T22a30 Terbang Balik Kota Bharu Dengan Airasia Melalui Klia2


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم. اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى مُحَمَّدٍٍ، وَعَلَى آلِهِ مُحَمَّدٍٍ Setelah sekian lama tidak menaiki kapal terbang kerana wabak Covid-19 yang melanda seluruh dunia, akhirnya kami menaiki kapal terbang AirAsia untuk pulang bercuti di Kelantan sempena cuti Tahun Baru Cina 2022.
Menaiki ERL dari Salak Tinggi ke KLIA2Kami seperti kebiasaan ketika menaiki kapal terbang, sekali lagi meletakkan kereta di Stesen ERL Salak Tinggi sebelum menaiki ERL ke Stesen ERL KLIA2. Jaraknya dekat sahaja iaitu cuma 2 stesen. ERL akan berhenti di Stesen ERL KLIA dan kemudian Stesen ERL KLIA2. Jadi jangan terburu-buru keluar, sila pastikan nama stesen.
Kenapalah nama lapangan terbang KLIA dan klia2 ini menggunakan nama hampir sama?
Rasanya ia akan menyebabkan kekeliruan kepada para pelancong atau penumpang yang sedang kelam-kabut mengejar penerbangan mereka.
 
E-boardingSetelah sekian lama tidak menaiki kapal terbang, kali ini Master menemui istilah baru iaitu e-boarding. Kononnya dengan menggunakan e-boarding ini kita tidak perlu print boarding pass.
Tetapi apabila nak memasuki Gate J untuk penerbangan domestik, kakitangan AirAsia yang berkawal di sana menimbang dan mengukur beg yang dibawa penumpang menyatakan kepada Master bahawa seorang penumpang perlu ada telefon pintar masing-masing untuk tunjukkan e-boarding itu.
Agak mengarut bagi Master yang terbang bersama anak-anak.
Akibatnya Master berlari mencari kiosk untuk mencetak boarding pass, tetapi mesin kios itu pula kata ada masalah untuk cetak boarding pass kami dan meminta kami pergi ke kaunter perkhidmatan.
Setelah bertanya kepada kakitangan yang membantu penumpang yang ada masalah dengan mesin kios, Master bergegas pula ke kaunter S 15. Di sana kakitangan itu meminta pula kad pengenalan semua penumpang, menyebabkan Master berlari pula kepada Mummy dan anak-anak.
Setelah Master bawakan semua kad pengenalan, alhamdulillah, kakitangan AirAsia itu tolong cetakkan boarding pass kami. Nasib baik cuma Master sahaja yang memerlukan bantuan ketika itu. Kalau ramai penumpang menunggu, tak tahulah.
 
Beg diukur dan ditimbangSebelum masuk ke pintu pelepasan J juga, beg akan diukur dan ditimbang untuk memastikan ia mematuhi ukuran dan berat beg yang dibawa ke dalam kabin.
Jadi jika tidak mahu pengalaman anda diselit dengan peristiwa kena tahan di tepi kerana saiz atau berat tidak betul, sila timbang dan pastikan beg anda mematuhi ukuran yang diberi.
Rasanya syarikat AirAsia takkan bertolak ansur kerana sebarang beg yang dinafikan masuk ke dalam kabin perlu didaftar masuk dengan bayaran tertentu.
 
Pengalaman pertama Aidan menaiki kapal terbangKalau tak silap ini adalah kali kedua Aidan menaiki kapal terbang. Kali pertama ketika dia masih bayi selepas Mummy habis berpantang di Kelantan.
Tetapi jika dari sudut pengalaman, ini adalah kali pertama Aidan mengalami perasaan menaiki kapal terbang. Semasa bayi tentunya dia pun tak sedar benda apa yang dinaiki.
Nampak macam Aidan tidak berapa teruja berbanding Aina. Jika Aina dahulu akan berada lama di tingkap untuk perhatikan deretan kapal terbang yang berhenti menurunkan dan mengambil penumpang.
 
Beg muntah sudah tidak disediakanPerkara pertama yang Master risaukan ketika kapal terbang telah berlepas ialah Aina akan muntah.
Tetapi apabila Master memeriksa saku tempat duduk di depannya, tiada beg muntah disediakan, hanya kad maklumat penerbangan yang ditemui.
~20220130~
jika kiriman ini bermanfaat, tolong lawat iklan yang ada ya, terima kasih


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.interpretzz.com/2022/02/t22a30-terbang-balik-kota-bharu-dengan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Airasia Mula Penerbangan Sulung Kota Kinabalu Kuala Terengganu

Airasia Mula Penerbangan Sulung Kota Kinabalu Kuala Terengganu

papar berkaitan - pada 30/1/2022 - jumlah : 262 hits
ARIFFIN Deraman menyambut ketibaan seramai 59 penumpang pesawat AirAsia AK5310 dari Kota Kinabalu ke Kuala Terengganu di Lapangan Terbang Sultan Sultan Mahmud di Kuala Nerus hari ini UTUSAN PUQTRA HAIRRY ROSLIKUALA NERUS nbsp Syari
Homestay Suria Homestay 2 Kubang Kerian Kota Bharu Kelantan

