Melaka Trip Cafe Hopping At Bica Co And Daily Fix Cafe



mostly day 2 nie kitorang jalan2 ambik gambar dan cafe hopping. macam biasa, no fix itinerary dan jalan ikut orang je. hahhahaa macam biasa, let's get started

assalamualaikum dan salam sejahtera
banyak gambar kali nie. beratus gambar dalam phone. tapi aku pilih sikit je takut korang bosan tengok asyik up muka sendiri je. hahahhahha. supaya tak banyak ambik space, aku buat collage je untuk gambar nie semua. senang nak tengok dan tak perlu scroll panjang. wowwww my dedication gais. 
Cafe Hopping in Melaka
itinerary for day 2 in Melaka
- check out Mahkota Hotel
- check in Casa Bonita hotel
- lunch at Hotel Casa Bonita
- Rosa Malacca Cafe
- Jonker Walk
- Daily Fix Cafe
- balik hotel
- dinner kat mamak
- pergi McD
- balik hotel tidur lol

bangun awal pagi, ready mandi semua kat Mahkota Hotel, turun bawah nak iron tudung. wahhahaha. nak masuk bilik balik, pintu stuck pulak. nie kali kedua sebab yang pertama terjadi masa kat The Pods backpacker. hahahha pintu stuck jugak masa kitorang berdua (my cousin and me) kat luar sekejap je

my lunch at Hotel Casa Bonita
dalam pukul 11.30 dah turun area lobby tunggu grab nak check in kat next hotel, Hotel Casa Bonita. sampai Casa Bonita awal dalam pukul 12. dibenarkan check in pukul 2 kot kalau tak silap. so kitorang drop luggage and lunch kat dewan makan? order makanan. free flow drinks. so nice. kawan kepada cousin aku kat Melaka stay with us 1 night sambil bawak kitorang jalan2


dah checkin, tukar baju comel2 sebab confirm banyak ambik gambar kat tempat yang dituju. order grab dan yeahh terus ke Rosa Malacca naik grab. Rosa Malacca nie tempat hotel hipster yang agak famous di Melaka. 
area pintu masuk dan depan lift. lolBica & Co. Courtyard
aku rasa tempat nie famous sebab hotel hipster, Rosa Malacca. tujuan utama kitorang bertiga datang sebab nak ambik gambar instagram worthy je lol. bergambar di entrance, bergambar depan lift dan next pergi cafe dia

menu Bica & Cothe prices of foods/drinks of course macam tipikal hipster cafe, pricey. tapi sebab instagram worthy worth it la sebab berapa ratus gambar dapat. lol

order air mineral dan pizza je gais. sebab dah lunch kan tadi. sedap pizza dia, kecik comel nipis dan agak rangup. sedap!

kitorang ikut je orang Melaka nie haaa :Dcantik betul kawasan cafe nie. semua 'instagram' worthy. yang nie area luar cafe tu. boleh jugak makan kat area nie. tujuan kitorang ambik gambar je. lol
then, lepas puas bergambar. order grab untuk ke Jonker Walk pulak. lepas puas window shopping. pergi cafe kat area tu pulak.

Jonker Walk, belum penuh sangat sebab masih awal kot?cafe kali nie kat depan dia kedai souvenirs, tapi kat dalam tu ada cafe!gambar tak clear sebab aku ambik dari video je. lol
Daily Fix Cafe
cafe nie kat area jonker walk. cafe nie dalam kedai yang jual souvenir dan biskut? maksudnya orang dari luar takkan tau cafe nie wujud kalau tak cari or tengok betul2 sebab signboard utama kat luar lain. dia letak small signboard kat entrance kedai yang memberitahu cafe nie wujud kat situ
the menu, macam biasa harga cafe hipster. kitorang order pancake coklat dan aku order banana smoothies. counter areaarea kat dalam Daily Fix Cafe, yang daun2 tu area belakang dia. 
dalam cafe nie pun cantik sebab macam ada area rumah kedai lama. kitorang order pancake chocolate untuk share dan aku order banana smoothie. nice sedap dan lembut pancake dia. selepas puas bergambar, makan dan jalan2 then balik hotel sekejap. 
settle apa patut. malam tu keluar dinner kat mamak makan kueytiew goreng, sedap tapi aku lupa apa nama kedai makan tu XD then, pergi mcD makan aiskrim. lol. dah nak sampai pukul 12am baru balik hotel. hotel tu dah tutup lampu. berlari naik bilik ahhahahaha. masuk bilik mandi semua terus tidur selepas penat seharian berjalan. hahahaha
kesimpulannya, wishlist aku nak cafe hopping akhirnya tercapai jugak. okay la la kan pergi 2 buah cafe yang 'instagram worthy' dalam masa sehari. kat hometown aku (sibu) kureng sikit cafe2 macam nie. ahhh tak sabarnya nak pergi banyak cafe2 yang menarik. 
nak pergi cafe hopping lagi T^T inshaALLAH soonnnn <3next day bersambung di lain blog post

siapa suka cafe cantik2? kita geng!
thanks sudi baca,ilal liqa'


