Pengalaman Jerawat Sampai Malu Keluar Rumah


Wanita sangat mementingkan penjagaan kulit muka.  Siapa yang tak nak cantik kan?  Korang tanya la semua wanita di dunia ni,  semuanya ingin sentiasa kelihatan cantik dan berseri.  Wanita ni sangat fobia bila ada jerawat pada muka.  Bila nampak je jerawat mula mahu berkenalan,  kita akan rasakan seperti terkena renjatan elektrik sebab tak ingin menerima kehadiran jerawat pada muka.  Jadi,  tak hairan lah kalau wanita zaman sekarang sanggup melaburkan duit yang banyak semata-mata ingin menjaga kecantikan dengan membeli set penjagaan kulit muka. Tapi kalau setakat guna set penjagaan kulit muka sahaja tidak mencukupi jika korang tidak menjaga pemakanan yang di ambil seharian.  Seperti wanita lain,  aku pun tak lepas dari mempunyai masalah jerawat ni.  Memang teruk sangat jerawat pada muka aku ni haa. Korang nak tahu tak aku ada pengalaman memiliki muka yang berjerawat sampai malu nak keluar rumah. Meh sini aku nak cerita kat korang.

Pengalaman Jerawat Sampai Malu Keluar RumahPengalaman DiriAku menghadapi masalah ni sejak di bangku sekolah lagi.  Macam-macam produk aku guna.  Mungkin pada waktu tu aku keliru nak guna produk yang bersesuaian dengan muka aku. Jadi,  aku terus guna tanpa sebarang rujukan dan nasihat. Biasa la kan jiwa remaja,  semua benda kita nak cuba tanpa mengetahui risiko yang bakal kita hadapi pada masa akan datang.  Aku pun terjebak lah juga dengan penyalahgunaan produk ni. Teruk juga muka aku pada masa tu.  Tambahan lagi aku ni jenis lasak banyak terdedah dengan udara serta jadual pemakanan yang tidak menentu. Kadang-kadang tu waktu tidur pun tidak konsisten. Sebab muka aku yang teruk ni,  aku pernah juga melalui pengalaman kena pulau sebab muka aku penuh dengan jerawat sampai malu nak keluar rumah. Orang sekeliling lihat aku dengan pandangan yang pelik sebab muka aku penuh dengan jerawat.  Stress juga la waktu. Malu nak jumpa atau bertemu dengan orang.  Hilang keyakinan diri. Namun,  setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.  Korang mesti nak tahu,  macam mana aku cuba untuk menyelesaikan masalah jerawat pada muka aku ni. 
Pengalaman Di Estetika MedispaSegalanya bermula apabila aku membuat rawatan di Estetika Medispa.  Aku dapat tahu tentang Estetika Medispa ni dari kawan baik aku. Dia cuba bantu dengan membawa aku ke Estetika Medispa.  Aku memberanikan diri untuk mencubanya.  Nak miliki kulit yang cantik haruslah berani mencuba.  Betul tak? Aku telah mendapat khidmat nasihat beauty consultant yang berpengalaman untuk bantu aku menyelesaikan masalah muka aku ni. Aku rasa lega dan yakin selepas mendengar penerangan darinya yang mengatakan muka aku boleh pulih dan kembali licin tanpa jerawat. 
Kalau korang nak tahu,  banyak keistimewaannya jika buat rawatan di Estetika Medispa ni.  Korang boleh buat pemeriksaan wajah secara percuma. Bila dah buat pemeriksaan wajah,  korang boleh tahu tentang masalah pada muka korang tu. Lagi bestnya, Estetika Medispa ada menawarkan promo akhir tahun yang berbaloi untuk setiap pelanggan yang mengunjungi untuk mendapatkan rawatan. Korang berpeluang untuk mendapatkan percuma rawatan. Menarik kan?  Korang jangan risau tentang keberkesanannya kerana sudah banyak sumber pelanggan estetika yang berjaya merawat masalah pada wajah mereka.

Aku juga tidak melepaskan peluanv untuk mencuba rawatan “Diamond Carbon Peel” yang mana kebaikan rawatan ini ialah untuk mengatasi jerawat aktif, parut jerawat dalam, pelbagai jenis jerawat dan sebagainya. Suasana bilik rawatan juga memang best. Masa korang tengah buat rawatan tu,  siap ada pasang muzik instrumental. Beautician yang bertugas pun semuanya mesra.  Jadi,  kita takkan rasa kekok sepanjang menjalani rawatan di sini.

Jika korang punya masalah sama dengan aku, jangan putus asa ok.  Korang boleh cuba dapatkan rawatan di Estetika Medispa. InsyaAllah,  masalah korang dapat diselesaikan.  Setiap masalah pasti ada penyelesaian. 