Homestay Suria Homestay 2 Kubang Kerian Kota Bharu Kelantan

papar berkaitan - pada 8/2/2022 - jumlah : 289 hits
Alamat 710 Taman Desa Paduka 16150 Kubang Kerian Kota Bharu Kelantan No Telefon 358 6853 Email mohdzukie gmail com Mengenai HomestaySuria Homestay 2 Kubang Kerian Kota Bharu Kelantan adalah sebuah rumah semi D 3 bilik airconds dan 3 bilik a...
Peniaga Padang Kota Lama Bikin Gamat Siap Ada Pegang Kayu Macam Nak Pvkul Orang Sampai Ada Teh Ais Terbang

Peniaga Padang Kota Lama Bikin Gamat Siap Ada Pegang Kayu Macam Nak Pvkul Orang Sampai Ada Teh Ais Terbang

papar berkaitan - pada 4/2/2022 - jumlah : 252 hits
KECOH insiden pergaduhan yang berlaku di Kompleks Makanan Medan Renong Padang Kota Lama di Georgetown Pulau Pinang
Anies Ibu Kota Negara Pindah Kemacetan Jakarta Tidak Berkurang

Anies Ibu Kota Negara Pindah Kemacetan Jakarta Tidak Berkurang

papar berkaitan - pada 28/1/2022 - jumlah : 213 hits
Lepas status sebagai ibu kota negara Anies berujar bahwa tugas Jakarta adalah perubahan kota global dunia yang melayani secara optimal
Penampilan Ketua Dprd Kota Bekasi Saat Diperiksa Sebagai Saksi Kasus Suap

Penampilan Ketua Dprd Kota Bekasi Saat Diperiksa Sebagai Saksi Kasus Suap

papar berkaitan - pada 26/1/2022 - jumlah : 221 hits
Penampilan Ketua DPRD Kota Bekasi Saat Diperiksa Sebagai Saksi Kasus Suap Chairoman J Putro diperiksa penyidik KPK sebagai saksi dalam kasus dugaan suap pengadaan barang dan jasa serta lelang jabatan di Pemerintahan Kota Bekasi
Badai Salju Lumpuhkan Lalu Lintas Kota Athena Di Yunani

Badai Salju Lumpuhkan Lalu Lintas Kota Athena Di Yunani

papar berkaitan - pada 26/1/2022 - jumlah : 239 hits
Badai Salju Lumpuhkan Lalu Lintas Kota Athena di Yunani Badai salju lebat dan ekstrem melanda Kota Athena di Yunani Badai ini mengakibatkan aktivitas lalu lintas jalan raya kota yang dikenal julukan Negeri Para Dewa itu lumpuh total Para pe...
Antisipasi Varian Omicron Dinkes Kota Kupang Kirim 2 Sampel Ke Jakarta

Antisipasi Varian Omicron Dinkes Kota Kupang Kirim 2 Sampel Ke Jakarta

papar berkaitan - pada 23/1/2022 - jumlah : 182 hits
Retnowati juga menjelaskan alasan Dinas Kesehatan memilih mengirimkan dua sampel itu karena memang ketika dilihat hasil PCR mereka itu paling rendah
Kasus Covid Di Depok Naik Wali Kota Ingatkan Masyarakat Disiplin Prokes

Kasus Covid Di Depok Naik Wali Kota Ingatkan Masyarakat Disiplin Prokes

papar berkaitan - pada 29/1/2022 - jumlah : 279 hits
Adapun 5M yang dimaksud yaitu mencuci tangan memakai sabun atau menggunakan penyanitasi tangan memakai masker menjaga jarak menghindari kerumunan serta membatasi mobilisasi dan interaksi
Cara Semak Gula Dalam Darah Di Rumah

Lirik Lagu Tanya Tuhan Yonnyboii Malique

Sarapan Mi Sedaap Goreng Mudah Dan Cepat Siap

Akaun Emas Terbaik Di Malaysia Simpanan Digital Vs Fizikal

Kakitangan Kerajaan Dapat Cuti Kahwin 10 Hari Gaji Penuh

So What Will You Be Calling For Next A Ban On Cigarettes Alcohol And Kapcais

Pengalaman Mengajar Bahasa Inggeris Peringkat Spm

Importance Of Mobile Phones In Our Life


echo '';
Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Dendam Seorang Madu Slot Tiara Astro Prima

10 Fakta Biodata Amira Othman Yang Digosip Dengan Fattah Amin Penyanyi Lagu Bila Nak Kahwin

5 Tips Macam Mana Nak Ajak Orang Kita Suka Dating Dengan Kita

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Keluarga Itu Slot Lestary TV3

Bolehkah Manusia Transgender Mencapai Klimaks Selepas Bertukar


Saat Berita Duka Menyentuh Jiwa

Perfume Dah Tinggal Botol Kosong

Usik Bawa Lari Bola Pm Anwar Sempat Bergurau Dengan Kanak Kanak Di Surau

Rasa Tidak Puas Hati Ke Atas Windows Antara Sebab Populariti Linux Meningkat

Dua Kanak Kanak Lelaki Lemas Terjatuh Parit

The Forgotten Engineers Of The Roman Empire Builders Of Civilization