Perbezaan Klia Express Klia Transit Private Transport


Bismillahhirahmannirrahim...
As Salam and greetings to dear readers.
Perbezaan KLIA Express, KLIA Transit & Private Transport.Hurmm... tengok tajuk je dah tau sharing session Mrs. A kali ni pasal apa kanss.... Pada yang dah tahu tu, takpe. Tapi yang belum tahu tu meh! sini Mrs. A nak share buat tambah pengetahuan. Manalah tahu suatu ketika nanti you all tetiba pulak nak menggunakan perkhidmatan tersebut so takdelah blurrr... sangat nanti.
1. KLIA ExpressFirst of all, KLIA Express ini merupakan salah satu pengangkutan train yang menuju ke KLIA dan KLIA2 tanpa berhenti di station yang lain. Cepat dan mudah. Tak perlu nak pening-pening fikir nak naik dari mana sebab KLIA Express ni hanya boleh di naiki di station KL Sentral sahaja. Pada yang sibuk nak kejar flight tu, Mrs. A syorkan you all naik KLIA Express ni sebab perjalanan hanya memakan masa selama 30 minit sahaja untuk sampai ke airport. 

KLIA ExpressTambang pulak macam mana? Ada dua cara pembelian iaitu samada beli terus di kaunter tiket ataupun beli secara online. Untuk yang online, Mrs. A recommend kan you all beli kat Traveloka. Sebab apa? Sebab Traveloka always provide us with KLIA Express cheap booking di mana ianya adalah lebih murah berbanding di kaunter. Cuma perlu isi maklumat yang dia nak dalam form tu, dah confirm semua, boleh teruskan dengan bayaran. Simple sesangat. Voucher akan di hantar via emel yang you all dah bagi tu.Untuk waktu beroperasi pula, train pertama bagi KLIA Express ini akan bertolak dari KL Sentral seawal jam 5 pagi. Tiket yang you all dah beli tu pulak boleh guna bila-bila masa yang penting pada hari yang sama. Kekerapan ketibaan train pula bergantung kepada waktu kemuncak pada hari tersebut. view insideKalau you all naik je train ni, perkara pertama yang you all akan rasa adalah selesa yang teramat selesa. Seat yang lebar, luas, tak sempit dan aman gitteww... Tak perlu berebut-rebut macam dalam LRT tu. So kesimpulannya, kalau malas nak menghadap jangka masa perjalanan yang lama ke airport, boleh pakat-pakat naik KLIA Express ni.
2. KLIA TransitPerbezaan antara KLIA Transit ni dengan KLIA Express pula ialah KLIA Transit ni akan berhenti di beberapa station yang tertentu untuk sampai ke airport. Antara station yang ada ialah KL Sentral, Bandar Tasik Selatan, Putrajaya & Cyberjaya, Salak Tinggi, KLIA dan KLIA2 Arrival. KLIA Transit ini sering dinaiki oleh mereka yang berkeluarga untuk sampai ke airport sebab tambang yang murah berbanding KLIA Express. Cuma masa perjalanan akan sedikit slow berbanding dengan KLIA Express.




Tambang pula boleh dibeli di kaunter yang disediakan atau secara online di website Traveloka. Proses pembelian adalah sama macam beli tiket KLIA Express jugak. Waktu operasi train bagi KLIA Transit pula ialah seawal jam 4.30 pagi daripada KL Sentral. Sebabnya adalah, banyak station yang perlu KLIA Transit ni berhenti sebelum sampai di airport. Kekerapan ketibaan train pula ialah 15 minit bergantung kepada peak-hours pada hari tersebut.Keadaan di dalam train juga boleh dikatakan selesa, cuma tidak seperti KLIA Express dimana seat lebih luas dan selesa. Walaubagaimanapun, kedua-dua train ini sangat sesuai untuk dijadikan pengangkutan ke airport samada secara berkumpulan ataupun berseorangan.

3. Private Transport Private transport merupakan salah satu pengangkutan yang boleh digunakan untuk ke airport bagi you all yang tak suka untuk tunggu train dan malas untuk memandu sendiri. Penggunaan private transport ini banyak digunakan oleh businessman dan pelancong dari luar negara. Ini kerana ianya mudah untuk didapati dari mana-mana kawasan. Kalau you all berminat untuk book servis ni, you all boleh book secara online di pautan airport shuttle yang disediakan oleh Traveloka ini. Dalam pautan tu you all boleh pilih jenis kenderaan yang bersesuaian dengan bilangan passenger yang nak naik.
Buat mereka yang lebih suka suasana yang privacy, private transport ini adalah pilihan yang terbaik untuk ke airport. Beberapa kelebihan lain adalah:-Servis yang digunakan door-to-door lebih memudahkan you all kalau banyak luggage nak bawak. Tunggu je kat tempat pick-up, nanti driver sampai dia tolong angkat semua harta benda you all tu masuk kereta.Private transport ni beroperasi selama 24 jam. Non-stop. So you all boleh book bila-bila masa walaupun dah tengah malam. Tak ada charge tambahan ke apa. Sebab masa you all bayar utnuk book online tadi tu dah kira harga yang include semua. No hidden charge. Kalau dah puashati rasa okay, boleh terus proceed bayar.Untuk keselamatan pula jangan risau, sebab driver ni akan call/whatsapp you all balik untuk confirmkan tempat pick-up.Flight delayed? Pun tak ada masalah sebab driver boleh tunggu. Memang dah book untuk you all. Tapi agak-agak la. Janganlah lama sangat sampai tumbuh janggut lak driver tu.
Okay. That’s it! Mrs. A rasa setakat ni je dulu info yang Mrs. A dapat share pasal beberapa transport yang you all boleh guna untuk ke airport ni. Mrs. A harap entry ni dapatlah membantu serba sedikit dan bagi idea buat you all yang sedang dan masih lagi berfikir nak naik apa untuk ke airport. Okay itu saja nak share berkenaan Perbezaan KLIA Express, KLIA Transit & Private Transport.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://mrsablogstori.blogspot.com/2019/09/perbezaan-klia-express-klia-transit.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Firefox Test Pilot Kembali Ujian Bermula Dengan Vpn Yang Diberi Nama Firefox Private Network

