Althea A Bloom New Collection From Althea



Althea A'bloom - New Collection From Althea. Hi guys! Setiap tahun Althea sentiasa memperkenalkan produk-produk barunya di website Althea.  Untuk yang belum mengenali tentang website ni, Althea adalah satu laman beli belah produk kecantikan dan kosmetik dari Korea. So kalau korang semua nak dapatkan produk-produk Korea yang berkualiti, sila terjah website ini okayy.

Untuk kali ini, Althea sekali lagi memperkenalkan produk baru iaitu Althea A'bloom. Apa yang menarik dalam koleksi kali ini


Althea A'bloom - New Collection From Althea
Althea A'bloom memperkenalkan 4 produk baru iaitu A'bloom Mask Sheet, A'bloom Giant Meringue Puff, A'bloom Baby Meringue Puffs dan A'bloom BHA Blackhead Blaster.
Athea A'bloom Collection
A'Bloom Mask Sheet Pelembap Kulit Dengan 4 Jenis Variasi
Pemakaian mask sheet juga antara rutin penjagaan kulit. Mask berfungsi untuk melembapkan kulit dan memberi rasa kelembutan pada kulit

Dalam koleksi kali ini, terdapat 4 jenis variasi mask dengan fungsi yang berbeza iaitu A'bloom Brightening Lemon Lime, A'bloom Moisturizing Watermelon, A'bloom Nourishing Avocado dan A'bloom Anti-Blemish Peach


1. A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright
Mask ini membantu untuk mencerahkan kulit kerana mengandungi Vitamin C dari Lemon dan Lime. ia juga mengandingi double dose dari ekstrak limau dan kapur untuk menghilangkan bintik gelap.

Juga mengandungi teh hijau yang dapat mencerahkan kulit dan menenangkan kulit. Bahan utama Ekstrak Buah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon), Ekstrak Buah Jeruk Citrus Aurantifolia (Lime), Ekstrak Daun Camellia Sinensis

Sesuai dipakai untuk semua jenis kulit termasuk kulit kombinasi.

2. A'bloom Moisturizing Watermelon - Water Me Long
Mengandungi ekstrak tembikai dan ditambah dengan lavender untuk penghidratan dan memberikan lembapan pada kulit. Buah tembikai mengandungi banyak air. Jadi ia membantu dalam menyuburkan kulit dan menenangkan kulit

Lavender pula mempunyai bauan yang indah, memberikan kesan menenangkan dan menyegarkan kulit

3. A'bloom Nourishing Avocado - Avo Cuddle Me

Mask ini kaya dengan antioksidan untuk menyuburkan dan melindungi kulit daripada faktor alam sekitar yang berbahaya dan mencegah wrinkles

Mengandungi ekstrak avocado dan bunga raya ( Hibiscus Sabdariffa ) untuk memberikan kesan yang lembut pada kulit



4. A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach

Mask ini pula dapat membersihkan dan melegakan kulit yang sensitif. Diadun dengan ekstrak buah peach dan tea tree oil untuk mengawal minyak, mengimbangi kelembapan dan membersihkan kulit serta melembutkan kulit.

Saiz : 25gHarga : RM2.00 / sheet
A'bloom Baby Meringue Puffs
Satu set Baby Meringue Puffs mempunyai 3 biji puff yang dengan saiz mini yang sangat cute dan lembut

Boleh digunakan kering ataupun basah. Biasa zaza suka basahkan sikit span supaya lebih senang nak ratakan foundation. 


Dengan saiznya yang kecil, sesuai digunakan pada kawasan seperti dicelah hidung, bawah mata dan belah-belah hujung mata. Kandungan bahan dari  High density latex free foam

Walaupun untuk guna dicelah-celah hidung, zaza gunakan je untuk sapu foundation seluruh muka

Size : 30*28mmHarga : RM11.00 ( 3 pieces )
A'bloom Giant Meringue Puff
Saiznya lebih besar berbanding baby meringue puffs. Digunakan untuk meratakan foundation. Boleh digunakan ketika kering dan juga basah. Dengan saiz yang besar, memudahkan untuk sapuan foundation seluruh muka

Menggunakan material  High density latex free foam. Memang lembut sangat puff ni..Bagagian muncung tirus tu boleh sapu dekat area celah hidung dan bawah mata

Size : 48*46mmHarga : RM8.00 ( 1 pieces )


 A'bloom BHA Blackhead Blaster
Dekat hidung zaza ni ada whitehead sebenarnya.. tiap minggu memang dua tiga kali zaza akan picit untuk buang. Biasa zaza akan gunakan tisu. Kadang tu memang geram je kan dengan whitehead ni..Tapi mujur tak ada blackhead

Tapi untuk yang ada masalah whitehead dan blackhead, Althea memperkenalkan A'bloom BHA Blackhead Blaster. 



