Penjimatan Gitu Dengan Cream Jar


Cream jar ni bukan kedekut tau. Berjimat gitu. Hehe. Dah lama k.fiezz cari cream jar macam ni. Senang nak letak moisturizer atau apa-apa krim bila nak travel atau balik kampung. Masalahnya jarang k.fiezz jumpa cream jar ni kat DIY ke, Daiso ke atau mana-mana tempat lain. Jenuh juga mencari. 
Bukan apa, k.fiezz suka cream jar macam ni, senang ada bekas kecil cute macam ni. Nak masuk dalam make up pouch, jimat ruang.. Yang penting, tak payah bawa bekas moisturizer atau krim kita yang besar-besar tu. Dah lah berat beg. Makan ruang lagi. Macam k.fiezz guna moisturizer, bekas dia besar. Kalau bawa, memang agak berat & makan ruang sikit dalam beg. tu k.fiezz jarang bawa moisturizer bila balik kampung atau travel sebab size..
Ni dah jumpa bekas cute, senang lepas ni. tak pening fikir cara nak bawa moisturizer k.fiezz tu. 

NAK LETAK ALOE VERA GEL 
eh tadi cerita nak letak moisturizer .. ni tetiba nak letak aloe vera gel. mana satu k.fiezz oooi?hehe. kisahnya point utama selain cari cream jar ni untuk moisturizer k.fiezz, yang keduanya nak letak aloe vera gel k.fiezz ni..Nak letak dalam make up bag k.fiezz di pejabat tu. Senang lepas solat, boleh guna aloe vera gel ni untuk cover up masalah kulit kering k.fiezz di pejabat. Agaknya sebab terdedah dengan penghawa dingin dari 8-5 buatkan kulit k.fiezz kering. Jadi salah satu fungsi aloe vera untuk melembapkan kulit. Tu k.fiezz lama cari cream jar macam ni. 
dan dapat juga..



Nampak tak kemain besar bekas gel aloe vera tu. rasa-rasa berat ke tidak beg kalau bawa hari-hari berulang rumah-pejabat-rumah...dah jumpa cream jar cute ni, senang nak letak aloe vera gel ni di pejabat. 

ada 2 bekas & spatula dia sekali. senang proses pemindahan gel dari bekas original ke bekas cute ni.

Tadaaa..senang kan


Siap. Setel masalah. So yang ni boleh letak di pejabat. 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.fiezasani.xyz/2019/11/penjimatan-gitu-dengan-cream-jar.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Beauty Tips Makeup Ringkas Tetap Cantik Dengan Gold Nano Cc Cream Hansaegee Nature

Beauty Tips Makeup Ringkas Tetap Cantik Dengan Gold Nano Cc Cream Hansaegee Nature

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 137 hits
Siapa malas nak bersiap pagi pagi SAYA Siapa nak cantik SAYA Aih macam mana tu Cakap nak cantik tapi malas bersiap Adakah itu mustahil Tentulah ada jalannya hahaha Suami aku ada cakap walaupun aku selalu cakap aku malas tapi kerja aku tipto...
Bb Cream Rimmel Sesuai Ker Untuk Kulit Kombinasi

Bb Cream Rimmel Sesuai Ker Untuk Kulit Kombinasi

papar berkaitan - pada 31/10/2019 - jumlah : 181 hits
Beberapa hari dah menggunakan BB Cream dari Rimmel ni Kali ini Ina sendiri nak bagi review mengenai BB Cream ni Walaupun produk ni dah lama di pasaran Nak lah juga review sebagai seorang pengguna BB Cream ni mudah jer nak cari Hari tu jika ...
Pentingnya Mencalit Hada Labo Premium Night Cream Kat Muka Sebelum Tidur Baca 9 Kebaikannya

Pentingnya Mencalit Hada Labo Premium Night Cream Kat Muka Sebelum Tidur Baca 9 Kebaikannya

papar berkaitan - pada 29/10/2019 - jumlah : 344 hits
Setiap wanita pasti nak memiliki kulit wajah yang cerah mulus dan glowing bak artis Korea Menggunakan krim malam sebelum tidur sebenarnya turut membantu kita mendapatkan wajah yang cerah dan mulus Jangan Malas Guna Krim Malam Krim malam dik...
15 Minute Easy Pumpkin Ice Cream No Churn Vegan Gf Dairy Free

15 Minute Easy Pumpkin Ice Cream No Churn Vegan Gf Dairy Free

papar berkaitan - pada 3/11/2019 - jumlah : 190 hits
This easy homemade pumpkin ice cream is prepped in JUST 15 minutes AND without an ice cream maker Plus it s vegan gluten free paleo clean eating and dairy free It s that time of year again friends When pumpkin takes over EVERYTHING and it s...
Mcd Malaysia Perkenal Menu Baru Oreo Cookies Amp Cream Pie

Mcd Malaysia Perkenal Menu Baru Oreo Cookies Amp Cream Pie

papar berkaitan - pada 13/11/2019 - jumlah : 437 hits
Apa saja menu keluaran terbaru restoran makanan segera McDonald s pasti akan membuatkan ramai teruja Jika sebelum ini McD Malaysia Molten Chocolate Pie yang tertanya mendapat sambutan luar biasa nampaknya mereka kembali memperkenalkan beber...
Lain Kali Jangan Cakap Isu Perkauman Kan Dah Jatuh Maruah Umnopas Tak Gitu

Lain Kali Jangan Cakap Isu Perkauman Kan Dah Jatuh Maruah Umnopas Tak Gitu

papar berkaitan - pada 31/10/2019 - jumlah : 146 hits
Berikutan akhirnya BN meletakkan calon MCA di Tanjung Piai bukan saja UMNO malah Pas yang merupakan rakan kerjasamanya juga menerima kecaman serta kritikan daripada pelbagai sudut UMNO didawa tunduk kepada kaum Cina UMNO bukan pejuang Melay...
Mungkinkah Calon Bebas Akan Hilang Wang Pertaruhan Prk Slim

Cek Fakta Tanda Salib Di Belakang Aa Gym Ternyata

Sokong Pendedahan Najib Seperti Kita Sokong Dap Londehkan Najib

Pemimpin Jangan Over Komen Akar Umbi Berguling Nak Ketawa

Pejuang Untuk Menyatukan Melayu Dan Bangsa Malaysia

A Few Small Decorating Ideas For Small Bedrooms

Ayam Miliknya Berkokok Tiap Pagi Kakek Ini Didenda Rp 2 8 Juta

King Of Bahrain Arrives In Dubai With Robot Bodyguard



5 Pengurus Bola Sepak Terkenal Tak Pernah Main Tahap Pro

Bagaimana TikToker Menjana Pendapatan

Asal Usul Nama Matawang Negara Asia

Biodata Malek Mccrone Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas

5 Kereta Keluaran Malaysia Yang Gagal Teruk di Pasaran Tempatan


Din Syamsuddin Kalau Ikut Indikator Pbb 150 Juta Orang Di Negeri Ini Miskin

13 Lembaga Bakal Dibubarkan Pemerintah Pimpinan Mpr Ri Kok Cuma 13

Pengamat Transformasi Bumn On The Right Track Wajar Erick Thohir Cari Profesional Berintegritas

Wasekjen Mui Pusat Usut Aktor Pembuat Simbol Hut Ri Ada Gambar Mirip Salib

Mengaku Khilaf Bupati Subang Minta Maaf Tak Indahkan Protokol Covid 19

Spanduk Hrs Bertebaran Jelang Hut Ri Pa 212 Siap Kawal Menjadikannya Presiden