Salam Aidilfitri Daripada Cik Matahariku Sekeluarga


As Salam,Haih.Seronoknya beraya.Tahu-tahu sudah 7 hari kita meraikan syawal yang penuh bahagia.Tengok jam pun dah dekat 10.00 malam.Inilah kesempatan yang ada untuk saya ucapkan Salam Aidilfitri kepada semua rakan-rakan yang mengenali atau rakan pembaca yang mengikuti perkembangan Blog Cik Matahariku di alam maya

Antara potret family yang sedikit proper yang sempat kami ambil pada pagi raya pertama
Tu pun si Rayyan yang kecik tak mahu pakai songkok. Masa ni dia dah mintak tukar baju melayu tu.huhu.sabar sahajalah nak oi

Raya tahun ni, turn beraya di kampung saya.Bolehlah kerek sikit dengan Encik Suami gitu.haha.Kalau turn beraya di kampung suami, dia akan sakat saya dan konon-konon tak mahu bawa saya beraya di Kota Tinggi.Sabar sajalah!huh

Masa ni tengah kemaruk bergambar sambil tunggu ahli keluarga lain bersiap untuk ke marhaban

Tradisi beraya di Kota Tinggi, kampung saya tidaklah kampung sangat sebab mak abah saya peneroka Felda, jadi setiap kali selepas solat raya, ahli dalam blok di rumah mak saya akan buat marhaban dari rumah ke rumah.Tapi tidaklah macam dulu-dulu.Kali ni hanya buat marhaban ke tiga buah rumah sahaja.Tu pun den tak larat dah

Yang seronoknya sebab setahun atau dua tahun sekali akan jumpa rakan-rakan sebaya satu felda.Masa inilah ambik masa untuk bertanya khabar dan bersembang

Kami tak merancang pun nak pilih colour koko atau coklat untuk theme pakaian raya kami sekeluarga, tapi bila si Ayah dah berkenan dengan "harga baju melayu" dan colour tu, terpaksalah kami yang team pompuan cari baju kurung yang hampir sama colour.Tapi memang susah nak jumpa yang dapat colour sama.Sudahnya, saya cadangkan kami mix and match colour yang masuk dengan warna koko ni.Okey kot kuning jagung dengan warna koko ni kann.heheh

Bersama mak tersayang:) masa ni geng lelaki belum balik solat raya.Kami geng pompuan posing dulu

sayangg ayahh:)
One with my kids:) Kenapa entah masa ni mama tak pandang kamera eh? Ayah memang suka ambik gambar candid family.huhai

Alhamdulillah, buat masa ini, ini sahajalah yang sempat saya kongsikan buat tatapan readers blog.Banyak kerja nak siapkan tapi mata dah mengantuk.huhu.Banyak juga koleksi gambar raya yang nak saya kongsikan kat sini, inshaAllah saya usahakan pada lain masa

Akhir kata, saya ambil kesempatan ini untuk mohon maaf zahir dan batin kepada pembaca blog yang mengenali atau tidak mengenali saya, kot ada tulisan dan catatan saya dalam blog kecil ini yang menyinggung perasaan atau ada gambar-gambar yang saya kongsikan dalam blog tanpa izin tuan badan, atau apa-apa sahaja, untuk semuanya itu saya mohon kemaafan dari anda semua.

ucapan yang sebaiknya kita lafazkan apabila bertemu sahabat handai dan sanak saudara tatkala berhari raya.semoga dipermudahkan kita untuk mengamalkannya:)
Saya mendoakan kebaikan dan manfaat yang besar buat kalian pembaca setia blog ini dan semoga sudi juga mendoakan kesejahteraan saya sekeluarga agar diberi kekuatan Iman dan Taqwa dalam menunaikan perintahNya dan menjauhi semua laranganNya.aamin

InshaAllah, bertemu lain di lain kesempatan:)
Salam AidilFitri
Minnal Aidil wal faizin






Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://cikmatahariku.blogspot.com/2019/06/salam-aidilfitri-daripada-cik.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri

papar berkaitan - pada 5/6/2019 - jumlah : 234 hits
as salam Pepagi raya mulakan dengan memuji Allah The Only Person you should try to be better than is the Person you Were Yesterday wise man said
Salam Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin Semua Aidilfitri 2019 1440 H

Salam Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin Semua Aidilfitri 2019 1440 H

papar berkaitan - pada 5/6/2019 - jumlah : 279 hits
Assalamualaikum Hi Semua Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin Semua Aidilfitri 2019 1440 H Hari ni sudah pun masuk hari terakhir kita berpuasa dan insyaAllah esok raya Yeayy Syukur alhamdulillah diberi kesempatan untuk berpuasa dan berbuka...
Salam Aidilfitri 2019 Jangan Dilupa Ini Semua

