Apa Perlu Buat Bila Harga Emas Jatuh






Apa perlu buat bila harga emas jatuh? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Samada korang perasan atau tidak, harga emas menunjukkan kejatuhan sejak beberapa minggu ini. Dan samada korang perasan atau tidak, kedai emas sekarang ini dah macam kedai jual pisang goreng cheese dah rupanya, ramai sangat orang! Ini menunjukkan, rakyat Malaysia sudah mula mengenai asset kekayaan sebenar dan kalis inflasi.

Baik, Apa perlu buat bila harga emas jatuh? Soalan ini nampak mudah, tapi jawapannya berbeza bagi setiap orang. Bagi pembeli, inilah masanya untuk tambah koleksi emas sedia ada. Bagi sesetengah pelabur, ini adalah masa yang genting buat mereka. Ada pula yang cepat-cepat jualkan emas mereka kerana takut “rugi”.

Suka aku ingatkan, tiada yang rugi di dalam simpanan emas. Kerana kalau tengok balik pada harga emas semasa, dah banyak sangat untung yang kita dapat. Rugi pula datang dari segi apa?

Ha, bab ini kena Tanya balik diri korang, simpan emas untuk apa? Ada yang simpan emas untuk perlaburan, ada yang simpan emas sebagai “harta”masa hadapan, kena Tanya semula diri, simpan emas untuk apa.

Bercerita bab rugi ini, contohnya macam ini:

Beli emas semasa, contoh harga emas waktu itu RM300/g. kemudian nak pakai duit, jual emas yang dah dibeli dengan harga RM250/g. Dekat sini akan datang rugi kepada pemilik.

Namun, untung dalam simpanan emas pula adalah, beli dengan harga RM250/g dan jual ketika mana harga emas semasa adalah RM300/g. itu baru untung.

Apa perlu buat bila harga emas jatuh? Berbalik semula pada tajuk kita, apa perlu buat bila harga emas jatuh. Berikut merupakan strateginya :

#1. Tambah koleksi emas yang ada. Maksudnya, gunakan extra cash (ingat ya, extra cash) yang kita ada untuk beli emas. Biasanya harga emas jatuh ini tak kekal lama, dan turun sedikit, naiknya banyak nanti.

Oleh yang demikian, gunakan simpanan yang ada untuk beli emas ya!

#2. Pajak emas sedia ada di ar-rahnu dan gunakan duit tersebut untuk beli emas. Untuk langkah selamat, jangan gunakan kesemua wang tersebut untuk beli emas, sebaliknya simpan separuh daripada nilai tersebut sebagai bayaran simpanan upah selama 6 bulan.

Untuk tips no 2 ini, kena ada displin yang kuat ya! Takut nanti duit habis, emas pun habis.

#3. Join syarikat emas dan promosi orang lain untuk beli emas. Bila harga emas murah, mudah untuk kita yakinkan orang untuk beli. Beli dan simpan untuk jangka masa panjang. Kerana sudah terbukti, perlaburan emas sangat menguntungkan!

Dan akhir sekali, jika tak mahu tambah koleksi emas sewaktu harga emas jatuh, jangan pula kurangkan simpanan emas kita diwaktu ini. Kena faham, perlaburan emas adalah perlaburan jangka masa panjang. Jika korang jual juga, bukan sahaja rugi, malah simpanan emas juga makin berkurang, okey?



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mrejoy.com/2021/03/apa-perlu-buat-bila-harga-emas-jatuh.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Harga Emas Jatuh Dua Bulan Berturut Turut

Harga Emas Jatuh Dua Bulan Berturut Turut

papar berkaitan - pada 25/2/2021 - jumlah : 72 hits
SINGAPURA Harga emas menuju kepada penurunan bulanan kedua berturut turut apabila kenaikan pulangan bon menjejaskan permintaan terhadap logam itu yang tidak menanggung kadar faedah Dalam masa sama pelabur mempertimbangkan kenyataan daripada...
Cara Kira Harga Emas Usah Terpedaya Harga Rendah Tokei Kedai

Cara Kira Harga Emas Usah Terpedaya Harga Rendah Tokei Kedai

papar berkaitan - pada 22/2/2021 - jumlah : 112 hits
Assalamualaikum Perasan atau tidak permainan harga emas khususnya barang kemas ni bukan main hebat di kalangan kedai kedai Ya la mereka pegang stok kan Baik tak mengapa Fokus kita hari ini nak share pada anda semua cara mengira harga emas s...
Harga Emas Naik Tetapi Tetap Berada Di Bawah Tekanan Yang Kuat

Harga Emas Naik Tetapi Tetap Berada Di Bawah Tekanan Yang Kuat

papar berkaitan - pada 19/2/2021 - jumlah : 64 hits
Harga logam berharga naik pada hari Khamis pagi tetapi pada kadar yang agak perlahan yang mungkin bermaksud pembetulan yang diperlukan dan bukannya trend jangka panjang Perhatikan bahawa pada hari Rabu emas dan logam lain menjunam yang meny...
Harga Emas Terkini 916 999 1 Gram Hari Ini

