Bye Bye 2023


Bye bye 2023. Banyak up and downs sepanjang tahun ni. Emotional rollercoaster dan sebagainya
Sebelum-sebelum ni sis adalah positive thinker forever tahap ramai je menyampah kat aku sebab terlalu positive hahahaha
Cuma tahun ni aku menjadi rakyat marhaein yang biasa, ada positive dan negative thinking
Bila fikir balik, kenapa yea tetiba aku ada negative thinking padahal selama ni aku ni laa jenis sentiasa bersyukur seadanya. 
Kau kasi laa nasib pelik-pelik macamana pon, memang aku tau, itu adalah god protection untuk aku. Turn out memang betul pon, semua dugaan, cabaran, sakit dan delay apa-apa benda pon, memang itu lah yang terbaik untuk aku pon
Cuma untuk tahun ni, walau macamana aku nak bersangka baik pon, deep down inside memang aku rasa, ada “campur tangan” manusia dalam hidup aku
Tapi benda ni kan berlaku dengan izin Allah, sebab tu aku takde la kisah sangat sebab end up hidup akan bertambah baik pon cuma carca marba drama sikit la
Aku tak rasa lebih kepada negative thinking sebab aku bukan jenis macam tu, so aku rasa lebih kepada “intuitive” field yang makin berkembang
Tapi aku tak kisah la, aku berdoa je, aku request nak tuntut “hutang-hutang” dan kembalikan benda-benda yang tak sepatutnya ke tuan asal yang berperangai low vibration ni
Dan aku, continue hidup macam biasa, redha macam biasa, ikhlas seperti biasa dan menjauhi sifat-sifat “low vibration” supaya whateva benda yang korang hantar , akan berpatah kembali kepada diri dan yang terlibat. Hadaplah kau dengan perbuatan kau sendiri
Aku still akan berusaha dan berdoa, dan alhamdullilah memang semua menuju kearah positive dan tiada satu pon yang berjaya mengubah laluan or rezeki hidup yang ditetapkan kepada aku
Yang ni kita panggil “sendiri cari pasal, gali lubang kubur sendiri” 🤣🤣🤣
Tahun 2023 ni memang “what u give u get back” motto hidupnya. Perbetulkan je hidup sendiri, jangan kisah hidup orang
Tapi tu lah. Aku jumpa quote tadi, kalau memang ditakdirkan hidup kau akan fall apart, Allah akan prepare dan turunkan sesuatu untuk bantu kau untuk menghadapi situasi itu supaya kau punya masalah itu, tolerable sikit
Yup, thank you Allah. Sebab memberikan “new friendship” yang sangat best. 
Sampai aku boleh cakap, kalau la betul, benda ni yang dikurniakan untuk aku untuk mengurangkan burden dalam menghadapi kehidupan 2023, yes, it worth!
Aku sanggup hadap “problem” tu kalau reward dia adalah “itu”
🥹🥹🥹 nangis jap
Memang sangat best, tak terucap dengan kata-kata
Tapi, problemnya …
Aku ni empath, ada intuitive gift, dan benda ni boleh datang sudden dalam otak aku, untuk memberi signal …
Setiap benda yang bermula, akan ada pengakhirannya 🥹🥹🥹
Yup, aku tau, benda ni belum terjadi, tapi, intuitive thought itu dah datang tanpa reason
So, yer, aku tahu, aku kena prepare untuk perpisahan
Memang sangat sedih (type sambil menangis)
Tapi, itulah yang bakal aku kena hadap
Intuitive thought ni dia bukan macam kau anxious, anticipate benda bukan-bukan akan berlaku tau
Dia bukan macam tu
Aku rasa, aku start dapat premonition ni sejak tahun 2010 cuma masa tu tak faham
Tapi disebabkan aku ni bukan jenis, cuba melawan takdir, just accept dan go with the flow, so aku takda masalah anxiety 
Aku rasa, kalau jenis orang suka nak ubah or melawan takdir, sure akan cuba holding on, dan takkan lepaskan dengan apa cara sekali pon sebab benda tu dah masuk dalam fikiran
Contohnya, ko rasa laki ko akan kawen dua, so tiber-tiber ko marah laki ko sebab ko mimpi dia nak kawen dua, padahal tu baru mimpi, bukan nya ko dapat tangkap dia curang. Aaa gitu maksudnya
So, untuk aku, aku tak pernah cuba nak ubah takdir, aku jenis terima
So, untuk kali ni, yea, aku dah dapat premonition itu
Sometimes, benda ni, dia akan masuk mimpi, dia akan tanya option kau
Tapi, aku “memilih” option yang telah diberi pada aku sejak dari dahulu, dan taknak mengubah takdir sebab, its not fair for others
(Baikkan, boleh kasi option lagi)
Ini adalah kali kedua aku rasa aku di beri “option” dalam mimpi
First, masa zaman 2017, dalam mimpi tu, aku ada kehidupan lain, majoriti tu memang aku kenal
Dan aku di offer, nak tak kembali ke dunia itu. Tapi, aku lihat keliling, semua macam ada, kecuali husband aku 🥹
So, aku decline, aku cakap, takpe la, aku still nak continue kehidupan aku yang sekarang, sebab aku masih nak temankan husband aku kat dunia sekarang
Lepas tu, aku dah tak dapat mimpi tu. Dan kebetulan, ayah aku meninggal 2 minggu lepas tu
Dan tahun ni juga, aku dapat lagi mimpi yang sama
Optionnya, adakah aku ingin ke dunia yang lain, partner lain dan bukan husband aku yang sekarang?
Aku decline, aku cakap, yea, mungkin ada yang lebih sesuai dan sepadan tapi aku taknak, dan aku masih nak teman husband aku di dunia ni
Yup, sebab tu aku boleh predict perpisahan 
Benda-benda ni inevitable, unavoidable. Ko hanya boleh berserah dan berdoa sahaja
So, untuk aku sekarang, aku akan cuba maintain mana yang boleh, tapi dah nampak, jalan kearah perpisahan. Bukan salah sesiapa, tapi memang circumstances akan membuatkan hubungan itu terputus juga.
Lagi-lagi aku dah macam dalam recovery phase, improving, dan kehidupan aku nampak akan bertambah baik, so, bantuan yang diberikan untuk aku hadapi kehidupan 2023 untuk menemani dan mengurangkan kesengsaraan itu sudah macam tidak diperlukan
So, begitu je la kisahnya
Akan terpahat di memori segala kenangan manis pahit kelakar dan memorable sepanjang tahun 2023 yang berkemungkinan tidak akan mengikut ke tahun 2024
Sedih gila 😭😭😭 tapi nak buat macamana
Tapi, aku berdoa, supaya aku boleh membawa orang-orang yang menyebabkan hidupku happy di tahun 2023 ke tahun 2024
Semoga doa termakbul. Kalau doa ni termakbul, aku rasa, mungkin bukan aku sorang je yang berdoa, sebab so far, doa aku tak berjaya 🤣🤣🤣
Bila yang tertulis untukkuAdalah yang terbaik untukmu'Kan kujadikan kau kenanganYang terindah dalam hidupkuNamun takkan mudah bagikuMeninggalkan jejak hidupmuYang t'lah terukir abadiSebagai kenangan yang terindah

