Orodesign Platform Jual Beli Emas Fizikal Yang Terus Menerima Kepercayaan Rakyat Malaysia
Untuk para dealer — sama ada baru atau lama — yang mungkin sedang berasa gusar...
“Barang sampai ke?”
“Betul ke bukan scam?”
“Kenapa lambat sangat?”
Tenang ya. Entri ini ditulis khas untuk memberi pencerahan kepada semua.

Sejarah Ringkas Orodesign
Orodesign bermula sejak April 2018, sebagai platform jual beli emas fizikal terus dari kilang MAA Precious Metals Sdn Bhd, milik En. Azrul.
Bukan emas digital.
Bukan akaun pelaburan emas.
Ini emas fizikal sebenar, yang boleh pegang dan simpan sendiri.
Barang Sampai, Cuma Perlukan Masa
Setiap pesanan, insyaAllah sampai ke tangan dealer dan pelanggan dengan selamat. Cuma yang membezakan hanyalah tempoh masa — kadang cepat, kadang lambat.
Sebab itu kami letakkan garis masa penghantaran antara 5 hingga 15 hari bekerja.
Biasanya dalam tempoh 3–5 hari pun dah sampai, tetapi bila berlaku permintaan luar biasa seperti sekarang, proses mungkin mengambil masa lebih lama.
Kenapa Lambat?
Kerana ini urus niaga emas fizikal, prosesnya tidak semudah klik-klik seperti emas digital.
Setiap gram emas perlu:
Diurus dari segi stok harianDiproses dari kilangDibungkus rapiDihantar dengan sistem pos yang selamat
Bila permintaan meningkat dua kali ganda dalam masa singkat, kilang memerlukan masa untuk tingkatkan produktiviti.
Tambah pula, urus emas bukan macam bungkus coklat. Hilang 0.25g pun dah ratus ringgit!
Sistem Slow, Keahlian Baru Ditutup Sementara
Kami akui, sistem sedang perlahan disebabkan beban permintaan yang tinggi. Tapi jangan risau — HQ sedang upgrade sistem untuk bantu kelancaran semua urusan.
Buat masa ini, pendaftaran dealer baru ditutup sementara bagi beri ruang kepada HQ selesaikan pesanan sedia ada dengan lebih efisien.
Sahabat yang baru boleh mula study proses jual beli emas di Orodesign dulu.
Sahabat lama yang baru muncul semula, juga disarankan baca semula proses terkini.
Alhamdulillah: 70,335 Dealer Sehingga Hari Ini!
Satu berita yang sangat menggembirakan —
Sehingga jam 3:38 petang, 21 April 2025, jumlah dealer aktif dalam platform Orodesign telah mencecah:
70,335 orang!
Ini bukti kukuh bahawa semakin ramai rakyat Malaysia percaya dan menyertai platform jual beli emas fizikal milik bumiputera Muslim ini. Bukan sahaja sebagai pengguna, tetapi juga sebagai usahawan yang mahu membina bisnes sendiri dalam bidang emas.
Penutup: Doakan yang Terbaik
Sama-sama kita terus menyokong dan mendoakan yang terbaik untuk platform bisnes orang Islam ini.
Setiap masalah, insyaAllah ada jalan penyelesaiannya. Yang penting, sabar dan yakin.
Orodesign – Emas Fizikal, Emas Sah Milik Kita
Emme Marina (Dealer sah Emas Orodesign)
Emme Marina, suri rumah sepenuh masa (WAHM), memiliki M.Sc. dalam Kimia Industri. Penulis dan usahawan yang aktif, mengikuti pelbagai kursus penulisan dan bisnes. Menghasilkan beberapa buah e-book, seperti "Panduan Bisnes di Shopee." Pengalaman 12 tahun berniaga secara online. Kini aktif sebagai blogger, peniaga jam azan, al Quran digital, emas orodesign serta perunding harta perwarisan Islam. Ingin dapatkan khidmat servis dan produk jualan, bolehlah hubungi saya.
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
https://www.emmemarina.com/2025/05/orodesign-platform-jual-beli-emas.html