The Bts Meal Mcdonalds Malaysia Minat Anak Kita Raikan Seadanya


assalamualaikum & salam sejahtera 😊
Syuhada, puteri kedua saya memang minat abis la kat BTS. wallpaper phone dia pun ada je la gambar BTS boys tu. aduhai 😄. di mata saya, 7 orang dalam BTS tu mcm serupa aje wajah mereka. tapi Syuhada boleh kenal setiap orang. kagum sekejap ha ha ha... ini berlaku kat kebanyakan anak-anak dara kita, kan... betul tak. semua k-pop saaangaaat! meskipun wana kulit hitam manis, tetap nak jugak ala-ala k-pop 😆. 
maka, a day before launching The BTS Meal ni, Syuhada dah pun bisik-bisik pada saya, "Bu, esok kita beli mcDonalds". ringkas jawapan saya, "last week baru makan, kan. tunggu gaji bulan depan je". beberapa kali juga la Syuhada dok mandrem saya dgn mcD ni

rupanya, ada udang di sebalik batu! esoknya tu baru la saya dpt tahu tentang The BTS Meal ni di fb. kan trending meal ni seharian on 26 mei tu. aduhai... patut la Syuhada nak sgt


pada petang 29.5.2021, saya dan mr.asben ada urusan di ofis. sebentar saje. on the way balik, teruslah singgah mcD drive thru. memang rezeki Syuhada, mendapatlah dia 1 set The BTS Meal. senyum dia sampai ke telinga

saya dan mr.asben pun actually happy bila tgk anak dara sorang ni happy. 
jgn la tanya saya nama diorang ni
pada saya, diorang bertujuh ni mcm kembar je
takde beza! mungkin beza tang warna rambut je




The BTS Meal ni ringkas yg ada air Coke, medium fries dan  10 Chicken McNuggets, serta sweet chilli dan cajun sos. dikatakan sos ni special sebab ia dipilih oleh BTS diinspirasikan oleh mcD Korea Selatan. haruslah fans BTS merasakan..

Malaysia adalah first Asian country yg jual BTS Meal ni, mendahului Singapore, Vietnam, Philippines, Indonesia termasuklah Korea Selatan. wah! 😍

betapa kuatnya pengaruh artis dalam kehidupan kita. betapa besarnya kuasa mereka terhadap penjualan sesuatu jenama / barang. betapa lebarnya sayap mereka di serata dunia. mereka ni adalah role model tanpa kita sedari. ia akan mempengaruhi budaya dan suasana sosial kita

baik
buruk
takde beri impak pun
semua bergantung kepada penerimaan kita. yang paling terkesan ialah anak-anak la kan. sana sini korea. sana sini BTS... hu hu hu hu merimaskan kadang-kala.  
jgn taksub!!!bagi anak-anak saya, saya kawal. jgn terlebih memuja! memang saya akan tegur. tak nak diorang terlalu terbawa-bawa sgt dgn artis hiburan. lagha! kalau setakat The BTS Meal ni, ok la. sekadar menceriakan hari anak, apa salahnya. sesekali. dan terlanjur singgah mcD drive thru. kalau sesaje nak beli dia, sorry lah 😄😆

terkenang semasa dulu.saya pun gini juga la. pada satu masa tu, minat sungguh dgn New Kids on the Block (NKOTB). alamak aii, hensem and lincah! tapi tu la, masa tu just dpt tgk je la kat tv or dgr di radio. merchandise nya takde satu pun dpt dibeli. tak brape follow sgt tang tu, just dgr lagu je. kekangan duit pada masa tu. until now, lagu mereka masih lagi menjadi kegemaran saya. evergreen. same goes to lagu-lagu Backstreet Boys (BSB), Spice Girls, NSYNC dan few others. best

nota : hari tu nak sgt, kan. ni hah lepas 2 minggu, tersadai dah sampul set The BTS Meal tu kat tepi almari buku. saya peratikan je 😒..


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.adianiez.com/2021/06/the-bts-meal-mcdonalds-malaysia.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Pernah Digelar Anak Gajah Dora The Explorer Amy Nur Tinie Kini Membesar Jadi Ratu Cantik Negara

Pernah Digelar Anak Gajah Dora The Explorer Amy Nur Tinie Kini Membesar Jadi Ratu Cantik Negara

papar berkaitan - pada 9/6/2021 - jumlah : 93 hits
Namanya seringkali mengharumkan Malaysia Amy Nur Tinie Abdul Aziz atau Tinie bukan saja dilantik sebagai United Nations IIMSAM Youth Goodwill Ambassador malah beliau juga adalah seorang ratu cantik ahli perniagaan pengacara pelakon dan mode...
In Malaysia S Constant Crisis Conditions Are Perfect For Muhyiddin The Politician

