Brisk Walk Keliling Taman Perumahan Dengan Anak Anak


Hi korang...

Menjadi kebiasaan SA setiap petang hujung minggu adakan aktiviti brisk walk..keluarkan peluh dan biasanya dengan Dania atau anak-anak buah yang lain..kalau rajin pergi taman permainan..diorang bermain SA plak brisk walk dengan Dania...Dania pun perlu bersenam untuk memastikan kaki yang retak awal tahun hari tu pulih sepenuhnya...SA pulak lebih kepada nak sihat la kan...so sabtu lepas SA ajak la anak-anak buah SA si kembar, Dhia dan Dida pergi taman permainan kat area rumah SA tu..bukan main seronok lagi diorang...SA dapat la buat 3 pusingan Brisk Walk..suka buat kat area tu sebab x ramai orang dan anak-anak pun boleh bermain dengan tenang..

Jom tengok gambar yang sempat SA rakamkan.



SA dengan Aressa si kembar

Dah makin besar dah diorang..sikembar ditugaskan pegang adik2 yang kecik

Comel je kan...Dhia ngan Dida tu best friend..rambut pun ikat sama..

Sambil diorang main kat taman SA brisk walk dan laluan sepanjang kawasan tu adalah rumah orang..suka kat situ sebab banyak pokok-pokok bunga..ada bunga kertas, bunga ros, bunga raya dan bunga yang kat bawah ni..cantik sangat dan wangi..bau wangi dia semerbak dan halus je..SA mmg x tau la nama-nama pokok bunga yang pelik2..lepas tu masukkan gambar kat dalam ig...ada yang bg tau nama nama pokok bunga ni..


Akar dani atau Rangoon Creeper juga dikenali sebagai Drunken Sailor adalah satu pokok yang suka sangat cahaya matahari dan kuat memanjat. Pokok akar dani juga cepat membesar. Kalau dipangkas sampai ke lutut pun tanpa disedari dah mula memenuhi ruang kembali. Tetapi keharuman bunganya dan kecantikan gugusan bunganya yang lebat pasti menarik perhatian dan menggembirakan hati. Gugusan bunga akar dani juga memberikan pelbagai rona warna. Walaupun akar dani nampak seperti bunga ornamental atau hiasan je terutamanya di pergola, ianya telah digunakan sebagai ubat tradisional sejak kurun lama. Dalam ubatan herba Cina, buah/biji akar Dani (Shi Jun Zi) yang sudah dikeringkan berbentuk seperti badam dikatakan boleh menghilangkan parasit. Itu juga sebab ada fakta yang menyatakan minyak biji (buah) akar dani boleh menghilangkan cacing. Tetapi perlu berhati-hati mungkin ada yang tidak sesuai dengan perubatan ini dan mungkin akan dapat side-effect seperti cirit-birit, sedu atau sakit dada (elok dapatkan nasihat pakar). Daun akar dani bila ditumbuk dan diletakkan di tempat yang bisul atau ulcer adalah salah satu cara untuk menolong memulihkan sakit kulit tersebut. Kalau sakit kepala boleh cuba ambil daun akar dani, baring dan letak di kepala. Rebusan air akar dani yang disediakan seperti teh dikatakan boleh mengurangkan sakit membuang air kecil. Mereka yang ingin mendapatkan anak mungkin lebih baik tidak menghadam sebarang bahagian pokok akar dani disebabkan di Papua New Guinea, penduduknya samada perempuan atau lelaki menggunakan pokok ini sebagai ubat 'birth control' untuk menjarakkan kelahiran anak. Bila fikirkan secara theory mungkin betul sebab kalau perempuan mengandung tidak boleh makan ubat cacing. SUMBER

Sebelum balik rumah selfie dulu

Macam mana la nanti bila semua dah remaja macam kakak Dania

Ni pun x tau nama bunga apa..tp pokok besar tepi jalan 

Candid anak dara SA tgh pose..



Apabila sesekali Dhia dan abg Ikie balik semua seronok...ada 9 orang dah cucu Abah ngan mak..x tau akan datang bertambah lagi ke tak..dari SA memang takde la kan..dah tua kalau nak beranak kecik..SA tunggu cucu je la nanti..hahaha..diorang balik sabtu tu je sebab Ahad Johor sekolah kan...sedih je muka memasing bila terpaksa berpisah...dah seronok2 main kan...nanti kalau ada masa..cuti sekolah kita pi Muar plak eh....nanti boleh main puas- puas...tak lama jer lagi cuti sekolah kan..


