Tema Dan Trend Warna 2021 2022


Assalamualaikum. Bila dah nak dekat hujung tahun ni, mula lah Ayue dapat beberapa email bertanya kan tentang warna tema untuk tahun 2021. Ramai rupanya bakal pengantin yang jadikan blog Ayue ni sebagai rujukan untuk warna tema perkahwinan mereka. Alhamdulillah. Ayue faham sebab masa Ayue kahwin dulu pun warna tema adalah benda first sekali yang Ayue nak confirm kan. Bila dah confirm warna, baru boleh decide benda-benda lain ye tak

Anda jangan risau ok sebab tahun ni Ayue tak sesibuk tahun lepas, lambat update sampai dah masuk new year pun kan? Jadi, tahun ni awal-awal lagi Ayue nak update TEMA DAN TREND WARNA 2021 / 2022 supaya anda semua tak pening lagi tentang warna tema untuk kenduri kahwin anda nanti. Lagipun raya tahun 2021 awal kan? Bulan May! Sekarang pun dah boleh start cari baju raya dah ni. Boleh jalan-jalan raya ke tak ke belakang cerita. Baju kena cari dulu. Haha


Ok, sebenarnya colour of the year 2021 belum lagi officially announce. Tapi ramai pakar-pakar yang mendapat hint yang trend warna 2021 adalah yang berkaitan dengan Aqua. Aduh, trending balik ye warna ni. Ayue seriously memamg suka sangat warna Aqua ni. Dia sekali pandang macam Tiffany Blue kan? Punya lah suka warna ni sampai Ayue buat jadi warna tema masa Ayue tunang dulu tau. Masa tu rasa macam cantik sangat dah diri ni. Hahaha. 

Oh ye, masa Ayue tunang dulu memang banyak yang Ayue DIY sendiri termasuk lah mini pelamin, hantaran, baju tunang, doorgift, dan thank you tag. Gigih kan. Hampir semua nya Ayue DIY sendiri. Makanan masa tunang tu pun rewang je. Dasyat betul. Bawah ni Ayue senaraikan blogpost yang Ayue sempat update tentang majlis pertunangan Ayue dulu. Tak tahu lah masih relevan atau tidak, tapi boleh lah kalau anda nak jenguk-jenguk buat ilham. 
Walaupun colour of the year 2021 masih belum officially announce, sengaja Ayue tulis awal supaya anda dapat tengok warna-warna yang trending juga untuk tahun 2021. Untuk colour of the year 2021 pula biasanya akan keluar pada bulan December. Jadi once keluar saja warna 2021. Ayue akan terus update sini ye? Ok dah, jom Ayue share TOP 10 COLOR 2021 yang disenaraikan oleh Pantone




1) PANTONE 14-1050 MarigoldWarna Marigold ni sangat fresh. Selalunya wedding sebegini akan kelihatan chick dan penuh semangat. Warna Marigold biasanya digandingkan dengan warna kehijauan dan juga kelabu




2) PANTONE 15-4020 CeruleanWarna Cerulean ni seakan-akan warna serinity yang pernah menjadi warna of the year 2016. Biru lembut yang membuatkan sejuk mata memandang. Warna ni sangat cantik digandingkan dengan soft pink. Jika anda sukakan warna ini untuk menjadi warna pilihan tema pekahwinan anda, boleh lihat contoh wedding Anzalna Nasir. Wedding of the year 2016

Baca: Tema dan Trend Warna 2016Baca: Wedding Dress Anzalna Nasir



3) PANTONE 18-1248 RustWarna Rust ni sebenarnya agak jarang digunakan untuk perkahwinan di Malaysia. Mungkin sebab warna nya yang agak kusam dan sukar didapati. Tapi, jika anda pandai gayakan warna Rust ini, perkahwinan anda pastikan akan menjadi one of a kind! Warna Rust sering digandingkan bersama warna hijau untuk memberikan kesan bohemian




