Somewhere In Kuala Pilah


Petang Khamis haritu balik kampung husband somewhere in Kuala Pilah. Lama juga tak balik kampung husband sebab tak ada orang kat kampung sejak abah mertua meninggal 2 tahun lepas. 
Kebetulan mak mertua duduk rumah sekejap then Fiza pun nak balik Segamat. Bawa mak mertua sekali balik kampung. Tidurlah semalam kami kat kampung. 
Bila musim hujan ni kat kampung, lain macam sojuk eh. Cuaca pun mendung berpanjangan. Tak dapatlah nak buat aktiviti luar. 
Tapi sempatlah juga husband meracun semak dan lalang dah panjang tu. Harap tak hujan lah lepas meracun tu


depan rumah, rumah adik beradik uwan juga
Petang tu husband nak makan roti Canai. Macam biasa roti canai best in Pilah town dekat bus stand tu lah. Roti canai dan kuah sodap! 
Haritu balik tak ada rezeki merasa roti canai sebab kedai tu tutup. Kedai tu buka dari petang sampai malam. Bus stand Kuala Pilah ni memang meriah dengan stall-stall jualan. Macam-macam makanan ado!

Jenuh menunggu roti canai, hampir 1 jam! Mana taknya, roti canai yang dah siap dia bagi pada yang nak makan kat situ. Yang menunggu nak membungkus kena tunggu lama pulak. Haihh macam tu pulak sistem dia

berhadapan bus station Kuala Pilah

Kalau balik kampung husband ni sejuk dia lain macam. Almaklumlah dekat dengan bukit. Pagi pagi tu nak mandi air kolah memang sejuk betul. Rumah papan ni malam dan pagi ni akan rasa sejuk je

Nampak patung anak buah, ambil gambar kejap. Macam kena pulak dengan dark mood



Macam biasa aktiviti kat kampung, kita jalan-jalan sekitar rumah tengok apa yang ada. Kita ambil gambar mana yang scene yang cantik dan menarik

Cantik pulak embun pagi

Suka pulak tengok embun pagi kat pokok pokok yang ada. Dapat lens macro portable untuk handphone ni mesti lagi cantik gambar ni. Takpe, simpan dulu niat tu. Mana tahu ada orang nak hadiahkan kan

Kurang sharp pula embun tu haihh


Ada matahari sikit, nampak awan biru. Snap dulu sebelum mendung

Sambil Fiza dok ambil gambar, husband cuci kereta. Lama tak cuci kerete oii..musim hujan ni nak juga cuci kereta. Mujur lah lepas cuci kereta tak hujan lebat. 

Sempat ambil gambar paip ni. Lighting tengah on point ni elok ambil gambar air splash ni, boleh set shutter speed tinggi sikit dapatlah ambil gambar air bentuk bulat-bulat macam tu. 
Cuma kurang sharp sikit. Tangan gegar kot


Balik kampung sehari semalam je, petang tu uruskan urusan penting dan terus gerak balik Segamat. Balik kampung, Ohhooo balik kampung




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.azhafizah.com/2020/10/somewhere-in-kuala-pilah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Jemapoh Pizza Kayu Api Kuala Pilah Pizza Kampung Bakar Atas Kayu Api Yang Viral

Jemapoh Pizza Kayu Api Kuala Pilah Pizza Kampung Bakar Atas Kayu Api Yang Viral

papar berkaitan - pada 13/10/2020 - jumlah : 668 hits
assalamualaikum salam sejahtera throwback sekitar bulan Jun lepas sebaik saje kehidupan kembali normal di era PKP boleh merentas daerah negeri kami sekeluarga berjalan ke Kuala Pilah mr asben nak belanja makan pizza pizza bukan sebarang piz...
Terjah Adik Camping Di Kuala Sungai Baru

Terjah Adik Camping Di Kuala Sungai Baru

papar berkaitan - pada 29/9/2020 - jumlah : 366 hits
Hi korang Sabtu lepas kan SA ikut adik SA Lisa pi terjah adik no 4 iaitu Mommy Dida yang camping kat Kuala Sungai Baru Ikutkan takde la jauh mana pun tempat tu kami biasa berkelah waktu siang tak pernah camping bawak sampai ke malam Kali ni...
Ganti 1 177 Hektar Tanah Jika Hutan Kuala Langat Dimajukan

Ganti 1 177 Hektar Tanah Jika Hutan Kuala Langat Dimajukan

papar berkaitan - pada 29/9/2020 - jumlah : 277 hits
KUALA LANGAT 28 SEPT Selangor menyediakan 1 177 31 hektar tanah sekiranya cadangan untuk memajukan Hutan Simpan Kuala Langat Utara dilaksanakan EXCO Alam Sekitar Hee Loy Sian berkata penggantian melibatkan Hutan Simpan Sungai Panjang Sabak ...
Mari Sertai Nasa App Challenge Kuala Lumpur 2020 Acara Hackathon Terbesar Global

