10 Langkah Mudah Cara Melanggan Disney Bagi Rakyat Malaysia



Ke tepi, ke tepi!
Netflix dah ada pesaingnya yang agak gagah perkasa, dan ianya adalah Disney+. Sebelum ini, Netflix juga tidak terdapat untuk negara Malaysia, dan Disney+ nampaknya mengikut jejak langkah itu.
Ada cara (workaround) untuk melanggan dan kita ambil tempoh percubaan untuk ‘melihat-lihat’ ke dalam terlebih dahulu sebelum membuat keputusan sama ada hendak terus melanggan ataupun tidak.
Apa Yang Diperlukan?
1. VPN dengan alamat IP US (ambil US teruslah, senang cerita).
Saya syorkan Surfshark.
Langgan Surfshark melalui pautan ini: Surfshark Promo.
Oh ya, Surfshark ni boleh dikongsi dengan beberapa orang rakan. Nak mudah, langgan sahaja bersama 10 orang lagi (termasuk anda) dan buat satu group WhatsApp.
2. Akaun Google.
Akaun Google ini perlu dicipta dengan anda terhubung kepada alamat IP US. Kita akan bicarakan dengan lebih lanjut lagi di bawah.
3. Kad Debit yang sudah diaktifkan pembayaran negara luar.
Saya gunakan nombor akaun CIMB Kwik – sebab dalam akaun tu tiada duit. Hanya sekadar ingin menguji.
Kah kah kah.
Cara-Caranya:
1. Pertama sekali, sambungkan rangkaian anda kepada VPN dengan alamat IP US terlebih dahulu.
2. Kemudian, pergi ke pautan ini: Create a Gmail account.
Atau pautan ini: Gmail – di sini, klik ‘Create an account’.
3. Seperti biasa, masukkan perincian akaun yang anda mahukan.

4. Seterusnya, bagi nombor telefon, saya gunakan sahaja ‘fake US phone numbers generator’ (sila Google ya). Malah tak perlu pening-pening memilih, ambil sahaja nombor yang tersedia ada, tak perlu jana pun.
Tetapi, sila PASTIKAN landing page anda adalah SAMA seperti tangkap layar di bawah. Jika tidak, anda akan terus diminta untuk melalui pengesahan nombor telefon. Senang cerita, tutorial tak menjadi dan kita tak mahu itu berlaku!
Apa yang boleh anda lakukan jika tidak masuk ke landing page seperti di bawah ialah:
a. Tukar alamat IP. Sebaiknya IP statik (Surkshark ada ciri ini). Jika tidak pun, tukar sahaja keseluruhan perincian akaun dan alamat IP sehingga anda berjaya.
b. Pakai pelayar tanpa extension/addon atau guna incognito mode. Saya telah mengambil langkah ‘kronik’ iaitu menggunakan Internet Explorer. Fuh, mujurlah menjadi (sebab sebelum itu, saya dah siap pun buat satu akaun Google dengan nombor telefon US. Barangkali, cookies/cache serta alamat IP menyebabkan terjadinya ‘ralat’).
Betul, boleh padam cookies/cache tu, tapi saya belum terasa nak padam lagi. Heh.
Sedikit tips di sini, sila pastikan juga alamat emel untuk ‘Recovery email address’ adalah alamat emel yang anda selalu gunakan! Ini bagi memastikan anda akan dapat semula akaun sekiranya berlaku apa-apa ‘masalah’.
Betul, kita nak buat ‘fake account’ (well, kind of) – tetapi ini adalah ‘fake account’ yang kita nak simpan atau kekal pakai. Jadi, informasi yang kita masukkan juga perlulah yang kita sentiasa ingati.

5. Klik Next setelah mengisi kesemua perincian, dan apabila tiba di landing page seperti di bawah ini pula, tekan butang ‘Not Now‘ dengan penuh rasa gembira.

6. Setelah itu, skrol ke bawah dan klik ‘I Agree‘.

7. Siaplah sudah akaun Google yang dibuat dengan nombor telefon US.
Tunggu apa lagi? Log masuk akaun tersebut ke dalam telefon anda. Jangan lupa aktifkan VPN dengan alamat US dahulu.

