Aladdin 2019 Terbahak Bahak Gelak Hilang Stress


Korang masih mood raya ke? Esok Sabtu, mesti ramai yang dah aturkan perjalanan nak p mana esok kan. Ada yang nak serbu rumah terbuka, ada yang nak balik kampug beraya, malah mungkin ada yang tengah fikirkan nak layan movie apa esok kat panggung wayang kan. UN nak share experience UN layan sorang-sorang movie Aladdin 2019. Serius masa bulan puasa hari tu, memang ada kelapangan sikit. So, ada satu hari tu, nekad keseorangan nak melayan movie. Ingat nak tonton Avengers, tapi memandangkan waktu UN sampai hanya ada Aladdin 2019 sahaja yang ditayangkan waktu UN nak tonton tu. “Dik, best ke Aladdin ni?” “Okay kak, cerita budak-budak….” Jawab petugas kaunter. Terus terpikir, kalau macam cerita Cinderella atau Beauty And The Beast best juga… Ehm okaylah layan jer la. Buka dompet, keluarkan note Rm 10 dan RM1 – terus bayar dan masuk. Hahaahah seorang pun jadi kerja tau, 2 jam ingat kan lama. Rupanya sat jer.. Aladdin 2019 – My Point of view Un rasa kan, cerita Aladdin 2019 ini unit. Cerita orang putih ini, kita layan pun ada je nasihat tau. Sikap, dan pengajaran yang baik-baik sentiasa terselit dalam movie mereka. Cerita bermula apabila wazir iaitu orang kanan Sultan dari kerajaan Agrabah ingin merampas kuasa dari Sultan ia memerlukan lampu minyak ajaib yang tersimpan jin di gua keajaiban. Tapi beliau tidak boleh masuk ke sana melainkan pemuda yang terpilih sahaja. Terpilih bermakna yang punya hati yang suci dan bersih. Pemuda itu ialah Aladdin, dimana kisahnya bermula ia berjumpa dengan puteri Jasmine yang menyamar jadi dayang istana diselamatkan oleh Aladdin. Tapi Abu monyet si Aladdin telah mencuri gelang tangan Puteri Jasmine. Malam tu Aladdin telah menyusup masuk ke istana Puteri Jasmine dan memulangkan gelang tangan Puteri Jasmine. Setelah pulangkan gelang tangan Puteri Jasmine beliau telah ditangkap oleh Wazir Sultan Jafar. Bagaimana Jafar tahu Aladdin menyusup masuk ke istana kerana wazir juga mempunyai binatang jahatnya iaitu si burung kakak tua. (Si kakak tua penyampai berita, geram je rasa..kau diam-diam boleh dak!!!). Aladdin telah dipaksa oleh wazir jahat tu supaya masuk ke gua tersebut dengan menjanjikan kekayaan. Dengan sikap si Aladdin yang baik hati dan suka membantu, dia bantu si tikar terbang daripada tersepit. Aladdin sangat ikhlas dan baik orangnya, membantu tanpa memikirkan balasan. Namun Aladdin telah ditipu oleh wazir jahat itu dan dibiarkan terperangkap di dalam gua tersebut tapi Aladdin bernasib baik lampu ajaib yang dirampas oleh wazir tersebut berjaya dicuri oleh monyetnya bernama Abu. Semasa ia mengelap lampu ajaib itu keluarlah jin lakonan Will Smith yang memang kelakar. Bab ni paling kelakar, memang tak dapat menahan gelak. Walaupun UN menonton sorang-sorang, korang jangan tak percaya, gelak sorang-sorang pun sampai keluar air mata weehhh! Terbahak-bahak la, ingatkan UN je ada perempuan sorang tak jauh dari pada UN pun sama ketawa melihat watak yang dimainkan oleh Will Smoth sebagai Genie. Korang nak tahu selanjutnya mesti tonton Aladdin 2019 ini. Selain kelakar, kena ambil perkara yang baik untuk dijadikan contoh. Seperti sikap sabar, jujur, dengan perintah dan rasa tanggungjawab terhadap apa sahaja yang kita diamanahkan. Sikap puteri Jasmine yang sangat setia dan bertanggungawab terhadap negara pentadbirannya bukti bahawa wanita juga boleh jadi pemimpin, tepi kena ada ilmu. Bukan main hentam kromo sahaja. So, kornag yang masih belum menonton, wajib pergi dan tonton dengan senang hati. Bawa famili lagi best, ada geng ketawa. Okay selamat menonton. Bye
The post Aladdin 2019 ; terbahak-bahak gelak hilang stress appeared first on UmmiNani.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://umminani.com/2019/06/aladdin-2019-hilang-stress/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Amalan Hilang Stress

Amalan Hilang Stress

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 24 hits
Doa amalan dan penerangan ringkas oleh Ustaz Sharhan Shafie tentang cara tips menyucikan jiwa rohani dalam perubatan islam
Aladdin 2019

