Setelah Puas Berusaha Suami Minta Kucing Berdoa Akhirnya Isteri Hamil Anak Pertama


Tak dapat dinafikan anak dianggap sebagai pelengkap ikatan perkahwinan namun tak semua pasangan yang berkahwin dimurahkan rezeki dengan kehadiran cahaya mata.
Wanita menggunakan Tweethandle @heerawahab atau nama sebenarnya Nurul Thahira Abd Wahab tampil berkongsi pengalamannya selepas beliau berjaya hamil selepas sebulan memelihara haiwan itu (kucing).
“Saya dan suami sudah dua tahun berkahwin namun belum dikurniakan zuriat. Sebelum ini saya pernah hamil tapi keguguran.

Heera dan suaminya Shidee memelihara seekor kucing berwarna hitam diberi nama Le Que.
“Akibat terlalu sunyi, saya dan suami bersepakat untuk bela kucing dan kami beli daripada salah seorang rakan kami.
“Alhamdulillah, sebulan selepas itu saya disahkan mengandung, ujarnya ketika dihubungi mStar Online pada Isnin.
Menurut wanita berusia 24 tahun ini, pelbagai usaha dan kaedah telah dilakukan untuk mendapatkan zuriat termasuk mencuba perubatan secara tradisional namun ia tidak berhasil.
“Sebutlah apa sahaja, semuanya sudah kami lakukan. Saya ada berjumpa doktor ambil ubat kuatkan rahim, malah berurut pun kami buat sehingga terpaksa berulang-alik dari Pulau Pinang ke Kedah, namun tak berjaya.
“Saya dan suami juga cuba ubah cara kehidupan. Kami berhenti ambil minuman berkafein, makan makanan yang sihat, makan vitamin, tapi semua seperti tidak menjadi.
“Benarlah kata orang, kalau bela kucing rezeki semakin bertambah dan ia memang terbukti,” katanya yang tinggal di Gelugor, Pulau Pinang.
Bercerita lanjut, Thahira atau lebih mesra disapa Herra yang kini sudah 11 minggu hamil memberitahu suaminya, Mohd Shidee Jahli, 31, seorang yang penyayang dan sangat sukakan kucing.
“Setiap kali ke kedai makan, dia mesti akan order ikan untuk diberi pada kucing.
“Even dalam bakul motor, kereta dia akan ada bekalan makanan untuk diberi pada kucing.
“Setiap kali beri makan pada kucing, suami akan cakap dengan kucing minta doakan supaya kami juga dikurniakan zuriat. Memang itulah satu-satunya perkara dia akan kata pada kucing,” ujarnya yang tidak menyangka perkongsian itu akan menjadi viral.
Setiap kali beri makan pada kucing, suami akan cakap dengan kucing minta doakan supaya kami juga dikurniakan zuriat. Memang itulah satu-satunya perkara dia akan kata pada kucing.
Heera memberitahu suaminya, Shidee seorang yang penyayang dan pencinta haiwan.
Menurut anak jati Pokok Sena, Kedah ini lagi, beberapa individu lain turut tampil berkongsi nasib sama dengannya.
“Selepas share pengalaman itu ramai pula yang tampil berkongsi masalah. Ada yang sudah 11 tahun kahwin tetapi tidak dikurniakan cahaya mata,” katanya.
Selain itu Heera mendedahkan dia pernah mengalami kemurungan gara-gara terlalu inginkan zuriat sehingga terpaksa menjalani beberapa sesi terapi.
“Rakan-rakan yang berkahwin masing-masing dah ada anak dan besar. Kita dekat sini terasa apabila orang tanya bila nak ada anak, tak teringin ke nak ada anak.
“Saya asyik menangis sehingga tak lalu makan. Sampai satu tahap saya berasa amat tertekan dan berputus asa. Kalau berjalan ke mall dan lalu depan kedai babysaya akan rasa terlampau sedih. Dah macam tak betul.
“Sehingga saya tidak mahu berjumpa dengan sesiapa dan memilih untuk menjauhkan diri, ujarnya.
Heera memberitahu dia tidak percaya dan terpaksa melakukan sehingga lima kali ujian kehamilan.
Heera bagaimanapun menasihati wanita khusunya mereka yang belum dikurniakan zuriat untuk tidak tertekan dan berputus asa dan sentiasa percaya akan dikurniakan ganjaran jika berbakti sesama makhluk tuhan.
“Saya tak sangka akhirnya saya mengandung kerana sebelum ini setiap kali lewat datang bulan saya teruja buat ujian kehamilan namun keputusannya selalu menghampakan.