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://kipasbesi.blogspot.com/2023/12/bye-bye-2023.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Akhir Tahun 2023 Bakal Berlabuh Tirai

Akhir Tahun 2023 Bakal Berlabuh Tirai

papar berkaitan - pada 4/12/2023 - jumlah : 204 hits
Assalamualaikum dan selamat malam kepada semua sahabat sahabat blogger Disember 2023 sudah menjelma Ia memberi alamat tahun 2023 bakal berlalu dan tahun 2024 bakal menjelma Sahabat sahabat semua sebelum Disember ini berlalu mari kita singka...
Bulan Terakhir Untuk Tahun 2023

Bulan Terakhir Untuk Tahun 2023

papar berkaitan - pada 4/12/2023 - jumlah : 128 hits
Assalamualaikum wbt Alhamdulillah kita berada di bulan terakhir untuk tahun 2023 Banyak perkara yang telah berlaku dalam kehidupan kita di mana ada kehidupan di situ jugalah ada kematian Di mana kita berjumpa di situ jugalah kita berpisah L...
Ramalan Terkini Untuk Pasangan Mata Wang Gbp Usd Pada 4 Disember 2023

Ramalan Terkini Untuk Pasangan Mata Wang Gbp Usd Pada 4 Disember 2023

papar berkaitan - pada 4/12/2023 - jumlah : 153 hits
Berbeza dengan euro pound pulih ke tahap sebelum pengumuman data inflasi awal di zon Eropah Ini agak logik memandangkan data tersebut memberi tekanan ke atas euro sementara tiada laporan ekonomi atau berita dari UK Hari ini situasinya agak ...
Kempen Komuniti Penyayang 2023 Ayam Brand Memperkasa 1 000 Kanak Kanak Demi Masa Depan Yang Lebih Cerah

