Azlina Ina Resepi Moist Coklat Noughty Cakes


Asalamualaikum anak2 mak😘😘😘 Sapa sudi like kek cantik mak??Nak belajar buat x??
😘mana yg nak buat birthday atau kek special untuk org tersayang boleh la cuba.Kek ni setiap layer korg boleh isi strawbery slice dan pistachio dan boleh tabur juga macadamia .Rasa cream die gebu lembut dgn rasa tiramisu yg sgt sedap
moist coklat noughty cakes
bahan2 khas loyang 83 bijik telur1/2 cawan  gule halus(150g)1sb ovalatesedikit emolco coklatmix smpai gebusementara tu ayak1 1/2 cawan tepung gandum (165g)1sk baking powder,1sk soda bikarbonatsedikit garam halus3/4 cawan serbuk  koko(170g)1 sachet nescafe 3 in oneok bahan yg di mix td dah kembang kan..so masuk kan 1/2 cawan susu pekat dan 1 cawan butter dicairkan sukat lepas cair ya 250ml
ok slowkan mixer dan masuk kan tepung dan kacau sebati berselang dgn  1/2 cawan air panas dan kacau sebati semualoyang sapu butter dan masuk kan adunan kukus 40 mnt..ttup permukaan dgn wraping plastik ye..atau bakar suhu 170 masa 40-45 mntdah sejuk belah kepada 3 atau 4 bahagian.

ganace die buat awal eh300g dark compound beryls+200g milk compound beryls1/2 kotak 500ml whipping dairy(uht)2 sb majerincair kan semua dalam oven atau pengukuswhisk kan dan bia kan die sejuk
kite buat cream die.
250g cream cheese +6 hngga 7 sb susu pekat atau gule ising sukatan samamix smpai sebati masukkn 1 /2 kotak 500ml whiping cream non dairy mak gune vivo sejuk2 suke ade ais2 sket cepat gebu..mix smpai die fluffy gebusiap letak 5sb ganace coklat dan 1 sk emolco coklat serta 1 sb emolco capucino tuk warne kacau kanok lepa kek setiap layer letak tabur macadamia atau hazel cincang kasar siap bakar ya ..potong2 strawbery susun setiap layer ya.dah siap sejuk kan 4 jam wajibbbb sejuk kanganace die buat awal.biasa mak buat awa so 3-4 jam lepas tu baru tuang ganace atas kek yg dah dilepa dan sejuk baru jatuhan die cantik.
masa tuang ganace dr atas kek tgn sentiasa ratakan ganace yg meleleh tu di  tepi2 dgn spatula rata..tepi2 mana yg coklat xcover tu gune spatula celup pd coklat dan sapu ratakan..sejuk kan balik 30 mnt bg coklat kukuh...ok setel dah..bawah die lebeihan cream.masuk.piping beg lobang kan sketboleh lorek dan hiaskan dgn buah dan coklat

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.keladionline.com/2020/07/azlina-ina-resepi-moist-coklat-noughty.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Resepi Kek Coklat Moist Bakar Guna Blender

Resepi Kek Coklat Moist Bakar Guna Blender

papar berkaitan - pada 2/7/2020 - jumlah : 129 hits
Bismillah AssalamualaikumResepi Kek Coklat Moist Bakar Guna Blender Sejak dua menjak ni sha teringin makan yang manis manis kalau menu nasi akhir trimester ni dah tiada selera nak makan proses dalam pengurangan berat badan mungkin so diseba...
Azlina Ina Resepi

Azlina Ina Resepi

papar berkaitan - pada 24/6/2020 - jumlah : 118 hits
Asalamualaikum anak2 mak Sapa sudi like kek cantik mak mana yg nak buat birthday atau kek special untuk org tersayang boleh la cuba Kek ni setiap layer korg boleh isi pisang dan walnut Rasa cream die gebu lembut dgn rasa nutella sebenarmois...
9 Resepi Sambal Belacan Terbaik Untuk Di Cuba Meletup Sedap

9 Resepi Sambal Belacan Terbaik Untuk Di Cuba Meletup Sedap

papar berkaitan - pada 26/6/2020 - jumlah : 146 hits
Bagi aku kalau waktu makan tiada sambal belacan terhidang sekali bersama nasi macam tak cukup rasa dan selera Apatah lagi kalau lauk yang di hidangkan itu sejenis yang kurang pedas jadi mesti ada sambal belacan terbaik yang sesuai dengan ma...
Resepi Laksa Tumis Boleh Makan Sampai Kenyang

