Pengalaman Buang Jeragat Di Dr Chong Clinic Kepong



Assalamualaikum & hai korang..
Lately BBL rasa down bila tengok muka sendiri kat cermin. Jeragat makin banyak naik area pipi sampai tak boleh beza freckles dengan tahi lalat. Masa awal-awal jeragat naik tak berapa kisah sangat cuma bila snap gambar makin ketara. Staff office pun dah tegur muka kurang seri bila ambil gambar selfie. Aduhai sedih la macam ni
Last week try la google klinik estetik terdekat area tempat kerja. Kebetulan Along Murni bagitau dia tahu tempat sesuai, professional, berkesan & harga berpatutan kalu nak hilangkan freckles wajah. Then ajak la dia teman saya. Cuak jugak bila baca dalam internet, rawatan jeragat biasanya menggunakan laser. Terus mind set kepala mesti sakit amat.. siapa tak seram walaupun nak handsome tu bukan mudah. Eh!

Dari apa Murni bagitau Dr Chong Clinic ni memang well know dengan harga treatment berpatutan. Selain doktor & staff memang professional, berpengalaman serta terlatih dengan sijil dermatology & estetik untuk buat rawatan kulit, rambut & badan. Tak silap Dr Chong Clinic pun banyak terima anugerah atas pelbagai pencapaian. Serba sikit boleh menyakinkan hati BBL untuk datang buat treatment buang freckles. 
Dr Chong Clinic Kepong
Memandangkan office dalam kawasan Sentul, so saya pilih cawangan HQ Dr Chong Clinic di Kepong. Selain sini, ada beberapa branch di Taman Tun Dr Ismail, Shah Alam & Johor Bharu. BBL datang waktu pagi sebab senang sikit orang tak berapa ramai kan. Waktu masuk dalam klinik terus staff great wish good morning & offer minum air kopi/teh sambil tanya ada set temujanji ke belum. Kat kaunter staff ada bagitau pakej promosi sekarang dari mencerahkan kulit wajah, menghilang jerawat, parut jerawat, menghillang tanda lahir, anti-penuaan, mengurangkan berat badan serta banyak lagi la . So saya pilih pakej Pico Laser bagi mengurangkan jeragat sekitar wajah. Nasib baik sekarang tengah ada promosi 49% diskaun. Kira mur mur jelah dari harga biasa. Sebelum ni pergi survey harga kat klinik estetik lain dalam RM1,500 per sesi. 


Sebelum tu ada beberapa borang kebenaran & surat aku janji kena isi sebagai proses sebelum menjalani sebarang rawatan kat sini. Jangan risau, staff Dr Chong Clinic akan bantu untuk isi borang tersebut. Incase ada alahan ubat, masalah kulit sensetif, pernah menjalani pembedahan atau masalah berkaitan jenis pakej anda nak ambil, mungkin doktor boleh suggest pilihan pakej lain bersesuaian. Lepas tu ada sesi consultation bersama Dr Brendon Chong - pakar dermatology & estetik. Waktu sesi perbincangan dengan doktor biasanya lebih kepada permasalah kita hadapi. Seperti saya alami - kesan parut jerawat, tona kulit tak sekata, pori terbuka, white head & jeragat ketara pada wajah. Dr Ben banyak bagi tips untuk jaga kebersihan kulit muka, jenis produk sesuai serta cara nak maintain kulit muka supaya masalah tu tak lagi berulang. 

Dr Bren sangat bagus & pakar dalam bab kesihatan kulitSebenarnya saya sendiri pun confuse jenis treatment apa sesuai dengan kulit muka. Yelah risau tetiba makin break out bila balik rumah. Dr Bren memang syorkan Pico Laser sebabnya sangat berkesan menghilangkan pigmentasi, melasma, parut jerawat & pori-pori terbuka. Ha perfect la dengan keadaan muka saya ni. Biasanya kalu freckles agak banyak & besar, so kena buat treatment susulan beberapa kali. Maybe untuk 1st visit boleh kurangkan 20% freckles kecil, kemudian datang lagi sampai betul-betul hilang jeragat tu. 

Pico laser menggunakan teknologi laser terkini bagi menghilangkan tatto, pigmentasi, garis halus serta membaik pulih kulit muka. Malah pico laser berkesan menyelesaikan masalah kulit muka seperti hiperpigmentasi & sun spot. Kata Dr Bren mostly jeragat muka sebab terdedah cahaya matahari. Lagi-lagi kalu lelaki bawa motorsikal, tak pakai moisturise & sun block so peluang jeragat naik tu agak berisiko. 

 cuci muka dulu sebelum start operasi..
rest dulu muka dengan masker kebas
Dalam 20 minit sesi consultation baru proceed ke bilik rawatan. First staff cuci muka dulu untuk make sure kulit muka bebas dari habuk, kotoron & oily face. Kemudian sapu dengan krim kebas untuk make sure kulit muka tak terasa pedih sewaktu doktor buat rawatan. Ala lebih kurang macam spa gitu. Bila muka dah bersih baru Dr Bren datang untuk start buat pico laser. Murni bagitau ada 5 jenis machine laser Dr Bren guna untuk muka saya. 

