan Takut Kepada Kegagalan Jangan Diragut Kebahagiaan Orang

Manchester United Ikat Jadon Sancho 5 Tahun

Nokia 110 4g

Samsung Galaxy A22 5g

Sido Muncul Bersinergi Dengan Berbagai Pihak Donasi Beras Untuk Penanganan Covid 19

Kur Pertanian Sukses Dongkrak Produktivitas Pertanian Indonesia