Pengaruh Tv Memang Kuat


Wanita cenderung mudah terpedaya, kalau nafsu mengatasi, habis semua depan TV nak di belinya haha (Sumber gambar: Google)
#SajeKongsiTadi mama juju call;"Assalamualikum, julia. Mama nak julia tolong orderkan periuk ni nama ...... ...... dekat TV ni mama tengok tahan lekat, bagus ni mama tengok. Nanti mama bagi duit. Pakai duit julia dulu beli tau."
"Wksmlm, ya. Mama jenama apa tu jap jap, eja balik satu-satu huruf, nak survey kat internet kot ada org cerita dulu dia guna macam mana. Bab duit no hal, tapi kak long nak survey dulu haha"
Mak aku konfiden betul ckp periuk tu sekian2 boleh goreng tanpa minyak, tak melekat, tak tu tak niiiiii...(pengaruh TV mmg power ooo termasuk aku pun kalau tertekan org jual2 kt TV aku pun terpaut sama leka berjam lamanya, bahaya ooo shop shop dibelakang haha.)
Sekali aku Google, baca 1st entry di blog seseorang. Jenama sama, harga dia lagi mahal 2 tahun lepas. Ohh ingat brand baru mak aku tu ckp, rupanya dah lama. Tahun sekarang mak aku ckp harga dia kurang 100 
Sekali bila baca review dgn gambar periuk tu menghampakan, blogger ni share periuk tu baru goreng telur dadar melekat teruk gila. Siap tunjuk tang melekat hahaha. Dia ckp sebab terpengaruh tgk TV serupa lah mcm mak aku every year nak beli itu ini. Tapi aku byk tapis dulu, mcm Air Fryer lah, kat TV jual okey aku baca, aku guna okey sbb mak aku beli 2 biji, 1 hadiah besday aku katanya, baik mak juju kan, sayang mak kita!!!  
Bukan aku nak ckp semua kt TV tu tak bagus, ada yang bagus, ada yang so-so, ada yang hmmmmm. Sebab tu sebelum apa2, kita kena bijak sikit. Guna kuasa internet survey apa testimonial pelanggan dulu guna. Selalunya pelanggan pun dikalangan blogger sendiri kongsi cerita pengalaman okey ke tidak, kepuasan hati mcm mana. Mcm mak aku memang tak pandai bab2 internet, so iklan TV mmg cari longgokan pelanggan mcm mak aku. Mujur lah mak aku sebelum beli jenis tanya anak dulu... mana ada anak nak tgk mak dia kena tipu kan. 
Nampak tak kuasa blogger disitu?Jual lah apa pun, zmn skrg org suka survey pengalaman org terdahulu kongsikan dalam bentuk blog. Kalau bukan bentuk blog sekali pun org tetap akan Google, Google jumpa dlm bentuk blog jugak akhirnya kan... so?
Bila juju terangkan dekat my mum, terus dia reject, terus percaya hahahaha my mum sgt cute, senang dengar cakap hahaha. Sebab dia tahu, anak dia memang suka baca blog orang, cuma dia tak tau aku suka tulis di blog, dia tahu anak dia pernah masuk TV je sebab jadi blogger hahaha. Cuma dia tak pandai internet... so aku bantu dia sebab xnak dia tertipu. 
Tu lah kuasa seorang blogger. Jgn main2 ooo penulisan blogger review, sekali review kesan dia jangka panjang selagi blogger tu publish, mcm tailor juju dlu lah, dah bertahun dengan servis dia asyiklah ckp org dtg kedai akak byk ckp baca blog julia. Bila aku nak tempah je nak kasi diskaun. Haishhhhhh xmo gitu....malu lah kak, sebab akak jujur dgn sayalah saya story! 
Rasa mcm seronok dapat selamatkan duit mak aku dari kena tipu tadi . Nantilah mak, kita kumpul duit beli aje Tefal kah, Cuisinart kah kot ada buy 1 free 1 nak jugak aku nyelit ye mak...sonang sikit anak omak! Bijak tak anak mak! Haha...😝😝

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://feedproxy.google.com/~r/WithJulia/~3/62jJGDqSkVg/pengaruh-tv-memang-kuat.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tekan Terus Melayu Islam Memang Itu Dasar Ph

