Tukar Rim Dan Tayar Murah Di Jalan Kapar Klang



"Kedai Tayar dan Rim Murah"

Malang tidak berbau, jika berbau bolehlah kita berhati-hati. Semua yang terjadi dalam definisi kemalangan sukar diramal.


Kedai Rim dan Tayar Murah KlangBegitu juga dengan kenderaan yang sentiasa menjadi perhubungan manusia. 


Kereta misalnya, akan terdapat masalah dan perkara yang menyebabkan pengguna kereta gusar apabila berlaku kemalangan.

Kemalangan biasanya menghadirkan kerosakan. Dalam cerita kita hari ini, dua 'organ' atau 'anggota' pada kereta yang agak penting iaitu tayar dan rim yang menghasilkan gabungan yang diberi nama roda.

Penyebab Rim dan Tayar Pecah

Banyak perkara yang menjadi penyebab berlakunya kerosakan pada dua bahagian penting kereta ini, antaranya;

1. Jalan berlopak dan berlubang
2. Jatuhan dari lori, kontena seperti kayu dan pengikat
3. Batu atau kayu yang sedia ada di jalanan


Rim 14 Inch Bengkok PecahDalam kes penulis, penyebab nombor dua dikenalpasti. Dalam keadaan jalan sekitar yang agak belum terurus, beberapa objek dari lori kontena berjaya jatuh ke jalan dan tanpa dengan sengaja dilanggar pada bahagian kanan tayar.

Keputusan kepada kemalangan kecil terbabit, tayar pecah dan rim agak bengkok.

Solusi pertama yang penulis fikirkan adalah hantar rim bengkok ke kedai rim dan masalah selesai.

Rupanya tidak, rim sudah pecah bersama sama pecahnya harapan.

Welding Rim Pecah 


Rim Pecah Tayar PecahJika hantar bengkel dan 'welding' gagal dipastikan berapa lama ia mampu bertahan. Nak atau tidak, terpaksa tukar rim sekali tayar. Dengan ekonomi yang agak gawat, pemilihan kedai rim dan tayar memerlukan penelitian yang teliti.

Beberapa kedai sekitar berjaya memberikan jawapan yang sama, dengan nilai 'trade in' yang sama. Agak tidak menepati intipati pergerakan masuk keluar wang dari dompet, dengan kata lain tidak berbaloi.

Kedai Rim dan Tayar Jalan Kapar

Teringat penulis akan rekomendasi untuk mencari rim di Jalan Kapar di Klang.
Dikatakan murah dan 'trade in' diterima.

Senang sahaja untuk ke kedai rim dan tayar murah ini, yang juga dikenali sebagai 'kedai papan' Jalan Kapar.


Rim 14 Design Masa KiniCukup besar sebenarnya kawasan perniagaannya, mungkin nama kilang papan sudah tidak relevan. Tiga premis rumah kedai adalah miliknya. Nama 'kedai  papan' adalah jolokkan zaman dulu-dulu.

Pelanggan cukup ramai, mengiakan tanggapan awal penulis di sini adalah jawapan yang betul untuk mereka yang ingin mencari rim dan tayar yang baharu.


Rim Pelbagai Saiz Design Menarik Bagi mendapatkan kepuasan penulis berjaya melakukan beberapa kaji selidik atau 'survey' sebelum mendapatkan kedai yang memenuhi keperluan penulis.

Memilih Kedai Rim dan Tayar

Memandangkan penulis datang ketika hari Ahad, dua sahaja dalam jangkauan mata penulis yang buka untuk deretan 'kedai papan' ini.


Banyak Pilihan Saiz Rim1. Klang Hing Leong Tyre Services Sdn Bhd

Harga Rim 14 (R14) : RM500-RM700 (untuk saiz lain harga lain)
Pilihan Rim : Banyak
Trade in Rim : Boleh, jika rim asal adalah dari kedai ini

Waktu Operasi : Dibuka setiap hari dari 8.30 pagi sehingga 7 malam (kecuali Ahad, 4 petang)

Lokasi :

2. Klang Hock Li Tyre Services Sdn Bhd


Klang Hock Li Tyre ServicesHarga Rim 14 (R14) : RM500-RM700 (untuk saiz lain harga lain)
Pilihan Rim : Agak sedikit
Trade in Rim : Boleh, RM30/rim


Harga Trade In Rim TerpakaiWaktu Operasi : Dibuka setiap hari dari 10 pagi sehingga 6 petang 

Cara Bayaran : Tunai, Kad Debit (terdapat caj tambahan) dan Online Banking

Lokasi :

Servis Lain yang Boleh Di Dapati

Jangan pula lupa untuk lihat lain lain servis yang ada contohnya, balancing dan alignment. Ini penting kerana menukar semua rim dan tayar semestinya perlu mendapatkan kesesuaian dengan pemanduan.