8. Buka Google Play Store dan cari aplikasi Disney+. Jangan bimbang, ia akan keluar kerana yang pertama, akaun tersebut ‘dari US’, dan peranti anda juga beralamat IP dari negara yang sama.
Pasangkan terus aplikasi Disney+ tersebut tanpa prejudis.
9. Masukkan kesemua perincian akaun, dengan menggunakan akaun ‘Google US’ anda itu. Apabila tiba di kategori pembayaran, masukkan pula perincian akaun bank anda.
Seperti yang saya tuliskan di atas, saya telah gunakan akaun CIMB Kwik.
Anda juga boleh gunakan PayPal, tetapi isunya di sini, akaun PayPal tersebut perlulah mempunyai ‘origin’ atau asal dari US juga, termasuklah akaun untuk pembayaran dan penerimaan wang, kerana Disney+ akan terus menolak akaun PayPal yang mempunyai pembayaran dari Malaysia.
Ya, ya, benda tu boleh dibuat tapi itu perlukan satu tutorial berasingan. Tak cukup panjang lagi ke artikel ni?
Jadi jika nak mudah, masukkan sahaja butir pembayaran akaun dari kad debit anda.
*Saya tidak pasti lagi mengapa Disney+ menolak pembayaran melalui akaun PayPal yang dihubungkan kepada kad debit/credit dari Malaysia, tetapi menerima pula pembayaran secara terus melalui kad debit. Magic? Glitch?
Tetapi kalau nasib anda tidak serupa, contohnya Disney+ menolak pembayaran melalui kad debit Maybank anda (contohnya), maka rajin-rajinkanlah diri anda membuka akaun CIMB dan kemudian buka pula CIMB Kwik ya. Heheheh.

Pilihlah tempoh percubaan yang anda mahu. Langganan ini diuruskan melalui Google Play, oleh itu jika anda tidak mahu meneruskan langganan, anda boleh batalkan sahaja melalui Play Store.
Berikut adalah contohnya.

 

10. Selesailah sudah tutorial 10 langkah melanggan Disney+ untuk rakyat Malaysia. Anda boleh log masuk ke akaun yang telah dibuat di pautan Disney+ | Movies and Shows atau mainkan melalui aplikasi Disney+ yang telah anda pasang pada telefon.
Jangan lupa kongsikan ya artikel ini kepada rakan-rakan anda. Manalah tahu, mereka juga berminat nak langgan bersama. Kan dah jimat sekali lagi di situ (atas tadi dah jimat juga bila berkongsi akaun Surfshark).



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://omghackers.com/10-langkah-mudah-cara-melanggan-disney-bagi-rakyat-malaysia/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ini Adalah Cara Untuk Melanggan Disney Di Malaysia Sebelum Ia Dilancarkan

Ini Adalah Cara Untuk Melanggan Disney Di Malaysia Sebelum Ia Dilancarkan

papar berkaitan - pada 14/11/2019 - jumlah : 43 hits
Disney adalah platform penstriman video tersendiri dari Disney Ia boleh dikatakan adalah pesaing kepada Netflix Apple TV dan platform penstriman video lain lain tetapi ia hanya akan menyediakan kandungan kandungan milik Walt Disney Antara k...
Cara Tukar Background Atau Latar Belakang Blog Paling Mudah

Cara Tukar Background Atau Latar Belakang Blog Paling Mudah

papar berkaitan - pada 19/11/2019 - jumlah : 108 hits
Cara Tukar Background Atau Latar Belakang Blog Paling Mudah Assalamualaikum mood edit template blog masih ligat So bersabarlah dengan entri Fiza yang banyak menyentuh tutorial blog Sambil menyelam minum air Hehe Bila ada nilai tambah dalam ...
Cara Print Sijil Mudah Pantas Dan Senang

Cara Print Sijil Mudah Pantas Dan Senang

papar berkaitan - pada 19/11/2019 - jumlah : 91 hits
Kebiasaanya guru pasti akan melalui pengalaman mencari cara print sijil dengan mudah dan pantas Ini kerana kerja ini memerlukan output yang banyak kerana bilangan murid yang bakal menerima sijil itu ramai Jadi mereka perlu menyediakan kuant...
Lagu Terbaru Jamal Abdillah Wany Hasrita Belenggu Rindu Suara Hati Rakyat Malaysia

