Lunch Bag Untuk Maisara Bagi Semangat Untuk Ibu Siapkan Bekal Anak


Hi semua...
Sejak tadika sampai dah masuk umur 13 tahun , Maisara masih lagi bawa bekal ke sekolah. Jenis malas nak beratur membeli katanya. Lagipun dia sekarang pengawas jadi tak boleh makan lambat2 katanya. kena makan cepat2.  Jadi lunch bag sangat penting untuk maisara dari dulu sampai sekarang... Baru2 ni belikan dia lunch bag baru sebab yang lama dah koyak. Cantik tak?


Ikutkan jiwa ibu ni nak beli yang gambar frozen, gambar hello kitty. Masih dok ingat anak tu macam kanak-kanak riang lagi. Tapi kena sedar diri anak dah besar dan diri dah tua so kita pilih yang gambar Eiffle Tower ni

Beli ni dapat free gift Keychain tau. Lunch bag memang kat zip dia korang kena letak keychain sebab mudah sikit nak buka. Zip dia kecik je. Kalau korang nak beli lunch bag pastikan korang beli yang jenis fabrik keras gini. 



Lepas tu bahagian tepi dia ada lining keras tu. Apa ke nama nya entah la. Tapi kalau tak de lining keras tu lunch bag cepat koyak kat bahagian jahitan tepi tu. Sebab bekal kan berat dengan bekas air bagai

Satgi kat bawah ni korang baca saya tunjuk lunch bag yang tak tahan. cepat koyak




Bahagian belakang dia ada poket jugak. Boleh la letak note ke apa. Korang kalau nak beli boleh terus klik link ni.. Shopee Lunch Bag harganya cuma rm13.90. Nampak tak bahagian dalam dia ada aluminium foil tu untuk pastikan makanan kekal hangat. 


Makanan tu tak la tahan panas sampai 5,6 jam. macam Maisara ni pergi sekolah jam 12, jam 3 baru dia makan. Tapi makanan tu panas2 suam la sikit. Dalam dia pun muat untuk 3 bekas makanan. Maisara biasanya bawak satu botol air, satu bekas makanan, dan satu balang kecil biskut keropok

Nampak macam banyak je makan..kan??Tak de la..dia makan kongsi dengan kawan-kawan biasanya.Sebab tu boleh bawak banyak


Yang biru ni pulak lunch bag lama dia. Baru pakai sebulan. Dah koyak bahagian pemegang nya dan bahagian tepi jahitan. Kalau anak korang bawak makanan yang ringan, sesuai la pakai yang ni.tapi kalau untuk isi bekas air memang tak sesuai. sebab air biasanya berat


Ini bahagian dalam dia. Cukup besar jugak.Boleh isi satu bekas makanan dan satu bekas air. Tapi bekas air tu tak boleh berdiri tegak la. Tak macam lunch bag atas yang hitam tu. Yang hitam tu bekas air boleh letak menegak

So kalau bekas air anak korang mudah keluar air kat penutup dia tak sesuai pakai yang biru ni. Yang biru ni murah je. Harga rm4.50 saja. Jadi kalau korang nak bagi anak seronok bawak bekal, dan baru nak ajar anak bawak bekal, suruh la dia pakai lunch bag ni. Nak beli boleh klik sini. Shopee Cute Lunch Bag. Anak suka bawak bekal, ibu pun semangat nak siapkan bekal anak




Yang bagus nya bila murah ni boleh la tukar2 lunch bag selalu. anak pun seronok hari2 bawak lunch bag comel. Bila dia dah biasa bawak bekal tukar la pakai lunch bag yang tahan dan kuat sikit

Macam Maisara , kawan-kawan nya teruja betul tengok lunch bag dia. Sama teruja macam nak tengok isi dalam nya. Hahahha

Ok.tu je.. Bye



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.dianarashid.com/2020/02/lunch-bag-untuk-maisara-bagi-semangat.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ibu Kongsi Video Anak Lelakinya Berusia 9 Tahun Mahu Bunuh Diri Selepas Kerap Dibuli Di Sekolah

Ibu Kongsi Video Anak Lelakinya Berusia 9 Tahun Mahu Bunuh Diri Selepas Kerap Dibuli Di Sekolah

papar berkaitan - pada 20/2/2020 - jumlah : 127 hits
Ibu kongsi video anak lelakinya berusia 9 tahun mahu bunuh diri selepas kerap dibuli di sekolahPerbuatan membuli di sekolah harus ditangani dengan tegas dan pihak sekolah tidak sepatutnya memberikan pelbagai alasan kononnya pembuli berasal ...
Ibu Dakwa Anak Dibuli Di Sekolah 2 Kali Dada Dipercayai Ditusuk Dengan Pensel Sampai Tinggal Kesan

Ibu Dakwa Anak Dibuli Di Sekolah 2 Kali Dada Dipercayai Ditusuk Dengan Pensel Sampai Tinggal Kesan

papar berkaitan - pada 26/2/2020 - jumlah : 12 hits
Bila hantar anak anak ke sekolah dengan harapan mereka baik baik saja Mana ada ibu bapa yang sanggup anak mereka dibuli atau diperlakukan dengan perkara yang tidak baik Acap kali kita dengar kes buli ini terjadi bila umur meningkat remaja j...
Hairan Anak Selalu Mengantuk Ibu Berang Pengasuh Beri Dadah Pada Bayinya