Balancing dan Alignment KeretaSelain dari melihat keadaan spring dan absorber pada kereta anda. Jika betul-betul sudah kritikal perlulah ditukar. Melalui pengalaman dengan kedai ini, tiada paksaan sebelum mereka menukar sesuatu dan mereka akan 'consult' dulu apa yang perlu pengguna tahu.


Aksesori Rim Lain Terdapat sedikit masalah dengan 'absorber mounting' kereta penulis, maka terpaksalah membuat tukaran. Sebelum ini penulis pernah menanyakan harga benda ini di kedai lain sama sahaja harganya, dan terus membuat penukaran.


Absorber Mounting Viva RosakHarga sekali pasang memang agak mahal jika dibandingkan dengan membeli di 'online shopping' seperti Lazada atau Shopee namun kos pemasangan perlu diambil kira nanti.

Lihat Keperluan untuk Perkhidmatan yang Diberikan

Dalam kes penulis, penulis memilih kedai rim dan tayar kedua, Hock Li kerana 'trade in' untuk kedai ini 'universal' tidak kisah rim bagaimana.

Beza Harga Dengan yang Lain

Harganya juga dalam julat yang dalam belanjawan penulis. Dari pemerhatian harga yang ditawarkan lebih murah dalam RM200-RM300 berbanding kedai biasa lain.


Harga Rim R14 TerkiniDari segi layanan, setakat ini masih baik, dengan setiap aktiviti yang mereka lakukan akan diberitahu dahulu dan beberapa rekomendasi jika ada penukaran.

Survey Tayar Dengan Mudah

Disini harga tayar juga murah, jika ditempat lain mengikut pengalaman penulis ada juga beza harganya sehingga RM50.


Tayar Murah Pelbagai Saizataupun bagi mereka yang jenis sukar untuk 'survey' tayar secara fizikal ke mana-mana kedai rim dan tayar, boleh gunakan khidmat My Tayar lebih mudah untuk anda 'survey' harga, jenis dan jenama tayar citarasa anda.

Anda fikir anda tahu Tukar Rim dan Tayar Murah Di Jalan Kapar Klang ?

Anda fikir sekali lagi....

Assalamualaikum.




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.belangtarung.com/2019/09/tukar-rim-dan-tayar-murah-di-jalan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tukar Tayar Black Knight Setelah Hampir 2 Tahun Dijalanan

Tukar Tayar Black Knight Setelah Hampir 2 Tahun Dijalanan

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 50 hits
Tukar Tayar Black Knight Setelah Hampir 2 Tahun Dijalanan Sebenarnya tayar kereta saya ni belum pun sampai 2 tahun Mileage pun tak banyak baru nak dekat 20km Sebab kereta ni saya guna untuk pergi balik kerja atau sekolah anak Paling jauh pu...
The Tuniq By Almas Antara Jenama Baju Tunik Wanita Muslimah Yang Terbaik Murah

The Tuniq By Almas Antara Jenama Baju Tunik Wanita Muslimah Yang Terbaik Murah

papar berkaitan - pada 7/9/2019 - jumlah : 88 hits
The Tuniq By ALMAS Antara Jenama Baju Tunik Wanita Muslimah Yang Terbaik Murah Setiap orang ada citarasa masing masing untuk beli pakaian kan begitu juga aku Cuma yang membezakan aku ni memang agak cerewet sikit dalam soal berpakaian Daku n...
Lemon Dan Halia Turunkan Berat Badan Cara Murah

Lemon Dan Halia Turunkan Berat Badan Cara Murah

papar berkaitan - pada 8/9/2019 - jumlah : 78 hits
Lemon Dan Halia Turunkan Berat Badan Cara Murah Yang murah dan berkesan itulah yang jadi pilihan untuk berdiet atau turunkan berat badan Apalah guna beli supplement untuk kurus tapi kesannya amatlah mendukacitakan Baiklah guna yang murah da...
Perang Dagang Berlarut Seret Harga Batubara September 2019 Makin Murah

