Anniversary Staycation Di Grand Bluewave Hotel Shah Alam


Hi Korang,
Citer pasal holiday ni mesti seronok kan hehehehe

Ya ampun memang tak plan beria-ria pun pasal anniversary ke 11 ni ek sebab malas nak travel dah hujung-hujung tahun ni. Bukan apa pun sebab mahal dan sana sini penuhlah, so kitorang tak delah buat apa-apa pun. 
Tup-tup terperasan yang Grand Bluewave ada buat promosi yang 3 hari 2 malam tuh dan harga plak ok ok je so terus jelah buat booking. Masa buat booking tuh siap tanye kat recservation bole je letak angsa 2 ekor kat atas katil tuh alah yang macam bilik orang baru kahwin tuh kan, then dia cakap ok nanti tengok cam ner. So kak lily takdelah expect lebih-lebih pun kan huahauhauahua 
Kitorang check petang jumaat, ermm memang dah petang sangat pun. 
Sebab dah siap bayar bagai, masa check in tuh sign-sign sajor. Senang guna kad ni, deposit pun tak payah sebab booking.com dah tolak siap-siap hah. 

Bilik kitorang 1711.. 
Bila masuk je huahauhauahuah jeng jeng jenggggg 

Yeah nampak angsa 2 ekor atas katil siap ada rose petals bertaburan siap ada love besau lagi tau huahauhua nak tergelak pun ada gak, maklumlah tak sangka siap ada rose-rose bagai kann dah macam bilik orang honeymoon plak. Upload gambar katil tuh, terus je ramai yang komen cakap cantik benau katil hauhauahua malu weii.. 





Ktorang dapat Corporate Floor so bilik besar sket lah. Facilities semua sama macam hotel-hotel yang lain je, berumahtangga ktorang 2 malam di sini ek. Yang penting nak berendam dalam bathtub tuh tau sebab dah bawak itik 2 ekor hehehhee

Nasib tadi sebelum sampai ke Shah Alam singgah kedai pi makan-makan sket sebab lapar so makanlah nasi lemak dan kuih muih untuk hitea petang tuh hehehehe. 

Malam ktorang kene attend MLM 2018 di Royal Theatre Shah Alam, la belakang hotel je ni hah. Jalan kaki pun boleh. 
steak kedai melayu memang cam ni saiznye ek
Settle event dah tengah malam so pusing-pusing Shah Alam ni cari tempat makan, ya ampun dah tengah malam pun orang Shah Alam stil makan beria-ria ek hehehehehhee kagum plak dibuatnya. 
Hari kedua di Grand BLuewave Hotel 
Takdelah ada apa-apa aktiviti pun. Pagi tuh sarapan je kat Royal Songket di sebabkan buffet breakfat so makanlah bersungguh-sungguh ye hehehehe poyo ek. 






Kemain banyak menunya cuma larat atau tak jelah nak makan kan. Tapi berpinggan-pinggan jugak lah ktorang makan, sedap wei lagipun lapar kan so bedal

gaya mesti nak A je kan

tau tak menda alah ni berat nak mam...
Lepas tuh singgah kejap di gym level 4 ni. Ingatkan nak bersenam sket tapi kasut plak tak bawak so acah-acah angkat berat kat situ lah ek. Ya ampun tak larat seh nak tolak menda alah ni walaupun beratnya tak sampai sekilo pun, bersusah payah gak lah. 

Sudahnya lain atas, tukar baju terus turun bawah balik pi swimming pool. 


Nasib tak ramai orang sangat sebab sabtu pagi kan, so berenanglah sepuas hati boleh tahan dalam jugak ek pool ni 1.5m, yelah korang rasa tak dalam kan but not for me ye.. terjengket-jengket nak mengapungkan diri hauhauhua. Tapi best sebab tak de gangguan nak kuak ke kiri ke kanan bagai kan. 
Naik bilik tengok Mr Big membuta lagi, kejutkan dia then siap-siap untuk pi wedding. 
Salah satu sebab ktorang sajer duduk Shah Alam minggu tuh sebab nak pi wedding budak blogger Ina ni hah, orang dah jemput so kita pilah kan. Dekat sangat hotel, sekejap dah sampai. 


Makan-makan, borak-borak dengan bebudak blogger lain then bergambar sakan dengan pengantin, cantik nau Ina dan hensem Yazid ni ek, memang pinang dibelah dua lah. Tahniah korang ye, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat… 
Balik tuh singgah Jusco dan Decalthon plak, shoppinglah apa lagi kan hahahaha 
Tak de maknanya shopping pun, just cuci mata je. Tapi beli jugak 2-3 barang alah suka-suka je lah. 

