Oopiri Movie




Tajuk : oopiriTahun: 2016
Durasi: 2 jam 32 minit 

Kisah ni cerita dia pasal seorang banduan nama seenu yg keluar penjara dengan parol. Kena berkelakuan baik dalam masa 4 bulan. Masa keluar penjara tu, dia balik rumah mcm biasa tapi mak dia marah sangat dengan dia. Mak dia halau dia.
Lepastu seenu ngadu dengan pakcik dia yg mana peguam yg bebaskan dia dari penjara. Then pakcik dia carikan seenu kerja yg dia boleh tinggal kat situ sekali dalam tempoh 4 bulan tu. macam2 tempat dia pergi mintak kerja. Rumah anak yatim, rumah org2 tua. 

Tapi semua taknak dia sebab dia kan baru lepas keluar penjara. Btw, si seenu ni masuk penjara bukan sebab bunuh org pun. Filem ni takde babak bunuh2 pun. Semuanya happy2 je. And ade lah juga part yg touching giler sampai boleh buat kita menangis jugak tau
Then seenu dapat kerja, jaga seorang bisnesman yg kaya gila tapi dia lumpuh 1 badan. 
Memula dia panggil bos dia sir sir. Mcm biasa lah kan. Tapi sebab seenu ni mmg jenis selamber badak je dia. Buat apa dia rasa betul. Dia tukar panggil “abang” kat bos dia tu. start sini lah cerita nya bermula.
Kepuasan cerita ni bila kita tengok kasih sayang antara diorang berdua ni. Takde hubungan darah tapi diorang ikhlas dalam persahabtan dioarang.


Korang kena tengok mcm mana seenu tolong org kaya ni rapat dgn pompuan yg dia suka. Yelah, since dia lumpuh, dia tkde keyakinan diri.
Korang kena tengok si seenu ni baik balik tak dengan mak dia? Adik seenu yg benci seenu tu mcm mana?
Korang kena tengok macam mana and apa org kaya ni buat kat seenu and family dia sbgai balasan telah jaga dia dgn baik.
Korang kena tengok apa ending dia.


Sebab org kaya ni dah syg sgt dgn seenu, dah selesa tapi seenu takleh tinggal dah kat rumah tu.
Cerita ni penuh dgn emosi yg touching2.
Nak tengok jugak?


Nah link https://youtu.be/WeB741sKKUE
https://www.youtube.com/watch?v=D6W1-xbgPUs
https://www.youtube.com/watch?v=9ocvdY0h5qM&t=143s
https://www.youtube.com/watch?v=xtjO-bRfXPY
Tapi tkde sub


Ini ada sub malay
https://t.me/koleksijebat/7838
Link lama dah broken.
#norareviewmovie


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://denhanda.blogspot.com/2020/09/oopiri-movie.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Endless Loop Movie

Endless Loop Movie

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 225 hits
Tajuk Endless LoopTahun 2018Durasi 1jam 30minitPelakon WEIWEI YU GE TIAN YIHENG DU NIE YUAN ZHUO LUCerita ni kalau korang faham sekali tengok je memang korang terer lah Dia punya cerita dekat2 nak ending tu Pening Cerita ni tak mudah kita n...
The Hidden Face Movie

The Hidden Face Movie

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 79 hits
Tajuk the hidden faceTahun Durasi 1 jam 40minitCerita ni pasal sorang perempuan nama ace yg teperangkap dalam bilik rahsia dalam rumah dia sendiri Takde siapa pun tahu bilik rahsia tu ada dalam rumah tu Rumah tu rumah lama Misteri kehilanga...
P Ramlee Movie List

P Ramlee Movie List

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 69 hits
Korang tahu tak kenapa cerita p ramlee ni tengok tak jemu Ingat tak babak bujang lapuk yang pendekar mustar suruh diorang pergi bertapa tu P ramlee kena pergi bertapa kat kubur org mati kena bunuh kan Lepastu hantu gigi tiup trompet bangun ...
The Brooke Ellison Story Movie