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.budakvanilla.com/2019/08/melaka-trip-cafe-hopping-at-bica-co-and.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Trip To Perak

Trip To Perak

papar berkaitan - pada 15/8/2019 - jumlah : 116 hits
AssalamualaikumSetelah beberapa lama Faiq tak update blog ni disebabkan kekangan masa dan sibuk dengan assignment kelas quiz dan sebagainya Maklumlah hidup sebagai seorang pelajar kan Dalam kesibukkan masa belajar Allah bagi Faiq dan kawan ...
Open Trip Lombok

Open Trip Lombok

papar berkaitan - pada 14/8/2019 - jumlah : 56 hits
OPEN TRIP LOMBOK Assalamualaikum dan Selamat petang Hai reader semua ada yang ingin merancang nak bercuti ke Lombok bulan Oktober nanti tak Bonde ada pakej menarik dari sahabat di Lombok sebelum ini Bonde juga mengunakan pakej yang sama And...
Second Wind Prepping A Custom Lemans For A Road Trip

Second Wind Prepping A Custom Lemans For A Road Trip

papar berkaitan - pada 17/8/2019 - jumlah : 97 hits
Most custom enthusiasts refine and tinker with their bikes Sometimes it s to keep them in line with changing tastes and styles Sometimes it s to improve performance And other times it s to fix age related issues or the ravages of time In th...
Familiarization Trip Ke Magic World Penang Dan Malayan Culture Magic Show

Familiarization Trip Ke Magic World Penang Dan Malayan Culture Magic Show

papar berkaitan - pada 17/8/2019 - jumlah : 104 hits
Familiarization Trip Ke Magic World Penang Dan Malayan Culture Magic Show So far cik en tak sempat nak update Familiarization Trip Ke Magic World Penang Dan Malayan Culture Magic Show ini yang cik en join 7 Ogos yang lepas So far FAM Trip i...
5 Toys And Games To Pack For The Trip

5 Toys And Games To Pack For The Trip

papar berkaitan - pada 1/9/2019 - jumlah : 70 hits
By BY GANDA SUTHIVARAKOM from NYT Travel https ift tt 30X5YWV
One Last Trip As Penang Hill Train Conductor

One Last Trip As Penang Hill Train Conductor

papar berkaitan - pada 24/8/2019 - jumlah : 73 hits
Since 1932 a lineage of train conductors from grandfather to grandson has taken people up to Penang Hill along the funicular railway And that lineage ended on Thursday with the retirement of third generation funicular train conductor N Chan...
A Mysterious Trip To China

A Mysterious Trip To China

papar berkaitan - pada 14/8/2019 - jumlah : 57 hits
A few months ago perhaps in April a Penang government rep was seen checking out an autonomous rail rapid transit or trackless tram system in China This option is believed to cost not more than one third than the cost of the elevated light r...
Restoran Aroma House Cafe Bertam Kepala Batas

Restoran Aroma House Cafe Bertam Kepala Batas

papar berkaitan - pada 27/8/2019 - jumlah : 99 hits
Jalan jalan di Bertam Kepala Batas saja nak cari port makan yang baru nak buka di area area sini Banyak bangunan atau lot lot kedai baru Ada juga yang buka kedai makan Ada banyak jugak la InsyaAllah akan try semuanya Tapi untuk posting kali...
Kenyataan Berunsur Fitnah Beberapa Gambar Sultan Kelantan

Kereta Kancil Usang Viral Akhirnya Disita

Keputusan Penuh Abpbh 32 2019

3 Cara Kurangkan Minyak Dalam Makanan Bergoreng Yang Mudah

Sambal Tahun Menu Warisan Orang Jawa

Takkan 8 Orang Saja Pemilik Mykad Palsu

10 Masakan Tradisi Pahang Yang Sedap Pepalih Wehhh

Pertimbang Bonus Sebulan Gaji Semak Semula Ssm Cuepacs



Ini Sebab Orang Dulu Dulu Tidak Senyum Ketika Ambil Gambar

Bolehkah Kerajaan Merampas Tanah Milik Kita

Senarai Lagu Tugasan Konsert Big Stage 2019 Minggu Ketujuh Separuh Akhir

Carta Kedudukan Dan Markah Peserta Konsert Big Stage 2019 Minggu Keenam

Senarai Pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 ABPBH32


20 Senarai Blog Pendidikan Terbaik

Sakit Mata Lepas Bangun Tidur

Kuah Kacang Aka Kuah Nasi Kapit Kelantan Yang Sangat Sedap

Kedudukan Carta Ragbi Piala Dunia 2019

Maksud Barang Gred Copy Ori Dan 1 1

Sandwich Roti Pita Yang Sedap