Cara Jadi Famous Di Laman Sosial





Untuk dapatkan like, comment, share dan follower yang bagus dan banyak, aku jumpa secara tak sengaja pun. Mana ada benda perfect kat dunia ni kecuali kau lalui dari pengalaman. So aku kongsikan dari apa yg aku tau untuk korang.

Aku harap korang pun sukses jugak. Buat benda ni kena sabar banyak. Serius kena sabar. Kalau tak sabar, sila pergi meninggal. Dah tak susahkan orang. Pandai2 la kau berwicet dengan cacing dalam tanah tu.
Aku tak akan ajar korang untuk menjadi Hafiz Mansor yang ensem lagi bijaksana malah kelakar. Aku juga tak akan ajar korang create kontroversi. Belum sampai masanya. Just be urself. Create ur real identity. Why perlu jadi orang lain? Nanti kau akan penat. Bila kau dah penat, kau nak jadi pondan balik. Eh, salah topik. Meh kita teruskan.
1-Korang kena keep going taip status. Setiap hari. Bukan setiap minit. Tu setan namanya. Nanti orang menyampah. Kau ingat ni Twitter ke?
2-Selalu lah baca surat khabar, majalah, buku2 ilmuan ni dan ambil lah tahu hal2 semasa yang trending dekat media sosial. Dari bahan tadi, kau olahkan dalam penyampaian kau sendiri. Asik tengok citer cerita org miskin yang tak ada baju seluar je, mana nak dtg idea yg bernas lagi berjambul.
3-Selalu lah pergi komen2 kat page2 popular macam oh media, mymetro, thevocket, amran fans, sultan melaka, ayahanda rani kulup, siakapkeli, siakap tiga rasa, siakap senohong, pen merah atau apa saja jenis page. Komen kena la acah2 ostad ostazah fb atau komen paling bangang. Ada sebab. Nnti korang akan tau. Jangan maki mencarut sudah. Pastikan komen korang win!
4-Selalulah pergi komen kat page2 otai2 FB atau sapa saja yang ramai follower dia. Walaupun komen korang belum tentu dia like atau komen, its ok. Biasa lah tu kena sabar. Sabar tu menandakan korang hensem dan cantik. Keep going komen dan like apa yg dia up status tu. Lama2 dia akan perasan korang yg aneh tu.
5-Jangan kerap tukar gambar DP dan nama korang kat fb tu. Biar je. Bila selalu tukar, orang tak ingat pun sapa korang. Nak tukar pun, tukar banner sudah. Kalau nak tukar DP pun, tukar selepas tempoh masa yang lama. Kalau boleh jangan tukar langsung walaupun muka korang dah gemuks.
6-Jangan hanya nak berkawan dengan orang2 yang ada nama sahaja. Berkawanlah dengan pelbagai golongan sebab diorang ni lagi aktif dekat FB. Dia upload gambar taik pun, kau komen je murni2. Nanti mesti dia akan balas budi dgn tgk facebook kau ni siapa. Dia pun nak berkawan jugak. Dia pun suka ada org respond. Kalau komen dlm pertanyaan pun lebih baik.
7-Kau penuhkan seramai yang mungkin friends kau seramai 5000 dan buka button utk org follow kau. Pastikan friend kau sentiasa 5000. Bila diorang nak add tak dapat, terus diorg jadi follower kau.
8-Lagi satu, kau biar je ramai gila nak add kau tapi kau tak approve. Bila dah limit yang add friends (tak ingat kuota dia berapa) kau tak approve, secara autonya orang selepas tu jadi follower. Pastikan content fb kau sentiasa bagus la utk org share atau like atau komen.
9-Dalam wall FB, jangan asik dok menjual sahaja. FB ni tempat bersosial. Orang suka dan nak tau apa yang kau buat. Kongsikan pengalaman kau atau apa saja ilmu. Sampaikan secara santai. Jangan guna bahasa buku text. Kalau hal laki bini gaduh jangan la post. Aku karate kang. Kalau nak jual jugak, softselling tu boleh.
10-Katakan friends fb kau dah 5000 orang dan 3000 follower tapi setiap kali kau post, 50 orang je purata yang like. Apa yang kau perlu buat, kau create akaun FB baru tapi buat akaun tu kat tempat lain. Maksudnya jangan pakai IP address yang sama. Kau g la login buat kat McD ke, kedai Ah Chong Motor ke utk buka akaun baru. Lepas tu kau bagitau kat wall kau yang kau create akaun baru minta like dan follow fb baru tu. Bagi arahan diorang see first. Post benda ni selama beberapa hari. Kau akan dpt friends berkualiti.
11-Kau rajin2 la buat contest bagi hadiah duit ke, topup ke, bagi kereta myvi ke, bagi pencukur bulu ke dan minta diorang share untuk kau pilih sapa yang layak dapat. Sapa yg tunjuk bukti see first dan follow akan mudah nak bg hadiah. Tapi jangan tipu. Kau nak kena sula dengan malaikat ke bila buat contest lepas tu tipu? Buat setiap masa yang sesuai. Anggap sahaja sebagai satu sedekah kepada kawan-kawan.
12-Kau share apa yang kawan2 kau yang ramai follower tu post kat wall kau. Kau share, tulis sikit ayat contohnya “Hahaha klakar la apis mansur ni. Macam lipan daging. Rasa nak cucuk2 je tapak kaki beliau dengan duri bunga ros”, dan tag nama dia.
13-Kau cari video2 yang kelakar jahanam,video bermanfaat, video touching, video haiwan comel2, video hal kisah rumah tangga, kau upload kat wall. Buat ayat yang rasa sesuai dgn video. Jangan post video pasal politik sangat. Orang cemuih bab2 politik setiap masa.
14-Kau ada masa, kau buat post dengan ucap terima kasih kepada orang yang bagi ilmu kat kau pastu kau tag la orang tu. Tak kisah la ilmu ke apa ke. Contohnya, Alhamdulillah syukur. Saya berjaya menjadi seorang ultraman. Terima kasih Puan Aimon sebab dengan ilmu puan tak terbalas teknik SOP lampu kelip didada. Begitu juga dengan Dato Alifbata Syukuri kerana tanpa beliau mungkin fire saya kepada raksasa tidak menjadi.
15-Jangan sesekali kau tag pasal produk kau, pasal kau bangun pagi ucap alhamdulillah, pasal korek hidung dapat rm100 dan sebagainya. Orang menyampah. Ni dapat unfriend lagi banyak.
16-Pastikan kau set post kau tu semua public. Biar ramai boleh baca. Bila dia baca post kau banyak bagus, dia akan follow. Nak hide banyak post, jangan main facebook. G main papan gelongsor.
17-Kalau nak post kat wall tu, perbanyakkan pertanyaan. Kau tanya lah apa pun kat wall kau tu. Contohnya: Korang rasa, apa perbezaan dan persamaan antara Abe Nuddin dan Ikram Al-banjari? Dah lama perhati diorang ni. Susahnya nak cari..
Cukup la 17 cara ni yg aku buat dulu-dulu.. Bukan korang baca pun kalo aku tulis panjang2. Jangan sampai aku lukis pulak lepas ni. Hope dapat membantu korang. Jangan putus asa. Kbai.
SumberCara Nak Jadi Famous dan Ramai Follower Kat Laman Sosial