Didatangkan dalam bentuk stick yang memutar. Bertindak untuk menyingkirkan whitehead dan blackhead dengan Natural BHA ( White Willow Bark Extract 5,000ppm). Formula yang lembut dan sesuai untuk yang berkulit minyak dan kombinasi

Turut mengandungi apricot seed powder bagi mengeluarkan sebum berlebihan dan tea tree oil yang dapat menenangkan kulit dan mencegah kerengsaan/kemerahan pada kulit

Cara guna : Basahkan muka dengan air suam. kemudian keringkan muka dengan tuala. Selepas itu barulah sapukan stick ini di seluruh wajah dan di hidung. urut wajah untuk beberapa saat dan kemudian barulah dibilas dengan air bersih

Saiz : Net 8gHarga : RM16.00
Setiap produk akan diletakkan di dalam sebuah kotak pink pelbagai warna
Tonton video ringkas :


Pengalaman Menggunakan Althea A'bloom
Keempat-empat produk kali ini memang best dan syok.Kebetulan pula, zaza memang nak beli span untuk makeup sebab yang ada dah sekarang dah tak okay. Span puff dari Althea ni memang sangat-sangat lembut. Dah la harga murah RM8 yang saiz giant tu..sangat berbaloi untuk dibeli

Mask tu memang sedap sangat pakai. Sejuk dan sangat lembut selepas tanggalkannya. 
Yang blackhead blaster tu pula syok bila gosok-gosok kat kulit muka dan hidung. Namun kesannya bergantung jugalah dengan keadaan. Maybe kena kerap pakai dan rajinkan diri guna baru blackhead dan whitehead hilang

Kalau tanya zaza lepas ni nak beli lagi ke? yes zaza akan repeat lagi! Kalau korang nak dapatkan Althea A'bloom ni boleh order terus di website https://my.althea.kr/brands/all/abloom





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.zazaiman.com/2019/05/althea-abloom-new-collection-from-althea.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
A Bloom S Althea Korea My New Collections Makeup Stuff

A Bloom S Althea Korea My New Collections Makeup Stuff

papar berkaitan - pada 3/5/2019 - jumlah : 95 hits
Althea Korea A bloom s koleksi terbaru yang julia miliki dari website Althea Korea Menariknya pasal A bloom s ialah persediaan wajah sebelum dan selepas makeup Ada 3 versi julia nak ketengahkan tau kelengkapan yang harus di miliki bagi seti...
Jatuh Cinta Dengan A Bloom By Althea

Jatuh Cinta Dengan A Bloom By Althea

papar berkaitan - pada 4/5/2019 - jumlah : 139 hits
Jatuh Cinta dengan A bloom by AltheaSyoknya dapat produk terbaru dari jenama A bloom terus dari Althea Korea A bloom adalah jenama sendiri di bawah Althea Exclusives so ia adalah produk yang berasingan daripada semua produk Althea yang lain...
Lean Mean And Green A New Le Mans From Kaffeemaschine

Lean Mean And Green A New Le Mans From Kaffeemaschine

papar berkaitan - pada 28/4/2019 - jumlah : 89 hits
Kaffeemaschine is one of the big success stories in the European custom world Founder Axel Budde specializes in high end Moto Guzzi with modern updates and immaculate build quality Axel sticks to what he knows and doesn t reinvent the wheel...
Althea A Bloom Fruity Facial Mask Yummy Meringue Puff Easy Peasy Bha Blackhead Blaster