“Tapi kali ini suami perasan kelakuan saya berbeza. Saya sering mengadu ubat gigi tak sedap, dah expired ke?
“Kemudian dia suruh saya buat ujian kehamilan dan betul saya mengandung. Saya buat ujian itu sehingga lima kali sebab saya betul-betul tak sangka.
“Yang penting kita usaha, selebihnya berserah kepada Allah, ujarnya.
Pada 7 Februari lalu mStar Online ada menyiarkan kisah pemuda berusia 22 tahun iaitu Mihd. Fikri Iman Ridwan yang dua bulan menganggur mendapat tawaran kerja sehari selepas dia memberi makanan kepada beberapa ekor kucing.
Perkongsian kisah itu mendapat respons positif daripada orang ramai yang berpendapat ia merupakan ganjaran Allah kerana berbuat baik terhadap haiwan terutamanya kucing, haiwan kesayangan Nabi Muhammad SAW.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://depalmasp.com/setelah-puas-berusaha-suami-minta-kucing-berdoa-akhirnya-isteri-hamil-anak-pertama/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
4887 Suami Isteri Buntu Sediakan Yuran Pengajian Anak Sinar Harian 12 4 19

4887 Suami Isteri Buntu Sediakan Yuran Pengajian Anak Sinar Harian 12 4 19

papar berkaitan - pada 12/4/2019 - jumlah : 120 hits
KUALA LUMPUR Pasangan suami isteri buntu mengumpulkan wang sebanyak RM45 000 sebelum 20 April ini bagi menjelaskan yuran pendidikan dua anaknya yang belajar dalam bidang perubatan di Moscow Rusia Pasangan terbabit Azmi Abd Aziz 54 dan ister...
Peranan Suami Ketika Isteri Sedang Hamil

Peranan Suami Ketika Isteri Sedang Hamil

papar berkaitan - pada 14/4/2019 - jumlah : 129 hits
PERANAN SUAMI KETIKA ISTERI SEDANG HAMIL Berikut antara perkara yang boleh dilakukan oleh suami untuk meringankan bebanan isteri yang sedang hamil Luangkan Masa Bersama IsteriKadangkala perhatian dan sentuhan daripada suami sudah cukup mene...
Suami Kena Faham Kenapa Isteri Garang Dan Tak Lembut Macam Sebelum Ada Anak

Suami Kena Faham Kenapa Isteri Garang Dan Tak Lembut Macam Sebelum Ada Anak

papar berkaitan - pada 5/4/2019 - jumlah : 128 hits
Kenapa isteri zaman sekarang ni garang kasar dan tak lagi lembut macam isteri zaman dulu dulu Dia jadi macam tu sebab dah terlalu banyak beban yang dia pikul Lebih dari beban dan tanggungjawab yang sepatutnya dipikul oleh seorang isteri Kud...
Suami Suruh Saya Gugur Anak Ni Isteri Kecewa Dituduh Suami Curang Gara Gara Positif Hiv Rupanya

Suami Suruh Saya Gugur Anak Ni Isteri Kecewa Dituduh Suami Curang Gara Gara Positif Hiv Rupanya

papar berkaitan - pada 11/4/2019 - jumlah : 286 hits
Kata orang biasalah kalau ada ujian dan dugaan dalam perkahwinan Sikit sebanyak ia mematangkan kita dan mengajar kita untuk jadi lebih tabah di hari mendatang Tapi isteri mana yang dapat bertahan bila suami menuduh dirinya curang tanpa usul...
Isteri Sempat Tolak Suami Wanita Hamil 4 Bulan Terkorban Digilis Tayar Lori

Isteri Sempat Tolak Suami Wanita Hamil 4 Bulan Terkorban Digilis Tayar Lori

papar berkaitan - pada 9/4/2019 - jumlah : 207 hits
Seorang wanita hamil empat bulan dilaporkan maut manakala suaminya cedera selepas motosikal yang dinaiki mereka terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori Dalam kejadian yang berlaku semalam di persimpangan lampu isyarat di Bukit Treh Mua...
Nourul Syukur Hamil Usia 40 An Semuanya Lancar Rasa Macam Mengandung Anak Pertama

