20 000 Pek Bekalan Nutrisi Nestl Everyday Disumbangkan Kepada Keluarga B40


Nestlé EVERYDAY® bekerjasama dengan NGO untuk menyampaikan lebih 20,000 Pek 'Bekalan Nutrisi' kepada keluarga B40. Dalam usaha untuk memberikan sokongan nutrisi kepada komuniti yang terjejas dan berpendapatan rendah, Nestlé EVERYDAY® telah bekerjasama dengan sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Persatuan Empayar Kebajikan Malaysia (Empire Project) bagi mengedarkan lebih 20,000 pek "Bekalan Nutrisi" kepada keluarga B40, baru-baru ini.

20,000 Pek Bekalan Nutrisi Nestlé EVERYDAY Disumbangkan Kepada Keluarga B40

Inisiatif komuniti ini adalah sebahagian daripada kempen "Bekalan Nutrisi" Nestlé EVERYDAY® yang bertujuan mendidik rakyat Malaysia tentang kepentingan pengambilan nutrisi yang baik untuk penjagaan kesihatan, di kala berdepan dengan pelbagai cabaran pandemik COVID-19. Setiap pek dilengkapi dengan Susu Tepung Nestlé EVERYDAY® 300 gram dan NESTUM® All Family Cereal 250 gram yang dapat membekalkan vitamin dan mineral penting bagi menyokong pertumbuhan kanak-kanak dan kesejahteraan keluarga. Pemakanan sihat dan seimbang amat penting dalam mengekalkan sistem imunisasi yang baik bagi mencegah, melawan dan memulihkan masalah kesihatan, serta memperkuatkan daya tahan diri.
Pegawai Eksekutif Perniagaan, Milks Business Unit, Nestlé (Malaysia) Berhad, Lam Pui Yuee berkata, "Ini adalah masa yang kritikal untuk memastikan semua rakyat Malaysia, terutamanya keluarga daripada golongan B40 yang kurang berkemampuan atau berpendapatan rendah untuk mendapatkan nutrisi asas. 
Cabaran kewangan dan gaya hidup yang tidak aktif sepanjang tempoh pandemik COVID-19 menyebabkan kebanyakan ahli keluarga dan kanak-kanak terabai dari segi pemakanan yang sihat dan seimbang. Harapan kami agar dapat meningkatkan kesedaran dan membawa perubahan yang berkesan, dalam meningkatkan pengambilan nutrisi terutamanya di kalangan komuniti rentan."

Menurut kajian yang dilakukan oleh UNICEF dan United Nations Population Fund (UNFPA) bertajuk "Families on the Edge" (Mei 2021)1, terdapat peningkatan dalam tahap kebimbangan terhadap pemakanan dan nutrisi di kalangan keluarga berpendapatan rendah semasa pandemik, di mana masalah kekurangan zat makanan dan obesiti semakin lazim dalam komuniti B40 di Malaysia.
Menurut Puan Suria Binti Jamaludin dari PPR Desa Rejang, "Kami amat mengalu-alukan sumbangan ikhlas daripada pihak Nestlé EVERYDAY® dan Empire Project dengan tangan yang terbuka, terutamanya bagi golongan miskin yang terkesan akibat pandemik ini. 
Lebih daripada 2,000 isi rumah di PPR Desa Rejang ini amat memerlukan sumbangan makanan dan tidak mendapat keperluan nutrisi dan zat makanan yang mencukupi kerana kurang berkemampuan. 
Oleh itu, kami amat beruntung dan bersyukur kerana pek ‘Bekalan Nutrisi’ ini dapat memberikan tenaga dan nutrien yang diperlukan untuk kekal sihat dan aktif sepanjang tempoh pandemik ini.”
Empire Project telah beroperasi sejak empat tahun yang lalu dan berfungsi sebagai NGO bebas yang menjalankan aktiviti kebajikan di seluruh Malaysia termasuk Bantuan Bank Makanan COVID -19 dan pemberian makanan kepada golongan gelandangan.  


Pengasas Empire Project, Encik Mohd Ashraff Khan berkata, pandemik COVID-19 telah memberi kesan negatif kepada keluarga berpendapatan rendah, serta mengakibatkan kesan yang buruk terhadap kebajikan dan kesejahteraan kanak-kanak. 
Bilangan mereka yang memerlukan bantuan makanan telah meningkat sebanyak tiga kali ganda berbanding tahun lalu. "Saya berharap agar lebih ramai individu dan organisasi tampil bersama demi kepentingan negara Malaysia dan terus saling bantu membantu," gesa Ashraff.
Sementara itu, Encik Abdul Razak Bin Mamut dari PPR Ayer Panas yang mewakili penerimaan pek 'Bekalan Nutrisi' juga berkongsi bahawa sebilangan keluarga terpaksa memilih di antara membayar bil isi rumah atau membeli makanan. 
Krisis kekurangan zat makanan di Malaysia amat membimbangkan. Beliau menzahirkan rasa syukur kerana menerima sumbangan ikhlas daripada pihak Nestlé EVERYDAY® bagi penduduk PPR Ayer Panas.