Kempen Komuniti Penyayang 2023 Ayam Brand Memperkasa 1 000 Kanak Kanak Demi Masa Depan Yang Lebih Cerah

papar berkaitan - pada 4/12/2023 - jumlah : 143 hits
Menyokong 25 Rumah Kebajikan kanak kanak Tempatan dengan Menyediakan Makanan Berkhasiat Selama 2 Bulan Pemeriksaan Kesihatan Mata dan Cermin Mata Perskripsi Percuma Kepada Insan yang Memerlukan Dianggarkan sehingga 5 6 juta kanak kanak Mala...
Sharif Dan Syaiful Juara Famili Duo 2023

Sharif Dan Syaiful Juara Famili Duo 2023

papar berkaitan - pada 5/12/2023 - jumlah : 121 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraPentas Famili Duo 2023 yang menjadi saingan sengit bagi duo keluarga selebriti untuk menonjolkan bakat dan kreativiti kini telah melabuhkan tirai Setelah lapan minggu bersiaran program realiti hiburan TV3 ...
Baucer E Madani Sudah Boleh Dituntut Mulai Hari Ini 4 Disember 2023

Baucer E Madani Sudah Boleh Dituntut Mulai Hari Ini 4 Disember 2023

papar berkaitan - pada 5/12/2023 - jumlah : 161 hits
Hari ini 4 Disember 2023 E Madani dah mula boleh di tuntut melalui telefon masing masing Tuntutan bernilai RM100 Cara yang paling mudah adalah melalui aplikasi Touch N Go E wallet MAE Maybank ataupun Shopee Pay Dan didapaprkan claim E Madan...
5 Video Muzik Paling Popular Di Dunia Pada Tahun 2023

5 Video Muzik Paling Popular Di Dunia Pada Tahun 2023

papar berkaitan - pada 5/12/2023 - jumlah : 150 hits
Hello guys Bila berbicara tentang YouTube pasti semua orang kenal bukan Baiklah Untuk pengetahuan pembaca laman web YouTube com telah didaftar pada 15 Februari 2005 Jadi sudah 18 tahun laman web YouTube com telah wujud di dunia ini nbsp Lam...
Posting Pertama Tahun 2023

Posting Pertama Tahun 2023

papar berkaitan - pada 4/12/2023 - jumlah : 177 hits
Assalamualaikum dan selamat sejahtera Setelah sekian lama lebih dari setahun blog ini bersawang Ada la sesekali singgah jengok sekejap Sesekali tukar latarbelakang Kejadian ini berlaku mungkin atau pasti juga kerana telah akaun media sosial...
Guide To Startup Funding

Aktiviti Perjumpaan Tertutup Sesi Penerangan Hala Tuju Institusi Berbai Ah Ppim 25 02 2024

Tesla Is Building More Charging Infrastructure In Penang To Further Expand Charging Coverage In Malaysia

House By The River By Ch N A In Nha Trang Vietnam

Nst Leader Rice Roguery New Straits Times 26 02 2024

Ex Bsi Bank Exec Refuses To Come To Malaysia And Testify Macc Investigator

Construction Company Blacklisted For Abandoning Bangladeshi Workers In Cheras

Ahli Parlimen Kena Berhati Hati



Kenapa Netizen Suka Melabel Sesuatu Sebagai P rn

Info Dan Sinopsis Indigo Filem Seram Indonesia 2023 Kini Di Platform Netflix

Senarai Penuh Keputusan Pemenang Gempak Most Wanted Awards 2023 2024 Astro

Senarai Calon Top 5 Kategori Persembahan Penyampai Trofi Undian Tarikh Gempak Most Wanted Awards 2023 2024 Astro

Resepi Ketam Kam Heong Paling Popular dan Mudah


Rekod Pertumbuhan Sektor Ogse Meningkat 7 Ke Rm72 7 Bilion Pada 2022 Laporan

El Nino Tidak Jejas Sektor Perikanan Di Pulau Pinang

Salah Guna Kereta Syarikat Bekas Pengarah Mengaku Tak Bersalah

Analisis Adakah Anwar Akan Tergelincir Bersama Nilai Ringgit

Aslam Bukanlah Orang Boleh Berpoligami Saya Nampak Dia Abby Abadi

50 Masalah Yang Sering Ditanyakan Oleh Wanita Terkait Ramadhan