8 Cara Tingkatkan Sales Produk Anda Dengan Mudah


Macam mana perkembangan bisnes anda? Makin padu? Makin power? Atau sebaliknya??
Hari ni saya nak share sikit ilmu tentang 8 Tips Untuk Tingkatkan Sales. Kalau bisnes anda sendu je sales tu, haa saya sarankan untuk baca ilmu yang saya nk kongsikan ni.
Mencari orang baru untuk membeli produk atau perkhidmatan anda adalah bahagian penting dalam keseluruhan proses jualan. Ini mungkin sukar untuk sesetengah orang, tetapi jika matlamat anda adalah untuk meningkatkan jualan, maka anda perlu memikirkan strategi jualan mana yang akan berkesan untuk pelanggan sasaran anda.
Adakah anda mempunyai produk yang hebat tetapi tidak mendapat pelanggan yang betul untuk membelinya?
Adakah anda tidak pasti bagaimana untuk mendekati pelanggan anda?
Gunakan strategi, tips dan teknik jualan berikut untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan yang betul yang akan membeli produk anda.
1) People Buy Benefits .
Orang tidak membeli produk, mereka membeli hasil produk yang akan diberikan. Mulakan proses anda untuk mengenal pasti pelanggan ideal anda dengan membuat senarai semua manfaat yang akan dinikmati oleh pelanggan anda dengan menggunakan produk atau perkhidmatan anda.
2) Clearly Define Your Customer .
Siapakah orang yang kemungkinan besar akan membeli produk anda dan membelinya dengan segera? Buat avatar pelanggan itu.
Tanya soalan khusus seperti:
Berapakah umur?
Lelaki atau perempuan?
Berapa banyak wang yang mereka buat?
Apakah tahap pendidikan mereka?
dan lain2 yang berkaitan..
3) Identify The Problem Clearly .
Apakah jenis masalah yang pelanggan anda dapat selesaikan? Jika anda telah mengenal pasti pelanggan anda dengan betul, orang-orang ini akan membayar anda untuk menyelesaikan masalah mereka.
– Kadang-kadang masalahnya jelas.
– Kadang-kadang masalahnya tidak jelas.
– Kadang-kadang masalah tidak wujud untuk pelanggan. Sekiranya masalah itu tidak wujud, pelanggan tidak akan membeli produk anda.
4) Develop Your Competitive Advantage .
Anda menentukan kelebihan daya saing anda, sebab untuk membeli produk atau perkhidmatan anda, dari segi benefits, apa pelanggan anda dapat menikmati daripada membeli produk atau perkhidmatan anda yang mereka tidak dapat sepenuhnya daripada pesaing anda .
Fokus pada benefits yang menjadikan produk anda lebih baik daripada yang lain.
5) Sometimes, You Will Have To Cold Call.
Prospek potensi “Cold Call” boleh membuat anda kecewa. Sama ada anda melakukannya secara peribadi atau di telefon, itu adalah tugas anda untuk memanaskan pelanggan yang berpotensi. Terutama jika produk anda baru.
6) Use Content And Social Media Marketing To Your Advantage.
Terdapat banyak lagi cara untuk mendapatkan produk anda kepada pelanggan anda berbanding sebelum ini. Anda boleh menggunakan media sosial seperti Facebook dan blog anda untuk kelebihan anda. Dengan membina hubungan dengan pelanggan anda melalui saluran ini, anda boleh mengakses lebih banyak orang berbanding sebelum ini.
7) Pick The Right Price .
Lakukan research pada pesaing anda untuk menentukan harga yang betul. Jika anda mempunyai produk berharga tinggi, untuk memberikan lebih banyak kualiti kepada pelanggan anda. Harga boleh ditentukan oleh “nilai yang dirasakan”.
8) Learn Proper Negotiation Techniques .
Perunding yang mahir biasanya agak prihatin untuk mencari penyelesaian atau susunan yang memuaskan kedua belah pihak. Mereka mencari apa yang dipanggil situasi “win-win”, di mana kedua-dua pihak gembira dengan hasil rundingan.
Itu saja perkongsian saya pada hari ni. Jadi anda dah bersedia nak tingkatkan sales bisnes anda?
Saya doakan semoga anda terus Maju dan Berjaya!


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://sihatcergas.net/8-cara-tingkatkan-sales-produk-anda-dengan-mudah/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Apa Itu Kutu Babi Dan Ketahui 9 Cara Untuk Cabut Kutu Babi Dengan Mudah

Apa Itu Kutu Babi Dan Ketahui 9 Cara Untuk Cabut Kutu Babi Dengan Mudah

papar berkaitan - pada 4/7/2019 - jumlah : 162 hits
Apa Itu Kutu Babi Dan Ketahui 9 Cara Untuk Cabut Kutu Babi Dengan Mudah Salam semua dengar nama kutu babi rasa geli pulak Kutu babi atau nama lain tempiras cengkenit kalau orang Kelantan sini dah panggil pirah Kita dulu masa budak budak ger...
3 Langkah Mudah Cara Menguruskan Janin Keguguran

3 Langkah Mudah Cara Menguruskan Janin Keguguran

papar berkaitan - pada 17/6/2019 - jumlah : 125 hits
3 Langkah Mudah Uruskan Janin Keguguran 1 Bacakan niatBaca niat Sahaja aku mandikan janin ini kerana Allah SWT Kemudian ratakan air bersih di seluruh badan janin 2 Letakkan 3 helai lapisan kain putihSetelah itu letakkan tiga helai lapisan k...
Cara Mudah Turunkan Kolesterol Hanya Guna Sawi Nanas