Nourul Syukur Hamil Usia 40 An Semuanya Lancar Rasa Macam Mengandung Anak Pertama

papar berkaitan - pada 1/4/2019 - jumlah : 147 hits
Dalam tempoh beberapa minggu lagi penyanyi Nourul akan melahirkan anak keempatnya Apa yang mengagumkan di usianya yang bakal memasuki usia 42 tahun dia masih lagi bertenaga dan sihat View this post on Instagram A post shared by on Mar 21 20...
Kasih Seorang Isteri Sempat Tolak Suami Elak Kemalangan Ibu Hamil Pergi Dulu Bersama Kandungan

Kasih Seorang Isteri Sempat Tolak Suami Elak Kemalangan Ibu Hamil Pergi Dulu Bersama Kandungan

papar berkaitan - pada 10/4/2019 - jumlah : 117 hits
Kasih sayang seorang isteri untuk suami sempat selamatkan suami tersayang sebelum diri sendiri maut dalam kemalangan Tindakan ini tidak disangka menjadi punca pemergian ibu ini bersama kandungan empat bulan Kejadian yang melibatkan motorsik...
Juliana Evans Umum Hamil Anak Pertama

Juliana Evans Umum Hamil Anak Pertama

papar berkaitan - pada 29/3/2019 - jumlah : 93 hits
Hampir dua tahun berkahwin tahniah diucapkan Juliana Evans dan suami yang bakal menimang cahaya mata sulung mereka tidak lama lagi Menerusi entri The post appeared first on
Baru Selesai Pantang Isteri Diuji Kehilangan Suami Bayi 62 Hari Belum Puas Rasa Kasih Sayang Ayah

Baru Selesai Pantang Isteri Diuji Kehilangan Suami Bayi 62 Hari Belum Puas Rasa Kasih Sayang Ayah

papar berkaitan - pada 29/3/2019 - jumlah : 158 hits
Kehilangan orang tersayang adala ujian yang sangat berat Tanpa disangka teks WhatsApp yang diterima si isteri pada jam 1 pagi adalah yang terakhir sebelum suaminya pergi buat selama lamanya Kehilangan ini dihadapi oleh Nor Asilah Arahim 29 ...
Semak Status Bantuan Prihatin Nasional B40 M40

Bila Golongan Kaya Memohon Hak Sama Rata Dengan Orang Miskin

Begini Pula Jadinya Lockdown Di India Pekerja Migran Ramai Ramai Balik Kampung

Bantuan Prihatin Nasional Daftar Dan Semak Bermula 1 April

10 Makanan Yang Baik Untuk Mencegah Virus Covid19

Genius Tuan Ibrahim Tuan Man Menteri Alam Sekitar Nih

Kisah Tauladan Yang Mesti Korang Baca

Ajal Bersama Doktor Anak Berusia 8 Bulan Maut Selepas Van Hospital Terbabas



Malaysia Hotspot Coronavirus Dunia

5 Peringkat Perubahan Mutasi Kuman Sebelum Menjadi Wabak Besar

6 Berita Gempar Dunia Yang Ramai Tak Peduli Disebabkan COVID 19

Resepi Popcorn Ayam Popcorn Chicken Paling Rangup

6 Kisah Kegagalan Kerajaan Untuk Mengawal Penyakit Berjangkit


Subsidi Gaji Rm600 Tidak Cukup Elak Pembuangan Pekerja

Black Hanifah Tak Ambil Duit Sewa Untuk 6 Buah Rumah

I Lestari Kwsp Cara Mohon Tarikh Ahli Menerima Bayaran

Dia Rindu Nak Dating Amyra Dapat Suprise Siap Ada Candle Light Daripada Amar

Abah Hati Hati Kesihatan Tu Penting Bila Pm Ambil Berat Hal Rakyat Satu Malaysia Sayang Beliau

10 Charger Hp Yang Jadi Bukti Banyak Ilmuwan Kocak Di Negeri Ini Sobat Lifehack Mana Suaranya