“Kami di Nestlé menyedari cabaran yang dihadapi oleh keluarga berpendapatan rendah, yang telah mengakibatkan kekurangan nutrien di kalangan komuniti B40. 
Komitmen kami terhadap pemakanan sihat dapat dilihat dalam usaha berterusan kami untuk menyediakan produk berkualiti tinggi yang enak, berpatutan dan berkhasiat buat semua rakyat Malaysia dan kami akan terus membantu mereka yang memerlukan,” tambah Pui Yuee.

Selain itu, Nestlé juga bekerjasama dengan ElewsMart untuk memudahkan rakyat Malaysia menyumbang ke arah kebajikan. Dengan pembelian minimum sebanyak RM15 dan ke atas bagi mana-mana produk susu Nestlé, iaitu NESTLÉ EVERYDAY®, NESTLÉ OMEGA PLUS®, NESPRAY® dan NESTUM® di cawangan ElewsMart di seluruh Selangor dan Kuala Lumpur, pelanggan akan menerima satu pek ‘Bekalan Nutrisi' (sementara stok masih ada) yang boleh juga didermakan kepada pihak ElewsMart untuk tujuan pengagihan bank makanan.
Untuk maklumat lanjut mengenai kempen 'Bekalan Nutrisi', sila layari https://www.dearnestle.com.my/milks-bekalan-nutrisi

Mengenai Nestlé EVERYDAY®

Susu Tepung NESTLÉ EVERYDAY® dengan NUTRIKUAT membekalkan nutrien yang penting seperti kalsium, vitamin A dan C, zat besi, zink dan protein, untuk memberi khasiat kepada seisi keluarga. Dengan hanya 2 gelas susu NESTLÉ EVERYDAY®, ia dapat membekalkan 100% keperluan Vitamin C *!
* Berdasarkan Saranan Pengambilan Nutrisi Malaysia, umur 4-6 tahun (2017)

Tentang Nestlé Malaysia

Nestlé merupakan pengeluar makanan dan minuman terbesar di dunia. Dengan ibu pejabat yang terletak di Switzerland, Nestlé beroperasi di lebih 180 buah negara di seluruh dunia dan kesemua pekerja kami seramai lebih 270,000 orang komited dalam membantu mencapai tujuan Nestlé untuk merungkai kuasa makanan demi meningkatkan kualiti kehidupan bagi semua, pada hari ini dan untuk generasi akan datang. Matlamat kami didorong oleh strategi Pemakanan, Kesihatan dan Kesejahteraan kami. Sejak tahun 1912, Nestlé dipercayai oleh para pengguna kami menerusi jenama-jenama dan produk kami yang berkualiti.  Kami komited dalam meningkatkan taraf hidup masyarakat di mana saja kami beroperasi, sambil mengekalkan kecemerlangan dan integriti Halal. Ini selaras dengan janji kami dalam memberikan “GOOD FOOD, GOOD LIFE” kepada semua. 
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana kami telah membantu rakyat Malaysia menjalani kehidupan sihat selama lebih satu abad, sila layari www.nestle.com.my atau laman Facebook kami di http://www.facebook.com/Nestle.Malaysia.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.ruby.my/2021/09/20000-pek-bekalan-nutrisi-nestle.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Nestl Everyday Partners Ngo To Deliver More Than 20 000 Bekalan Nutrisi Packs To B40 Families

Nestl Everyday Partners Ngo To Deliver More Than 20 000 Bekalan Nutrisi Packs To B40 Families

papar berkaitan - pada 11/9/2021 - jumlah : 213 hits
In an effort to provide immediate nutritional support to the urban poor and vulnerable communities Nestl EVERYDAY recently teamed up with a local non governmental organisation Persatuan Empayar Kebajikan Malaysia to distribute more than 20 ...
Kutip Derma Rm91 000 Selepas Sebar Berita Palsu Kematian 14 Ahli Keluarga

Kutip Derma Rm91 000 Selepas Sebar Berita Palsu Kematian 14 Ahli Keluarga

papar berkaitan - pada 6/9/2021 - jumlah : 149 hits
Kakitangan kontraktor Petronas Pengerang yang ditahan selepas disyaki menyebarkan berita palsu kematian 14 ahli keluarganya akibat Covid 19 berjaya meraih sumbangan sebanyak RM91 000 Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Superintenden Hussin Zamor...
Penyelia Kontrak Dipenjara 3 Tahun Denda Rm16 000 Kerana Reka Cerita Keluarga Maut Akibat Covid 19

Penyelia Kontrak Dipenjara 3 Tahun Denda Rm16 000 Kerana Reka Cerita Keluarga Maut Akibat Covid 19

papar berkaitan - pada 9/9/2021 - jumlah : 63 hits
Tipu 8 ahli keluarga mati kerana covid untuk kutip derma kena 4 tahun penjara denda RM16 000 2 sebat rotan Lelaki reka cerita keluarga maut akibat Covid 19 dipenjara 3 tahun KOTA TINGGI Penyelia kontrak di Kompleks Bersepadu Pengerang dihuk...
Sesb Bekalan Elektrik Pulih Secara Berperingkat Selepas Terima Lebih 3 000 Aduan

