Cara Yang Saya Lakukan Untuk Cepat Pregnant


Bila dah Kahwin semua pasangan idamkan anak kan. Tapi tak semua bertuah cepat pregnant. Ainul sendiri pun anak 1st ambil masa 7 bulan kahwin baru pregnant. Ok lah kan dan Ainul ada masalah untuk pregnant anak ke 2. Ambil masa 4 tahun baru dapat Maryam dan 3 tahun lahirkan Dahlia. Apapun memang plan Ainul anak mesti jarak at least 2 tahun ke atas. sebab nak menyusukan mereka 2 tahun dan bagi masa untuk badan kita rehat, badan cukup bersedia nak pregnant lagi
Hari ini Ainul nak kongsikan Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT. Semoga apa yang Ainul nak kongsikan mendapat manfaat pada semua.
1.Doa & Minta didoakan Allah Maha Pemberi rezeki. Jadi jagan lupa doa, solat hajat, solat tahajud. banyakkan solat sunat, baca Al Quran . dan bila ada yang tanya ” bila nak dapat anak” , sangat cepat sentap. Tarik nafas dan jawab dengan baik. ” belum ada rezeki, doakan kan saya ye cepat dapat anak ”
kita minta orang lain juga doakan kita. jangan la menjawab dengan kasar, biadap . takut takut sikap tu buat orang kecik hati dan lagi rezeki kita makin sempit. jaga jaga tau.
 
2. Pemakanan Usaha sangatlah penting. jangan doa je tanpa usaha itu orang malas. Usaha paling penting adalah PEMAKANAN. kawal apa juga makanan yang masuk ke perut kita. kurangkan fast food, gula putih. Mana yang overweight, underweight kena pastikan berat normal. sebab inilah kena jaga makan. Makanan yang sihat akan hasilakn sperma, ovum yang sihat. kalau kita pregnant tapi tak jaga makan taknak lah nanti kena kencing manis, darah tinggi masa pregnant pulak kan. Jadi kena jaga pemakanan dari sebelum pregnant. macam Ainul maa nak dapatkan Dahlia, Ainul buat detox. Bagus untuk buang toksin dalam badan. mana tau toksin tu buatkan kita susah hamil. ramai kawan kawan yang terpregnant selepas buat detox. so jom cuba. tak rugi pun. yang penting sihat dapat
 
3. Waktu subur Ramai yang nak pregnant tapi tak tau waktu subur bila. Adoi ! benda basic ni kena tau. kalau tak reti kira download je apps untuk tau waktu subur kita. ini antara aps untuk kesuburan yang korang boleh guna. nanti apps akan beritahu waktu yang tinggi untuk pregnant. InsyaALLAH ini pun usaha kita
 

 
4. Bersama suami Pernah baca selepas bersama jangan cuci dan terus tidur. Tapi pernah baca juga makhruh kalau tak cuci selepas bersama. Korang refer ustazah la ye untuk kepastian. Bagi Ainu kebersihan penting. Selepas bersama tunggu sekejap dan selepas tu baru cuci. Cuma jangan cuci dengan feminine wash . Sebab ia akan bunuh bakteria baik pada vagina. Tapi jangan la tak cuci sebab kalau kotor takut takut boleh kena kanser rahim pulak. Sebab ada kawan share . Dia pernah ada kanser rahim. salah 1 sebab adalah lelaki punya tu tak bersih. bila tak bersih dan bila bersama akan jangkit pada kita. kita pulak tak bersih betul betul selepas bersama.
Petua lain adalah selepas bersama angkat kaki ke dinding. konon nak bagi sperma masuk betul betul. Betul ke idok try la ye. hehe
 