Tekan Terus Melayu Islam Memang Itu Dasar Ph

papar berkaitan - pada 20/9/2019 - jumlah : 66 hits
Dasar Kerajaan Pakatan Harapan Terus Terusan Menekan Bangsa Melayu Posted by SnapShot at 9 20 2019Sudah melebihi satu tahun kuasa berpindah kepada kerajaan Pakatan Harapan Admin dah muak nak menulis tentang Manifesto Pilihanraya PRU 14 Paka...
Jepun Siap Sedia Dilanda Taufan Kuat Perkhidmatan Pesawat Dan Keretapi Dijangka Dibatalkan

Jepun Siap Sedia Dilanda Taufan Kuat Perkhidmatan Pesawat Dan Keretapi Dijangka Dibatalkan

papar berkaitan - pada 10/10/2019 - jumlah : 71 hits
Agensi cuaca Jepun memberi amaran taufan kuat yang bakal membawa sekali hujan lebat ke dipercayai akan melanda Jepun pada hujung minggu ini Taufan Hagibis yang berkelajuan 270 kilometer sejam dijangka akan turut mengakibatkan tanah runtuh O...
Girder Tol Desari Ambruk Karena Tiang Penyangga Tidak Kuat Menahan Beban

Girder Tol Desari Ambruk Karena Tiang Penyangga Tidak Kuat Menahan Beban

papar berkaitan - pada 9/10/2019 - jumlah : 18 hits
Ambruknya girder Tol Depok Antasari seksi II diduga karena tiang penyangga tidak kuat Pada saat itu dilakukan pengecoran di wilayah Ramp 8 tepatnya di Jalan H Umar Limo Depok Tiang penyangga diduga mengalami penurunan kemampuan menahan beba...
Mahathir Akhirnya Mengakui Kerajaan Ph Tidak Kuat Semangat Kemelayuan

Mahathir Akhirnya Mengakui Kerajaan Ph Tidak Kuat Semangat Kemelayuan

papar berkaitan - pada 7/10/2019 - jumlah : 53 hits
Mahathir akui kerajaan tidak kuat semangat KeMelayuan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui secara terbuka hari ini bahawa kerajaan sekarang walaupun dipimpin orang Melayu tetapi semangat keMelayuannya sudah tidak kuat Akuinya ke...
11 Potret Keseharian Kita Jika Ponsel Di Tangan Menghilang Ternyata Kita Memang Selalu Kesepian

11 Potret Keseharian Kita Jika Ponsel Di Tangan Menghilang Ternyata Kita Memang Selalu Kesepian

papar berkaitan - pada 21/9/2019 - jumlah : 55 hits
Tanpa ponsel di tangan kita nggak beda sama orang yang lagi melamun dan kurang kerjaan Hey coba buka mata
Wanita Zaman Sekarang Memang Suka Rampas Suami Orang

Wanita Zaman Sekarang Memang Suka Rampas Suami Orang

papar berkaitan - pada 22/9/2019 - jumlah : 87 hits
Menerusi posting terbaru Laudya Cynthia Bella memaklumkan inilah kali terakhir untuknya memuat naik gambar bersama suami Engku Emran kerana tidak mahu suaminya The post appeared first on
Inilah Janda Putih Teroris Yang Paling Berbahaya

Syukur Calvin Thoo Masuk Islam

Rakyat Mengamuk Di Prk Tanjung Piai

Tanjung Piai Bn Dijangka Menang Besar Sebelum Penamaan Calon Lagi

Kenangan Kartun Kegemaran Ramai Era 80an Mospaeda

Bn Rampas Tanjong Piai

Business Marketing

Buat Duit Sebagai Penjual Di Lazada Dengan Sales 4 Angka Setiap Hari



Operasi Vegetarian Rancangan British Menyerang Jerman Dengan Anthrax

Biodata Izzy Reef Pelakon Drama Dia Yang Ku Cinta

7 Tragedi Tumpahan Minyak Paling Buruk Dalam Sejarah

Biodata Brendan Gan Pemain Bola Sepak Malaysia

6 Sejarah Penting Yang Berlaku Akibat Butterfly Effects


Netflix Bakal Ditapis Oleh Finas

Daulat Filem Realiti Dunia Gelap Politik

Baru Sambut Hari Lahir Lagi Mangsa Maut Dilanggar Pemandu Mabuk

Lelaki Australia Dituduh Sebabkan Kebakaran Hutan

Nazim Othman Enggan Jadi Watak Kedua Jika Hero Tak Semenggah

Tunggu Ibu Bapa Balik Dari Masjid Gadis Temui Ajal Rehat Dalam Kereta