Death Wish 2018




Death Wish 2018 filem terbaru lakonan Bruce Willis yang dikeluarkan pada bulan March 2018 dan aku agak terlambat menontonnya. Aku hanya ketahui filem Death Wish 2018 ini melalui rangkaian astro.
Teruk aku ni kan ..hahahhaha.

Filem ini dinamakan Death Wish 2018 sebab ada sequen sebelumnya lakonan Charles Bronson yang membawa 5 siri file mini. File mini seakan-akan sama seperti filem lakonan Charles Bronson cuma di remake dengan lakonan Bruce Willis.

Filem Death Wish 2018   ini mengisahkan Dr. Paul Kersey iaitu pakar bedah trauma di wad kecemasan sering melihat keganasan di wad beliau.  Pada suatu hari apabila iseri dan anak perempuannya dirompak dan diserang hingga  menyebabkan isterinya mati dan anaknya koma. Beliau ingin membalas dendam terhadap pelaku anaknya itu. Sebagai doktor beliau tidak mempunyai kemahiran menembak tetapi beliau belajar perlahan-lahan menembak dan akhirnya menjadi mahir.

Detik pertama beliau mula menjadi hero di bandarnya ialah melihat seorang wanita di rompak di tengah jalan dan selamba jer dia tembak orang tu, Kecoh di serata TV siapakah hero tersebut. Nak dijadikan  cerita semasa beliau merawat pesakit di wad kecemasan beliau mendapati pesakit tersebut memakai jam tangannya yang dicuri semasa rompakan. Dia mula melakukan penyiasatan dan mula membunuh semua perompak yang merompak rumahnya. 

Yang pertama dia selamba jer tembak  di pub orang jahat tu bekerja. Kemudian satu lagi orang jahat yang kerja kat bengkel kereta dengan selamba dia jatuhkan kereta kat kepala orang jahat tu. Memang kejam cerita ini dan dengan selamba jer bunuh orang. Untuk menangkap orang terakhir agak sukar kerana orang yang terakhir tu dah kenal siapa dia.

Pada masa yang sama anak dia pun dah sedar dari koma dan pada masa itu juga orang jahat tu serang rumah dia dengan konco-konconya. Ini memang best sebab dia ada simpan mesingan kat bawah meja dan dia tibai orang jahat tu tanpa perasaan. Anak perempuannya  dia sembunyikan bawah kolong tangga Supaya senang di anak bunuh orang jahat  tersebut.

Filem Death Wish 2018  ini menarik kerana pelakonnya Bruce Willis yang membawa watak dengan baik. Kalau orang lain mungkin tak berapa menjadi kot. Dalam filem ini pihak polis sudah mula mengesyaki Dr.Paul ini tapi kawan dia cover dia baik punya. Di akhir cerita, Dr. Paul terlepas dari semua suspek kerana tiada bukti.

Rating filem Death Wish 2018 ini aku berikan 4/5 sebab ia mempunyai aksi yang melampau dan penuh debaran. Ianya sebuah filem kepada penonton yang mahukan old school fighting tanpa kuasa ajaib. 
Untuk aku filem ini adalah filem wajib tengok walaupun ia tak hebat sangat macam John Wick lakonan Keanu Reeves tapi ia tidak mengecewakan apabila anda menontonnya. Filem ini penuh dengan pembunuhan yang selamba..hihihi.




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://kakipawagam.blogspot.com/2019/02/death-wish-2018.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Lg Sebut Catat Keuntungan Usd2 4 Miliar Di Tahun 2018

Lg Sebut Catat Keuntungan Usd2 4 Miliar Di Tahun 2018

papar berkaitan - pada 2/2/2019 - jumlah : 39 hits
LG Electronics Inc mengumumkan catatan pendapatannya sepanjang 2018
Kira Kira Salah Siapa Kok Para Perawat Demo Berkali Kali Di Tahun 2018

Kira Kira Salah Siapa Kok Para Perawat Demo Berkali Kali Di Tahun 2018

papar berkaitan - pada 4/2/2019 - jumlah : 126 hits
Senyumperawat com Pasti ada penyebab yang meresahkan sehingga para perawat demo berkali kali di tahun 2018 Berita seputar itu pun tak sedikit jika ditelusuri pada laman pencarian Beberapa di antaranya tidak jauh jauh perihal kesejahteraan B...
Top 5 Entry Pada Bulan Disember 2018 Sii Nurul

Top 5 Entry Pada Bulan Disember 2018 Sii Nurul

papar berkaitan - pada 4/2/2019 - jumlah : 100 hits
AssalamualaikumBismillahHai guys rindunya aku dengan laptop T T Lama sangat tunggu adik aku cuti Sekarang baru berpelunag mahu melunaskan rindu mahu menulis blog Setelah sekian lama tidak update hari ini aku ingin menulis entry wajib dalam ...
Saat Pasar Stagnan Penjualan Mobil Penumpang Mitsubishi Meroket 174 Persen Di 2018

