Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle Restoran Street Food Thai Pilihan Rakyat Malaysia


Siapa yang tak kenal Boat Noodle kat Malaysia ni? Tambahan peminat0peminat Thai street food atau makanan jalanan Thai.Restoran pilihan untuk pelbagai lapisan umur,termasuk la Cik Sue si penggemar segala mee tomyam,sup dan teh ais Thai tu hehehehhe.Dengan harga yang murah dan konsep mangkuk kecil-kecil tu ,dengan kesedapan makanannya ,memang pilihan utama la kan.

Happy 5th Anniversary Boat Noodle.Korang tahu tak Boat Noodle dah genap  5 tahun di Malaysia pada tarikh 17 March 2019 yang lalu  haaaa lama jugak tu,patutla menjadi pilihan ramai dan perjalanannya bukan mudah ye ecehhh.Bermula 2014 dan kini sudah mempunyai 48 cawangan dan terbaru di The Garden Mall,Kuala Lumpur.Cik Sue sempat menghadiri parti harijadi Boat Noodle rabu lepas di The Gardens Mall,memang meriah sangatttt,happening dengan macam-macam aktiviti,fuhhhh balik dengan kekenyangan dan seronok.



Dengan kehadiran para pengamal media online dan wartawan ,Boat Noodle sangat menghargai sumbangan kuasa media sosial dalam menaikkan restoran mereka.Jadi di parti ni kami memang bergembira dengan pelbagai acara yang buatkan kami kekenyangan dan gelak tak berhenti hahahaa,kecoh tau,kali pertama Cik Sue datang majlis yang meriah gini.Oh ya,kat majlis ni merasa la buat sendiri hidangan mee diorang tu,ada staf yang tunjukkan cara dan kita boleh sediakan sendiri,masing-masing ambil peluang nak rasa buat sendiri.








Ada pertandingan makan paling cepat,susunan mangkuk tertinggi,cabutan nombor bertuah yang Cik Sue tak bertuah pun ehhh  ,photobooth untuk ambil gambar,suka sangat Humaira,ada hadiah mangkuk Boat Noodle dengan nama sendiri cantikkk   ,soalan-soalan kuiz yang menawarkan voucher makan dan macam-macam lagilah.Memang meriah yang asal-asalnya nak balik awal tapi tak jadi,siap tunggu sampai habis majlis hahahhah.






Kekenyangan dengan menu sedap,rasa sama walau bertahun.Bukan saja meriah dengan aktiviti tapi meriah dengan makanan dan segala menu di hidangkan sampai kami terbungkang kekenyangan sampai ke rumah hhahaha,yang Cik Sue puji,rasa setiap menu tetap sama walau bertahun dah bertapak,tak berubah.Dan setiap cawangan pun sama je rasa dan menu yang di hidangkan.Boleh di katakan semua dalam menu kegemaran CikSue tapi paling suka segala mee-mee mangkuk kecil dan sangkayanya tu,di sini la pilihan Cik Sue kalau nak makan yang sedap.

















Haaaaa hambekkkk,semua nak rasa,nak makan,sampai mengah di buatnya.Puas hati sebab memang sedap,memang berbaloi dengan harga,tak rugi bawa keluarga dan kawan-kawan.Haruslah Boat Noodle jadi piihan nak berkumpul dengan kawan-kawan kan.Ya Allah menelan air liur balik rasa dok tengok gambar makanan ni.Ada repeat lagi ni kan,,,haaaa sebab tu diorang pakai slogan "Makan,Stack and Repeat" stail makan susun-susun mangkuk hehehehe.

Ayutthaya 2.0 dan Noodle Master CardSempena ulangtahun ke 5 mereka.Boat Noodle membawa kembali menu Ayutthaya 2.0 yang mana pilihan mee di hidangkan dengan cendawan Enoki dan pilihan ayam atau daging.Di tabur bawang putih goreng,daun ketumbar dan serbuk chili.Cik Sue memang suka sebab kuahnya rasa lebih beherba dan lemak-lemak campuran santan sikit,ala-ala tomyam lemak,kuahnya pekat,melekat,pedas tu seimbang dengan rasa rempah,semangkuk memang tak cukup ye.Korang kena cuba tau.




Selain kembalinya menu Ayutthaya 2.0 tu ,Boat Noodle juga perkenalkan Noodle Master Card,di mana korang boleh makan banyak-banyak dan reedem lagi tambahan mangkuk bila sampai jumpah tertentu ye.Wahhhhh bolehlah ajak kawan-kawanmakan sama-sama dan susun mangkuk tinggi-tinggi dan reedem hehehehhe.Caranya mudah je :


Korang kena order dan makan 20 mangkuk untuk dapatkan 1 stamp atau cop dan bila sampai bilangan cop yang di perlukan ,bolehlah redeem :

20 bowl of noodles : 1 stamp
3 stamps : redeem 5 bowls of noodles
6 stamps : redeem 10 bowls of noodles
9 stamps : redeem 20 bowls of noodles

Haaa pergi cepat ajak kawan-kawan dan keluarga,sampai 30 April je tau




Terima kasih banyak Boat Noodle meraikan kami,memang seronok ,kenyang dan puas hati,balik dengan gembiranya.Semoga Boat Noodle terus sukses sebagai restoran pilihan utama  di Malaysia kelak.Untuk maklumat lanjut korang boleh ke :

Website : MyBoatNoodleInstagram : @myboatnoodleFacebook : MyBoatNoodle

Happy 5th Anniversary Boat Noodle dari Cik Sue,Humaira dan Kbba9



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.sueizza.com/2019/03/ulangtahun-ke-5-boat-noodle-restoran.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Restoran Multikultural Pertama Di Malaysia Hidangkan Dim Sum Dan Masakan Thai

