Berlibur Di Pulau Redang Terengganu


Berlibur Di Pulau Redang Terengganu | Negeri Terengganu Darul Iman. Salah satu negeri yang boleh dikatakan banyak memberi sumbangan kepada sektor pelancongan Malaysia. Sangat dikenali dengan tempat-tempat percutian yang menarik dan mempunyai daya tarikan pelancong yang datang dari luar dan dalam negara. Dengan kelebihan yang ada pada keindahan pulau dan pantainya, ia mampu menarik lebih ramai pelancong saban tahun

Berlibur Di Pulau Redang Terengganu
credit Nadzley AmnPulau Redang antara salah satu tarikan yang menyumbang pendapatan dalam sector pelancongan di Malaysia dan terutamanya di Negeri Terengganu Darul Iman. Keindahan dan aktiviti menjadi tarikan mengalu-alu kedatangan para pelancong dalam dan luar negara

Terdapat pelbagai cara untuk ke sana dan bagi yang  malas memandu mahupun malas untuk naik bas sampai hampir 8 jam nak ke Terengganu jadi saya syorkan korang naik flight yang terus ke Pulau Redang ni, benda mudah kan ada kenapa nak bersusah kan?
Perjalanan untuk ke KLIA bermula dengan menaiki KLIA Express yang mana tiketnya saya beli lebih awal di KLIA Ekespres online booking dari aplikasi Traveloka.  Sewaktu nak check it out tu, tekan pada link yang saya sertakan tu.  Hanya dengan perjalanan 30 minit…tadaaaa dah sampai aiport dan bersedia untuk menaiki Air Asia ke Terengganu.  Sesampai di airport Kuala Terengganu, korang boleh dapatkan cheap airport limo sebagai pengangkutan terus ke jeti dan dari situ korang akan menaiki feri ke Pulau Redang.  Konsep perjalanan mudah dan pantas tanpa perlu membuang banyak masa ni la yang saya praktikan sepanjang ke Terengganu, menarik kan!
Percutian yang saya rancangkan selama 4H3M di Pulau Redang ni sememangnya sangat berbaloi buat korang yang nak bercuti beramai-ramai bersama keluarga mahupun dengan teman-teman baik. Okay, saya nak ringkaskan info untuk dikongsi dengan korang semua.

Berlibur Di Pulau Redang Terengganu
credit Nadzley AmnPulau Redang
Tahu tak yang Pulau Redang ni adalah antara pulau yang paling banyak menerima pelancong kalau nak dibandingkan dengan Pulau Perhentian walau bagaimanapun kedua-dua pulau ini punya tarikan dan keunikannya yang tersendiri.


Berlibur Di Pulau Redang Terengganu
credit Nadzley AmnPerjalanan dari airport ke Jeti Syahbandar mengambil masa dalam 20 minit.  Bila sampai di jeti, korang boleh beli tiket untuk menaiki bot berharga RM110 untuk dua hala dan perjalanan mengambil masa dalam 1 jam 30 minit hingga 2 jam. Jadi tu adalah antara sebab ramai ke Pulau Redang yang mudah untuk dilawati.  Untuk penginapan 4H3M ni saya menempah pakej lengkap dengan salah satu resort yang termasuk makan, pengangkutan dari jeti ke resort dan aktiviti sepanjang berada di Pulau Redang ni supaya tak payah nak pening pilih kekonon untuk berjimat tapi akhirnya akan menelan belanja lebih dan buang masa bila nak suai padan masa dan aktiviti. Serahkan pada yang lebih berpengalaman dan kita boleh bercuti dengan tenang dan selesa


Bagi sesiapa yang hendak ke Pulau Redang atau pulau-pulau di sebelah Pantai Timur ni waktu yang cukup baik untuk ke sini adalah di waktu musim panas iaitu diantara bulan Mac hingga bulan September. Di antar bulan ni la keadaan cuaca sangat cantik, pemandangan yang cantik dan keadaan air laut pun sangat memukau bagi mereka yang akan bersnorkeling mahupun bagi mereka yang suka bersantai di tepi pantai.


Berlibur Di Pulau Redang Terengganu
The Taaras Beach and Spa ResortBagi mereka yang suka snorkeling atau berminat, lokasi untuk snorkeling semestinya di Pasir Panjang yang mana korang akan dapat melihat pelbagai spesis ikan cantik berenang-renang dan ada yang tampak seakan manja dan terumbu karang pasti turut menjadi tumpuan.  Selain di Pasir Panjang, pakej bot yang saya ambil juga membawa saya dan rakan-rakan ke lokasi snorkeling yang tak kurang menariknya antaranya Pasir Mat Simpan dan Pasir Mat Kepit dan sesungguhnya lokasi snorkeling yang terdapat di Pulau Redang adalah yang terbaik di Malaysia selain dari Sabah ya


Berlibur Di Pulau Redang Terengganu
The Taaras Beach and Spa ResortBagi yang teringin untuk melihat penyu, boleh ke Pasir Changal Hutan yang menjadi tempat utama untuk penyu mengawan dan bertelur. Selain snorkeling, mandi laut korang yang suka aktiviti lebih lasak seperti berkayak, jungle trekking, bola tampar pantai dan memancing pun boleh dibuat di sini tapi untuk pakej memancing, bot akan bawak korang ke kawasan yang dibenarkan memancing

Berlibur Di Pulau Redang Terengganu
The Taaras Beach and Spa ResortMemang tak sah kalau tak makan makanan special di Redang dan pastilah BBQ di malam akhir yang termasuk didalam pakej yang saya dan rakan-rakan ambil. Waktu ni la kita boleh berkenalan dan mendapat kenalan dari dalam dan luar negara sesambil kita makan dan bersantai bertukar-tukar cerita menarik sepanjang berada di Pulau Redang dan mungkin boleh berjumpa lagi di percutian akan datang di pulau yang sama ataupun di lokasi yang berbeza. Perut dah kenyang, mata dan mengantuk dan esok pagi dah kena bangun awal untuk berkemas dan esok pulak harus berangkat pulang dan kembali dengan kesibukan diri dan mengadap kesibukan kota.

