Sanusi Mb Kedah Kahwin Lagi Demokrasi Mati


 


Sanusi (kanan) ketika meninjau kawasan padi huma di Kampung Radik, Chepir hari ini
SIK: Menteri Besar, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor, menafikan beliau sudah berpoligami seperti yang sedang ditularkan pihak tertentu menerusi media sosial ketika ini.
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jeneri itu berkata, beliau belum berhasrat berbuat demikian, namun tidak menolak kemungkinan itu sekiranya ada jodoh dengan mana-mana wanita.

"Belum lagi (berkahwin baharu). Mana tahu kalau ada jodoh, kalau jodoh dengan orang Sik apa salahnya? Orang Sik, orang Alor Setar ka," katanya berseloroh.
Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas menghadiri Majlis Perasmian Benih Padi Huma di Kampung Radik, Chepir di sini, hari ini.
Sebelum ini, tular di media sosial mendakwa Muhammad Sanusi sudah berkahwin lain secara senyap bersama seorang wanita.
Muhammad Sanusi turut memuat naik status di laman Facebooknya kelmarin, mengenai saranan berkahwin pada bulan Syawal dengan catatan 'Dok (berada di) Pahang'.
Status itu mengundang reaksi serta komen pengikutnya di media sosial itu. (BH)


Demokrasi M'sia dah mati, ini..


KUALA LUMPUR: “Ini adalah kemuncak salah guna kuasa dan matinya demokrasi serta ruang kebebasan bersuara di Malaysia,” tegas Sekretariat Pembela Tanah Air (PETA), Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali sebagai Chegubard di hadapan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, tadi.

Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Almarhum Sultan Ahmad Shah menzahirkan rasa dukacita dan kecewa berhubung laporan palsu yang dibuat oleh portal pro Pakatan Harapan iaitu HarapanDaily yang bertajuk ‘Sultan Pahang beri amaran terhadap amalan bawaan PAS’.
“Tetapi sampai ke hari ini Tuanku bertitah, tapi Perdana Menteri, Dato’ Seri Anwar Ibrahim, Menteri Komunikasi, Ahmad Fahmi Mohamed Fadzil dan kerajaan DAP tidak ada satu tindakan.
“Saya tanya.. ada sesiapa dengar, ada polis keluar kenyataan, panggil siasatan dan sebagainya, tidak ada. Tetapi apabila ada media baru ini pergi rampas, ambil gajet dan sebagainya.
“Kedua, Anwar telah menyalah guna kuasa Fahmi Fadzil, salah guna kuasa dalam bab Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) ini diperkudakan sepenuhnya,” katanya.
Chegubard berkata, MCMC telah ‘memperkudakan’ sepenuhnya dengan dibayar oleh pihak yang tidak bertanggungjawab dengan berjuta pada setiap tahun sehinggakan telah habis (peruntukan) bajet yang seharusnya diperuntukan untuk kebajikan rakyat.
“Sepatutnya kamu (MCMC) jaga internet rakyat, kemudahan rakyat dan sebagainya, tetapi masalah pelacuran, perjudian dan penipuan atas talian berleluasa.
“Setiap hari kamu memadam dan menggajikan sekumpulan kakitangan yang dibayar oleh duit rakyat untuk buat kerja yang tidak sepatutnya pantau internet dan sebagainya,” tegasnya.
Katanya lagi, pada hari ini bukan hanya berlaku intimidasi sahaja tetapi terdapat salah guna kuasa oleh pihak tersebut.
Chegubard telah hadir di hadapan IPD Bukit Aman, di sini, hari ini, untuk memberi sokongan kepada bekas Ahli Parlimen Batu Berendam, Datuk Mohd Tamrin Abdul Ghafar.
Pada Khamis lalu, Tamrin mendedahkan beliau dipanggil polis susulan catatan blog yang disiarkannya, mengenai ramalannya mengenai kepimpinan dan keadaan politik Melayu di negara ini dalam tempoh 10 tahun akan datang.
“Apa yang dilakukan ialah menulis ramalan berkenaan dengan 10 tahun lagi. Apa masalahnya? Kau lepas ini saya kata 10 tahun lagi, saya akan kurus, tampan dan kacak bergaya, jadi salah? Ataupun kita kata orang yang melakukan hubungan sejenis ini akan kena HIV positif, adakah benda itu salah?” tegasnya.
Chegubard jelas memperkatakan bahawa segala perkara yang telah berlaku adalah bukan kesalahan daripada pihak polis itu sendiri malah, pihak polis sebenarnya telah disalahgunakan kuasa, dihimpit dan dihina oleh manusia yang tidak bertanggungjawab.
“Anwar Ibrahim, saya sebut dengan jelas.. mesej kita kepada rakyat ialah bangkit dan bersama untuk tumbangkan kerajaan ini! Kepada pegawai kerajaan kita sangat faham (bahawa) kamu sedang tersepit.
“Saya tahu pegawai kerajaan, saya kenal sahabat-sahabat polis. Jangan, ini bukan salah polis. Ini salah Din Pokka (Menteri Dalam Negeri, Senator Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail), Perdana Menteri sendiri dan Fahmi Fadzil kerana menyalahgunakan kedudukan menekankan kakitangan awam.
“Dulu masa ‘kamu’ jadi pembangkang, kamu hasut rakyat benci polis, tetapi hari ini kamu sekali lagi menyebabkan polis di kemuncak kebencian rakyat apabila kamu mempergunakan polis,” katanya. – HARAKAHDAILY 16/4/2024