Hairan Anak Selalu Mengantuk Ibu Berang Pengasuh Beri Dadah Pada Bayinya

papar berkaitan - pada 20/2/2020 - jumlah : 92 hits
Seorang pengasuh yang diupah untuk menjaga dua orang bayi yang setiap seorang berumur satu tahun dituduh meracuni mereka dengan ubat ubatan termasuk pil tidur antihistamin dan ubat ubatan untuk kegelisahan Pengasuh wanita yang berumur 38 ta...
6 Anak Jadi Yatim Piatu Sekelip Mata Saat Jenazah Ibu Dimandikan Ayah Pula Meninggal Dunia

6 Anak Jadi Yatim Piatu Sekelip Mata Saat Jenazah Ibu Dimandikan Ayah Pula Meninggal Dunia

papar berkaitan - pada 26/2/2020 - jumlah : 85 hits
Tular di media sosial tentang nasib yang menimpa enam orang kanak kanak dengan sekelip mata mereka menjadi yatim piatu setelah ibu bapa mereka meninggal dunia Kejadian ini berlaku di sebuah perkampungan di Kota Balikpapan Indonesia Menurut ...
Ibu Bapa Sekarang Yang Sayang Anak Berlebihan Jom Baca

Ibu Bapa Sekarang Yang Sayang Anak Berlebihan Jom Baca

papar berkaitan - pada 26/2/2020 - jumlah : 102 hits
Sekarang ini zaman Ibu bapa sayang anak berlebihan Putri Kucing comelSengaja aku tulis tajuk macam tu senang paham Siapa yang berminat pasal topik ni boleh klik baca Yelah aku rasa betul entah kenapa mentaliti Ibu bapa sekarang tak sama lag...
Sunat Anak Lelaki Masa Bayi Ibu Kongsi Cara Mudah Nak Jaga Sembuh Cepat Ikut Saranan Doktor

Sunat Anak Lelaki Masa Bayi Ibu Kongsi Cara Mudah Nak Jaga Sembuh Cepat Ikut Saranan Doktor

papar berkaitan - pada 11/2/2020 - jumlah : 73 hits
Bersunat atau berkhatan adalah kemestian yang perlu dilakukan kepada anak anak bagi orang Muslim Ada yang memilih untuk mengkhatankan anak anak ketika usia yang masih kecil dan ada juga yang sunatkan anak anak bila mereka dah mula bersekola...
Berdoa Ketika Sikat Rambut Anak Cium Pipi Dan Dahi Cara Lembutkan Hati Anak Dengar Kata Ibu Bapa

Berdoa Ketika Sikat Rambut Anak Cium Pipi Dan Dahi Cara Lembutkan Hati Anak Dengar Kata Ibu Bapa

papar berkaitan - pada 13/2/2020 - jumlah : 107 hits
Setiap ibu bapa pastinya mahukan anak anak yang berakhlak mulia dan menghormati ibu bapa Selain daripada mengajar tentang adab ibu bapa juga perlu menjadikan diri sendiri sebagai teladan untuk menjadi contoh ikutan kepada anak anak Anda jug...
Terlalu Taksub Dengan Permainan Video Ibu Manjakkan Anak Sampai Makan Di Kafe Siber

Terlalu Taksub Dengan Permainan Video Ibu Manjakkan Anak Sampai Makan Di Kafe Siber

papar berkaitan - pada 26/2/2020 - jumlah : 18 hits
Akibat terlalu taksub dengan permainan video seorang remaja lelaki terpaksa makan disuap ibunya di sebuah kafe siber dekat Manila Filipina selepas bermain permainan video di situ selama 48 jam tanpa henti Lilybeth Marvel 37 berkata dia menj...
Semak Status Bantuan Prihatin Nasional B40 M40

Bila Golongan Kaya Memohon Hak Sama Rata Dengan Orang Miskin

Begini Pula Jadinya Lockdown Di India Pekerja Migran Ramai Ramai Balik Kampung

Genius Tuan Ibrahim Tuan Man Menteri Alam Sekitar Nih

Bantuan Prihatin Nasional Daftar Dan Semak Bermula 1 April

10 Makanan Yang Baik Untuk Mencegah Virus Covid19

Kisah Tauladan Yang Mesti Korang Baca

Ajal Bersama Doktor Anak Berusia 8 Bulan Maut Selepas Van Hospital Terbabas



Bagaimana Kiswa Kaabah Dihasilkan Dan Siapa Pereka Kiswa

Azar Azmi Putus Tunang Bekas Tunang Buka Mulut

5 Teori Bagaimana Penularan COVID 19 Bakal Berakhir

Malaysia Hotspot Coronavirus Dunia

5 Peringkat Perubahan Mutasi Kuman Sebelum Menjadi Wabak Besar


Kari Kambing

Padah Joging Semasa Pkp Pakar Kardiologi Diheret Ke Mahkamah

Ejaan Yang Mengelirukan

Selamat Datang

Pengertian Dan Sejarah Uang

Manfaat Mengunyah Permen Karet Untuk Kesehatan