Anak Anak Belanja Makan Aiskrim Ai Cha
Anak-anak Belanja Makan Aiskrim Ai-Cha. Sabtu minggu ni tak ke mana-mana. Menghabiskan masa mengemas rumah serba sedikit, iron baju-baju kerja untuk seminggu (tapi masuk ofis 3 hari je seminggu). Lepas zohor, ajak kakak dan kak cik teman ibu beli barang dapur. Sekarang ni dah kembali top up barang dapur setiap hujung minggu kalau berkesempatan. Mujur, anak-anak ni ada di rumah, boleh juga temankan. En suami sekarang dah sibuk ulang alik ke kebun.
Selesai beli barang semua, anak-anak ajak makan aiskrim. Mak layan je la. Kakak nak belanja sebagai reward untuk diri sendiri katanya. Cadangnya nak ke Mixue tapi biasanya kedai ni memang kena tunggu lama sebab ramai orang, tambahan pula petang-petang. Malas nak tunggu lama, kakak terus singgah ke Ai-Cha, ada aiskrim juga. Kakak je beratur beli, kak cik singgah CU beli corndog. Macam-macamlah kalau dengan anak-anak ni.
Kakak belikan ibu strawberi topping aiskrim vanila. Sedap juga, tak berapa manis. Menarik bekas air ni, boleh guna semula
Pilihan untuk kak cik, aiskrim boba. Kat mana-manapun dia akan cuba aiskrim boba ni.
Kakak pilih seasalt ice cream. Pertama kali cuba makan aiskrim seasalt ni. Bolehlah tapi akak tak berapa boleh layan, ada rasa masin sedikit....dah namapun seasalt kan.
Sambil makan sambil sembang dalam kereta. Macam tu la bila keluar dengan anak-anak perempuan ni, macam-macam cerita boleh share. Bila anak-anak dah besar ni seronok juga, kadang-kadang spend masa sama-sama. Ada masa keluar dengan yang gegirl, kadang-kadang spend masa dengan yang boys.
Korang masih layan jemputan rumah terbuka lagi ke
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
http://www.azirahman.com/2025/04/anak-anak-belanja-makan-aiskrim-ai-cha.html