5. Supplement Bagi Ainul supplement penting sangat. Sebab apa? mana nak cukup dari makanan sahaja. kita makan nak kontrol. sayur makan sikit, buah sikit. nasi, protein sikit takut gemuk. Mana nak cukup nutrisi dan nutrisi penting nak bagi sperma, ovum sihat. dan bila meningkat usia kesuburan wanita makin menurun. dan ovum juga akan tua macam kita. dan korang kena makan banyak makanan yang kaya coq10 untuk reverse umur ovum
sebab inilah Ainul amalkan supplement. Ainul memang akan dari menyusukan Arreessa. dan sampai sekarnag dan 8 tahun setiap hari makan. patut makin cantik kan? hehehe
 

 
inilah coqtrol yang kaya dengan coq10. bantu bagi tenaga pada sperma dan ovum. korang tau tak sperma sel paling kecil dalam badan lelai nak jumpa ovum sel paling besar pada badan wanita. bayangkan kalau sperma tu takde tenaga. macamana dia nak berenang laju tembus ovum. susah kan? jadi penting coqtrol ni. dan coq10 bantu reverse umur ovum. bagi lebih muda dan kesuburan tinggi.
Bonus coqtrol ni bagus untuk jantung, kulit, tenaga
 

febret Ainu. Ainul ambil ni asalnya sebab nak betulkan period yang tak regular. Alhamdulillah setahun makan period regular. dan Ainul makan lagi untuk cuba pregnant. Alhamdulillah berjaya pregnant. GLA Complex ni bantu stabilkan hormon wanita, banyakkan cecair kesuburan. Serius ni sangat betul. kalau nak tau lagi boleh contact Ainul la. Ainul akan consult cara betul makan GLA ni. tapi syarat kena beli dengan Ainul la.
 
Ada banyak lagi supplement sebenarnya tapi 2 ni basic untuk korang suami isteri cuba.
Mahal la .. yeke? rasanya lagi murah dari IVF. kawan cakap dia buat IVF sampai berpuluh ribu tapi tak berjaya juga. Supplement ni ambil kalau tak berjaya sihat confirm dapat. Sihat, cantik akan dapat kalau konsistent ambil
 
Ok ini Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT. Silah cuba mana tau ada rezeki kan. Yang penting kita USAHA , USAHA, USAHA dan DOA
InsyaALLAH ianya akan datang bila tepat pada masanya.
nak order supplement ni boleh whatsapp Ainul : www.wasap.my/60133612717/coqtrolGLA
 
The post Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT appeared first on Ainul Mustafa.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://ainulmustafa.com/cara-yang-saya-lakukan-untuk-cepat-pregnant/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ibu Kalau Perlu Menangis Menangislah Cara Ni Paling Cepat Tenangkan Diri

Ibu Kalau Perlu Menangis Menangislah Cara Ni Paling Cepat Tenangkan Diri

papar berkaitan - pada 16/7/2019 - jumlah : 56 hits
Kadang kala menangis boleh buatkan emosi seorang itu tenang Begitu juga bagi seorang wanita bergelar ibu Memang secara luarannya nampak kita kuat tapi dalam hati siapa tahu kan Melalui perkongsian Puan ibu adalah individu hebat Cuma jika sa...
6 Cara Cepat Meredakan Nyeri Otot Yang Muncul Usai Berolahraga

6 Cara Cepat Meredakan Nyeri Otot Yang Muncul Usai Berolahraga

papar berkaitan - pada 16/7/2019 - jumlah : 26 hits
Proses ini bisa jadi penanda bahwa ototmu mulai beradaptasi dengan rutinitas olahraga yang kamu jalani Rasa nyeri ini biasanya bertahan selama tiga hingga lima hari dan akan menghilang dengan sendirinya
Pasang Penapis Air Cuckoo Cara Cepat

Pasang Penapis Air Cuckoo Cara Cepat

papar berkaitan - pada 5/7/2019 - jumlah : 112 hits
Bagaimana Cara Pasang Penapis Air Cuckoo Dengan Cara Yang Cepat Dan Pantas Entri kali ini Paksu akan berkongsi bagaimana cara The post appeared first on
Begini Cara Cepat Buat Kamu Terlelap Tidur Hanya Dalam 1 Menit

Begini Cara Cepat Buat Kamu Terlelap Tidur Hanya Dalam 1 Menit

papar berkaitan - pada 6/7/2019 - jumlah : 40 hits
Trik yang bisa membuatmu tertidur kurang dari satu menit ini biasa disebut dengan metode 4 7 8 Sesuai dengan namanya yang mudah diingat trik ini juga sangat mudah untuk diterapkan
Protected Ada Akuan Cimb Dah Boleh Pergi Umrah Ini Cara Mudah Anda Lakukan Ibadah Umrah