1. Menghilang jeragat
2. Menghilangkan black head
3. Mengecilkan pori terbuka
4. Menghilangkan parut jerawat
5. Menghilangkan sun spot

Sesi ni ambil masa 40-45 macam tu je. Just relax & enjoy je. Dr Bren pun teliti buat kerja belek muka BBL. Rasanya satu-satu inci muka dia tengok nak treat freckles tu. Bila dah setel, staff akan rest muka dengan masker selama 30 minit untuk redakan kulit muka lepas kena laser. Sampai tertidur BBL sebab syok baring kan..hahaha

 Dr Bren dengan machine laser berteknologi terkini
jadi merah-merah macam ni sebab kena laser.. jangan bimbang dalam sehari dua dah hilang kesan laser tu
Dr Bren ada pesan untuk 7 hari pertama selepas rawatan pico laser kalu boleh elakkan cuci muka dengan scrub, jangan pakai toner & jangan terlalu kerap expose cahaya matahari atau bahang panas memasak. Cuma boleh cuci muka dengan pencuci biasa, pakai pelembab muka & sun block untuk protect kulit muka. Weh nampak la muka merah-merah sikit macam pakai blusher! 

So far 2 hari je kulit muka merah-merah, itu pun kesan biasa & kulit tak mengelupas pun. Alhamdulilah lepas buat treatment pico laser, saya perasan freckles kecil dah hilang, pori pun dah mengecut & black head pun tiada. Seronok dapat selfie muka fresh & ala-ala nak flawless tanpa guna filter..eh! rasanya kena repeat lagi buat pico laser 2nd & 3rd sampai freckles betul-betul hilang dari muka saya ni. 


Dr Chong Clinic pun ada rangkain produk pemjagaan kulit yang sesuai dengan wajah. Tambah lagi bila lepas setel treatment mesti nak make sure kulit muka dapat recover dengan cepat & elak dari kesan sampingan mungkin kerana produk lain tidak sesuai. Apa-apa boleh rujuk dengan staff kaunter. 

Alang-alang tu BBL nak kongsi berita baik untuk korang semua. Sekarang Dr Chong Clinic tengah buat promosi ANNIVERSARRY SUPER DEAL sempena ulangtahun ke 4 dengan TAWARAN PAKEJ BERBALOI dari treatment rambut, rawatan kulit muka serta kurangkan berat badan. Malah ada contest boleh menang sebuah kereta Saga okay!


Bukan tu je, BBL nak bagi extra diskaun special untuk anda. Just mention nama "BUDAK BANDUNG LAICI" korang akan dapat tambah diskaun 5% tau. Makin jimat! Ha jangan lupa sebut nama BBL tu.. ni rahsia antara kita je ye.

Promosi ulangtahun ini akan tamat pada 30 September 2020, so cepat-cepat book appointment bersama Dr Chong Clinic di lokasi berikut
Dr Chong Clinic HQ KepongNo Telefon : 03-61793157 / 018-4738818Alamat : 37G, Jalan Metro Perdana Barat 1, Taman Usahawan Kepong, 52100 Kuala Lumpur
Dr Chong Clinic TTDINo Telefon : 03-55243083 / 011-21288188Alamat : 14 & 15, Jalan Wan Kadir, Taman Tun Dr Ismail, 6000 Kuala Lumpur
Dr Chong Clinic Shah AlamNo Telefon : 03-55243083 / 018-4710988Alamat : F-G-33, Jalan Ikthisas 14/1, Vista Alam, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor
Dr Chong Clinic Johor BharuNo Telefon : 07-5596110/ 011-56366110Alamat : 49, Jalan NB2 2/2, Taman Nusa Bestari 2, 79150 Iskandar Puteri, Johor Bharu

Waktu operasi
Isnin - Jumaat : 10 pagi - 7 petang
Sabtu & Ahad : 10 pagi - 6 petang
General line untuk book appointment 018-2528088Website : www.drchongclinic.comFacebook : www.facebook.com/drchongclinicInstagram : www.youtube.com/DrChongClinicYouTube : www.instagram.com/drchongclinicEmail : [email protected]

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://budakbandunglaici.blogspot.com/2020/09/pengalaman-buang-jeragat-di-dr-chong.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kembar Oku Tak Buang Masa Rajin Bekerja Kumpul Duit Untuk Masa Depan

Kembar Oku Tak Buang Masa Rajin Bekerja Kumpul Duit Untuk Masa Depan

papar berkaitan - pada 10/9/2020 - jumlah : 159 hits
Walaupun bergelar orang kurang upaya sindrom down kekurangan tersebut tidak menjadi penghalang buat pasangan kembar lelaki bagi menjalani rutin harian seperti orang lain Kembar tersebut Muhammad Yusuf Mahadi dan Muhammad Yunus Mahadi mampu ...
Mamamia Baby Diapers Lampin Pakai Buang Yang Berkualiti Tinggi Dengan Harga Yang Berpatutan