Petang tuh ada spa session di Bayu Spa di dalam Bluewave Hotel ni, tapi yang tuh kak lily citer dalam entry lain ek, kang panjang nau plak kan. 
Malam tuh ktorang tak de plan apa-apa pun just dinner di Agehan Japanese Restaurant. 


Alah amik pakej ‘All You Can Eat’ buffet'. Aduimak kemain banyaknya makanan ek, sebab buffet so makan je apa suka. Amik itu amik ini, order tempura, order teppanyaki bagai kan. 









Akhirnya kekenyangan then balik bilik je malas nak keluar lagi dah.. 
Hari terakhir di Grand BLuewave Hotel 
Ermm rasa cam lama plak duduk di sini kan. Mostly of the time ktorang spend masa di hotel je. Makan pun tak de keluar ke mana pun, semua makan di dalam hotel je. Sebab senang kan hehehhe 


As usual sarapan di Royal Songket. Hari ni menu bertukar , so kita makan menda lain plak hahhaha. 
Lepas tuh tak de buat apa, swimming lagi, sambung semalam. Tapi tak lama pun sebab swimming pool penuh dengan anak-anak kecil hah. So sekejapan pun jadiklah kan hehehhe. 
Naik bilik baring-baring jap tengok tv then packing bag balik huahauhauha 
Hitea di Royal Songket 
Lepas check out, ingatkan nak balik terus ermm memang idok ler kan 

Kita makan dulu, sebab hari ahad tak de buffet lunch tapi di gantikan dengan buffet hi-tea. So menu-menunya simple and delicious lah kan. 







Sedap bak hang, makan tak hinggat wokeh. Lama jugak ktorang duduk melepak makan kat sini sampai ke petang. Abis tuh terus balik rumah huahauhauha kengkonon penat travel lah kan padahal sekangkang kera je pi bercuti huahauhauha
Korang pun sekali sekala kena adalah quality time dengan partner korang, alah korang kata untuk kuatkan lagi hubungan cinta korang tuh kan..


Kalau nak rasa tidur di Bluewave Hotel, ini alamatnya : 
Royale Songket Restaurant Grand BlueWave Hotel, Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor. 
Tel : 03-5511 8811 
Laman Web: www.bluewavehotels.com
Facebook: https://www.facebook.com/grandbluewave/







Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.ciklilyputih.com/2018/12/anniversary-staycation-di-grand.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Bayu Spa Di Hotel Grand Bluewave Shah Alam Sekali Sekala Manjakan Diri

Bayu Spa Di Hotel Grand Bluewave Shah Alam Sekali Sekala Manjakan Diri

papar berkaitan - pada 2/1/2019 - jumlah : 268 hits
Hi Korang Hari ari tuh citer pasal anniversary ni so ni kak lily sambung lagi sket ek Dah alang alang bercuti di Grand Bluewave hotel ari tuh kak lily sempat ke Bayu Spa di tingkat 4 Tambah plak hotel guest dapat 15 diskaun jadik apa lagi h...
Jumpa Transformers Bumblebee Optimus Prime Dan Santa Claus Di Aeon Shah Alam

Jumpa Transformers Bumblebee Optimus Prime Dan Santa Claus Di Aeon Shah Alam

papar berkaitan - pada 27/12/2018 - jumlah : 482 hits
JUMPA TRANSFORMERS BUMBLEBEE OPTIMUS PRIME DAN SANTA CLAUS DI AEON SHAH ALAM Cerita kisah cuti kami di Hari Natal Merry Christmas Kami beraya dalam shopping mall je Cuti 1 hari je kan Malas nak travel dan ambil cuti direct Cuti nak simpan u...
Inquest Into Adib S Death To Be Held In Shah Alam

Inquest Into Adib S Death To Be Held In Shah Alam

papar berkaitan - pada 28/12/2018 - jumlah : 210 hits
The inquest into the death of fireman Muhammad Adib Mohd Kassim will be held in Shah Alam Attorney General Chambers solicitor general III Mohd Hanafiah Zakaria said the papers regarding the chambers request for an inquest were filed at the ...
Mango Cheezy Cake A K A Kek Mangga Cheese Leleh Tersedap Di Shah Alam Dapatkan Dari Norazah Cookies

Mango Cheezy Cake A K A Kek Mangga Cheese Leleh Tersedap Di Shah Alam Dapatkan Dari Norazah Cookies

papar berkaitan - pada 4/1/2019 - jumlah : 539 hits
Terkesima aku melihat lambakan potongan dadu isi mangga penuh bertaburan di atas mango cheeze cake a k a kek mangga cheese leleh yang aku tempah dari seorang teman Dari pandangan pertama sudah membuatkan aku terasa nak meleleh air liur Tak ...
Program Cuti Sekolah Biasakan Anak Dengan Library Perpustakaan Raja Tun Uda Seksyen 13 Shah Alam