4) PANTONE 13-0647 IlluminatingSatu lagi warna yang out-standing. Warna Illuminating ini sangat ceria untuk memeriahkan perkahwinan anda. Sesuai digandingkan dengan warna kelabu




5) PANTONE 18-4140 French BlueBerbeza dengan warna Cerulean tadi. Warna French Blue lebih bold dan classy. Seakan-akan warna Royal Blue




6) PANTONE 13-0117 Green AshAyue suka sangat warna Green Ash ni! Seakan-akan warna mint pastel, which is warna yang agak popular di Malaysai. Warna pastel yang menjadi kesukaan ramai tanpa mengira umur. Betul tak? 



7) PANTONE 16-1529 Burnt CoralGabungan warna pink dan oren ni sangat sesuai digandingkan dengan warna Mint pastel tadi atau kelabu. Cantik




8) PANTONE 16-5938 MintWarna Mint yang ini lebih bold berbanding yang tadi. Macam warna kain sekolah agama. Hehe. Tapi kalau kena dengan caranya, warna ini juga ada kecantikannya yang tersendiri tau




9) PANTONE 17-3628 Amethyst OrchidPeminat purple confirm suka warna ni. Macam dusty purple sikit, tapi light. Cantik dengan keunikan nya yang tersendiri




10) PANTONE 18-2043 Raspberry SorbetRaspberry Sorbet ni warnanya sangat bold ye. Pink bold! Pink terang. Bukan semua orang boleh pull off warna ni. Salah gaya akan nampak pelik. Tapi kalau kena gaya, tersangat lah cantik




Cantik kan warna-warna Top 10 of the year 2021 / 2022? Yang mana satu menjadi warna pilihan anda? Dah boleh mula cari baju raya dah ni. Warna baju wedding untuk next year pun dah boleh cari siap-siap dah. Ayue doakan pasangan yang nakdirikan rumah tangga next year dipermudahkan urusan supaya majlis perkahwinan anda meriah tanpa perlu risau tentang COVID-19. Amennn


Suka artikel ni? Jangan lupa share dengan orang lain tau



xoxo,


Read more~

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.ayueidris.com/2020/12/tema-dan-trend-warna-2021-2022.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
B4u Global Merupakan Platform Investment Terbaik Malaysia 2020 2021 2022 2023 2024

B4u Global Merupakan Platform Investment Terbaik Malaysia 2020 2021 2022 2023 2024

papar berkaitan - pada 20/11/2020 - jumlah : 138 hits
B4U Global Merupakan Platform Investment Terbaik Malaysia 2020 2021 2022 2023 2024 B4U Global merupakan company atau syarikat platform investment The post appeared first on
Jana Pendapatan Pasif Tahun 2020 2021 2022 2023 2024 Bersama B4u Trades Investment

Jana Pendapatan Pasif Tahun 2020 2021 2022 2023 2024 Bersama B4u Trades Investment

papar berkaitan - pada 23/11/2020 - jumlah : 118 hits
Jana Pendapatan Pasif Tahun 2020 2021 2022 2023 2024 Bersama B4U Trades Investment B4U Trades Investment adalah platform pelaburan untuk The post appeared first on
Bn Parties Meet Ahead Of Budget 2021 Vote In Parliament

Bn Parties Meet Ahead Of Budget 2021 Vote In Parliament

papar berkaitan - pada 24/11/2020 - jumlah : 125 hits
BN is holding a meeting at the Putra World Trade Centre tonight three days before its lawmakers vote on Budget 2021 at the Dewan Rakyat When contacted by Malaysiakini the coalition deputy chairperson Mohamad Hasan confirmed that a discussio...
Want To Shine On Social Our 2021 Social Trends Report Is Here

Want To Shine On Social Our 2021 Social Trends Report Is Here

papar berkaitan - pada 24/11/2020 - jumlah : 162 hits
div emailPreHeader display none important Get new data from our survey of 11 189 marketers PRE HEADER TEXT PRE HEADER TEXT OUTER if endif BACKGROUND BACKGROUND INNER TABLE if
Menjelang Pengundian Bajet 2021 Politik Ugut Demi Mempertahankan Langkah Sumbang