Althea A Bloom Fruity Facial Mask Yummy Meringue Puff Easy Peasy Bha Blackhead Blaster

papar berkaitan - pada 15/5/2019 - jumlah : 83 hits
hi there yeah Althea ada keluaran produk terbaru yang dikenali sebagai A bloom keluaran produk kali ini memang sangat tenpting rasa macam eh why so yummy ada 7 produk terkini yang hangat macam pisang panas di laman web Althea dan ada yang d...
Koleksi A Bloom Kini Di Althea

Koleksi A Bloom Kini Di Althea

papar berkaitan - pada 5/5/2019 - jumlah : 140 hits
Althea s Angels senyum lebar bila baby baru iaitu koleksi A bloom kini boleh dibeli di lamanweb Althea Syok betul ada A bloom BHA Blackhead Blaster Giant Meringue Puff and Baby Meringue Puffs yang super puffy Lepastu ada pulak 4 mask sheet ...
Althea Angels A Bloom Launch Private Party

Althea Angels A Bloom Launch Private Party

papar berkaitan - pada 25/4/2019 - jumlah : 132 hits
Althea Angels A Bloom Launch Private Party Masa dapat jemputan ni teragak agak nak pergi ker tak Fuhh bukan selalu dapat peluang gathering dengan Althea Angels ni Event kali ni merupakan event pertama sempena launching produk terbaru Althea...
A Bloom Koleksi Eksklusif Terbaru Althea Kini Di Pasaran

A Bloom Koleksi Eksklusif Terbaru Althea Kini Di Pasaran

papar berkaitan - pada 14/5/2019 - jumlah : 105 hits
A bloom Koleksi Eksklusif Terbaru Althea Kini Di Pasaran l Assalamualaikum Last month Althea platform kecantikan nombor satu di Korea telah melancarkan satu produk eksklusif terbaru mereka yang sangat sangat comel tau korang iaitu Althea A ...
A Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

A Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea

papar berkaitan - pada 14/5/2019 - jumlah : 119 hits
A Bloom Merupakan Produk Terbaru Dari Althea Hai guys ada berita baik untuk pencinta produk althea hehe hint dia comey sangat macam nak makan jer Serious cakap lah produk terbaru althea memang comey sebab anak sis hampir nak makan puff yang...
Menghilangkan Blackhead Serta Rawatan Wajah Dengan Althea A Bloom Baharu

Menghilangkan Blackhead Serta Rawatan Wajah Dengan Althea A Bloom Baharu

papar berkaitan - pada 13/5/2019 - jumlah : 116 hits
Apa lagi yang terbaharu dari Althea Korea kali ini yang ana nak kongsikan dengan wanita anggun semua Yezzaa Pastinya sesuai untuk wanita dan gadis yang ingin tampil cantik persis aktress Korea kini hadirnya set penjagaan wajah Althea A Bloo...
Wow Tabik Anggota Tentera Kutip Jalur Gemilang Di Tepi Jalan Undang Sebak Terima Kasih Pahlawan

Dr Zakir Tidak Dihantar Balik Ke India Melayu Maafkan Bukan Melayu Pun Boleh

Dsv Bakal Saman Netizen Komen Melampau

Larang Tulisan Jawi Pada Produk Bukan Islam Ngo

Bercerita Pasal Pelakon Bollywood Kareena

Resepi Nasi Serai Mudah

Mahathir Cabinet Reshuffling Could Break Up Ph

Order Nasi Ayam Berempah Tapi Mana Ayam Berempahnya



2 Saintis Gila Buang 12 000 Tan Kulit Limau Tetapi Hasilnya Mengagumkan

7 Sebab Anda Boleh Menjadi Gila Apabila Bekerja di Kilang iPhone

Orang Sabian Golongan Ahli Kitab Yang Jarang Diceritakan

7 Fakta Dahsyat Tentang Kes Rampasan Pesawat Oleh D B Cooper

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Wafiy Ilhan


10 Wasiat Rasulullah Kepada Anaknya Fatimah

Boboiboy Movie 2 Best Ke Tidak

Nak Cuba Ke Tak Jus Minuman Herba Jamu Puteri Viral

Pasangan Mata Wang Usd Jpy Menghampiri Ke Tahap Rintangan Berpotensi Untuk Melanjutkan Penurunan

9 Hotel Terbaik Shinjuku Untuk Perjalanan Tokyo Terbaik

Toyota Fun Code 2019 Kompetisi Hackathon Pertama Bidang Otomotif