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.izzatisuhaide.com/2017/12/pengalaman-jerawat-sampai-malu-keluar.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tipu Bawa Keluar Jalan Jalan Ibu Luah Rasa Sedih Anak Anak Tergamak Tinggalkan Di Rumah Orang Tua

Tipu Bawa Keluar Jalan Jalan Ibu Luah Rasa Sedih Anak Anak Tergamak Tinggalkan Di Rumah Orang Tua

papar berkaitan - pada 4/11/2021 - jumlah : 97 hits
Seperti adegan di dalam drama seorang ibu yang kini berusia 69 tahun terpaksa menelan kenyataan pahit apabila ditinggalkan oleh anak anaknya di rumah orang tua lapor Kompas Kisah mengenainya itu telah menjadi tular di Indonesia sejak bebera...
Doa Keluar Rumah

Doa Keluar Rumah

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 13 hits
Doa Keluar Rumah Bismilaahi tawakkaltu alallahi wa laa hawla wa laa quwwata illaa billaahi Artinya Dengan menyebut nama Allah aku menyerahkan diriku pada Allah dan tidak ada daya dan kekuatan selain dengan Allah saja
Pengalaman Buat Ujian Covid 19 Sendiri Di Rumah Dengan Prodetect Covid 19 Antigen Self Test

Pengalaman Buat Ujian Covid 19 Sendiri Di Rumah Dengan Prodetect Covid 19 Antigen Self Test

papar berkaitan - pada 15/11/2021 - jumlah : 44 hits
Bli Kit Ujian Kendiri secara online di siniBadan rasa tak berapa sihat selepas balik dari meronda sakan bersama keluarga Saya ada buat posting pasal aktiviti kembara bersama keluarga dalam artikel yang lalu di sini Sekarang rasa demam selse...
Pengalaman Pertama Masuk Rumah Baru

Pengalaman Pertama Masuk Rumah Baru

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 24 hits
gambar hiasan semata Pertama sekali aku panjatkan rasa syukur yang tak terhingga kepada Yang Maha Esa Alhamdulillah Setelah berjuang dari bulan 1 untuk uruskan segala proses pembelian rumah aku terpaksa berdepan dengan manusia yang bernama ...
Bagaimana Jin Masuk Dalam Rumah

Bagaimana Jin Masuk Dalam Rumah

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 36 hits
Bagaimana Jin masuk ke dalam rumah kita Ini jawapannya1 kita yg bawa sendiri2 kelakuan kita yg boleh menjemput mereka1 Kita bawa sendiri antaranya dengan membawa masuk barang2 dari bomoh seperti tangkal2 wafak senjata lama barang2 yg telah ...
Rumah Kecil Punca Anak Cari Hiburan Diluar

Rumah Kecil Punca Anak Cari Hiburan Diluar

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 40 hits
Credit image Astroawani comRumah kecil punca anak habiskan masa diluar Adalah beberapa bulan yang lalu aku terbaca komen mamat sorang ni tentang suatu isu Aku pun tak ingat isu apa Yang aku ingat ialah pasal rumah yang kecil menjadikan anak...
10 Cara Mengelak Kucing Berak Dihalaman Rumah

10 Cara Mengelak Kucing Berak Dihalaman Rumah

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 30 hits
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pengunjung blog ini Beberapa minggu yang sudah kecoh bagaimana seekor kucing yang bunting dipukul hingga mati Puncanya ialah tak tahan dengan kucing yang selalu berak dihadapan rumahnya Jadi perdebat...
Lari Dari Rumah

Lari Dari Rumah

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 29 hits
Assalamualaikum My dear brothers and sisters Welcome to my blog yang pernah dtg jugak selamat datang diucapkan Tq la sebab sudi singgah di blog aku yang serba sederhana ini Huhu Ok sebenarnya kali ni nak cakap pasal isu LARI DARI RUMAH Ish ...
2 Beradik Di Rumah Baru Di Bpj Sp

2 Beradik Di Rumah Baru Di Bpj Sp

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 15 hits
Muhammad Nuruddin Bin Bashah added 3 new photos September 18 at 8 52pm Dua beradik melepak sementara ibu bpa sdg mengangkat buku2 ke rumah baru yg seberat dua tan ini
Statistik Jenayah Kes Jenayah 2020 Catat Penurunan

Harga Makanan Kpim Rangka Pelan Tindakan Atasi Kenaikan Harga

Afieq Shazwan Layu Di Hujung Mekar Chord

Siapa Pm Malaysia

Leher Bvdak Kurang Siuman Dicekak Oleh 2 Beranak Shg Mavt Krn Dituduh Cvri Speaker

Tawaran Hebat Lulu Super Friday Potongan Sehingga 70

Barang Mekap Murah Di Sogo

Pemergian Ayah Abam Kie Ke Rahmatullah



Kenapa Orang Kaya Terus Kaya Yang Miskin Kekal Miskin

Individu Pertama Dianggap Seksi Oleh Hollywood Kintaro Hayakawa

Bagaimana Perubatan Tradisional Cina Boleh Popular Sekitar 1970an

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Kisah Cinta Kita Slot Akasia TV3

China Kini Menjadi Negara Paling Kaya Di Dunia


Telemovie Kerana Setitik Susu Lakonan Azlee Khairi Izara Aishah

Internet Mudah Alih Malaysia Tercorot Di Dunia

Lirik Lepaskan Aku Mandala Band

Updates To Youtube S Terms Of Service

Thermos Vacuum Flask Dari Blogger Fieza Sani

Yoo Ahin Ahn Eunjin Dilapor Bakal Terajui Siri Netflix The Fool At The End Of The World