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://ohzarina.blogspot.com/2019/08/cara-jadi-famous-di-laman-sosial.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tangkal Radikalisme Di Instansi Begini Cara Polri Seleksi Calon Anggota

Tangkal Radikalisme Di Instansi Begini Cara Polri Seleksi Calon Anggota

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 24 hits
Tangkal Radikalisme di Instansi Begini Cara Polri Seleksi Calon Anggota Selain itu lanjut Dedi di Polri ada tahapan seleksi akhir dengan nama tes Penelusuran Mental Kepribadian atau PMK Ada dua hal yang dilakukan dalam ujian tersebut
3 Cara Membuat Apem Mulai Apem Kukus Sampai Apem Selong

3 Cara Membuat Apem Mulai Apem Kukus Sampai Apem Selong

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 25 hits
3 Cara membuat apem yaitu apem kukus apem panggang dan apem selong atau apem renda
Begini Cara Siasati Olahraga Di Kala Polusi Udara Tak Kunjung Membaik

Begini Cara Siasati Olahraga Di Kala Polusi Udara Tak Kunjung Membaik

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 27 hits
Kalau ingin beraktivitas selama kondisi polusi tentu kita harus melakukan pemantauan kualitas udara kata dokter spesialis paru Agus Dwi Susanto dalam konferensi pers di Kantor Perhimpunan Dokter Paru Indonesia
12 Cara Sederhana Ibu Bonding Dengan Bayi Dekatkan Diri Dengan Si Kecil Lewat Kegiatan Sehari Hari