Komen rakyat.. SKMM gagal nyatakan kesalahan spesifik Chegubard.
Sekretariat Pembela Tanah Air (PETA), Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali sebagai Chegubard hadir di hadapan Ibu Pejabat Polis (IPD) Bukit Aman, di sini, hari ini, untuk memberi sokongan kepada bekas Ahli Parlimen Batu Berendam, Datuk Mohd Tamrin Abdul Ghafar.
(Ikuti selanjutnya Harakah hari ini .  HARAKAHDAILY) 16/4/2024)
Sekian.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.ibnuhasyim.com/2024/04/sanusi-mb-kedah-kahwin-lagi-demokrasi.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kedah Berbaloi Miliki Mb Seperti Muhammad Sanusi

Kedah Berbaloi Miliki Mb Seperti Muhammad Sanusi

papar berkaitan - pada 12/4/2024 - jumlah : 109 hits
Tup tup dia beli kereta pula dah RM400 000 Tunggakan 9 bulan ini adalah RM560 000 Dia pi beli kereta RM400k di mana keprihatinan kasih sayang seorang pemimpin kepada 24 kakitangan Kedah Agro Holdings soalnya lagi Keceluparan Menteri Besar K...
Sanusi Dicabar Ambil Tindakan Undang Undang Kes Kedah Agro

Sanusi Dicabar Ambil Tindakan Undang Undang Kes Kedah Agro

papar berkaitan - pada 5/4/2024 - jumlah : 111 hits
M Hifzuddin Ikhsanam hmetro com myMUHAMMAD Sanusi dan Shaiful Hazizy FOTO Arkib NSTPAlor Setar Menteri Besar Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor dicabar mengambil tindakan undang undang terhadap individu yang mendakwa berlaku kesalahan dalam ...
Kedah Sanusi Nafi Berkahwin Lagi

Kedah Sanusi Nafi Berkahwin Lagi

papar berkaitan - pada 17/4/2024 - jumlah : 92 hits
Noorazura Abdul Rahmanam hmetro com mySik Menteri Besar Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor menafikan beliau baharu berkahwin baru baru ini seperti yang tular di media sosial ketika ini Ahli Dewan Undangan Negeri Jeneri itu berkata beliau bel...
Spoiler Filem Sheriff Narko Integriti Siapa Hidup Siapa Mati

Spoiler Filem Sheriff Narko Integriti Siapa Hidup Siapa Mati

papar berkaitan - pada 23/4/2024 - jumlah : 240 hits
Hari ini penulis telah berkesempatan untuk menonton filem Sheriff Narko Integriti di GSC Kulim Central setelah ditayangkan bermula 18 April 2024 yang lalu Penulis telah membeli tiket tayangan pada pukul 2 petang Sengaja pilih waktu ini seba...
Hadir Di Mk Anies Kami Harap Mk Ambil Peran Selamatkan Demokrasi

Hadir Di Mk Anies Kami Harap Mk Ambil Peran Selamatkan Demokrasi

papar berkaitan - pada 22/4/2024 - jumlah : 83 hits
Anies meminta semua pendukungnya mengikuti aturan dan ikut hadir mendengarkan putusan bersama
Video Sindiran Tajam Hasto Pdip Satu Keluarga Coba Hilangkan Demokrasi

Video Sindiran Tajam Hasto Pdip Satu Keluarga Coba Hilangkan Demokrasi

papar berkaitan - pada 18/4/2024 - jumlah : 119 hits
Sekjen PDIP Hasto Kristiyanto menilai Pemilu 2024 membuat demokrasi di Tanah Air mundur
Mas Adi Sebut Petugas Pengamanan Tps Yang Gugur Pascapemilu Adalah Pahlawan Demokrasi

Mas Adi Sebut Petugas Pengamanan Tps Yang Gugur Pascapemilu Adalah Pahlawan Demokrasi

papar berkaitan - pada 3/4/2024 - jumlah : 114 hits
Wakil Wali Kota Pasuruan Adi Wibowo mengucapkan bela sungkawa terhadap petugas keamanan TPS yang meninggal dunia
Fire Destroys House And Seven Vehicles In Hulu Besut

Vegan And Gluten Free Acv Gummies Without The Junk And With All The Benefits

Kenduri Kahwin Anak Saudara Di Teras Jernang Selangor

Day Trip Ke Pantai Teluk Cempedak Dan Menara 118 Kuantan Pahang

Mca Should Reflect On Where Its Two Seats Are Akmal Shoots Back

Chegubard Mohon Maaf Di Mahkamah Kerana Memfitnah Anak Syarikat Mbi

Pas Open To Reunion With Umno If Latter S Leadership Changes

Syarikat Rakam Gambar Pekerja Mengular Dalam Tandas


echo '';
Senarai Lagu Tugasan Konsert Akhir Gegar Vaganza 2024 2025 Musim 11 Minggu 12

Keputusan Markah Peserta Konsert Minggu 11 Gegar Vaganza 2024 2025 Musim 11 Separuh Akhir

5 Undang Undang Aneh Berkait Bendera Kebangsaan di Seluruh Dunia

Benarkah Kajian Sains Membolehkan Gigi Manusia Tumbuh Selepas Hilang

4 Puncak Tertinggi Negara Dunia Yang Paling Ketot Saiznya


Menu Terbaru Di Marrybrown Sempena Tahun Baru Cina

Bufet Ramadan 2025 Nostalgia Ramadan Di Komune Living Bangsar South

London Wales 20 28 Januari 2025 Day 1

Worm Hunt Lunar Arena

John Tamahawk The Culinary Visionary Behind Singapore S Premier Tomahawk Steakhouse

Nasi Ulam Simple Sedap