Perang Dagang Berlarut Seret Harga Batubara September 2019 Makin Murah

papar berkaitan - pada 10/9/2019 - jumlah : 51 hits
Berlarutnya perang dagang antara Amerika Serikat dan China berdampak pada penurunan harga batubara Indonesia Kementerian Energi Sumber Daya Mineral mengumumkan Harga Batubara Acuan September 2019 sebesar USD 65 70 per ton
Cari Hotel Murah Melalui Trivago

Cari Hotel Murah Melalui Trivago

papar berkaitan - pada 7/9/2019 - jumlah : 92 hits
Cari Hotel Murah Melalui Trivago Nama trivago memang tidak asing lagi di kalangan pelancong Nak melancong kenalah cari hotel berdekat dengan tempat yang dilawati Paling penting harga yang ditawarkan Mampu milik ke tidak Untung lebih dapat y...
Agar Harga Murah Esemka Disarankan Gandeng Investor

Agar Harga Murah Esemka Disarankan Gandeng Investor

papar berkaitan - pada 7/9/2019 - jumlah : 52 hits
Pengamat otomotif Agus Tjahajana Wirakusumah menyebutkan bahwa mobil Esemka yang diproduksi oleh PT Solo Manufaktur Kreasi harus menggandeng investor Tujuannya agar dapat membantu dalam memenuhi kekurangan yang ada dan membuat harga jualnya...
Penginapan Murah Langkawi Tok Jah Guest House

Penginapan Murah Langkawi Tok Jah Guest House

papar berkaitan - pada 3/9/2019 - jumlah : 61 hits
Selain untuk membeli belah pantai di langkawi menjadi tarikan untuk pergi melancong Jika sukakan pantai Pantai Cenang pasti menjadi lokasi pilihan Terdapat beberapa penginapan murah Langkawi yang boleh dipilih Jika kalian inginkan penginapa...
Pakej Perkahwinan Murah Mudah Serendah Rm1000 Sahaja

Pakej Perkahwinan Murah Mudah Serendah Rm1000 Sahaja

papar berkaitan - pada 4/9/2019 - jumlah : 62 hits
Assalamualaikum Soalan mana nak cari pakej perkahwinan murah mudah sekarang ni Masih adakah lagi pakej perkahwinan serendah RM1000 sahaja complete semuanya Mana ada itulah jawapan andai ditanya soalan macam ni Jawapan sebenarnya ada ya mema...
Cara Mudah Dan Murah Wangikan Kenderaan Anda

Cara Mudah Dan Murah Wangikan Kenderaan Anda

papar berkaitan - pada 4/9/2019 - jumlah : 60 hits
Anda pasti pernah berdepan dengan masalah kenderaan berbau busuk disebabkan hapak kasut atau tumpahan makanan dan minuman Biarpun selepas dicuci kadangkala aroma yang kurang menyenangkan itu masih melekat Justeru bagi mengatasi masalah bau ...
Bertuah Jika Lakukan 7 Perbuatan Ini

Telefon Jatuh Dalam Mangkuk Tandas Punca Kematian Wanita Suka Berswafoto

Tujuh Faedah Dari Surat Adh Dhuha

Manjakan Deria Rasa Dengan Set Minum Petang Dolly Yumcha

Kenapa Perlu Memperbanyakkan Minum Air Semasa Jerebu

Comforting Slow Cooker Ginger Chicken Rice Porridge Recipe

Selamat Hari Lahir Ke 15 Nur Aina Insyirah

10 Tahun Sebelum Merdeka Apa Yang Mungkin Anda Tidak Tahu



Kisah Raja dan Tukang Ramal Yang Digelar Nostradamus Indonesia Jayabaya

Biodata Dayana Roza Pelakon Drama Seadanya Aku

Kisah Pasukan Pertahanan Lembu India Cow Vigilantes

Bolehkah Otak Yang Rosak Disebabkan Syabu Dipulihkan

Biodata Dan Latar Belakang Penyanyi Sufi Rashid


Fungsi Bunga Manggar

Ramai Netizen Puji Bila Datin Diana Danielle Berhijab

Kisah Lebuhraya Karak Yang Masih Kekal Misteri

Tempah T Shirt Di Custom My Tanpa Minimum Kuantiti

Ciri Pembelajaran Abad 21

Teruntum Tower In The Haze