12 Cara Sederhana Ibu Bonding Dengan Bayi Dekatkan Diri Dengan Si Kecil Lewat Kegiatan Sehari Hari

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 33 hits
Bukan hanya dengan menyusui saja lo para orang tua bisa bonding dengan si kecil ada banyak caranya
Mengenal Beberapa Cara Pandai Jago Jualan Kenapa Tidak

Mengenal Beberapa Cara Pandai Jago Jualan Kenapa Tidak

papar berkaitan - pada 8/8/2019 - jumlah : 56 hits
Sekarang kami akan jelaskan tentang Reseller yaitu pihak yang membeli produk dari produsen suplier dan menjual kembali produk tersebut Jika Anda ingin berbisnis tanpa modal besar tanpa pusing mikir produk dan mau mempunyai pendapatan tambah...
Cara Memilih Produk Double Cleansing Mengikut Jenis Kulit

Cara Memilih Produk Double Cleansing Mengikut Jenis Kulit

papar berkaitan - pada 8/8/2019 - jumlah : 64 hits
Bismillah Assalamualaikum Double cleansing adalah method membersihkan wajah yang penting untuk kita lakukan setiap hari Method ini akan mengangkat makeup dan kotoran yang bakal menjadikan pores kita tersumbat Dua tahap pembersihkan wajah ya...
Ydp Agong Berkenan Mengurniakan Surat Cara Pelantikan Kepada Hakim Besar Malaya

Ydp Agong Berkenan Mengurniakan Surat Cara Pelantikan Kepada Hakim Besar Malaya

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 66 hits
JOHORTIMES MY Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Facebook https www facebook com johortimes my Twitter https www twitter com JohorTimes Instagram https www instagram com JohorTimes ...
Pengalaman Dan Cara Menguruskan Plantar Fasciitis Sakit Tumit

Pengalaman Dan Cara Menguruskan Plantar Fasciitis Sakit Tumit

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 83 hits
Baru baru ni I dapatitumit kaki sebelah kiri I terlalu sakit ya amat Tak tahu apa punca pada mula nya macam boleh tahan sakit denyut segala lama kelamaan kesakitan tu semakin kerap dan kadang menyebabkan kesukaran untuk berjalan Bukan maksu...
20 Cara Menaklukan Hati Pria Cuek Dan Pendiam

20 Cara Menaklukan Hati Pria Cuek Dan Pendiam

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 45 hits
Mengenal seorang pria yang cuek dan pendiam itu menarik namun terkadang suka menjengkelkan Karena dia tidak bisa mengerti dan memahami keinginanmu Dia juga bukan orang yang perhatian dan romantis seperti yang kamu inginkan Namun kamu biasan...
Waran Tangkap Dr Zakir Naik

Orang Melayu Pergi Mekah Beli Ketayap Buatan China

Travel Backpacker Biarkan Anak Baru Lahir Isteri Tidur Di Lapangan Terbang Ustaz Tampil Cerita Kejadian Sebenar

Maksud Sebenar Disebalik Warna Baju Banduan Bagi Penjara Malaysia

Pasangan Suami Isteri Berbulan Madu Di Dalam Lokap

Pokok Ceri Kampung

Harga Emas Kini

Cara Mohon Pinjaman Perumahan Kerajaan Kali Kedua



7 Bukti Saintifik Kenapa Aktiviti Bersemburit Ditegah Agama

Apa Sebenarnya Yang Anda Sedut Ketika Jerebu

Ini Senarai Peserta Gegar Vaganza 6 2019

7 Diet Yang Menjejaskan Kesihatan Dan Otak Anda

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Eina Azman


Pelajar Bersyukur Motor Ysuku Tak Lesap Individu Misteri Tolong Simpan Kunci

Wakafkan Masjid Segah Ini Sediakan Ruang Kubur Untuk Dikebumikan Kisah Hebat Pengasas Rhb

Korea Selatan Diserang Demam Khinzir Afrika

Part 2 Pengalaman Bermalam Di Le Meridien Kota Kinabalu Sabah

Part 1 Kuala Lumpur Kota Kinabalu Sabah Menaiki Airasia

Senarai Cawangan Wong Solo Ayam Penyet Sedap