Mari Sertai Nasa App Challenge Kuala Lumpur 2020 Acara Hackathon Terbesar Global

papar berkaitan - pada 30/9/2020 - jumlah : 213 hits
Sejak bermulanya pandemik Covid 19 kebanyakan acara tahunan terpaksa dibatalkan atau ditangguhkan Walaupun kita masih lagi dibelenggu dengan penularan wabak berbahaya itu ia tidak menjadi penghalang kepada NASA Space Apps Challenge untuk di...
Kolej Vokasional Kuala Krai Tawar 9 Program

Kolej Vokasional Kuala Krai Tawar 9 Program

papar berkaitan - pada 1/10/2020 - jumlah : 216 hits
KUALA KRAI Kolej Vokasional Kuala Krai di sini menawarkan sembilan program Sijil Vokasional Malaysia dan dua program Sijil Kemahiran Malaysia untuk pelajar tahun satu sesi 2021 Program SVM ialah Teknologi Pemesinan Industri Teknologi Kimpal...
Wego Best Ticket Prices To Kuala Lumpur Kuala Terengganu

Wego Best Ticket Prices To Kuala Lumpur Kuala Terengganu

papar berkaitan - pada 30/9/2020 - jumlah : 193 hits
Wego Best Ticket Prices to Kuala Lumpur Kuala TerengganuWego Best Ticket Prices for Your Trip to Kota Kinabalu Mount Kinabalu
Jalan Jalan Ada Apa Di Kuala Kangsar

Jalan Jalan Ada Apa Di Kuala Kangsar

papar berkaitan - pada 28/9/2020 - jumlah : 212 hits
Assalamualaikum w b t dan Selamat PetangSempena PKP ni dan tak boleh melancong ke luar negara ni nampaknya ramai juga orang berjalan dalam negara Baguslah kan Dapat jugak membantu peniaga peniaga tempatan dan memantapkan ekonomi negara Gitt...
Foto Malaysia Abadi Nama Jalan Palestin Di Tengah Kuala Lumpur

Foto Malaysia Abadi Nama Jalan Palestin Di Tengah Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 28/9/2020 - jumlah : 262 hits
Malaysia merupakan salah sebuah negara yang menzahirkan sokongan secara terbuka kepada negara Palestin Seperti yang semua sedia maklum hubungan baik antara Malaysia dan negara tersebut terserlah menerusi bantuan bantuan kemanusiaan yang dis...
Memang Berbaloi Pakej Penginapan Stay Kawtim Makan Unlimited Hotel Sunway Putra Kuala Lumpur

Memang Berbaloi Pakej Penginapan Stay Kawtim Makan Unlimited Hotel Sunway Putra Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 24/9/2020 - jumlah : 315 hits
Dapat penginapan 2 hari 1 malam dapat makan tanpa had selama 9 jam dan dapat baucar tunai beli belah Perghhhhh Apa lagi nak Memang sangat berbaloi jika korang dapatkan Pakej Penginapan Stay Kawtim Makan Unlimited dari Hotel Sunway Putra Kua...
End University Quotas Set Our Education System Free

Asia Is Back And So Are Deals For Hotels Cruises Tours And More

Jadwal Dan Klasemen Liga 1 2022 2023

Fundraiser For Jamal Hits Rm300k Mark

Xiaomi Supports Education And Creativity Through Technology In Latest Csr Initiative

5 Best Jewelry Brands In Malaysia 2022

Innalillah Kehilangan Besar Buat Umat Islam Anwar Ibrahim

Family Camping Journey Pengalaman Kali Pertama Bercamping Di Kenaboi Adventure Camp



Biodata Penyanyi Jaclyn Victor Peserta Gegar Vaganza 2022 Musim 9 GV9

10 Lagu Terbaik Ciptaan Allahyarham Bob Lokman

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 2022 GV9 Minggu 3

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 2022 GV9 Minggu 2

6 Teknik Pemasaran Salah Tapi Kita Benarkan Tanpa Sedar


A Critique Of An Nep Critique

Penagih Mengamuk Dua Anggota Polis Parah Ditetak

To Ki Bukan Sekali Chord

Tolak Bn Takiyuddin Tak Perlu Beri Amaran Pada Bersatu Kata Razali

Di Forum Forbes Ceo Global Erick Thohir Paparkan Peluang Investasi Ri

Tangis Keluarga Rusia Lepas Orang Terdekat Bertempur Melawan Ukraina