Protected Ada Akuan Cimb Dah Boleh Pergi Umrah Ini Cara Mudah Anda Lakukan Ibadah Umrah

papar berkaitan - pada 15/7/2019 - jumlah : 129 hits
To view this protected post enter the password below Password The post appeared first on
6 Cara Mudah Yang Harus Kamu Lakukan Untuk Mencegah Migrain Kambuh Kembali

6 Cara Mudah Yang Harus Kamu Lakukan Untuk Mencegah Migrain Kambuh Kembali

papar berkaitan - pada 5/7/2019 - jumlah : 53 hits
Migrain bisa mulai muncul sejak usia anak anak remaja atau bahkan ketika sudah dewasa Penyakit ini seringkali muncul dan tak bisa menghilang secara mudah Walau begitu masih ada cara untuk mencegah hal ini terjadi
Cara Hilangkan Kutil Dengan Cepat

Cara Hilangkan Kutil Dengan Cepat

papar berkaitan - pada 12/7/2019 - jumlah : 131 hits
Kutil sebenarnya adalah sejenis tumor jinak pada kulit Ia terjadi disebabkan oleh penebalan lapisan kulit luar yang berlebihan Walaupun ia tidak menimbulkan rasa sakit dan bukanlah sejenis kanser namun kutil di wajah kadang kala boleh menje...
Cara Pikat Bakal Majikan Ketika Jawab Soalan Temuduga

Cara Pikat Bakal Majikan Ketika Jawab Soalan Temuduga

papar berkaitan - pada 2/7/2019 - jumlah : 93 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraBaiklah Untuk kali ini aku nak kongsikan kepada mereka yang sedang menunggu untuk ditemuduga dan juga sedang mencari kerja Ada beberapa panduan untuk anda menjawab soalan ketika temuduga Kebiasaannya ramai...
Gunakan Cara Pandai Berikut Buat Reseller Jago Jualan

Gunakan Cara Pandai Berikut Buat Reseller Jago Jualan

papar berkaitan - pada 2/7/2019 - jumlah : 144 hits
Sekarang kami akan bahas tentang Reseller yaitu pihak yang membeli produk dari produsen suplier dan menjual kembali produk tersebut Bila Anda mau berbisnis tanpa modal besar tanpa pusing mikir produk dan mau mempunyai pendapatan tambahan ma...
Terkini Fenomena Belalai Air Di Jitra Penduduk Laung Azan Minta Perlindungan

Elak Kolestrol Tinggi Ikuti Cara Makan Yang Betul

12 Lelaki Ditangkap Dan Disunat Secara Paksa Kerana Kejantanannya Dikeluhkan Isteri

Lauk Legend Di Kala Susah Dan Senang

3d Wallpaper Mural Cherry Blossom Ceiling Wall Paper Background Custom Size Ebay

5 Fakta Menarik Tentang Luckin Kopi Kuala Lumpur

Satu Satunya Peluang Untuk Ds Anwar Jadi Pm

Does In Home Suppot Work



Benarkah Burung Cenderawasih Langsung Tidak Jejak Tanah

Derma Tahi Boleh Berikan Pendapatan Yang Sangat Lumayan

Siapa Sebenarnya Pemerintah Hong Kong

5 Nama Kumpulan Rock Yang Berunsurkan Elemen Agama

Kisah Kampung yang Dipenuhi Patung 10 Kali Ganda Melebihi Penduduk


Tips Menjaga Anak Kembar

Eucalyptus Bukan Sekadar Daun

Ambil Kesempatan Terhadap Gadis Naik Konuter Kuala Lumpur

Minat Dinosour Atau Minat Mendalam Petanda Anak Anda Bijak

Menaip Hanya Menggunakan Suara Sahaja Google Document Voice Typing

Drama Bersiri Dialek Kelantan Ripin Mugha Batu