Program Cuti Sekolah Biasakan Anak Dengan Library Perpustakaan Raja Tun Uda Seksyen 13 Shah Alam

papar berkaitan - pada 24/12/2018 - jumlah : 564 hits
PROGRAM CUTI SEKOLAH BIASAKAN ANAK DENGAN LIBRARY SEKSYEN 13 SHAH ALAM Lagi seminggu je anak anak nak kembali ke sekolah Depa dah mula bosan cuti lama sangat dok tanya bila nak sekolah Kang dah sekolah sibuk pulak bila nak cuti hahahaha Sam...
Pelbagai Aneka Sup Utara Sedap Di Pak Ngah Sup Utara Shah Alam

Pelbagai Aneka Sup Utara Sedap Di Pak Ngah Sup Utara Shah Alam

papar berkaitan - pada 5/1/2019 - jumlah : 578 hits
Pak Ngah Sup Utara Jarang tak lari perkataan utara dengan sup Agak banyak sebenarnya kedai makan yang menjamu hidangan sup menggunakan tema utara Betul betul resepi dari utara itu kurang dipastikan Pak Ngah Sup Utara Namun konsepnya tetap s...
Pengalaman Menyeronokkan Bermain Salji Di Icity Snowalk Shah Alam

Pengalaman Menyeronokkan Bermain Salji Di Icity Snowalk Shah Alam

papar berkaitan - pada 21/12/2018 - jumlah : 619 hits
hai assalammualaikumPengalaman Menyeronokkan Bermain Salji Di ICity Snowalk Shah Alam Siapa yang tak jeles bila tengok kawan kawan yang bercuti di luar negara yang dapat tengok sentuh salji yang betul tu Siapa yang teringin nak pegang salji...
Rumah Makan Terlajak Laris Di Setia Alam Shah Alam

Rumah Makan Terlajak Laris Di Setia Alam Shah Alam

papar berkaitan - pada 23/12/2018 - jumlah : 736 hits
Rumah Makan Terlajak Laris Setia AlamRupanya Dato Aliff Syukri Abang terlajak laris yang ada banyak duit berganda ganda tu rupanya ada bisnes restoran selain dari produk jamu yang hot dipasaran sekarang ni Dia tak namakan sebagai restoran t...
Tempat Recycle Baju Lama Di Shah Alam

Tempat Recycle Baju Lama Di Shah Alam

papar berkaitan - pada 19/12/2018 - jumlah : 721 hits
Tempat Recycle Baju Lama Di Shah Alam Sebelum lepas Fadzi sempat lagi buat declutter barang barang yang Fadzi dah tak pakai dekat rumah ni Sebab rumah kecil kan nak tambah lagi seorang dalam rumah ni kenalah kurangkan barang dekat rumah Bar...
5 Rider Foodpanda Belasah Lelaki Guna Nama Ardilas Anak Allah Taala Ditahan Polis

Sepucuk Surat Dari Doktor Barisan Depan Melawan Covid19 Yang Ditujukan Kepada Seluruh Rakyat Malaysia

Berpisah Ny4wa Dengan Baby Didie Alias Mer4tap Di Instagram Tak Ada Lagi Yang Tunggu Mummy Depan Pintu

Tuntutan Pampasan Takaful Ditolak Kenapa

Vide0 Gemp4r Baru Lepas Bers4lin Dan Pulang Kerumah Sesampai Di Rumah Rupa Rupanya B Yi Tersebut Tertukar

Bantuan Pelajar Ipt Cara Permohonan

Suami Isteri Direman Kerana Maki Hamun Halang Tugas Polis

Menyuruh Luna Maya Cepat Menikah Kartika Putri Pancing Reaksi Warganet Begini Detailnya



7 Misteri Yang Masih Belum Dapat Dirungkai Manusia

Resepi Kek Chiffon Coklat Paling Gebu dan Lembut

Filem Ini Hanya Boleh Ditonton Pada Tahun 2115

Ini Sebab Mengapa Harimau Suka Tinggal Bersendirian Tidak Seperti Singa

Mengapakah Setiap Negara Menggunakan Jenis Plug Yang Berlainan


Sparta Virtual Marathon

5 304 Kes Baharu Covid 19 64 Kematian

L Angolo Estate By Lever Architecture In Newberg Oregon

6 Good Reasons Why To Choose Aluminum Windows

Ujian Allah Bagaimana Mendidik Jiwa

Rakaman Vokal Apple Studio Production