Harga Emas Terkini 916 999 1 Gram Hari Ini

papar berkaitan - pada 19/2/2021 - jumlah : 100 hits
Ramalan Harga Emas terkini 2021 Berapa harga 916 dan 999 untuk 1 gram hari ini Topik hangat di kalangan para pelabur selalunya adalah topik ramalan harga emas hari ini baik di Malaysia atau di peringkat dunia Keadaan ekonomi bagi negara neg...
Tempoh Yang Menakutkan Telah Berakhir Harga Emas Akhirnya Berubah Menjadi Pertumbuhan

Tempoh Yang Menakutkan Telah Berakhir Harga Emas Akhirnya Berubah Menjadi Pertumbuhan

papar berkaitan - pada 1/3/2021 - jumlah : 53 hits
Harga emas akhirnya menunjukkan arah aliran positif meningkat 1 pada hari Isnin Minggu lalu adalah minggu yang rugi bagi logam berharga harga jatuh pada tahap harga lebih dari 2 5 Secara umum sepanjang bulan sebelumnya membawa maut kepada e...
Anda Boleh Mendapatkan Playstation 5 Disaluti 4 5 Kg Emas Pada Harga Rm2 Juta

Anda Boleh Mendapatkan Playstation 5 Disaluti 4 5 Kg Emas Pada Harga Rm2 Juta

papar berkaitan - pada 24/2/2021 - jumlah : 76 hits
Caviar sedia terkenal dengan penawaran produk produk elektronik yang disaluti emas Terbaru mereka turut hadir dengan penawaran eksklusif untuk konsol PlayStation 5 yang disaluti dengan emas seberat 4 5 kilogram Caviar menawarkan hanya sembi...
Banyaknya Emas Di Kechau Lipis Hingga Ada Penduduk Yang Dapat Hasil Cecah 7 Kilogram

Banyaknya Emas Di Kechau Lipis Hingga Ada Penduduk Yang Dapat Hasil Cecah 7 Kilogram

papar berkaitan - pada 25/2/2021 - jumlah : 143 hits
LIPIS Di sebalik ketenangan beberapa buah kampung di daerah Kechau yang mempunyai keluasan 77 000 hektar di sini siapa sangka kandungan perut bumi nya dilimpahi dengan emas mentah sekali gus mengubah taraf hidup kira kira 5 000 penduduk di ...
Emas Menentang Keputusan Powell

Emas Menentang Keputusan Powell

papar berkaitan - pada 24/2/2021 - jumlah : 53 hits
Emas kehilangan beberapa kedudukannya setelah Pengerusi Fed Jerome Powell selesai menyampaikan ucapannya Para pakar bimbang logam ini akan terus menurun dimana harga telah melemah dengan ketara berikutan pertumbuhannya baru baru ini Pada ma...
Sambut Anniversary Ke 10 Suami Hadiahkan Isteri Jambangan Bunga Amp Emas Bernilai Rm60 000

Sambut Anniversary Ke 10 Suami Hadiahkan Isteri Jambangan Bunga Amp Emas Bernilai Rm60 000

papar berkaitan - pada 26/2/2021 - jumlah : 76 hits
Bagi menghargai pasangan suami atau isteri pasti terdetik untuk memberi hadiah agar mampu memberi mereka kebahagiaan Tidak kisah jumlahnya kecil ataupun besar ia mampu dijadikan kenangan dalam hidup Sama seperti perkongsian seorang wanita d...
Sudahlah Didirikan Secara Haram Dapat Tempat Ganti Baharu Pula

P Mau Main Main Arhh 4 Lelaki Ditahan Kerana Pukul Samun Pemandu Myvi

Mitos Saka Keturunan Dalam Lagu Nenek Si Bongkok Tiga

Kerajaan Gagal Tok Mat Andaikan Dapat Pulih Umno

Kelemahan Kerajaan Bukan Covid Punca Gaji Graduan Rendah

Lirik Ramadhan Zizi Kirana Feat Hafiz Hamidun

Pakej 2021 Buffet Ramadhan Dan Sea Life Di Legoland Johor Baharu

Microsoft To Set Up First Datacentre Region In Malaysia Train 1m People



Lina Medina Ibu Paling Muda Dalam Dunia

Bateri Berlian Dari Sisa Radioaktif Ini Mampu Bertahan 28 Ribu Tahun

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Ramadani TV3

Kisah Gadis Colombia Yang Tidur Selama 2 Bulan Secara Berterusan Sleeping Beauty

Berapa Harga Sebenar Kereta Recond Popular Jepun Yang Dijual di Malaysia


Anies Sebut 130 Rumah Terbakar Di Taman Sari 263 Kk Terdampak

Kemenkominfo Minta Youtube Blokir Konten Jozeph Paul Zhang

Kebakaran Gudang Mebel Di Cakung Diduga Akibat Petasan

Resepi Masak Lemak Cili Padi Kulat Sisir Dengan Isi Kerang Yang Menyelerakan

Kedah Percutian Bersama Family

7 Ramadan Berbuka Bersama Rakan Kerja