Menjelang Pengundian Bajet 2021 Politik Ugut Demi Mempertahankan Langkah Sumbang

papar berkaitan - pada 24/11/2020 - jumlah : 126 hits
1 Langkah awal yang sumbang akan menatijahkan segalanya sumbang Begitulah halnya Langkah Sheraton adalah lambang pembelotan mandat yang telah menelurkan bajet sumbang untuk kekalkan budaya politik pembelotan 2 TSMY gagal membuat satu perkar...
Only 20 Pct Of Budget Can Be Spent If Budget 2021 Not Approved

Only 20 Pct Of Budget Can Be Spent If Budget 2021 Not Approved

papar berkaitan - pada 23/11/2020 - jumlah : 94 hits
Only 20 percent of the overall budget namely charged expenditure which is essentially pensions and debt servicing can be spent if Budget 2021 is not approved Maybank Investment Bank Bhd said The investment bank said according to a dialogue ...
Bitcoin Vs Emas Ramalan Untuk Tahun 2021

Bitcoin Vs Emas Ramalan Untuk Tahun 2021

papar berkaitan - pada 23/11/2020 - jumlah : 87 hits
Untuk menaikkan harga menjadi AS 100 000 permodalan pasaran bitcoin mesti meningkat menjadi 25 dari permodalan emas global yang kini bernilai AS 9 trilion Pakar yakin bahawa bitcoin adalah aset yang paling dipercayai untuk menyimpan simpana...
Umno Mungkin Berpecah Jika Belanjawan 2021 Tidak Lulus

Umno Mungkin Berpecah Jika Belanjawan 2021 Tidak Lulus

papar berkaitan - pada 24/11/2020 - jumlah : 154 hits
SHAH ALAM Parti UMNO dijangka mengulangi sejarah perpecahan parti itu dengan sebahagian pemimpinnya akan melakukan penghijrahan besar besaran menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia sekiranya usul Belanjawan 2021 gagal diluluskan kelak Pen...
Log Masuk Mybpr Cara Log Masuk Bantuan Prihatin Rakyat

Rpt Penjajaran 2021 Rancangan Pengajaran Tahunan Bagi Sesi Persekolahan 2021

Teen Raped In Lockup By Detainee Two Cops Suspended

Tedia Berbadan Sado Wajah Kacak Pewaris Takhta Diraja Curi Perhatian Netizen

Bapa Bob Lokman Didenda Rm4 000 Kerana Mengugut Rosakkan Harta Masjid

Ini Kejadian Kereta Terbang Ke 4

Kalau Dah Muka Tak Bawa Rezeki Jangankan Pelabur Baru Yang Sedia Ada Pun Sudah Mulai Angkat Kaki

Eloklah Berundur Dah Ramai Tegur Tuuu



Tak Tahu Jarak Radius 10km Ketika PKP Laman Web Ini Boleh Bantu Anda

Biodata Pelakon Puteri Sarah Liyana Isteri Syamsul Yusof

Info Program Warung Sepahtu Astro 2020 2021

Kontroversi Keberkesanan Vaksin Covid 19 Terbukti Efektif atau Sekadar Auta

Mengapakah Perang Vietnam Merupakan Mimpi Ngeri Bagi Tentera Amerika Syarikat


Rampasan Dadah Rm201 Juta Di Johor Terbesar Dalam Sejarah Polis Narkotik

Kepala Batu Dua Lelaki Pakai Gelang Pink Antara Dikompaun

Suami Positif Tapi Kkm Benarkan Pulang Habis Satu Keluarga Kena Covid 19

Asal Usul Nama Daging Harimau Menangis

Boleh Pula Menteri Rentas Negeri Berkumpul Makan Tidak Amal Jarak

Buku Panduan Mengajar Anakku Bijak Menulus