Salam Aidilfitri 2019 Jangan Dilupa Ini Semua

papar berkaitan - pada 5/6/2019 - jumlah : 162 hits
Salam Aidilfitri 2019 Ramadan dah berlalu Semoga berjumpa lagi Amin Banyak dah doa sepanjang Ramadan Makbul or belum Tetap terus berdoa So di kesempatan ni Nona nak jugak berpantun Ewahh Bila kata menyakiti jiwa Bila sikap membekas lara Amp...
Salam Aidilfitri Kepada Semua Pembaca Aynorablogs Dot Com

Salam Aidilfitri Kepada Semua Pembaca Aynorablogs Dot Com

papar berkaitan - pada 5/6/2019 - jumlah : 241 hits
Salam Aidilfitri Kepada Semua Pembaca Aynorablogs Dot Com Dah sampai kampung dan bertemu family tercinta Alhamdulillah Perjalanan anda telah menemukan dengan orang yang anda sayangi Bagi yang tak dapat balik kampung dan terpaksa bekerja pad...
Aidilfitri 1440 Atuk Long Sekeluarga

Aidilfitri 1440 Atuk Long Sekeluarga

papar berkaitan - pada 9/6/2019 - jumlah : 111 hits
Aidilfitri 1440 Atuk Long sekeluarga Petang ni Mak Ucu dah discaj dari Hospital Sultan Ismail Baby girl Lewat petang atuk long sekeluarga datang berziarah Dapat la nengok sekali baby girl disamping beraya kan mak ucu dah sampai rumahatuk lo...
Salam Aidilfitri 1440h 2019

Salam Aidilfitri 1440h 2019

papar berkaitan - pada 4/6/2019 - jumlah : 204 hits
Salam Aidilfitri 1440H 2019 Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua kaum keluarga ketua dan bekas ketua jabatan rakan sekerja sahabat handai rakan taulan dan tidak dilupakan semua pengunjung blog dan rakan maya Tahun kedua aku menggunakan k...
Salam Aidilfitri 1440 Hijrah 2019

Salam Aidilfitri 1440 Hijrah 2019

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 138 hits
Assalamualaikum Alhamdulillah syukur masih dapat bertemu Bulan Syawal 1440 Hijrah pada tahun 2019 ini setelah menahan nafsu makan dan minum di siang hari di Seluruh Umat Islam di Malaysia mula menyambut Syawal pada semalam iaitu Rabu 5 Jun ...
Salam Aidilfitri 1440 H

Salam Aidilfitri 1440 H

papar berkaitan - pada 11/6/2019 - jumlah : 117 hits
Salam Aidilfitri 1440H l Assalamualaikum Wah terasa lama giler tak update blog ni Adalah lebih dari 2 minggu Hehe Rindu pulak rasanya Sihat ke korang Ana Alhamdulillah sihat walafiat Ana doakan korang juga semua dikurniakan kesihatan yang b...
Walaupun Teman Lelaki Sudah Lama Meninggal Dia Tetap Setia

Pondan Jelita Thailand Bakal Ikuti Latihan Ketenteraan

Ya Allah Gelapnya Langit Moga Dilindungi

Pengalaman Pertama Kali Accident Dilanggar Belakang Cara Nak Claim Insuran Pihak Ketiga

Kenapa Nasharudin Mat Isa Penting Dalam Kes Rm90 Juta

Buaya Berendam Viral Dari Badak Berendam

Tanggungjawab Pemegang Kad Debit Dan Kredit Supaya Duit Dalam Akaun Tak Hilang

Tokan Dadah Masjid Tanah Ditahan Polis



5 Masalah Kesihatan Yang Boleh Dibantu Dengan Menangis

Poligami Dalam Islam Menurut Pandangan Seorang Tukang Gunting India

Kenapa Pesawat Komersial Tidak Sediakan Payung Terjun Kecemasan

6 Sebab Whatsapp Sebenarnya Menyusahkan Hidup Pekerja

Dasar Seorang Anak Di China Kawalan Populasi Yang Baik Atau Buruk


Apps Buy Muslim Made First

Kesan Kekurangan Kalsium Dalam Badan

Mcdonald S Memperuntukkan Rm 3juta Dalam Program Kembali Ke Sekolah 2019

Lepak Makan Di Container Kebab Seremban Centrepoint

Lirik Lagu Lamar Aku Wali Band

Mee Sup Paling Senang Masak