Mamamia Baby Diapers Lampin Pakai Buang Yang Berkualiti Tinggi Dengan Harga Yang Berpatutan

papar berkaitan - pada 9/9/2020 - jumlah : 290 hits
Assalamualaikum Jarang kita dengar mommy kat luar sana yang gunakan lampin kain untuk bayi dan anak mereka Rata rata semuanya telah menggunakan lampin pakai buang Bukan apa kalau pakai yang jenis kain terpaksa basuh belum lagi kalau bocor M...
Tun M Perjelas Kenapa Tulis Surat Mahu Buang Label Pengganas Ltte

Tun M Perjelas Kenapa Tulis Surat Mahu Buang Label Pengganas Ltte

papar berkaitan - pada 7/9/2020 - jumlah : 133 hits
Tun Dr Mahathir Mohamad KUALA LUMPUR Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui mencadangkan supaya LTTE tidak dilabel sebagai pengganas Bahkan beliau tidak tahu apa tujuan suratnya bertarikh 12 Februari lalu yang ditulis kepada...
Petronas Tak Rancang Buang Pekerja

Petronas Tak Rancang Buang Pekerja

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 285 hits
Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Petronas Tengku Muhammad Taufik ketika mengumumkan Prestasi Kewangan Kumpulan Petronas Suku Kedua 2020 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur foto SYAFIQ AMBAK KUALA LUMPUR Petronas tidak merancang un...
Tertekan Serabut Sering Dikaitkan Yamani Buang Abdillah Enggan Dibayangi Bapa

Tertekan Serabut Sering Dikaitkan Yamani Buang Abdillah Enggan Dibayangi Bapa

papar berkaitan - pada 10/9/2020 - jumlah : 286 hits
Dek kerana orang sering mengaitkan dirinya dengan bapa penyanyi terkenal Datuk Jamal Abdillah Yamani Abdillah 19 mengakui dia pernah berasa tertekan source
Alat Sulit Remaja Lelaki Digigit Ular Sawa Ketika Buang Hajat

Alat Sulit Remaja Lelaki Digigit Ular Sawa Ketika Buang Hajat

papar berkaitan - pada 11/9/2020 - jumlah : 188 hits
Seorang remaja lelaki yang dikenali sebagai Siraphop Masukarat berusia 18 tahun mengalami kecederaan di bahagian alat sulitnya kerana telah digigit dengan anak ular sawa ketika dia sedang membuang hajat Kejadian ini berlaku pada hari Selasa...
Ustaz Kongsi Petua Buang Kolestrol Degil

Ustaz Kongsi Petua Buang Kolestrol Degil

papar berkaitan - pada 13/9/2020 - jumlah : 451 hits
Ustaz Kongsi Petua Buang Kolestrol DegilMasalah kolestrol degil dan dijauhi dari serangan jantung
Dikecam Isu Buang Abdillah Yamani Akui Hanya Cadangan Bukannya Muktamad

Dikecam Isu Buang Abdillah Yamani Akui Hanya Cadangan Bukannya Muktamad

papar berkaitan - pada 13/9/2020 - jumlah : 193 hits
Ia hanya cadangan yang dikongsikan selepas konsert terakhir dalam program Big Stage 2020 lalu Bagaimanapun ia bukannya keputusan muktamad Lagipun saya tidak bermaksud membuang nama bapa di penghujung nama source
Suspended Lawyer Cannot Give Legal Advice To Clients Says Apex Court

Besar Pengorbanan Muhyiddin Hingga Jawatan Pm Dilepaskan Tajuddin

Melaka Fasa 2 Dah

10 Tahun Lagi Banyak Pekerjaan Skil Rendah Lenyap

Kim Seonho Ungguli Ranking Reputasi Jenama Pelakon Drama Bagi September Ini

Best Je Penonton Bincang Sebab Rating Hometown Cha Cha Cha Kian Menurun

Sbobet Sbobet Ufabet369

Rm9 5m Not For Shafee S Role As Dpp In Anwar S Sodomy Case Witnesses



Kahwin Pelakon Yusuf Bahrin Ini 10 Fakta Biodata Zizi Kirana

The Ultimate Descent Terjunan dari Puncak Gunung Everest Dengan Paragliding

Kalau Nak Tahu Selepas Kahwin Yusuf Bahrin Zizi Kirana Dedah Rahsia

Bolehkah Anda Menangkap Gambar Orang Lain Tanpa Kebenaran

Kisah Anak Penyanyi Legenda Frank Sinatra Diculik Penjenayah


Kad Ucapan Dalam Tulisan Jawi

Jom Bekerja Bersama Flex

Wow 25j Unknown

Inai Readymade Inai Damia Untuk Rambut Beruban

Tempat Pelancongan Menarik Percuma Di Kuala Lumpur Selangor Putrajaya

Voucher Gif From Mashawi