Restoran Multikultural Pertama Di Malaysia Hidangkan Dim Sum Dan Masakan Thai

papar berkaitan - pada 14/3/2019 - jumlah : 133 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan rakan sekalian Sudah menjadi trend restoran sekarang ni membawakan dua mkanan daripada dua negara berbeza Kali ni Maha nak bawa korang makan di Dodo Dim Sum Bowls...
Ayutthaya 2 0 Make A Comeback Sempena Ulang Tahun Ke 5 Boat Noodle Malaysia

Ayutthaya 2 0 Make A Comeback Sempena Ulang Tahun Ke 5 Boat Noodle Malaysia

papar berkaitan - pada 26/3/2019 - jumlah : 179 hits
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera Baru ni abang ada pergi majlis sambutan ulang tahun yg ke 5 sekaligus pembukaan cawangan yg ke 48 Boat Noodles Malaysia kat The Gardens Malls fuhh meriah habis habaq hang pada hari tu jugak Ayutthaya 2 0...
Gempa Lombok Tragedi Malang Menimpa 22 Rakyat Malaysia Di Air Terjun Tiu Kelep

Gempa Lombok Tragedi Malang Menimpa 22 Rakyat Malaysia Di Air Terjun Tiu Kelep

papar berkaitan - pada 18/3/2019 - jumlah : 184 hits
JAKARTA Seorang lagi rakyat Malaysia dilaporkan terbunuh dalam kejadian tanah runtuh di kawasan Air Terjun Tiu Kelep Senaru Lombok pasca gempa bumi di pulau itu petang tadi FOTO SenayanpostMenurut agensi berita Indonesia Antara mayat mangsa...
Food Bank Malaysia Has Benefited 45 850 Households

Food Bank Malaysia Has Benefited 45 850 Households

papar berkaitan - pada 31/3/2019 - jumlah : 114 hits
Food Bank Malaysia an initiative by the government to alleviate the cost of living has benefited 45 850 households as of February Deputy Prime Minister Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail said the programme which is also aimed at reducing w...
Gempa Bumi Lombok Dua Rakyat Malaysia Disahkan Terkorban

Gempa Bumi Lombok Dua Rakyat Malaysia Disahkan Terkorban

papar berkaitan - pada 18/3/2019 - jumlah : 138 hits
PUTRAJAYA Dua rakyat Malaysia disahkan terkorban manakala enam lagi masih belum dapat dikesan dalam kejadian gempa bumi berskala 5 8 Richter yang melanda Lombok Timur Nusa Tenggara Barat Indonesia pada pukul 2 07 petang hari ini Mereka yang...
Seorang Lagi Rakyat Malaysia Disahkan Terbunuh Akibat Gempa Bumi Lombok

Seorang Lagi Rakyat Malaysia Disahkan Terbunuh Akibat Gempa Bumi Lombok

papar berkaitan - pada 18/3/2019 - jumlah : 110 hits
Seorang lagi rakyat Malaysia disahkan terbunuh akibat gempa bumi Lombok Dikemas kini 17 minit yang lalu middot Diterbitkan p
Rakyat Malaysia Perlu Minum Satu Sudu Minyak Kelapa Sawit Setiap Hari Tun M

Rakyat Malaysia Perlu Minum Satu Sudu Minyak Kelapa Sawit Setiap Hari Tun M

papar berkaitan - pada 25/3/2019 - jumlah : 421 hits
Perdana Menteri Tun Dr Mahathir berharap semua rakyat Malaysia supaya meminum satu sudu kelapa sawit setiap hari sebagai menyahut kempen Sayangi Sawitku Beliau turut memberikan contoh satu negara berpenduduk 1 billion yang tidak dinamakan j...
Serangan Masjid Di Christchurch Rakyat Malaysia Cedera

Serangan Masjid Di Christchurch Rakyat Malaysia Cedera

papar berkaitan - pada 15/3/2019 - jumlah : 139 hits
Seorang rakyat Malaysia cedera dalam insiden tembakan di sebuah masjid di Christchurch New Zealand pada Jumaat Menurut akaun Twitter rasmi Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington mangsa kini menerima rawatan di sebuah hospital Seperti yan...
Cara Daftar Ewallet Penebusan Kredit Tambahan Epenjana Rm50

Cinta Ajari Aku

Unsur Syirik Dalam Pubg Mobile Update Terbaru Sembah Berhala Totems Map Sanhok

Dr Mahathir Dan Pakatan Harapan Akan Singkirkan Anwar Sekali Lagi

1001 Ucapan Sanah Helwah Ya Jamil Terbaik Dan Terkini

Mampukah Ph Menang Pru15

Penawar Bayi Menangis Tengah Malam Kembung Perut Susah Tidur Ibu Hamil Pun Elok Amalkan

Pizza Masak Atas Kuali Lembut Rangup



Info Penuh Program Suara Viral Astro 2020

Kisah Jurutera Petronas Tinggal Gaji Besar Tubuh Studio Videogame Secara Solo

Biodata Penyanyi Syura Badron

Bagaimana Asia Tenggara Melawan China Dalam Isu Sempadan Laut China Selatan

Bagaimana Nama Penyakit Atau Virus Baharu Ditentukan


Jadi Orang Suruhan Dap

Mee Champa Mee Sup Melayu Champa Yang Menyelerakan Di Kuala Terengganu Puashati

Buku Di Ruang Tamu

Siapa Tidur Cepat

Emosi Karena Hp Hilang Ayah Di Temanggung Tega Bakar Anak Sendiri

Pangeran Arab Saudi Meninggal Dunia