Firefox Test Pilot Kembali Ujian Bermula Dengan Vpn Yang Diberi Nama Firefox Private Network

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 49 hits
Pada bulan Mei tahun 2016 Mozilla memperkenalkan program Test Pilot iaitu program bagi pengguna menguji fungsi baharu pelayar web Firefox sebelum ia dilancarkan Selepas hampir tiga tahun Januari 2019 program ini ditamatkan Akhirnya selepas ...
Pas Tuntut Rumah Transit Rakyat Bukan Itik

Pas Tuntut Rumah Transit Rakyat Bukan Itik

papar berkaitan - pada 20/9/2019 - jumlah : 64 hits
PAS Sungai Buloh menuntut rumah transit disediakan untuk penduduk Sungai Kedondong Paya Jaras yang dibina di atas tanah rizab kerajaan Selangor Kami bukan mempertahankan penduduk untuk terus menduduki tanah rizab ini cuma yang kami pertikai...
How To Express Your Feelings Through The Language Of Flowers

How To Express Your Feelings Through The Language Of Flowers

papar berkaitan - pada 12/9/2019 - jumlah : 114 hits
It can be thrilling to receive flowers as you feel special someone is thinking about you and make your day Flowers are something that anyone can appreciate and everyone do really enjoy when receiving them Flowers really touch all our senses...
Airlines Body Says Same Psc Rate Should Apply For Klia

Airlines Body Says Same Psc Rate Should Apply For Klia

papar berkaitan - pada 7/9/2019 - jumlah : 47 hits
A body representing airlines says the higher PSC for KLIA puts airlines operating there at a disadvantage PETALING JAYA A group representing the majority of airlines operating in Malaysia has called on the government to ensure parity in Pas...
Top Private House Museums Around The World

Top Private House Museums Around The World

papar berkaitan - pada 12/9/2019 - jumlah : 120 hits
Looking for a unique historical design experience How about a private house museum These residential based museums allow you to explore secret s of their previous owners and learn a bit more about their lives After all our homes tell a stor...
Mozilla Melancarkan Firefox Private Network

Mozilla Melancarkan Firefox Private Network

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 45 hits
Mozilla mengumumkan suatu ciri baru yang sedang berada dalam fasa pengujian iaitu servis Firefox Private Network Dalam masa sama mereka mengembalikan Firefox Test Pilot bagi membantu para pembangunnya menambah baik ciri ini dari semasa ke s...
Loke Has No Power Over Psc Rate Says Ex Transport Man

Loke Has No Power Over Psc Rate Says Ex Transport Man

papar berkaitan - pada 24/9/2019 - jumlah : 50 hits
A PSC rate of RM50 was announced for all airports except KLIA PETALING JAYA Transport Minister Loke Siew Fook has been urged to retract an announcement about a lower passenger service charge supposed to come into effect on Oct 1 Former depu...
University Mergers Are A Welcome Development Private Ones Should Be Included

University Mergers Are A Welcome Development Private Ones Should Be Included

papar berkaitan - pada 10/9/2019 - jumlah : 34 hits
The proposed merger of Universiti Sultan Zainal Abidin with Universiti Malaysia Terengganu is a welcome development that will hopefully signal the start of a long awaited structural reform of higher education which will benefit all universi...
More Arrested In Raids On Private Syiah Functions

More Arrested In Raids On Private Syiah Functions

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 37 hits
Authorities are continuing the clampdown on followers of Syiah Islam with more foreign nationals arrested last night in raids on private functions held in Johor and Selangor At least two dozen officers from the Johor State Islamic Affairs D...
Akibat Ketagih Makan Mee Segera Setiap Malam Pelajar Lelaki Ini Disahkan Mengidap Kanser Perut

Gio Bukan Milikku Lagi Chord

Restoran Kak Sal Kelate Permatang To Kandu Permatang Pauh

Penaklukan Syaitan Telemovie Lakonan Ben Amir Dan Mawar Rashid

Gesa Siasat 16 Pemimpin India Pertahan Pemberontak Ltte

Bulughul Maram Akhlak Menjadi Pionir Kebaikan

Kagum Gadis Kudung Tangan Guna Kaki Pakai Tudung

Pelakon Dan Watak Drama Syurgaku Tak Sempurna 2 Hyppsensasi Unifi Tv



Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Minggu Pertama

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Minggu Kedua

Selepas Bintangi Video Muzik Erra Fazira Shahir Buka Mulut

Rahsiakan Pertunangan Ini Identiti Dan 6 Foto Bakal Suami Fara Hezel

Bagaimana Media Sosial Membantu Penjenayah Kenal Pasti Mangsa


Menu Ala Thai Kfc Sawadee Crunch Diperkenalkan

Kenapa Gomen Ph Mesti Dipertahankan

Cara Bersihkan Hati Agar Hidup Lebih Tenang

Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini

Gpk Hem Maut Selepas Rebah Daki Gunung

Jd Sports Air Max 270 React