In Malaysia S Constant Crisis Conditions Are Perfect For Muhyiddin The Politician

papar berkaitan - pada 19/6/2021 - jumlah : 113 hits
Covid 19 is untamed Mahathir is circling there are rumbles of royal discontent and he has a razor thin majority in parliament Yet despite his rocky boat the prime minister is maintaining his course Not only have people underestimated Muhyid...
Yoursay He S The Biggest Baggage Malaysia Has To Endure

Yoursay He S The Biggest Baggage Malaysia Has To Endure

papar berkaitan - pada 9/6/2021 - jumlah : 125 hits
YOURSAY I think most people in Harapan must be rather relieved not to have to entertain Pejuang PW Cheng Former prime minister Dr Mahathir Mohamad you directly and indirectly brought the country to its knees In good times that might not be ...
Berkaca Dari Antrean Bts Meal Restoran Harus Siap Atur Lonjakan Pesanan

Berkaca Dari Antrean Bts Meal Restoran Harus Siap Atur Lonjakan Pesanan

papar berkaitan - pada 12/6/2021 - jumlah : 46 hits
Membludaknya pesanan lewat aplikasi daring dan pesan antar direspons dengan menutup akses pesanan di aplikasi daring pesan antar karena banyak orang yang ingin membeli paket menu kolaborasi dengan BTS yang tersedia dalam kurun sebulan
Chef Juna Ikut Nyobain Bts Meal Warganet Salfok Ke Kemasan Yang Penyok Harganya Bisa Ratusan Ribu

Chef Juna Ikut Nyobain Bts Meal Warganet Salfok Ke Kemasan Yang Penyok Harganya Bisa Ratusan Ribu

papar berkaitan - pada 11/6/2021 - jumlah : 82 hits
Bagi Chef Juna yang terpenting tentu rasa makanannya tapi kalau yang lain malah melihat peluang kemasan yang bisa dijual lagi hehehe
Mcdonalds Malaysia Beri Penghargaan Kepada Medical Frontliners

Mcdonalds Malaysia Beri Penghargaan Kepada Medical Frontliners

papar berkaitan - pada 10/6/2021 - jumlah : 148 hits
McDonalds Malaysia Beri Penghargaan Kepada Medical Frontliners Assalamualaikum Salam sejahtera guys Sekarang kita masih lagi dalam Perintah Kawalan Pergerakan Penuh kerana kes COVID 19 semakin meningkat Hospital adalah tempat paling sibuk b...
Goldman Sachs Must Pay Malaysia The Remaining Rm5 18 Billion Within 10 Days

Goldman Sachs Must Pay Malaysia The Remaining Rm5 18 Billion Within 10 Days

papar berkaitan - pada 10/6/2021 - jumlah : 187 hits
Goldman Sachs had admitted to paying over US 1 6 billion in bribes New York based financial institution Goldman Sachs Group Inc will have 10 days to pay the Malaysian government the remaining US 1 26 billion of a US 2 5 billion penalty as i...
Pesanan Bts Meal Membludak Gojek Pastikan Layanan Gofood Normal

Pesanan Bts Meal Membludak Gojek Pastikan Layanan Gofood Normal

papar berkaitan - pada 9/6/2021 - jumlah : 109 hits
VP Corporate Affairs Food dan Grocery Gojek Rosel Lavina mengatakan pemesanan BTS Meal kerja sama BTS dan McDonalds lewat GoFood tetap normal di tengah meningkatnya permintaan masyarakat
Akta Laksana Perintah Kawalan Pergerakan Di Lanjut Mulai 2 Ogos Hingga 31 Disember 2021

Ustaz Salafi Mencabut Fatwanya Jamaah Tablig Sesat Minta Maaf

The Home Design Features Gaining Popularity In Niagara

Lengkapkan Perlindungan Takaful Anda

The Agong Shall Act In Accordance With The Advice Of The Cabinet Or Minister

5 Laptop Terbaik Harga Bawah Rm1500 Untuk Tahun 2021 Sesuai Untuk Pelajar

Wakil Scarlett Johansson Gelar Kenyataan Balas Disney Isu Black Widow Satu Serangan

Automoblog Book Garage Formula 1 Car By Car 1950 59



Senarai Pingat Sukan Olimpik Yang Pernah Dimenangi Malaysia

Biodata Ideen Azman Peserta Finalis Hero Remaja 2021

Benarkah Kepintaran Bekas Pesakit Covid 19 Akan Menurun

Apakah Maksud Sebenar Perkataan Caprice

Biodata Belle Al Yahya Founder Bella Ammara Isteri Carl Samsudin Khalif


Katanya Tersohor Di Seluruh Kelantan Kelibat Sosok Putih 3 Beranak Didakwa Di Jalan Gua Musang Berjaya Dirakam

Kluster Industri Kluster Komuniti Punca Kes Mendadak Di Johor

Blog On The Experience Of Climbing Mt Kinabalu

The Entire Climb Of Mount Kinabalu In 4 Minutes

Earthquake At Mount Kinabalu

Panoramic Photo Of Mount Kinabalu