The Brooke Ellison Story Movie

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 92 hits
Tajuk The Brooke Ellison storyTahun 2004Durasi 1 jam 31 minitCerita ni korang boleh panggil anak2 tengok sekali Sebab cerita ni based true story Yang mana seorang kanak2 yg sgt tekad untuk belajar walaupun dia lumpuh sepenuhnya Berfungsi ot...
Bad Genius Movie

Bad Genius Movie

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 82 hits
Tajuk Bad geniusTahun 2017Durasi 1 jam 55minitPelakon Chutimon Chuengcharoensukying Eisaya Hosuwan Teeradon SupapunpinyoKorang pernah kenal tak dengan orang yg boleh ingat terus apa yg dia belajar Tak pernah Haaa dalam cerita ni korang bole...
Movie Jebat Lakonan Sharnaaz Ahmad Nelydia Senrose

Movie Jebat Lakonan Sharnaaz Ahmad Nelydia Senrose

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 356 hits
Filem Jebat adalah kesinambungan menerusi drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta lakonan Sharnaaz Ahmad dan Nelydia Senrose Filem sulung terbitan Pena Creative Pictures diarahkan oleh Jamal Khan Saksikan filem Jebat di menerusi Astro First salura...
Spyder Movie

Spyder Movie

papar berkaitan - pada 7/9/2020 - jumlah : 66 hits
Tajuk Spyder Tahun 2017Durasi 2 jam 25 minit Kisah ni pasal tekadnya seorang pemuda nama shiva nk tolong polis cari pembunuh selepas kawan dia kena bunuh dengan kejam Habis anggota badan kena kerat Dia geram dan bersalah sebab dia yg suruh ...
Bahubali 1 2 Movie

Bahubali 1 2 Movie

papar berkaitan - pada 7/9/2020 - jumlah : 79 hits
Bahubali 1 The Beginning 2015 Bahubali 2 The Conclusion 2017 Cerita dia ni macam berulang ulang Tapi sis syok tengok sebab berperang guna pedang tu lah Yang 1 tu dia cerita baahubali datang balik kat kerajaan dia Baahubali dibesarkan oleh o...
Vitus Movie

Vitus Movie

papar berkaitan - pada 7/9/2020 - jumlah : 75 hits
Malam tadi tengok 1 cerita german Cerita pasal budak IQ 180 yg suka main piano Mak ayah dia busy kena upah babysitter jaga dia kat rumah sebab playschool tanak terima dia sebab dia pandai sgt Dia jatuh cinta dgn babysitter dia tu pun sebab ...
Pkpd Di Kota Setar Akan Tamat Hari Ni Tapi Mengejutkan Ini Pula Yang Akan Diisytiharkan Di Situ

Kiamat Dan Gerhana

Bila Ibu Jari Kaki Suami Kene Cengkam Sakit Bukan Main

Siapa Agaknya Di Sebalik 12 Kostum Peserta The Masked Singer Malaysia

3h2m Warung Hajjah Robiah

Hero Kecil Berjaya Kesan Periuk Api Tikus Raksasa Afrika Dianugerahkan Pingat Emas

Wajib Tahu Ini Tanda Seseorang Yang Tubuhnya Disarangi Jin Jahat

Tiada Pemenang Jelas Tapi Warisan Dijangka Menang 37 Kerusi Kata Tinjauan Bebas



5 Perubahan Positif Sikap Rakyat Malaysia Kerana PKP

Resepi Kek Marble Jelita Paling Lembut dan Gebu

Kenapa Pelabur Hartanah China Mula Keluar Meninggalkan Malaysia

Info Dan Sinopsis Drama Ryan Aralyn Slot Akasia

Kenapa Patung Beruang Digelar Teddy Bear


Setiausaha Agung Pn Isytihar Grs Menang

Dua Calon Bebas Satu Calon Usno Menang

Pasangan Suami Dan Isteri Dalam Melayari Bahtera Rumah Tangga

Jadi Baby Jelah Elfira Loy Kongsi Muhamad Rayyan Bakal

Hampir Dua Tahun Tidak Jumpa Siti Saleha

Punya Cewek Doyan Makan Ternyata Patut Disyukuri Ini 6 Alasan Mereka Bukan Orang Yang Ribet