6194 Semua Pihak Autoriti Digesa Bekerjasama Sinar Harian 29 12 2020


 


SHAH ALAM - Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menggesa semua pihak berautoriti menjalinkan kerjasama bagi memastikan isu daging diragui status halal dapat dibendung serta ditangani segera.
Pengerusinya, Datuk Nadzim Johan berkata, ia juga bagi meningkatkan lagi keberkesanan dalam menyelesaikan isu berkenaan.
“Kerjasama semua agensi sangat penting kerana kita tidak mahu timbul keadaan di mana ada pihak menuding jari antara satu sama lain dan lepas tangan dalam perkara ini.
"Kita mahu semua pihak melaksanakan kerja-kerja melindungi rakyat, justeru kerjasama erat antara semua agensi perlu supaya tidak terganggu gugat dengan bidang tugas atau spesifikasi kerja masing-masing," katanya kepada Sinar Harian di sini pada Isnin.
Beliau berkata demikian diminta mengulas mengenai kenyataan Pengarah Kanan Bahagian Penyelidikan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Dr irajuddin Suhaimee bahawa pihaknya tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berkaitan isu penipuan penyeludupan daging kerana ia berada di luar bidang kuasa jabatan tersebut.
Mengulas lanjut, Nadzim berkata, semua agensi terlibat mungkin terlibat terikat dengan garis panduan tugasan masing-masing.
"Sebab itu kita mahu agensi-agensi ini berkolaborasi antara satu sama lain untuk mewujudkan satu cara kerja yang senada dan harmoni supaya banyak kemungkinan seperti salah laku yang dibuat boleh ditangani segera.
"Masalah ini (kartel daging haram) sudah lama berlarutan.
" Ia melibatkna keselamatan pengguna. Jika cara kerja masih di takuk lama dan tidak diubah, masalah tersebut tidak akan selesai.
"Mungkin sebelum ini ada antara jabatan atau agensi terlibat bermasalah, jadi bila semua bekerjasama, impak serta keberkesanannya jauh luar biasa.
"Tidak timbul soal kelompangan dalam apa juga keadaaan," katanya.

Artikel oleh: Sinar Harian
SEMUA PIHAK AUTORITI DIGESA BEKERJASAMA
https://www.sinarharian.com.my/article/116660/BERITA/Nasional/Semua-pihak-autoriti-digesa-bekerjasama?fbclid=IwAR2Gzm5hGpdwHLQpN-VJfuTEIKH98MzBXvRofbW0PrGiUbzqm06s5_jGTt0

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://ppim4u.blogspot.com/2020/12/6194-semua-pihak-autoriti-digesa.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
6156 Ppim Mahu Semua Agensi Berkaitan Lebih Proaktif Tangani Daging Import Haram Sinar Harian 16 12 2020

6156 Ppim Mahu Semua Agensi Berkaitan Lebih Proaktif Tangani Daging Import Haram Sinar Harian 16 12 2020

papar berkaitan - pada 16/12/2020 - jumlah : 426 hits
SHAH ALAM Persatuan Pengguna Islam Malaysia menggesa semua agensi berkaitan agar lebih proaktif menangani isu berkaitan daging import haram PPIM dalam kenyataan pada Selasa berkata agensi seperti Jabatan Perkhidmatan dan Pemeriksaan Malaysi...
6208 Kronologi Isu Kartel Seludup Daging Sejuk Beku Tahun 2020 Sinar Harian 30 12 2020

6208 Kronologi Isu Kartel Seludup Daging Sejuk Beku Tahun 2020 Sinar Harian 30 12 2020

papar berkaitan - pada 30/12/2020 - jumlah : 396 hits
Kronologi isu kartel seludup daging sejuk beku tahun 2020Artikel oleh Sinar HarianKRONOLOGI ISU KARTEL SELUDUP DAGING SEJUK BEKU TAHUN 2020
The Enigmatic Blue Holes Of Saudi Arabia Hidden Wonders Beneath The Red Sea

Do You Think It S Suitable To Give Money As A Gift

Muka Berjerawat Kena Elak Makanan Ini

Dr888 12 December Dr888 Top 73 By Sofia

Mendaki Bukit Panorama Di Sungai Lembing

Apa Chatgpt Kata Tentang Blog Ruggedmom Com

Dato M N46ir Cipta 3 Lengkapkan Trilogi Konsert

Malaysia Airlines A330neo Pesawat Baharu Lebih Canggih Selesa Jimat Bahan Api


echo '';
Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Dendam Seorang Madu Slot Tiara Astro Prima

10 Fakta Biodata Amira Othman Yang Digosip Dengan Fattah Amin Penyanyi Lagu Bila Nak Kahwin

5 Tips Macam Mana Nak Ajak Orang Kita Suka Dating Dengan Kita

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Keluarga Itu Slot Lestary TV3

Bolehkah Manusia Transgender Mencapai Klimaks Selepas Bertukar


Makan Salmon Grill Kat Der Cabin Seri Alam

Chelsea Idam Final Kedua Dalam Tiga Bulan Fluminense Intai Kejutan

Sokupi Port Mengopi Santai Dan Croffle Sedap Di Kuala Pilah

Urus Niaga Dibatalkan Surat Baharu Dihantar Menuju Ke Arah Kekacauan Perdagangan Kalendar Pedagang Untuk 7 9 Jun

James Jacob Vanessa Chord

Rapid Transit System Tarikh Operasi Simbol Asean