Aladdin 2019

papar berkaitan - pada 17/6/2019 - jumlah : 127 hits
Balik je dari kampung Ahad lepas cuti raya tu Terus suami ajak anak anaknya tengok wayang Cerita Aladdin la yang nampak boleh ajak anak anak Tengok kat MBO UMall je dekat sikit Tapi kat MBO UMall ni seat dia tak berapa best Sound system dia...
Tips Balik Mudik Lebaran 2019 Tanpa Terkena Macet Dari Menhub Budi

Tips Balik Mudik Lebaran 2019 Tanpa Terkena Macet Dari Menhub Budi

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 12 hits
Kementerian Perhubungan memprediksi puncak arus balik Lebaran 2019 terjadi pada 8 hingga 9 Juni 2019 mendatang Pada saat tersebut masyarakat yang berangkat mudik sebelum Lebaran akan kembali ke Jakarta seiring dengan berakhirnya cuti bersam...
Mudik Lebaran 2019 Transaksi Mandiri E Money Meroket 40 Persen

Mudik Lebaran 2019 Transaksi Mandiri E Money Meroket 40 Persen

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 14 hits
Bank Mandiri sendiri selama periode Lebaran 2019 telah menyiapkan layanan bergerak di beberapa rest area tol pada jalur mudik
Curhat Sopir Bus Mudik Lebaran 2019 Penghasilan Naik Hingga Di Atas Umr

Curhat Sopir Bus Mudik Lebaran 2019 Penghasilan Naik Hingga Di Atas Umr

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 28 hits
Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi meninjau keberangkatan penumpang mudik Lebaran 2019 dari Terminal Kampung Rambutan Jakarta Timur Dalam kesempatan tersebut dia mengunjungi satu persatu kelengkapan terminal mulai dari pembelian tiket hi...
H 2 Lebaran 2019 Kemacetan Berpotensi Terjadi Di Sekitar Lokasi Wisata

H 2 Lebaran 2019 Kemacetan Berpotensi Terjadi Di Sekitar Lokasi Wisata

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 29 hits
Kementerian Perhubungan mewaspadai sejumlah ruas jalan di beberapa titik yang bakal berpotensi terjadi kemacetan setelah Lebaran 2019 Salah satu yang menjadi perhatian adalah ruas jalan yang berdekatan dengan area lokasi wisata
Pemerintah Harap Pemudik Lebaran 2019 Bisa Mulai Kembali Hari Ini

Pemerintah Harap Pemudik Lebaran 2019 Bisa Mulai Kembali Hari Ini

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 32 hits
Ketua Harian Posko Angkutan Lebaran Gede Pasek Suardika meminta kepada para pemudik agar dapat menghindari arus balik yang diperkirakan bakal terjadi pada 8 hingga 9 Juni 2019 mendatang Dia berharap para pemudik hari ini atau H 2 Lebaran 20...
Pembangunan Infrastruktur Jokowi Sukses Alihkan Pemudik Lebaran 2019 Pakai Bus

Pembangunan Infrastruktur Jokowi Sukses Alihkan Pemudik Lebaran 2019 Pakai Bus

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 18 hits
Menteri Perhubungan Budi Karya Sumadi menyatakan berkat pembangunan infrastruktur jumlah pemudik Lebaran 2019 memakai bus naik Meski tidak drastis data menunjukkan angka kenaikan mencapai 3 persen di tahun ini Dia menambahkan arus mudik 201...
Zizi Kirana Meluahkan Perasaan Kecaman Dari Netizen

Memperlekehkan Perjuangan Orang Melayu

Gerak Lu Pape Jangan Roger Lelaki Maut Rakannya Larikan Diri Selepas Kereta Bawa Muatan Ketum Kemalangan

Isu Zakir Naik Perlu Ditanggani Secara Berhemah Bila Waytha Nak Minta Maaf Uzar

Nasi Goreng Budu Sesuai Untuk Sarapan Atau Dinner

Tang Mana Makan Sedap Kat Penang

Isteri Jamal Abdillah Sah Hamil 6 Bulan

Cara Memasukkan Subtitles Untuk Menonton Movie Menggunakan Smartphone



Info Drama Hilang Yang Kembali Slot Samarinda

Kod Rahsia Navajo Teknik Komunikasi Amerika Dalam WW2 Yang Cuba Disenyapkan

Senarai Negara Paling Anti Vaksin Di Dunia

Sejarah Dan Kisah Tugu Peringatan Negara Diletupkan Pengganas

Apakah yang Dimimpikan Orang Buta Ketika Tidur


Menu Diet

7 Sebab Untuk Anda Berkunjung Ke Pustaka Raja Tun Uda Bersama Keluarga

12 Produk Kd 4 1 Membuat Peta Dan Tabel Wilayah Pusat Pembangunan Indonesia

Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih Yang Sedap Lagi Berkhasiat

Ganjaran Makanan Minuman Percuma Apabila Anda Sertai Peraduan Taste Of Paradigm 2019

5181 Rayuan Bantuan Untuk Rakan Media Ppim Ppim 20 08 2019