Sesb Bekalan Elektrik Pulih Secara Berperingkat Selepas Terima Lebih 3 000 Aduan

papar berkaitan - pada 5/9/2021 - jumlah : 156 hits
Kakitangan SESB bekerja hingga larut malam untuk memulihkan bekalan elektrik di kawasan banjir SESB laksanakan pemulihan bekalan secara berperingkat KOTA KINABALU Pemulihan bekalan elektrik ke kawasan kawasan yang terjejas akibat banjir kil...
Keluarga Pelajar Malaysia Dibunuh Di Taiwan Mendapat Rm300 000 Sebagai Pampasan

Keluarga Pelajar Malaysia Dibunuh Di Taiwan Mendapat Rm300 000 Sebagai Pampasan

papar berkaitan - pada 24/9/2021 - jumlah : 84 hits
Seorang lelaki di Kaohsiung menyebabkan kematian penuntut Irene Chung 24 yang berasal dari Sibu Sarawak Pegawai Taiwan telah bersetuju untuk memberi ganti rugi kepada ahli keluarga pelajar Malaysia yang meninggal dunia dengan RM300 000 sete...
Kit Ujian Kendiri Oximeter Untuk Keluarga B40

Kit Ujian Kendiri Oximeter Untuk Keluarga B40

papar berkaitan - pada 19/9/2021 - jumlah : 111 hits
Ismail Sabri Yaakob berkata pemberian PPC buat masa ini akan dimulakan dengan penerima Bantuan Prihatin Rakyat yang sudah berkeluarga PETALING JAYA Putrajaya akan menyediakan Pakej Penjagaan Covid 19 kepada keluarga B40 membabitkan peruntuk...
Over 37 000 Laptops Yet To Reach B40 Students Says Radzi

Over 37 000 Laptops Yet To Reach B40 Students Says Radzi

papar berkaitan - pada 24/9/2021 - jumlah : 133 hits
As part of the 2021 budget 150 000 laptops were to be given to students from B40 households through Yayasan Hasanah a foundation under Khazanah Nasional PETALING JAYA There are still over 37 000 free laptops yet to be delivered to students ...
Bercuti Di Sugeh Hill Exclusive Eco Resort Bersama Seluruh Keluarga

Bercuti Di Sugeh Hill Exclusive Eco Resort Bersama Seluruh Keluarga

papar berkaitan - pada 18/9/2021 - jumlah : 217 hits
Sempena fully vaccinated aku dan sekeluarga membuat keputusan untuk rentas daerah dan pergi bercuti Ini merupakan destinasi eco pertama iaitu di milik Dato Aliff Syukri di Janda Baik Sebenarnya ini bukanlah destinasi pertama percutian aku s...
Kami Tinggal Dalam Flat Kecil Lee Sungkyung Tepis Gosip Asal Dari Keluarga Kaya

Kami Tinggal Dalam Flat Kecil Lee Sungkyung Tepis Gosip Asal Dari Keluarga Kaya

papar berkaitan - pada 17/9/2021 - jumlah : 53 hits
Nampak mewah kini namuan sebenarnya Lee Sung kyung membesar dalam keluarga yang mengalami masalah kewangan Menerusi program Seri Money Club pelakon dan model itu menceritakan hal sebenar di sebalik khabar angin yang mengatakan bahawa dia di...
Kitaorang Sangkakan Besar Sekali Sampai Comelnya Haha

Anggota Polis Maut Motosikal Dilanggar Bas

Nikmati Masa Menyeronokkan Di 4 Taman Tema Air Di Negeri Selangor

Interior And Exterior Merge In A Family Home In Madrid

Karipap Cendawan

Scuba Diving Team Haul Another 51kg Of Ghost Nets In Latest Operation

Will Khairy Threaten Ku Li To Make Life Difficult For Him

Bila Usung Timah Janda Sana Sini Lobai Dah Meroyan5 Filem Yang Berubah 100 Genre Ketika Pertengahan Cerita

7 Kes Jenayah yang Diselesaikan Dengan Cara Pelik

Bukti Kejayaan Produk Alternatif Ini Apa Yang Negara Lain Boleh Pelajari Daripada Jepun

Hanya Rapat Sahaja Tetapi Tidak Nelydia Senrose Disangka Rangkul Lengan Fattah Amin Rupanya

Kenali Ahli Sihir Rasmi New Zealand Yang Dilantik Perdana Menteri


Cara Mudah Tulis Surat Cara Hibah

Lirik Cerita Cinta Iis Dahlia

Lirik Satu Kalimat Buat Mantan Justy Aldrin Feat Gerald

Sarawak Seniors Vaccinated With Sinovac Can Now Get Booster Dose

Puad Dismisses Hamzah S Rationale For Bn Pn Cooperation At Melaka Polls

Kursus Urutan Sukan Online