Cara Mudah Turunkan Kolesterol Hanya Guna Sawi Nanas

papar berkaitan - pada 4/7/2019 - jumlah : 91 hits
Nak turunkan kolesterol Seperti yang sedia maklum kolesterol boleh menjadi punca kepada penyakit penyakit berbahaya Bagi mendapatkan tubuh badan yang sihat aktiviti bersenam dan juga pemakanan yang baik amat membantu Bagi yang mempunyai mas...
Instagram Menguji Cara Mudah Untuk Mendapatkan Kembali Akaun Yang Digodam

Instagram Menguji Cara Mudah Untuk Mendapatkan Kembali Akaun Yang Digodam

papar berkaitan - pada 18/6/2019 - jumlah : 84 hits
Platform perkongsian gambar dan video Instagram boleh dikatakan seringkali mengalami masalah dimana akaun akaunnya sering digodam oleh individu ataupun kumpulan yang tidak dikenali Jika akaun Instagram anda digodam satu satunya cara untuk c...
5 Cara Mudah Nak Jadi Suami Dan Ayah Yang Awesome

5 Cara Mudah Nak Jadi Suami Dan Ayah Yang Awesome

papar berkaitan - pada 18/6/2019 - jumlah : 89 hits
Bagi pasangan yang bakal melangsungkan perkahwinan harus bersedia dari segala segi sebelum sah menjadi seorang suami dan isteri kerana pastinya alam perkahwinan ini bukanlah perkara yang mudah dan cinta sahaja tidak dapat menjamin keutuhan ...
Cara Mengatur Margin Di Microsoft Word Paling Mudah

Cara Mengatur Margin Di Microsoft Word Paling Mudah

papar berkaitan - pada 19/6/2019 - jumlah : 52 hits
Bisa dibilang margin adalah ukuran kertas pada Microsoft Word Ketika kita membuat sebuah makalah laporan atau skripsi agar susunan kalimatnya rapih kita perlu mengatur margin Jika kita tidak mengatur margin saat melakukan print terkadang fi...
Cara Untuk Kongsikan Fail Power Point Dengan Mudah

Cara Untuk Kongsikan Fail Power Point Dengan Mudah

papar berkaitan - pada 22/6/2019 - jumlah : 88 hits
Reading Time 2 minutesKepada anda yang ingin menyimpan dan berkongsi fail persembahan power point andalah lebih mudah dan pantas sekiranya melakukannya diantas talian Seiring dengan kemudahan teknologi internet dan teknologi digital penggun...
Begini Cara Mudah Untuk Membedakan Sakit Kepala Dengan Migrain

Begini Cara Mudah Untuk Membedakan Sakit Kepala Dengan Migrain

papar berkaitan - pada 17/6/2019 - jumlah : 65 hits
Munculnya rasa sakit yang menusuk di kepala bisa terjadi karena beberapa macam hal seperti kurang air putih atau kurang tidur Pada rasa sakit yang muncul ini sering kali kita sulit membedakan antara kondisi pusing atau migrain yang kita ala...
Bagaimanakah Cara Mudah Ahli Jualan Untuk Seorang Pebisnis

Bagaimanakah Cara Mudah Ahli Jualan Untuk Seorang Pebisnis

papar berkaitan - pada 17/6/2019 - jumlah : 79 hits
Pembahasan kita kali ini adalah Reseller adalah pihak yang membeli produk dari produsen suplier dan menjual kembali produk tersebut Kalau Anda ingin berbisnis tanpa modal besar tanpa pusing mikir produk dan mau mempunyai income tambahan mak...
Bercerita Pasal Pelakon Bollywood Kareena

Kedai Makan Di Sungai Bakap Yang Pelayan Nya Kurang Ajar

Order Nasi Ayam Berempah Tapi Mana Ayam Berempahnya

Misteri Binaan Piramid Terjawab Dalam Al Quran

Mekdi Panggilan Tempatan Bagi Mcdonald S Kini Jelas Terpampang Di Restoran Mcdonald S Bukit Bintang

Kerana Cemburu Tunang Simbah Asid

Wow Temperature Kereta Naik Pengantin Tetap Cool Akhirnya Dapat Gambar Kahwin Di Overseas

Awis Spin Menelusuri Rindu Lirik



Asal Usul Petua Halau Kucing Dengan Botol Air Merah

2 Saintis Gila Buang 12 000 Tan Kulit Limau Tetapi Hasilnya Mengagumkan

7 Sebab Anda Boleh Menjadi Gila Apabila Bekerja di Kilang iPhone

Orang Sabian Golongan Ahli Kitab Yang Jarang Diceritakan

7 Fakta Dahsyat Tentang Kes Rampasan Pesawat Oleh D B Cooper


Perlu Ulang Rawatan Radioactive Iodine Lagi

Resepi Kuih Lama Bingka Pandan Yang Sedap Dan Mudah

5201 Jom Beli Akhbar Utusan Malaysia Kosmo Utusan Malaysia 23 08 2019

Musim Buah Di Belakang Rumah

Pintasan Ctrl Alt Del Adalah Satu Kesilapan

Sampai Nanti