Resepi Laksa Tumis Boleh Makan Sampai Kenyang

papar berkaitan - pada 27/6/2020 - jumlah : 115 hits
RESEPI LAKSA TUMIS BOLEH MAKAN SAMPAI KENYANGSaya buat laksa tumis sedap sangat sangat saya guna ikan udang dan ayam Kalau nak guna sejenis saja pun boleh
Resepi Mudah Tepung Pelita Guna Sukatan Cawan

Resepi Mudah Tepung Pelita Guna Sukatan Cawan

papar berkaitan - pada 27/6/2020 - jumlah : 113 hits
lama tak berkosngsi resepi di blog lekat lekit ni kan Bukan tak memasak apa apa cuma masa nak meng update blog selalu tak berapa nak nak Di sebabkan blog ni pun dah macam terawang antara alam manusia bunian Umpama ada dalam tiada jer sekara...
Guna Resepi Yang Sama Kita Buat Mille Crepe

Guna Resepi Yang Sama Kita Buat Mille Crepe

papar berkaitan - pada 26/6/2020 - jumlah : 152 hits
Guna Resepi Yang Sama Kita Buat MILLE CREPEMasa durian masih ada musim ni bolehlah pakat cuba belajar buat Durian Crepe ni Makan sejuk sejuk memang layan Mak saya pun memang hantu dengan durian crepe ni Tak pernah makan katanya sekali dia r...
10 Resepi Cucur Dan Jemput Jemput Mudah Disediakan

10 Resepi Cucur Dan Jemput Jemput Mudah Disediakan

papar berkaitan - pada 25/6/2020 - jumlah : 127 hits
10 Resepi Cucur Dan jemput jemput mudah disediakan Nampak mudah tapi bila nampak penyakit M dan juga tiba tiba tak datang idea nak buat makanan apa The post appeared first on
Resepi Udang Goreng Sedap Rangup Disalut Dengan Serbuk Roti

Resepi Udang Goreng Sedap Rangup Disalut Dengan Serbuk Roti

papar berkaitan - pada 24/6/2020 - jumlah : 165 hits
Resepi Udang Sedap Rangup Disalut Dengan Serbuk Roti Asyik masak ayam dan ikan kali ini kita akan cuba buat resepi udang goreng dengan bread crumbs yang rangup dan sedap Dan sekali lagi saya bagi chance kat si bujang yang seorang ini menunj...
Resepi Botok Botok Makanan Kegemaran Keluarga Diraja Johor

Resepi Botok Botok Makanan Kegemaran Keluarga Diraja Johor

papar berkaitan - pada 24/6/2020 - jumlah : 120 hits
Resepi Botok botok Makanan Kegemaran Keluarga Diraja JohorMasa balik Johor haritu saya tolong Ummi masak satu menu orang Johor Iaitu botok botok
Cara Mudah Keluarkan Duit Cash Daripada Akaun Ewallet Anda

Cara Tukar Kredit E Wallet Rm50 Epenjana Kepada Cash

Guru Kongsi Kisah Perit Ada Rm2 Je Dalam Poket Siap Hutang Makan Di Kantin Sekolah Tanya Diri Cukupkah Usaha Selama Ini

Jangan Lupa Masukkan Butiran Anak Dalam Aplikasi Mysejahtera

Gugurkan Tuduhan Terhadap Menantu Saya Kata Kit Siang

Innalillahi Imam Masjid Meninggal Saat Pimpin Salat Berjamaah Videonya Viral

Siapa Nurul 7 Hari Mencintaiku 2 Biodata Wafariena Roslan Watak Nurul

Betul Ke Ada Pilih Kasih Antara Najib Dengan Nobita



Resepi Penne Goreng Paling Rangup

The Mighty Five Negara Kilang Dunia Baru Yang Bakal Menggantikan China

Bagaimana Seorang Lelaki Model Etnik Uighur Hilang Tanpa Jejak di China

5 Idea Konten Paling Senang Sebagai Youtuber Berjaya

Maskne Masalah Jerawat Disebabkan Pemakaian Topeng Muka


Rakyat Tolak Parti Yang Ada Agenda Peribadi

The Perfect Cover Pergolas For Terrace Garden

Prabowo Didorong Jadi Capres 2024 Politikus Pks Sindir Soal Sirkulasi Elite Parpol

Berkarya Kubu Muchdi Pr Siap Hadapi Gugatan Kubu Tommy Soeharto

Ptpn Tegaskan Tak Pernah Rampas Hak Rakyat Dalam Konflik Sengketa Lahan

Fezral Yaph Selam Maya