Saat Pasar Stagnan Penjualan Mobil Penumpang Mitsubishi Meroket 174 Persen Di 2018

papar berkaitan - pada 4/2/2019 - jumlah : 35 hits
Ketika kinerja otomotif nasional stagnan pada 2018 Mitsubishi Motors Indonesia justru menorehkan kinerja eksponensial Penjualan kendaraan penumpangnya naik 174 persen dibandingkan tahun sebelumnya Berapa kontribusi model Xpander
Sepanjang 2018 Btn Kpr Gaesss Berhasil Gaet 6 000 Milenial

Sepanjang 2018 Btn Kpr Gaesss Berhasil Gaet 6 000 Milenial

papar berkaitan - pada 2/2/2019 - jumlah : 39 hits
Bank Tabungan Negara Tbk telah merilis program KPR anyar bertajuk KPR Gaeesss Program yang dirilis tahun 2018 tersebut dimaksudkan untuk memudahkan millenial memiliki hunian baik rumah tapak dan apartemen secara cepat mudah dan terjangkau
Meroket 30 05 Persen Laba Unilever Indonesia Rp 9 1 Triliun Pada 2018

Meroket 30 05 Persen Laba Unilever Indonesia Rp 9 1 Triliun Pada 2018

papar berkaitan - pada 2/2/2019 - jumlah : 39 hits
PT Unilever Indonesia Tbk membukukan laba Rp 9 1 triliun atau Rp 1 194 per saham pada 2018 Angka tersebut meroket 30 05 persen dibandingkan Rp 7 04 triliun atau Rp 918 per saham pada 2017
Upsr 2018 Penjodoh Bilangan Tahun 5

Upsr 2018 Penjodoh Bilangan Tahun 5

papar berkaitan - pada 2/2/2019 - jumlah : 332 hits
ad 1 UPSR 2018 Penjodoh Bilangan Tahun 5 Antara aspek tatabahasa yang selalu murid terkeliru adalah berkenaan dengan penggunaan penjodoh bilangan yang betul Setiap bilangan pada kata nama masing masing mempunyai kata bilangan yang tersendir...
Dinner Family 2018 Restoran Al Khail Kajang

Dinner Family 2018 Restoran Al Khail Kajang

papar berkaitan - pada 2/2/2019 - jumlah : 174 hits
assalamualaikum awal saya update blog hari ni takde masalah gambar da siap2 upload and save dlm draft folder so tak amik masa panjang lepas ni nak anta kak Nurin tuisyen nak ke Mydin beli brg dapur esok family nak dtg rumah berkampung di si...
Anugerah Khas Perwila 2018

Anugerah Khas Perwila 2018

papar berkaitan - pada 2/2/2019 - jumlah : 133 hits
Alhamdulillah syukur kepada Allah atas segala anugerah dari NyaTerima kasih K2 kerana sudi menyampaikan Anugerah Khas PERWILA 2018 ini di Bilik Mesyuarat SMK Pantai LabuanTahniah Othman Mahali Teruskan berkarya
Sakitnya Bergaji Rm5000 Kisah Pedoman Hidup

Wow Nak Beli Jiwa Tak Perlu Modal Suami Sebak Bawa Keluarga Pusing Mall Dalam Poket Ada Rm20 Sahaja

Kematian Nora Anne Tiada Unsur Jenayah

Resepi Nasi Ayam Sedap Dan Padu

Genap Sebulan Pantang Sarimah Mulakan Rutin Senaman Di Gym

Pelajar Tingkatan 1 Raba Guru Perempuan

Halau Zakir Naik Atau Cina Keling Ph

Kedudukan Pasukan Terkini Piala Malaysia 2019 19 8 2019



Balas Jasa Baik Neelofa Bantu Warga Utusan

5 Agama Kuno Yang Telah Lenyap Ditelan Zaman

Sejarah Kellogg s Corn Flakes Sebagai Pembanteras Gejala Onani

Lelaki Botak Dilihat Sebagai Lebih Pintar Dan Berjaya Kajian

Mengapa Skrin Komputer dan TV Kelihatan Bergaris garis Dalam Rakaman Kamera


Jadual Hari Kelepasan Am Dan Negeri Tahun 2020

Akad Nikah Day

Intineri Penuh Percutian 3h2m Di Surabaya

Mudahnya Design T Shirt Sendiri Guna Printcious

Saya Pakai Baju Dalam Lah Dayana Roza Bazookapenaka

Maksud Disebalik Bilangan Bunga Ros Untuk Si Dia