Lega dan puashati dengan segala perancangan dan percutian di Pulau Redang ni dan percutian selepas ni semestinya ke Pulau Perhentian yang pastinya menarik seperti pengalaman di sini.  Okay, stay tune ok bila saya kongsi pengalaman menarik di sana nanti.



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.iamfuzy.com/2020/01/berlibur-di-pulau-redang-terengganu.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Pulau Terbaik Di Terengganu Perlu Korang Kunjungi

Pulau Terbaik Di Terengganu Perlu Korang Kunjungi

papar berkaitan - pada 29/1/2020 - jumlah : 94 hits
Pulau Terbaik Di Terengganu Perlu Korang KunjungiSiapa pernah bercuti di Terengganu Dah berapa banyak pulau dekat Terengganu yang korang dah pergi Yang memang menetap atau ada memang orang Terengganu tak aci la jawab ya Sempena menyokong mi...
Lokasi Tempat Makanan Menarik Di Kuala Terengganu

Lokasi Tempat Makanan Menarik Di Kuala Terengganu

papar berkaitan - pada 27/1/2020 - jumlah : 51 hits
Salam uolls Mesti uolls ada yang pernah pergi ke Terengganu kan Apa yang membuat uolls pergi bercuti ke sana Bagi Ty memang Ty suka pergi sebab akan bercuti ke pulau dan semestinya nak makan makanan yang serba menarik dan juga asli dari neg...
Terengganu Jom Terengganu Kita Part 1

Terengganu Jom Terengganu Kita Part 1

papar berkaitan - pada 27/1/2020 - jumlah : 55 hits
JOM TERENGGANU KITA29 OKTOBER 2019 Terengganu antara negeri yang Cik Shima kunjung sebab pantainya masih bersih dan cantik Makanan pun best Puan Su bos shima dapat surat untuk hadir satu mesyuarat di Hospital Sultanah Nur Zahirah Jadi dia m...
Chinese National Had Normal Fever Free Of Coronavirus Terengganu Health Director

Chinese National Had Normal Fever Free Of Coronavirus Terengganu Health Director

papar berkaitan - pada 28/1/2020 - jumlah : 58 hits
Terengganu police confirmed receiving a report to track down a five year old Chinese girl suspected of having coronavirus after she was allegedly snuck out of the Kemaman Hospital by her parents She only had the common fever and a sore thro...
Jangan Panik Tiada Jangkitan Coronavirus Di Terengganu

Jangan Panik Tiada Jangkitan Coronavirus Di Terengganu

papar berkaitan - pada 28/1/2020 - jumlah : 93 hits
Coronavirus Foto Ehsan GoogleKUALA TERENGGANU 27 Januari Orang ramai khususnya rakyat Terengganu dinasihatkan agar tidak panik dan mempercayai sebarang berita palsu berkaitan jangkitan Novel Coronavirus di negeri itu Pengerusi Jawatankuasa ...
Harga Tiket Terengganu Vs Madura United Friendly Match 2020

Harga Tiket Terengganu Vs Madura United Friendly Match 2020

papar berkaitan - pada 24/1/2020 - jumlah : 137 hits
Harga Tiket Terengganu vs Madura United Friendly Match 2020 NANTIKAN pertembungan hebat antara pasukan Terengganu menentang kelab Liga 1 Indonesia Madura United untuk aksi Perlawanan Persahabatan 2020 Perlawanan hebat ini akan diadakan pada...
Remaja Maut Kepala Parah Selepas Melakukan Tripping Jump Challenge

Pengampu Mahathir Mahu Beliau Mati Dalam Kehinaan

Lebai Hadi Dah Mula Meroyan

Wanita Sanggup Terjun Bangunan Gara Gara Tak Mahu Jalani Ujian Saringan

Teknik Senaman Yang Paling Mudah Sebelum Tidur

Tak Pernah Lagi Tengok Ular Tedung Besar Camni Post Abang Bomba Ni Buat Netizen Terhibur Teruk

E Tunai Rakyat Rm30

Cara Mudah Keluarkan Duit Tanpa Kad Atm



Bakal Suami Emma Maembong Rupanya Bukan Kerabat Diraja Tapi

Biodata Haziq Nazimuddin Finalis Hero Remaja 2020

Penjelasan Tentang Lelaki Hijau Khidir Nabi Wali Allah atau Malaikat

Biodata Dan Latar Belakang Penyanyi Aman RA

Sejarah Pembinaan Lebuh Raya Timur Barat dari Grik ke Jeli


Nextdns Dns Acuan Peribadi Untuk Sekuriti Dan Privasi

On Government Change

Panduan Membaca Oleh Tun Dr Mahathir

Sup Bayam Berkrim

Main Dengan Anjing Wanita Gantung Anak Sendiri

Cara Daftar Sign Up Mymaxis App Cara Dapatkan Maxis Id