Lagu Terbaru Jamal Abdillah Wany Hasrita Belenggu Rindu Suara Hati Rakyat Malaysia

papar berkaitan - pada 8/11/2019 - jumlah : 90 hits
Kalau benar bagai dikataAku rela serahkan semuaInginku dimanja hidup serba mewahBukan benar bagai dikataGodaan manis sang pujanggaDan kita dicipta bukan tuk bermegahSaat dihanyut asmaraAsmara riang membaraDi jiwaSia sia jika diturutkan hati...
Cara Syarikat Di Malaysia Lari Cukai Pendapatan Perniagaan

Cara Syarikat Di Malaysia Lari Cukai Pendapatan Perniagaan

papar berkaitan - pada 5/11/2019 - jumlah : 55 hits
Ada Yang Lari Dari Kena Cukai PendapatanTeringat seorang kawan saya menjalankan gerai makanan lebih 10 tahun tetapi tidak pernah membayar cukai Tiba tiba beliau menerima notis dalam Lembaga Hasil Dalam Negeri supaya membayar cukai RM250 000...
Cara Mudah Mengklaim Asuransi Di Indonesia

Cara Mudah Mengklaim Asuransi Di Indonesia

papar berkaitan - pada 20/11/2019 - jumlah : 90 hits
Generali Indonesia sudah terkenal sebagai salah jenis asuransi terbaik di indonesia yang dapat dipercaya dan mampu memberikan jaminan para nasabah asuransi Melalui konsistensinya untuk memberikan perlindungan bagi Anda beserta keluarga maka...
Cara Mudah Buat Sos Kerabu Maggi Thai Paling Sedap

Cara Mudah Buat Sos Kerabu Maggi Thai Paling Sedap

papar berkaitan - pada 5/11/2019 - jumlah : 127 hits
CARA MUDAH BUAT SOS KERABU MAGGI THAI PALING SEDAP Kerabu maggi ni dah sinonim dekat kedai kedai tomyam yang ada di serata Malaysia ni Sedap atau tidak bergantung kepada cara pembuatannya Jika pembuatannya bagus maka kerabu yang dihasilkan ...
Cara Buat Kuih Abok Abok Yang Sedap Mudah

Cara Buat Kuih Abok Abok Yang Sedap Mudah

papar berkaitan - pada 21/11/2019 - jumlah : 110 hits
Kuih Abok Abok adalah antara kuih tradisional yang sentiasa menjadi kegemaran ramai Hanya menggunakan bahan bahan yang ringkas kuih ini menjadi pilihan ramai terutamanya ketika sarapan dan juga minum petang Kalau dapat makan masa masih pana...
Alif Peluk Dan Salam Macam Biasa Sampai Di Singapura Dapat Panggilan Alif Sudah Tiada Allahuakbar

Tradisi Pembakaran Mayat Di India

Hebat Rezeki Allah 5 Tahun Berdua Raya Kali Ni Terus Berlima

Kerajaan Makin Gila Agaknya Selamatkan Tabung Haji Rm10 3 Bilion

Air Terjun Victoria Terkenal Di Dunia Kini Mengering

Petua Hilangkan Karat Teh Pada Cawan Atau Teko

Kompleks Pekan Rabu Berwajah Baru

Maharaja Lawak Mega 2019 Rare Minggu 7



Keputusan Konsert Akhir Mentor Milenia 2019

Senarai Lagu Tugasan Konsert Akhir Gegar Vaganza 6 2019

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Separuh Akhir

5 Boyband Paling Popular Era 90 an

Mampukah Manusia Lari 100 Meter Di Bawah 9 Saat


Mortal Kombat

Kisah Aku Tiada Anak Lagi

Gegar Vaganza 2019 Keputusan Minggu Ke 10 Ke Peringkat Akhir

Maria Beauty Foundation Kecantikan Dan Kesempurnaan Menyeluruh Serta Tahan Lama

Hiburan Saya Sedang Mengenali Hati Budi Seseorang Mira Filzah

A Photographer S Perspective On The Mooneyes Show