Telan Hempedu Ular Sebagai Cabaran Cacing Pita Bersarang Dalam Otak


Telan Hempedu Ular Sebagai Cabaran, Cacing Pita Bersarang Dalam Otak 
Seorang lelaki dari wilayah Hunan, China berdepan detik mengejutkan apabila doktor menemui seekor cacing parasit sepanjang 18 sentimeter dalam otaknya, lapor Oddity Central.
Difahamkan, ia dipercayai berpunca daripada amalan memakan hempedu ular mentah beberapa tahun lalu. Lelaki itu pada mulanya mengalami masalah penglihatan sejak tahun lalu apabila melihat objek seperti ‘mosaik’.
Dia telah mendapatkan rawatan di sebuah hospital tempatan, namun pakar oftalmologi tidak menemukan sebarang masalah pada matanya.
Oleh kerana masalah penglihatan itu turut hilang, lelaki tersebut mengambil keputusan untuk tidak mendapatkan rawatan lanjut.
Bagaimanapun, simptom yang dihadapinya menjadi semakin teruk apabila dia mengalami sawan, mulut berbuih, pengsan dan kekejangan badan.
Lelaki tersebut berjaya menjalani pembedahan kraniotomi Oddity Central melaporkan imbasan MRI kemudiannya mengesan objek asing di dalam otak sebelum doktor mengesahkan ia adalah cacing parasit yang berbahaya.
Dia kemudian menjalani pembedahan kraniotomi bagi membuang cacing berkenaan dan selepas rawatan rapi selama 10 hari, lelaki itu dibenarkan keluar hospital dalam keadaan stabil.
Selepas pembedahan itu berjaya dilakukan, dia menjelaskan bahawa dia pernah menangkap seekor ular dan menelan pundi hempedunya secara mentah sebagai satu cabaran.
Ketika itu, dia tidak mengambil serius tindakannya, namun perbuatannya membuatkan larva sparganum daripada ular tersebut masuk ke dalam tubuhnya.
Doktor percaya tindakan itu menjadi punca parasit tersebut memasuki tubuh, menembusi sistem saraf dan berhijrah ke otaknya sehingga menimbulkan simptom berbahaya.
BACA: Kubur Wanita Digali Individu Misteri, Tali Ikat Kain Kafan Dicuri Sumber: Oddity Central 
The post Telan Hempedu Ular Sebagai Cabaran, Cacing Pita Bersarang Dalam Otak  appeared first on Siakap Keli.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://siakapkeli.my/2025/09/10/telan-hempedu-ular-sebagai-cabaran-cacing-pita-bersarang-dalam-otak/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Buasir Otak Tv Bila Budak Cakap Ayam Boleh Terbang

Buasir Otak Tv Bila Budak Cakap Ayam Boleh Terbang

papar berkaitan - pada 8/9/2025 - jumlah : 3339 hits
Setiap kali bila budak cakap ayam boleh terbang Jom tonton animasi ini
Buasir Otak Tv Budak Jumpa Duit Dalam Longkang Be Like

Buasir Otak Tv Budak Jumpa Duit Dalam Longkang Be Like

papar berkaitan - pada 8/9/2025 - jumlah : 2881 hits
Setiap kali bila budak jumpa duit dalam longkang Jom tonton animasi ini
Simpan La Permohonan Maaf Kamu Lain Kali Pakai Otak Tak Swkolah Ka

Simpan La Permohonan Maaf Kamu Lain Kali Pakai Otak Tak Swkolah Ka

papar berkaitan - pada 8/9/2025 - jumlah : 1366 hits
Zuwairi Md Yusof Tiada Maaf Buat Pelampau Kertas siasatan telah di buka Simpan maaf kamu di Mahkamah dan Penjara nanti kehkehkeh Bukit Aman siasat kenyataan berunsur Hasutan Ugutan Jenayah dan Dakwaan Tidak Benar oleh Pemilik Akaun TikTok M...
Kena Kutip Pm Zalim Bila Menulis Tak Pakai Otak

Kena Kutip Pm Zalim Bila Menulis Tak Pakai Otak

papar berkaitan - pada 7/9/2025 - jumlah : 1247 hits
W FAUZIDIN Cuba tengok komen mamat ni Bila kena kutip nanti dia kata kjaan zalim Dia nak bakar rumah PMX tu tak zalim mungkin jihad kot Semoga pihak berkuasa boleh teliti komen mcm ni Polis Diraja Malaysia Saifuddin Nasution Ismail
Buasir Otak Tv Roblox Panjat Gunung Bypass Malaysia Live

Buasir Otak Tv Roblox Panjat Gunung Bypass Malaysia Live

papar berkaitan - pada 9/9/2025 - jumlah : 2093 hits
Jom panjat gunung Bypass Malaysia dalam game Roblox MOUNT BYPASS MALAYSIA Jom tonton animasi ini
Rugi La Bila Job Pun Habis Silap Silap Masuk Dalam Guna La Otak Kritik Bukan Tak Boleh Kritik

Rugi La Bila Job Pun Habis Silap Silap Masuk Dalam Guna La Otak Kritik Bukan Tak Boleh Kritik

papar berkaitan - pada 12/9/2025 - jumlah : 1315 hits
Walaun Ayien Rosz Sedap sedap coti 4 hari boleh sebat job wiring kt Kuantan hang pilih untuk tidoq dalam lokap polis 4 hari job boleh dapat beribu tu
Mulut Laju Dari Otak

Mulut Laju Dari Otak

papar berkaitan - pada 14/9/2025 - jumlah : 1286 hits
PAS Fadhli Shaari ni cakap main hentam ja tak sedar diri Sebelum keluarkan kenyataan Fadhli Shaari suruh pihak yang terlibat di era PN jelaskan isu kampung Kg Baru pada penduduk di kampung Sungai Baru Ketua Penjahat PAS Fadhli Shaari kaki m...
41 Malaysians Lack Consistent Savings According To Sun Life Malaysia S 2025 Financial Resilience Index

Dr M Slams Us Malaysia Trade Deal Accuses Govt Of Selling Out Sovereignty

Analysts Warn Harapan S Seat Push May Strain Sabah Unity Bloc

Bounty For Indira S Ex Hubby Suspected Of Under Extremist Religious Groups Protection Raised To Rm50k

1mdb Trial Prosecution Says Arab Donation Claim Is Fiction Najib Deliberately Shut His Eyes To Rm2b Source

How Us Malaysia Trade Pact Sells Our Sovereignty Short

Prosecution Najib Can T Claim He Was Duped Jho Low Acted As His Proxy In 1mdb And Arranged Family Holidays

Kelantan Pasangan Kekasih Mengaku Tak Salah Rompak Barang Kemas Rm5 76 Juta


echo '';
Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Dendam Seorang Madu Slot Tiara Astro Prima

10 Fakta Biodata Amira Othman Yang Digosip Dengan Fattah Amin Penyanyi Lagu Bila Nak Kahwin

5 Tips Macam Mana Nak Ajak Orang Kita Suka Dating Dengan Kita

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Keluarga Itu Slot Lestary TV3

Bolehkah Manusia Transgender Mencapai Klimaks Selepas Bertukar


Singgah Makan Di Akar Lima Kulim

Terlibat Malam Terlarang

48 Peserta Berentap Dalam Physical Asia Wakil Asia Berentap Demi Negara

Picnic Pages November Ini

Doa Dari Surah At Taubah Terhindar Dari Dukacita

Resipi Seri Kaya Homemade Lemak Manis Warisan Ibu Paling Wangi Lembut