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.suriaamanda.com/2019/10/brisk-walk-keliling-taman-perumahan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
7 Tips Ajar Anak Kecil Berenang Di Kolam Mandi Swim Rush

7 Tips Ajar Anak Kecil Berenang Di Kolam Mandi Swim Rush

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 46 hits
Naik seriau juga bila lihat ramai ibubapa bawa bayi mandi kolam di usia yang masih awal Comel sangat lihat bayi berenang dalam kolam tapi macam takut pun ada Untuk kanak kanak pula lihat anak mandi kolam dengan ibu bapa itu memanglah sudah ...
Anak Stm Yang Dicarinya Ditangkap Polisi Younglex Justru Dibilang Jadi Penyebabnya

Anak Stm Yang Dicarinya Ditangkap Polisi Younglex Justru Dibilang Jadi Penyebabnya

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 36 hits
Viral setelah sosoknya dicari Young Lex anak STM yang menggenggam bendera merah putih dikabarkan sempat hilang
Rindukan Jebat Sharnaaz Menumpang Kasih Anak Orang Lain

Rindukan Jebat Sharnaaz Menumpang Kasih Anak Orang Lain

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 30 hits
Kemelut rumah tangganya masih belum berkesudahan lagi Sharnaaz Ahmad meluahkan rasa rindu pada anaknya Jebat Jayden Sharnaaz turut memuat naik gambarnya memeluk anak kecil bernama Arrayan Petra ketika sedang menjalani penggambaran sebuah dr...
Tiada Lagi Pendarahan Di Paru2 Bayi Abby Abadi Umum Nama Anak

Tiada Lagi Pendarahan Di Paru2 Bayi Abby Abadi Umum Nama Anak

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 24 hits
Sejak semalam pelakon Abby Abadi serta suaminya telah memohon orang ramai agar mendoakan kesejahteraan bayi mereka yang baru sahaja dilahirkan selepas disahkan mengalami pendarahan dalam paru paru View this post on Instagram Posted withrepo...
Penyerang Hendap Anak Padi

Penyerang Hendap Anak Padi

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 53 hits
Oleh Dr Hasnun Nita Ismail Nadia Nisha Musa Fakulti Sains Gunaan UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah Dari kejauhan Pak Azis memandang dengan penuh kesayuan Luluh hatinya bila hampir serelung anak padi yang baru tumbuh menjulur sudah tidak keli...
Elfira Loy Pilih Nama Anak Muhamad Rayyan Khalaf

Elfira Loy Pilih Nama Anak Muhamad Rayyan Khalaf

papar berkaitan - pada 3/10/2019 - jumlah : 83 hits
Tahniah sekali lagi kami ucapkan buat Elfira Loy dan suami Faris Khairol Anuar di atas kelahiran anak sulung mereka semalam Elfira selamat melahirkan bayi lelaki secara normal seberat 3 68kg di sebuah hospital swasta di ibu kota jam 5 40 pe...
Norshila Tidak Mahu Anak Anak Tumpang Popularitinya Untuk Naikkan Nama

Norshila Tidak Mahu Anak Anak Tumpang Popularitinya Untuk Naikkan Nama

papar berkaitan - pada 3/10/2019 - jumlah : 45 hits
Norshila penyanyi terkenal pada era 1980 an yang popular dengan lagu Aku Sudah Jatuh Cinta dikurniakan empat orang cahaya mata yang mempunyai bakat menyanyi yang sama dengannya Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi betul tak Keempat empat...
Selamat Celine Evangelista Melahirkan Anak Ke 4

Selamat Celine Evangelista Melahirkan Anak Ke 4

papar berkaitan - pada 3/10/2019 - jumlah : 23 hits
Kabar bahagia datang dari Celine Evangelista Ia baru saja melahirkan anak ke empatnya pada Sabtu
Sudah Punya 5 Anak Muzdalifah Ingin Punya Anak Kembar Dari Fadel

Sudah Punya 5 Anak Muzdalifah Ingin Punya Anak Kembar Dari Fadel

papar berkaitan - pada 3/10/2019 - jumlah : 7 hits
Muzdalifah dan Fadel Islami sedang menikmati kehidupan rumah tangga sebagai pasangan suami istri Kehidupan pasangan yang menikah pada 26 April 2019 ini kerap mencuri perhatian publik
Pemandu Grab Bangsa Cina Sanggup Tunggu Gadis Ini Solat

Kereta Dipenuhi Air Ketum Kemalangan Teruk

10 Perbezaan Majlis Perkahwinan Zaman Dulu Vs Zaman Sekarang

Kisah Seram Pocong Di Atas Katil Anak

Kes Saman Fitnah Ismail Sabri Khalid Selesai Dengan Izzah

5407 Baru Nak Senang Sikit Bala Sampai Tv Ppim 16 10 2019

Semak Kelayakan Subsidi Petrol

Mohamad Sabu Penasihat Kafa



Kisah Lawak Bagaimana Coca Cola Diseludup Ke Russia

5 Lokasi Radioaktif yang Menjadi Tarikan Pelancong

Biodata Farzana Zainul Calon Dewi Remaja 2019 Yang Viral Kerana Terjatuh

Biodata Dian Fernandez Peserta Dewi Remaja 2019

5 Bandar Rahsia Yang Dahulunya Disembunyikan Dari Peta


Zahid Saves Malaysia With Sosma

Kek Look Tong Cave Temple Tempat Menarik Di Ipoh

Pengalaman Naik 4x4 Kampung Tekek Ke Kampung Juara

Sublimation Tshirt Floral Gold Edition

Pasar Kedai Payang Pasar Payang 2

6 Makanan Sihat Untuk Bersihkan Paru Paru Perokok